Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, קודם כל רוצה להציג את עצמי ולאמר שאני חסר מושג בכל מה שקשור לרכבים, עד עכשיו בעיקר התבססתי על הרכבים שההורים שלי קנו עבור עצמם ולא הקדשתי יותר מדי מחשבה לעד כמה העסק יכול להיות תובעני.

ועכשיו הגיע גם זמני לקנות רכב ראשון משל עצמי, התקציב צנוע יחסית, בין 20-30 לכל היותר, מן הסתם יד 2 ואני מכוון גם על רכב ידני גם בגלל שזה חוסך לי לא מעט מהמחירון וגם בגלל שאני בסכ״ה נהנה לנהוג בצורה הזו ככה שזה Win-Win (עד הרגע שאצטרך למכור :-))

בקיצור, אחרי בירור קצר בנוגע לצרכים שלי (נועד עבורי והחברה, ללא משפחה וילדים, בעיקר נסיעות עירוניות אבל פעם בשבוע נסיעה בין עירונית מאיזור המרכז לדרום הארץ וגם מתכנן לקחת אותו לחיפה ולאילת במהלך חייו) הגעתי למסקנה שעדיף לי להתבסס על רכב קטן שיהיה אמין, חסכוני ואם אפשר (יותר בונוס כיפי מאשר הכרח) גם מהנה לנהיגה וזריז עד כמה שהגיוני לבקש בתקציבים כאלו.

המועמדות שהגעתי אליהן זו אלו שאתם רואים בכותרת, כשהפיג׳ו 208 די בעדיפות אחרונה בגלל מוניטין לא הכי משהו שאני שומע מהסביבה וגם מזה שהבנתי שאין לה שוק וזה כמעט בלתי אפשרי להיפטר ממנה במחיר סביר לאחר מכן.

השנתונים הרלוונטים הם סביב ה 2012-2013 של המכוניות הנ״ל, יש לי אישית משיכה כלפי האיביזה (1.4 ידני בנזין) אבל אבא שלי מפציר בי לא לקנות כי הרכב לא אמין והחלפים יקרים ולכן אני עוד אבכה על כך לדבריו, זה נראה שיש קונצנזוס כלפי הסוויפט (ידני 1.25) מכל מי שאני מדבר איתו אבל במקרה הזה הדגם הידני נדיר יחסית (והאוטומט מעבר לתקציב), גם יש עוד אופציות כמו פורד פיאסטה אבל הבנתי שהוא נחות מהרכבים שציינתי.

בקיצור אני לא יודע מה לעשות ועל מה לכוון, אשמח לשמוע כל הארה שיש לכם, אולי גם על דגמים שפספסתי ולא חשבתי עליהם. תודה רבה :)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מצאת רכבים כאלו בשנתונים האלו במחירים שלך? נראה לי שהתקציב שלך קצת רחוק מהמציאות...

אם אתה רוצה אמינות ושנתון גבוה - תמצא לך קליאו ידנית 1.2 מ 2013 ותהנה. מי שמדבר על המוניטין של הצרפתיות - כנראה שלא החזיק באחת.

בנוסף פירט פונטו איבו ידנית תוכל להיכנס בתקציב ( אזור 2011-2012 )

אם אתה רוצה להוציא יותר על רכב יפני - נסה למצוא אולי סוזוקי ספלאש ידנית, ניסן מיקרה ידנית ( אפשר למצוא משנתון גבוה ) או מיצובישי ספייס סטאר ידנית ( אולי תיכנס בתקציב ).

עריכה אחרונה על ידי daniel.gri
פורסם

פיגו עם ק״מ סביר קרובה לתקציב היא באזור ה 35 וצפונה ידנית בלבד.

אין לה תדמית טובה אבל זה יתרון עבורך שכן תוכל לקנות רכב משנתון מתקדם עם אמינות טובה לצד נוחות מעולה.

האיביזה עם מנוע 1.4 ידנית דווקא לא נחשבת לבעייתי, היא מעט צפופה יותר מהפיגו אבל מספקת ביצועים טובים למדי.

רעו קליאו 3 ידנית תשאיר לך עוד כסף בצד, לא זריזה אבל נוחה ודי חיסכונית, מוזמן לקרוא את הסיכום שלי עליה:

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2914/סקירת-גולשים/מסכמים---שנה-עם-רנו-קליאו-2012

פונטו איוו גם אופציה מעולה ולא, פיאט לא מתחממת בעליות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
מצאת רכבים כאלו בשנתונים האלו במחירים שלך? נראה לי שהתקציב שלך קצת רחוק מהמציאות...

