Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן המחיר סביר ביחס למה שראיתי ביד 2 כאשר זה כולל אחריות, היסטוריצ טיפולים מלאה ורכב שמור כפי שאתה ראית.

אני לא חושב שזה בגלל צרפתי, אלא בכללי הק״מ גבוה גם אם זאת הייתה יאריס.

מה חודש עליה שלה על הכביש?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אזור ה 26 אלף בשנה בערך..

איזה טיפולים ושיפצורים הרכב צריך לעבור?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אלו ההערות בבדיקה:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק ומערכת הצתה- לחץ שמן לפי נורית תקין, בלאי גבוה- מספר רב ק״מ רשום, לבדוק צריכת שמן בנסיעה.

סרן קדמי ומערכת היגוי - לבדוק/לתקן זויות במתלה קדמי.

שלדת מרכב- תיקונים כלליים בגוף המרכב- כנף א׳ ימין - דלת א׳ ימין- כנף ק׳ ימין, תיקון/ פגיעה פח סף חיצוני, שריטות - פגמים בצבע, לחיצות פח סביב מרכב.

ליקויים בעלי משמעות שולית- חסר מגן תחתית, כיפוף/ תיקון בפגוש (ים) קדמי/ אחורי.

העברת כח- מצמד מפריד גבוהה.

הבדיקה הוזמנה ע״י קרסומוטורס.

אלו ההערות, שחלקן כבר סודרו לפי מה שנאמר לי כמו למשל מגן תחתית שכבר הותקן ברכב, השאר יסודר אוטוטו לדבריהם וכבר בתחילת שבוע הבא הרכב יהיה מוכן עבורי למסירה.

פורסם

ניראה שהיה איזה שיפשוף או מכה בצד ימין אם כי לא רשום שהוחלפו דברים.

מצמד מפריד גבוהה נשמע כמו כסת"ח אלא אם הרגשת משהו.

צריך לבצע כיוון פרונט.

דווקא בגלל שיש משהו בצד ימין הייתי לוקח לבדיקה משלי.

אבל שוב, תתקשר היום לשני הרכבים שיש ביד 2.

פורסם
ניראה שהיה איזה שיפשוף או מכה בצד ימין אם כי לא רשום שהוחלפו דברים.

מצמד מפריד גבוהה נשמע כמו כסת"ח אלא אם הרגשת משהו.

צריך לבצע כיוון פרונט.

דווקא בגלל שיש משהו בצד ימין הייתי לוקח לבדיקה משלי.

אבל שוב, תתקשר היום לשני הרכבים שיש ביד 2.

הם אמרו בעצמם שצריך לעבור כיוון פרונט, לא הרגשתי שום דבר חריג בנסיעה וגם המכות כביכול הן ברמה של בלתי נראות כמעט כי אני לא שמתי לב לכלום מבחוץ, היה נראה ממש חדש (אולי כבר טופל לא יודע)

בכל אופן אני לא אקנה את הרכב לצערי, הסביבה לוחצת עלי וכולם נותנים לי הרגשה רעה לגבי הקנייה וכבר יצא לי הכיף. לא סומכים על האמינות של הרכב לטווח ארוך, אני יורד ממנו וגם מחיפוש רכבים אחרים לבינתיים. כבר יצא לי כל החשק.

כשאחזור לחפש משהו אני אעדכן פה, תודה רבה לכולם על העזרה אתם ממש אחלה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היה לי סוויפט 2008 עד לאחרונה. כמעט 10 שנים. פעם בשנה במוסך. בלי שטויות ותקלות. רכב אמין בטירוף.

המנוע יותר קטן ב2013. אבל אני בטוחה שהאמינות נשארה אותו דבר.

המיקרה היא בין מיני לסופר מיני, לעומת הקליאו היא זריזה יותר אבל הקליאו בעלת מושבים נוחים,תא מטען גדול ונוחות עדיפה.

פורסם

חבל שלא ראיתי את השירשור בזמנו שפירסמת. הפרונט של הרכב הזה רגיש (אצלי עשיתי פעמיים כיוון פרונט השנה ואני אוטוטו צריך לעשות עוד אחד, צריך להיזהר מבורות, עד כמה שאפשר, משימה קרוב לבלתי אפשרית אם אתה גר בקריות בחורף) לא צריך לפסול רכב על זה.

קניית רנו\ניסאן\דא'ציה מקרסו טרייד אין זה קניה טובה סה"כ.

הם עומדים מאחורי האחריות שהם מספקים ובהינתן שאתה קונה מהם רנו, האחריות תכובד במוסך מורשה יבואן. פלוס ענק.

אם זה שווה 2000-3000 שקל, לדעתי כן.

בלי קשר - כבדהו וחשדהו, לא משנה מה כתוב בבדיקה שלהם, קח לבדיקה מטעמך ודרוש שיתקנו את מה שימצאו בבדיקה שלך.

