Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב עם 135,000 ק"מ.

זרם הזליגה מהמצבר כשהרכב היה כבוי הגיע ל-0.420 אמפר וללא קשר לאימובילייזר/קודנית/רדיו/דיבורית.

האלטרנטור גם לא סיפק זרם טעינה תקין. גם המתח של האלטרנטור לא היה תקין.

התוצאה הייתה כמובן התרוקנות של המצבר והרכב נתקע. גם התנעה עם בוסטר הועילה לדקות בודדות והרכב (בנסיעה) שוב כבה.

לאחר החלפת האלטרנטור כל התופעות החולניות נעלמו וזרם הזליגה פחת למשהו סביב 0.024 אמפר.

האלטרנטור המשופץ שהורכב עלה 980 ש"ח כולל מס.

כדי להחליף אותו היה צורך לפרק את גל ההינע הימני של הרכב כלומר לפרק ציריה ולרוקן חלק ניכר משמן הגיר האוטומטי.

יוסי

פורסם (נערך)

האלטרנטור נקנה מחברה שאת שמה אוסיף או מחר או בחול המועד, כרגע לא זוכר.

הם יושבים בפסג' הגובל ביצחק שדה בתל-אביב. חברה ותיקה מאד ואם אתה נזכר, האלטרנטור עליו כתבתי רומן שלם בזמנו (של 70 אמפר לאונו, גוף+ווסת של מרלי, ליפוף של המשפצים) נקנה מהם.

יש להם מערכת ממוחשבת הבודקת את האלטרנטור לאחר השיפוץ, והדו"ח מצורף ליחידה המשופצת.

הם גם בדקו (כשיש יחסים לא צריך פרוטקציה) את התקול, ואישרו שהוא פגום.

יש להם גם ליין שלם של מדחסי מזגן משופצים.

דרך אגב, האלטרנטור הזה 'מדבר' עם מחשב הרכב. מניח שכרגע הוא לא רק מדבר אלא גם שר.......

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

מעניין..המחיר נשמע לי מעט יקר לאלטרנטור...שאם אני זוכר נכון המחירים למשופצים נע סביב ה 500 שח פלוס מינוס. בכל מיקרה אשמח לדעת מה שם העסק.

פורסם

בלי למצמץ הייתי מוציא גם 2000 לחדש מקורי אבל בדקו ואמרו שאין.

מה שחשוב לי זה שהמשופץ יהיה אמין לאורך שנים רבות קדימה. נקווה.

ולא אכפת לי שהרכב יגרט עם אלטרנטור תקין ומתפקד.

יוסי

פורסם

דרך אגב, האלטרנטור הזה 'מדבר' עם מחשב הרכב. מניח שכרגע הוא לא רק מדבר אלא גם שר.......

יוסי

אכן מחשב הרכב שולט על מתח המוצא של האלטרנטור בשני שלבים והם:

מתח גבוה בתחום של 14.2-14.8 וולט.

מתח נמוך 12.5-13.1 וולט.

ידוע לך מה הוחלף באלטרנטור והאם החלקים מקורים ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

נכון, בית המסחר/מלאכה נקרא גרינוולד יהודה.

מרק, קבלתי אלטרנטור משופץ מהמלאי כך שאין לי מושג מה הוחלף בו.

לדעתי האלטרנטור הישן לא סבל רק (ואולי בכלל לא) מבעיית פחמים, כי הוא כאמור גרם למשיכת זרם מאד מופרזת מהמצבר.

באשר למקוריות החלקים, ספציפית עם המשפץ הזה היה לי ניסיון היסטורי שבו באלטרנטור משופץ שולבו חלקים מקוריים עם חלקים מייצור עצמי. הווסת למשל היה מרלי מקורי משומש שכיולו נבדק, והליפוף של הסטטור היה עצמי עם חוט עבה מתאים ובדוד לכה איכותי. זה הצרוף שהם החליטו שהוא אופטימלי, אבל זה היה בזמנו.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תוכן חדש...