אם אתה רוצה אמינות ושנתון גבוה - תמצא לך קליאו ידנית 1.2 מ 2013 ותהנה. מי שמדבר על המוניטין של הצרפתיות - כנראה שלא החזיק באחת.

בנוסף פירט פונטו איבו ידנית תוכל להיכנס בתקציב ( אזור 2011-2012 )

אם אתה רוצה להוציא יותר על רכב יפני - נסה למצוא אולי סוזוקי ספלאש ידנית, ניסן מיקרה ידנית ( אפשר למצוא משנתון גבוה ) או מיצובישי ספייס סטאר ידנית ( אולי תיכנס בתקציב ).

למה רחוק מהמציאות? פיג׳ו 208 שנה 2012 עולה 32,000 לאקטיב ו 29,970 לאקסס וזה לפני עדכון המחירונים שעוד יוריד את המחירון ובטח יאפשר לי לקפוץ ל 2013.

סוויפט ידני 2012 גם שווה 30,500.

איביזה reference מ 2012 עולה 31,500.

אלו מחירי מחירונים, מן הסתם אפשר למצוא לפי הנתונים האלו גם רכבים שהם שנה מעל שצברו קצת קילמוטראג׳ ונמכרים במחיר דומה ביד 2 וכאמור צפויה עוד ירידה אוטוטו.

שלושת הרכבים האלה נמצאים בטווח התקציב שלי עם קצת מאמץ או שאני מפספס פה משהו...?

רנו קליאו נחשבת לאמינה מבחינת תיקונים ומחירי חלפים?

על הספלאש בדקתי והבנתי שהסוויפט עדיפה עליה ולכן נטיתי לשם, אבל אם הסוויפט לא ריאלית בגלל שנדירה בדגם הידני אז אולי זו אופציה לשקול.

המיצובישי עושה רושם טוב אבל מנוע קצת חלש וגם שוק בעייתי לפי מה שהבנתי.

מהאופציות שהבאת הכי אהבתי את הקליאו, יש לי רק חששות מאמינות אני קצת תפרן כמו שאפשר להבין מהשאלה חחחח

עריכה אחרונה על ידי טירון רכבים
פורסם

למיצובישי יש שם טוב מאשר לרכב צרפתי אבל הספייס הידנית לא מזהירה, חיסכונית כן אבל לעומת האוטומטיצ פחות מאובזרת וחלשה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל התקציב שלך הגון מאוד.

זה מה יש ותתגאה בזה חסכת כל שקל ועצם זה שאתה קונה עם מה שיש לך ולא נכנס להתחייבויות והלוואות כדי לרכוש רכב חדש יותר (וזה קל מאוד להתפתות) ראוי להערכה.

לא ידועות בעיות מכניות סדרתיות ב208 ולא בקליאו, ולמען האמת גם לא באיביזה 1.4.

לרוב, בתקציבים האלו סחירות זה משהו שאתה לא רוצה, אי אפשר שיהיה לא סחיר בקנייה וסחיר במכירה זה לא עובד ככה.

בכל מקרה, הסחירות העתידית כנראה תיהיה יותר לטובת האיביזה, כי עם ישראל לא אוהב צרפתיות אבל זה תלוי רכב ונתונים.

הגרסאות הידניות נמצאות ברף העליון של התקציב שלך, וכל אחת מהן אמורה לספק את הדרישות שלך.

מפה זה העדפה אישית, גש למגרשי רכב תחפש אחת מהשלוש שב בה תתרשום ,תרא המי הכי עושה לך את זה

אחרי שעשית סיבוב מגרשים, תיסגר על דגם שאתה מעדיף יותר וכזה שאתה מעדיף פחות.

ואז תוכל להתחיל את החיפוש שלך.

פורסם (נערך)
קודם כל התקציב שלך הגון מאוד.

זה מה יש ותתגאה בזה חסכת כל שקל ועצם זה שאתה קונה עם מה שיש לך ולא נכנס להתחייבויות והלוואות כדי לרכוש רכב חדש יותר (וזה קל מאוד להתפתות) ראוי להערכה.