אגב אם הרכב קרוב ל90 אלף או 3 שנים, תוכל לשאת-ולתת על זה שהטיפול הקרוב יהיה על חשבונם או במימון חלקי שלהם ויבוצע אצלם. (טיפול 90 אלף לרכב הזה יעלה לך במורשה סביבות ה2400 שקל, להם זה גרושים).

מניסיוני - אם לקנות רנו - ומצאת עסקה טובה אצל קרסו - גם אם זה יקר בכמה שקלים בגבול הסביר, כדאי.

פורסם (נערך)
חבל שלא ראיתי את השירשור בזמנו שפירסמת. הפרונט של הרכב הזה רגיש (אצלי עשיתי פעמיים כיוון פרונט השנה ואני אוטוטו צריך לעשות עוד אחד, צריך להיזהר מבורות, עד כמה שאפשר, משימה קרוב לבלתי אפשרית אם אתה גר בקריות בחורף) לא צריך לפסול רכב על זה.

קניית רנו\ניסאן\דא'ציה מקרסו טרייד אין זה קניה טובה סה"כ.

הם עומדים מאחורי האחריות שהם מספקים ובהינתן שאתה קונה מהם רנו, האחריות תכובד במוסך מורשה יבואן. פלוס ענק.

אם זה שווה 2000-3000 שקל, לדעתי כן.

בלי קשר - כבדהו וחשדהו, לא משנה מה כתוב בבדיקה שלהם, קח לבדיקה מטעמך ודרוש שיתקנו את מה שימצאו בבדיקה שלך.

אגב אם הרכב קרוב ל90 אלף או 3 שנים, תוכל לשאת-ולתת על זה שהטיפול הקרוב יהיה על חשבונם או במימון חלקי שלהם ויבוצע אצלם. (טיפול 90 אלף לרכב הזה יעלה לך במורשה סביבות ה2400 שקל, להם זה גרושים).

מניסיוני - אם לקנות רנו - ומצאת עסקה טובה אצל קרסו - גם אם זה יקר בכמה שקלים בגבול הסביר, כדאי.

כבר ירדנו מהרכב הזה, הקילומטראג׳ היה גבוה מדי (יותר 108K מאשר 90) על מנת שנבצע עסקה בסכומים כאלו או בכלל למען האמת.

ואני לא גר בקריות ולא קרוב לזה, תחומי הפעילות שלי זה הדרום והמרכז :)

אני רוצה לעדכן את כולם שהכיוון הנוכחי הוא לקנות קליאו חדשה מהמבצע הנוכחי שרץ של ה 70K, ההורים מאוד מתעקשים ודוחפים לחדשה וכנראה שכל אחד מהצדדים ישים סכום נוסף ממה שתככנו בתקציב המקורי על מנת שנגיע לזה. בנוסף אנחנו מתכוונים להרחיב את האחראיות ל 5 שנים בתוספת של 1700 ש״ח.

בדקתי רכבים ידניים נוספים כמו הפאביה אבל האבזור בגרסה הידנית הוא דל מאוד והיתרונות שהרכב מציע על פני הקליאו לא שווים עבורי את התוספת הלא קטנה במחיר (מטפס כבר ל 80K עם 3 שנות אחראיות), גם הנסיעה עצמה למרות מנוע חזק ומהיר יותר אומנם הרגישה טובה וסולידית אבל לא מהנה במיוחד (וכן הקליאו הרגישה לי יותר כיפית עם כמה שזה מוזר אולי בהתחשב במנוע החלש יותר)

הבנתי גם בעצם מהפורום שזו לא הפאביה החדשה והעדכנית ושאמור להגיע דגם טוב יותר? שזה מוזר כי מדובר ברכב עם המנוע ליטר טורבו 95 כ״ס שאמור להיות בפאביה האחרונה לפי בדיקה שעשיתי באתרים בחו״ל.

האיביזה החדשה היא גם פיתוי שכן הרכב מאובזר יפה אבל רק שנתיים אחראיות ומחיר שוב של איזור ה 80K ומעלה וגם ביטוח יקר יותר משמעותית... מתחנו את התקציב מספיק ואני חושב שהקליאו לצרכים שלי היא יותר ממספיקה, אני מתכנן להנות ממנה ב 5 שנים האלו ואם היא תחזיק מבחינת אמינות אז גם למתוח את זה יותר מזה ככה שהערך שישאר ממנה הוא פחות רלוונטי כי אני מתכנן לסחוט את הלימון הזה עד תומו, בתקווה שיחזיק :)

סיכוי טוב שביום ראשון נסגור כבר הכל, תודה לכולם ואני מקווה שעשינו בחירה טובה.

