Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נוצר מצב שתוכנה מסויימת עובדת רק על מערכת הפעלה XP. השאלה שלי האם XP תרוץ על לפטופ Lenovo G505 ?

האם יש צורך בדרייברים מסויימים ?

האם אני עלול להתקל בבעיה בפירמוט של הדיסק הקשיח בעזרת תקליטור של XP ?

אשמח לקבל טיפים בנושא.

תודה רבה

f4324c6d-07e4-4306-8c35-92cebf94e162.jpe

איזה כייף לי :)

פורסם

זה בדיוק 4 דקות להריץ כזו.

הרבה יותר מהר מהתקנה ישירה על הברזל.

במיוחד אם אין תמיכה של דרייברים.

התוכנה כבר מגדירה לך כמעט הכל.

וכבונוס, אתה לא נתקע באופן קבוע עם XP, אלא משתמש בה רק כשצריך.

פורסם

אין תמיכה רשמית.

מה שזה אומר - אתה יכול לנסות להתקין. יעבוד - סבבה, לא יעבוד - זבש"ך.

האמת שנתקלתי בהמון מקרים שבהם משהו שלא נתמך רשמית, עדיין עובד. למשל מחשב עם מעבד מסוג skylake x עבד יפה מאוד עם חלונות 7 (אבל עדיין יכול להיות שיש פיצ׳רים שלא נתמכים, אבל אולי אתה לא באמת צריך אותם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

איזה מערכת מותקנת כרגע?

אם וינדוס 7 אז מיקרוסופט דאגו לך וניתן להוריד מכונה מוכנה עם xp ישירות מהם.

יום טוב גם לך

פורסם
האמת שאין לי זמן להתעסק בהתקנה ולימוד של מכונה וירטואלית.
אבל לפירמוט והתקנה מ0 יש לך זמן?

בכיית, זה לא פתרון

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אני לא מכיר את כול ההיסטוריה של המחשב הזה אבל כרגע רצה עליו windows 7 home premium. לדעתי במקור המחשב נקנה עם WIN8.1.

סה"כ מדובר על תוכנה אחת בודדת שאמורה לעבוד על מחשב בלי אינטרנט ומשחקים. המחשב אינו שלי רק ביקשו ממני טובה להתקין XP ואני לא בטוח שאני רוצה להתעסק עם מכונה וירטואלית.

לפרמט פירמוט מהיר לוקח כמה שניות וההתקנה קצת ארוכה אבל מכיוון שאני מכיר יופי את XP אני מעדיף להתעסק איתה מאשר עם מכונה וירטואלית.

יש לך קישור למכונה המדוברת ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

VirtualBox - היתרון המרכזי שלה הוא החינמיות.

היא גם מאוד פשוטה יחסית לתפעול והגדרה ראשונית של המכונה עצמה.

אני מניח שיש אפילו סרטוני הסברה טובים ביוטיוב. (אם אתה לא בעניין של לקרוא).

למרות שאני בטוח שתסתדר אפילו בלי זה.

פורסם

במידה ובאמת רץ ווינדוס 7 יש כלי שנקרא windows xp mode שהוא תוכנה פשוטה המריצה ווינדוס xp ברקע(באופן שקוף) ומאפשרת להתקין על תוכנות שירוצו בפועל על מנוע של ווינדוס xp מאחורה.

הנה הלינק להורדה מהאתר הרשמי של מייקרוסופט:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8002

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כמו שnoknok אמר, תוריד xp mode מהאתר של מיקרוסופט.

אל מנת שה xpmode יוכל לרוץ תשכח להתקין גם virtual pc

בהרצה הראשונה יקח לו כמה דקות לפרוס את המערכת, לאחר מכן העליה מאוד מהירה.

כמובן שבהגדרות תוכל לקבוע כמה משאבים לתת למכונה.

אין לי ספק שאתה מכיר את XP, אבל כלי הוירטואליזציה היום כלכך חזקים ופשוטים לעבודה, שאין שום סיבה לפרמט מחשב בשביל שטות כזו. חבל לעשות שמיניות באויר בגלל חשש מהלא מוכר.

אצלי כל הכלים של סיטרואן רצים על מכונה וירטואלית, מדובר בתוכנות מאוד לא יציבות ומסורבלות להתקנה, ומאוד קפריזיות בהקשר למערכת ההפעלה ולחיבור לאינטרנט. בתוך מכונה עם וינ7 32 ביט הן רצות בכיף ואם משהו קורס אני משחזר את המכונה תוך 5 דקות.. פתרון מושלם.

אני כבר לא מדבר על מכונות שאני מריץ עליהן לינוקס לצרכי פיתוח. בלי וירטואליזציה הייתי משתגע עם כל מגוון מערכות ההפעלה שאני משתמש בהן והקצב שאני דופק אותן :lol:.

אם תצטרך בעתיד עזרה בהתקנה או הגדרה של מכונה וירטואלית, אל תהסס לפנות.

יום טוב גם לך

פורסם

אין בעייה להתקין XP על המחשב. יתכן שתתקשה למצוא חלק הדרייברים - ואולי תוכל למצוא אותם אצל היצרנים של רכיבי החומרה, או דרייברים לא רשמיים ברשת (או שאולי רכיבים מסויימים לא יפעלו או יפעלו חלקית, אם זה לא מפריע לך). למשל, בלי דרייבר מתאים למתאם התצוגה תהיה מוגבל ברזולוציות הנתמכות, וכו'.

:turn-l:
פורסם

לגבי דרייברים, יש תוכנות (בתשלום, כמובן אפשר למצוא פתרון של פריצה) שמורידות לך את הדרייברים שלך. אני משתמש בתוכנה Driver Booster 5.

הייתי צריך להתקין ווינדוס 7, ומיקרוסופט לא תומכים יותר בדרייברים במערכת הזו (אין לי מושג למה).

פורסם (נערך)

XP MODE זה אכן פיתרון מצויין, אבל לא נתמך בגירסאות הום.

לא תמיד אפשר להתקין XP כמערכת הפעלה במחשבים חדשים מכיוון שברוב המחשבים מהשנים האחרונות, הדרייבר של ה-SATA לא קיים עבור XP, ולכן ההתקנה לא תמצא את הדיסק הקשיח (ואם המחשב מצוייד ב-SSD זה בכלל לא מומלץ, גם אם אפשרי).

מכונה ווירטואלית יהיה הפיתרון הטוב ביותר.

ב-7 לא ניתן לייצר מכונות בעזרת HYPER-V ולכן VMWARE יהיה הפיתרון.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • תוכן חדש...