לא ידועות בעיות מכניות סדרתיות ב208 ולא בקליאו, ולמען האמת גם לא באיביזה 1.4.

לרוב, בתקציבים האלו סחירות זה משהו שאתה לא רוצה, אי אפשר שיהיה לא סחיר בקנייה וסחיר במכירה זה לא עובד ככה.

בכל מקרה, הסחירות העתידית כנראה תיהיה יותר לטובת האיביזה, כי עם ישראל לא אוהב צרפתיות אבל זה תלוי רכב ונתונים.

הגרסאות הידניות נמצאות ברף העליון של התקציב שלך, וכל אחת מהן אמורה לספק את הדרישות שלך.

מפה זה העדפה אישית, גש למגרשי רכב תחפש אחת מהשלוש שב בה תתרשום ,תרא המי הכי עושה לך את זה

אחרי שעשית סיבוב מגרשים, תיסגר על דגם שאתה מעדיף יותר וכזה שאתה מעדיף פחות.

ואז תוכל להתחיל את החיפוש שלך.

תודה על העצות, עשיתי היום סיבוב במגרשים עם ההורים, יצאתי יותר מבולבל מאיך שבאתי, כמעט כולם ניסו למכור לי בתקציב הנוכחי שברולט ספארק ידנית מ 2014, אחרים הציעו יונדאי i10 או סוזוקי אלטו, רק מקום אחד הציע לי סוזוקי סוויפט מלקוח שאמורה להתפנות רק בסוף ינואר, שנת 2013 ידנית במחיר מצויין, אבל בבדיקה שנערכה לה יש מספר תיקונים שהיא צריכה לעבור והתיקונים הללו הם עלי ככה שאני לא יודע אם לחכות לרכב שיתפנה. בנוסף יש גם אופציה למיקרה ולפיאסטה, לאף אחד לא היה פיג׳ו 208 או איביזה ידני, רובם אמרו שהתקציב נמוך מדי ומוגבל לידני אם אני רוצה שנתון סביר אך המבחר הידני שלהם מצומצם.

אולי אני צריך להתעסק כבר עם אנשים פרטיים מיד 2 אבל אני יודע שהעסק טומן בחובו כאב ראש פוטנציאלי לא קטן משל עצמו.

כרגע אני קצת תקוע ולא יודע מה לעשות, אם לחכות לסוויפט ואז יש חשש שבסוף החודש אגלה שמדובר בחתול בשק, מצד שני זה לא שראיתי הצעות טובות יותר בינתיים.

פורסם

רכבים ידנים מקטגורית הסופר מיני פופולרים יותר אצל אנשים פרטים.

המגרשים דחפו לך רכבים שהם מנסים להיפטר, לא מפתיע.

עצה שלי כנס ליד 2 ותחפש משם.

פורסם (נערך)
פיגו עם ק״מ סביר קרובה לתקציב היא באזור ה 35 וצפונה ידנית בלבד.

אין לה תדמית טובה אבל זה יתרון עבורך שכן תוכל לקנות רכב משנתון מתקדם עם אמינות טובה לצד נוחות מעולה.

האיביזה עם מנוע 1.4 ידנית דווקא לא נחשבת לבעייתי, היא מעט צפופה יותר מהפיגו אבל מספקת ביצועים טובים למדי.

רעו קליאו 3 ידנית תשאיר לך עוד כסף בצד, לא זריזה אבל נוחה ודי חיסכונית, מוזמן לקרוא את הסיכום שלי עליה:

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2914/סקירת-גולשים/מסכמים---שנה-עם-רנו-קליאו-2012

פונטו איוו גם אופציה מעולה ולא, פיאט לא מתחממת בעליות.

תודה קראתי את הכתבה שלך, מעניינת מאוד :)

קצת מבאס הסל״ד הגבוה שלה במהירות מאה קמ״ש, אבל אני אוהב את העיצוב והנוחות שתיארת, וגם עושה רושם שבסכ״ה אמינה. לצערי גם אותה לא ראיתי בסבב מגרשים שלי היום, הייתי בשמחה מתנסה בה.

רכבים ידנים מקטגורית הסופר מיני פופולרים יותר אצל אנשים פרטים.

המגרשים דחפו לך רכבים שהם מנסים להיפטר, לא מפתיע.

עצה שלי כנס ליד 2 ותחפש משם.