עריכה אחרונה על ידי טירון רכבים
פורסם

במחיר הזה היא אופציה טובה, המנוע סוחב יפה, איבזור טוב, מושבים נוחים אם כי לא אוחזים מספיק לטעמי. תתחדש.

פורסם

תודה רבה :)

שכחתי לציין שמדובר כמובן בגרסה הידנית 0.9 טורבו ברמת גימור אקספרשיון פאק, צבע לבן שנהב (זה היחיד שיש במלאי הקרוב)

הייתי שמח אם היה ניתן להריץ וויז דרך מסך המולטימדיה במקום ה GPS המעפן שמגיע עם הרכב (שאפילו סוכנת המכירות של רנו הודתה שהיא לא משתמשת בו על הרנו שלה אלא מפעילה וויז מהטלפון) אבל הבנתי שזה לא ממש אפשרי.

פורסם

נכון לעכשיו אמורה לצאת סוג של מתיחת פנים לפאביה ואין ממש פרטים עליה.

לא בטוח שצ'מפיון יחליטו פתאום לייבא אבזור.

הפאביה הנוכחית נמכרת עם מנוע ליטר טורבו ועם הספק של 95 כ"ס.

פורסם
תודה רבה :)

שכחתי לציין שמדובר כמובן בגרסה הידנית 0.9 טורבו ברמת גימור אקספרשיון פאק, צבע לבן שנהב (זה היחיד שיש במלאי הקרוב)

הייתי שמח אם היה ניתן להריץ וויז דרך מסך המולטימדיה במקום ה GPS המעפן שמגיע עם הרכב (שאפילו סוכנת המכירות של רנו הודתה שהיא לא משתמשת בו על הרנו שלה אלא מפעילה וויז מהטלפון) אבל הבנתי שזה לא ממש אפשרי.

במקרה הזה אנחנו הבעיה ופחות המערכת,

וויז לא מפתחת למערכות המובנות ברכב את האפליקציה שלה - מה שאומר שבזמן שבאירופה הGPS המובנה הנ"ל רלוונטי(ובנוסף לעדכוני תנועה בלייב באינטרנט הGPS נעזר בTA של הרדיו ע"מ לעדכן את התנועה - נתקלתי בבריטניה וזה מגניב ממש) בישראל הוא לרוב Offline-י לחלוטין ולכן חסר תועלת ברוב הזמן(לדוגמא שהיה לי אחד כזה באחד הרכבים הקודמים שלי בטיולים לאיזורים לא פקוקים הייתי מעדיף להפעיל את המפה עליו ולא בסלולרי).

מה שכן, בשנה-שנתיים האחרונות עולם הAndroid Auto וה-Apple car צובר תאוצה ושמה דווקא WAZE כן נמצאת, לצערי המערכת של הקליאו ישנה מידיי(עקרונית פותחה עוד ב2012) כדי לתמוך ביכולות הנ"ל.

יש לי את הקליאו(לצערי עם גיר אוטומט) כרכב חברה כבר 9 חודשים וכמעט 20,000 קילומטר - אני מאוד אוהב את הרכב, המושב מעולה לטעמי המרווח לנהג נעים ובנסיעה קצרה שעשית על מנוע ה0.9 הוא דיי זריז והאבזור של הרמות גימור הגבוהות מצויין - המתלים מאוד נוקשים על כביש משובש(מרגיש ממש כל שבר על הכביש) אבל יוצרים רכב מאוד יציב שמקנה תחושה בטוחה בנהיגה, ההגה קל מאוד וזה נוח בעיר אבל יכול להיות קצת מרגיז בכביש מפותל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יפה, חידשת לי עם המידע על ה GPS ברכב. חבל שהרכב לא תומך באמת במערכת מודרנית סטייל אפל קאר אבל מצד שני זה לא שהמתחרות שלה בקטגוריה בארץ מציעות משהו טוב יותר מהבחינה הזו (ברמות האבזור הבסיסיות לפחות), חבל כי זה באמת היה מוסיף לא מעט.

למה אתה כותב אגב לצערי על הדגם האוטומט? יש איתו בעיה או שאתה פשוט מעדיף לנהוג בידנית?

פורסם

דווקא השילוב מנוע וגיר באוטומטית מייצר תוצאה זריזה ומהנה יחסית לנהיגה - אישית אני אוהב לנהוג על ידני הרבה יותר מאשר על אוטומט(כל רכב שרכשתי באופן פרטי היה אך ורק עם גיר ידני) ובמצב של רכב חברה שהחברה אמורה לקחת בחשבון שייתכן ואעזוב את מקום העבודה באמצע חוזה הליסינג והרכב יצטרך לעבור למישהו אחר - אין הרבה כמוני שיסכימו לנהוג על גיר ידני בארצנו ולכן אולצתי לקחת רכב אוטומטי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...