כנראה שזה מה שאאלץ לעשות למרות שחסרה לי קצת האחראיות והביטחון שמקבלים מהמגרשים שמתחייבים לתקינות הרכב.

כמה שבמגרשים לא עובדים בדיוק האנשים הכי ישרים, אני יודע שזה עוד כלום לעומת הרמאים הפוטנציאלים שמסתתרים בין האנשים הפרטיים.

אני תוהה אגב מה העניין עם הספארק ולמה לכולם יש אותה, היא עושה רושם של רכב חמוד מהצד אבל אני מבין לפי הלהיטות של כל המגרשים להעיף אותה שהשוק שלה חלש מאוד.

פורסם

כמו שאמרתי,כנס ליד 2, יש לא מעט קליאו 3 מעניינות בתקציב שלך.

מה שכן קח אותה לנסיעה במהירות גבוה על מנת שתיראה עם הסל״ד עבודה מתאים לך.

פורסם
תודה על העצות, עשיתי היום סיבוב במגרשים עם ההורים, יצאתי יותר מבולבל מאיך שבאתי, כמעט כולם ניסו למכור לי בתקציב הנוכחי שברולט ספארק ידנית מ 2014, אחרים הציעו יונדאי i10 או סוזוקי אלטו, רק מקום אחד הציע לי סוזוקי סוויפט מלקוח שאמורה להתפנות רק בסוף ינואר, שנת 2013 ידנית במחיר מצויין, אבל בבדיקה שנערכה לה יש מספר תיקונים שהיא צריכה לעבור והתיקונים הללו הם עלי ככה שאני לא יודע אם לחכות לרכב שיתפנה. בנוסף יש גם אופציה למיקרה ולפיאסטה, לאף אחד לא היה פיג׳ו 208 או איביזה ידני, רובם אמרו שהתקציב נמוך מדי ומוגבל לידני אם אני רוצה שנתון סביר אך המבחר הידני שלהם מצומצם.

אולי אני צריך להתעסק כבר עם אנשים פרטיים מיד 2 אבל אני יודע שהעסק טומן בחובו כאב ראש פוטנציאלי לא קטן משל עצמו.

כרגע אני קצת תקוע ולא יודע מה לעשות, אם לחכות לסוויפט ואז יש חשש שבסוף החודש אגלה שמדובר בחתול בשק, מצד שני זה לא שראיתי הצעות טובות יותר בינתיים.

כבר נאמר פה, אבל בכל זאת זו נקודה חשובה, אז אולי כדאי להגיד שוב: עדיף, אבל ממש, לקנות מאדם פרטי מאשר ממגרש. סוחרי רכב הם כמו עורכי דין, 99% מהם מוציאים שם רע לכל השאר.

לסוחרים עשויות להיות קומבינות עם מכוני בדיקה, והם יעשו כל מה שאפשר כדי שתקנה מהם. אלו אנשים שמתפרנסים ממכירה של רכבים שבמקרה הטוב אין להם מושג על מצבם, ובמקרה הרע הם קנו אותם ממש בזול מסיבה טובה ורק מחפשים מישהו שלא מבין הרבה כדי לדחוף לו אותם במחיר גבוה יותר.

אדם פרטי מכיר את הרכב, בשאיפה גם שמר עליו בצורה סבירה בהבנה שהוא יאלץ למכור אותו, ויש סיכוי הרבה יותר נמוך שהוא קשור למכוני בדיקה. חוץ מזה, כשאתה קונה רכב ממגרש בסיכוי סביר אם היו / יש תקלות, הסוחר ינסה "לתקן" את הרכב על חשבונו, שזה לרוב אומר שהוא יחפש את הדרך הזולה ביותר להעלים את התקלות האלו. אם אתה קונה מאדם פרטי במקרה ויש תקלות תוכל להתמקח על המחיר, ואז לתקן את התקלות באמת במקום שאתה בוחר ויודע שהן מתוקנות בצורה סבירה.

כמובן שתמיד יש יוצאים מהכלל, אבל לך תמצא אותם.

ובלי שום קשר, תתמקח. השוק קשה, לרכבים ידניים הוא עוד יותר קשה, והמחירון הופך לפעמים להמלצה בלבד.

לגבי הרכבים עצמם, ה-208 לדעתי יכולה להיות מעולה לדרישות ולגמרי בתקציב אחרי מיקוח (גם אם בקצה העליון שלו). גם הסוויפט, האיביזה, הפיאסטה, הקליאו ואפילו הפונטו לא רעות. אני פחות מתחבר לרכבי מיני לכל דבר שהוא אפילו קצת מעבר לתחבורה עירונית בסיסית, בייחוד לאלטו ולספארק הקודמת שהן ממש ספרטניות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
כבר נאמר פה, אבל בכל זאת זו נקודה חשובה, אז אולי כדאי להגיד שוב: עדיף, אבל ממש, לקנות מאדם פרטי מאשר ממגרש. סוחרי רכב הם כמו עורכי דין, 99% מהם מוציאים שם רע לכל השאר.

לסוחרים עשויות להיות קומבינות עם מכוני בדיקה, והם יעשו כל מה שאפשר כדי שתקנה מהם. אלו אנשים שמתפרנסים ממכירה של רכבים שבמקרה הטוב אין להם מושג על מצבם, ובמקרה הרע הם קנו אותם ממש בזול מסיבה טובה ורק מחפשים מישהו שלא מבין הרבה כדי לדחוף לו אותם במחיר גבוה יותר.

אדם פרטי מכיר את הרכב, בשאיפה גם שמר עליו בצורה סבירה בהבנה שהוא יאלץ למכור אותו, ויש סיכוי הרבה יותר נמוך שהוא קשור למכוני בדיקה. חוץ מזה, כשאתה קונה רכב ממגרש בסיכוי סביר אם היו / יש תקלות, הסוחר ינסה "לתקן" את הרכב על חשבונו, שזה לרוב אומר שהוא יחפש את הדרך הזולה ביותר להעלים את התקלות האלו. אם אתה קונה מאדם פרטי במקרה ויש תקלות תוכל להתמקח על המחיר, ואז לתקן את התקלות באמת במקום שאתה בוחר ויודע שהן מתוקנות בצורה סבירה.

כמובן שתמיד יש יוצאים מהכלל, אבל לך תמצא אותם.

ובלי שום קשר, תתמקח. השוק קשה, לרכבים ידניים הוא עוד יותר קשה, והמחירון הופך לפעמים להמלצה בלבד.

לגבי הרכבים עצמם, ה-208 לדעתי יכולה להיות מעולה לדרישות ולגמרי בתקציב אחרי מיקוח (גם אם בקצה העליון שלו). גם הסוויפט, האיביזה, הפיאסטה, הקליאו ואפילו הפונטו לא רעות. אני פחות מתחבר לרכבי מיני לכל דבר שהוא אפילו קצת מעבר לתחבורה עירונית בסיסית, בייחוד לאלטו ולספארק הקודמת שהן ממש ספרטניות.

תודה רבה על הטיפים המחכימים, אתה ואחרים עזרתם לי מאוד!

אני אגש ליד 2 ולאנשים פרטיים, ונראה לי שאבטל למחר את סבב המגרשים המתוכנן, יש לי כבר באופן פרטי באיזור המגורים שלי ניסאן מיקרה ידנית מ 2014 שמוצעת למכירה שאני אמור לראות מחר, מה הדיעה שלכם על הרכב הנ״ל?

האם גם היא מיני ספרטנית כמו שתיארת לגבי האלטו והספארק? כי מבחוץ היא עושה רושם צנוע למדי.

פורסם

אני בזמנו התלבטתי בין המיקרה לבין הקליאו 3 (כמו שיש ליוליאן), מעבר לתפעול לא נעים של הקלאץ' במיקרה, התחושה בפנים פשוטה מאוד ונוחות הנסיעה פחות טובה מזו של הקליאו 3. גם האבזור היה פחות טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המיקרה קצת יותר טובה, אבל לא ממש "שם". היא קצת "ליד".

מכיוון שהתקציב מאפשר, ואתה כן מתכנן נסיעות בין-עירוניות משמעותיות, אני הייתי מחפש סופר מיני אמיתית, גם היא היא לאו דוקא ליד הבית כרגע.

אבל למה לפסול מראש? תעשה סיבוב במיקרה וב-208 (ואולי בעוד כמה) ואז תחליט מה עדיף לך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

המיקרה היא בין מיני לסופר מיני, לעומת הקליאו היא זריזה יותר אבל הקליאו בעלת מושבים נוחים,תא מטען גדול ונוחות עדיפה.

• תוכן חדש...