Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרסמת את הרכב פה ויש לך קונים במחיר קרוב למה שאתה רוצה? אם כן, תמכור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביפר יש משהו בדברים שלו - מטרת הבדיקה היא בעיקר להוריד מהלקוח עוד כמה אלפי שקלים מהמחיר המוצע..הרכב עבר 156 אלף והבדיקה בחיים לא תצא נקייה.

אותו דבר היה לי בקיה פעם..הייתה לי טויוטה קורולה 2007 עם 190 אלף קילומטר - סיכמנו על 25 אלף שקל טריידאין(לא רחוק מהמחירון)..הלכנו לעשות בדיקה, הבודק אמר שהרכב במצב סך הכל מצויין ביחס למודל ולקילומטרז ולא עלה שום דבר חריג..הבחור מהטריידאין לקח את אחד הכסתחים וטען שצריך לדבר באיזור ה22 אלף שקל בגלל שזה ליקוי חמור שדורש תיקון..בסוף העלנו את הרכב למכירה עם הבדיקה של הטריידאין ותוך שעתיים הרכב נמכר ב27 אלף.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הגזמת

כל שני וחמישי שואלים פה על רכב חסכוני, והרכב הזה מאוד חסכוני וגם מסתבר שאמין מאוד. יש פה עוד כמה שקנו את הרכב בהמלצתי ומרוצים מאוד, לכן פירסמתי פה

זה לא עניין של אמין או לא,זה לא רכב שהולך בשוק של ישראל.

גם צרפתי גם רובוטי וגם דיזל.

קח לצורך העניין קורולה 2009 אוטומט,ותראה בכמה הן נמכרות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

noknok, זה אותה בדיקה שהם יציגו ללקוח פוטנציאלי שיקנה מהם את הרכב. לכן, אם הבדיקה לא טובה, הרכב לא יהיה אטרקטיבי גם ללקוח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
פירסמתי את האוטו במחיר נמוך בכ20 אחוז פחות מהמחירון המשוקלל בצניעות יתרה. היבואן הציע לי ב50 אחוז פחות מהמחירון.

אתה ניסית למכור רכב משומש,

היבואן הציע לקנות ממך ברזל משומש,

סליחה אם הגזמתי "קצת",אבל הם לא היחידים שמתייחסים ככה.

כלל ברזל,{לפחות מבחינתי,כן?},רכב נקי, ללא תאונות ומטופל בזמן, עם טסט ו-ק"ם סביר ואפילו מתחת לממוצע, ביד 2. אין לו מה לחפש במגרשי הטרייד-אין. ואם כל ה"טרחה" שכרוכה בכך, צריך למצה את כל הדרכים כדי למכור לבד.

אם ממהרים ולא רוצים להתעסק עם זה, לא ניתן "להתבכיין" או לבוא בטענות. העסקים הללו צריכים להתפרנס. בשבילם מה שחשוב זה הקופה נטו. הלקוח החוזר לא נמצא בראש מעניינם.

פורסם
noknok, זה אותה בדיקה שהם יציגו ללקוח פוטנציאלי שיקנה מהם את הרכב. לכן, אם הבדיקה לא טובה, הרכב לא יהיה אטרקטיבי גם ללקוח.

ככל הנראה פה אתה טועה..כבר היה פה סיפור שהלקוח נחשף לבדיקה "יפה יותר" ממה שהם עשו כשהם קנו את הרכב(בטעות נשלחה אליו הבדיקה הישנה)..למה לא להעביר את הרכב שוב בדיקה רק שהפעם אתה הבוחן כדי לקבל יותר נקודות? הם תמיד יכולים לטעון שהם עשו "יישור קו לרכב" לפני הבדיקה השניה.

פורסם

לפות''ש

תעשה חישוב פשוט

עם כל הכבוד לזה שהמכונית שלך דיזל ולא בנזין, אי אפשר לקחת עליה כפול 2 או 3 ממקבילתה הבנזינית.

כמה זמן ייקח לרוכש לכסות את הפער במחיר הרכישה בזכות הקיזוז במחיר הדלק?

שנים!

רד מהעץ. סיטרואן רובוטית זה לא להיט מכירות.

תתמחר את האוטו נורמלי (אני במקומך בכלל לא הייתי מחליף עכשיו. אבל זה רק אני).

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זה לא בהכרח נכון - אפשר להסתכל על התמחור של הפלואנס הדיזלית ביחס לזאת הבנזינית..באופן כללי הפלואנס קיבלה שם מצויין בארץ.

שלא לדבר על המגאן סטיישן בגירסאת הדיזל שהפכה לרכב מצליח גם בשוק היד שניה..ושתיהן דיזל צרפתי ורובוטי.

פורסם

גם שם לאט לאט הבועה מתנפצת

אני שומע יותר ויותר על בעיות בגיר של של הפלואנס

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

כשאתה אומר לתמחר נורמאלי, למה אתה מתכוון, בנוסף חשבתם פעם.

על סמך מה נקבע מחירון רכב אצל לוי יצחק.

הרי ידוע שהוא לא אוהב צרפתיות וסיטרואן במיוחד. אז החוסר אהבה הזאת מתומחר נמוך לשווי הנכון לרכב ואיכותו, אבל לקחת משהו שמלכתחילה מתומחר נמוך, ולא מהסיבות הנכונות, והיבואן עוד שוחט את המלאי שלו עצמו במגרשי הטרייד אין שלו, חוטא פעמיים.

הרי אם היבואן בעצמו אומר ללקוחות שלו שהרכב שלו לא סחיר, והוא מציין זאת כשאתה בא אליו להחליף רכב , מדוע שמישהו יקנה ממנו רכב משומש בכלל?

כי ידוע שאחד הסיבות לבחירת רכב משומש כזה או אחר זה גם פוטנציאל של ירידת ערך וסחירות.

עריכה אחרונה על ידי technet
פורסם

אתה לוקח את זה למקומות מאוד רגשיים. זה לא יעזור לך.

לוי יצחק, עם כל ההסתייגויות ממנו, לא שונא צרפתיות באופן אישי, לדעתי. הוא מנסה לתמרן בין שלל אינטרסים עסקיים לבין הצגת איזושהי תמונת מצב שלא לגמרי מנותקת מהמציאות. וזו בעית ביצה ותרנגולת במובן מסוים - אם צרפתיות נמכרות תמיד מתחת למחירון, לא באמת משנה מה יהיה כתוב במחירון.

מי ששונא צרפתיות זה עם ישראל, לפעמים אפילו בצדק. קשה לומר אם השנאה הזו התחילה עם הקריסה של ה-bx בסוף שנות השמונים או לפני (לפחות לי קשה לומר, כי אז בערך התחלתי להבין משהו מהחיים שלי). אם אתה לא זוכר (או לא היית פה), לתקופה מסוימת באזור 1988 ה-bx החליפה את הסובארו לאונה כלהיט מכירות מטורף ודי מהר עקב אמינות לא מוצלחת וטיפול מקומי לא מוצלח, המערכת הידרו-פנאומטית הרגה את כל המכוניות האלו וגרמה הפסדים עצומים להמון אנשים. לדעתי זו היתה נקודת השבר הגדולה, כי עד אז היו צרפתיות די אמינות (פיג'ו 404, 504, רנו 12). מאז היו עוד כמה נקודות כשל (כמו ה-al4 בתחילת דרכה ומנוע ה-thp156) שלא גרמו לעם ישראל לחזור לצרפתיות, אם נהיה עדינים.

האם משהו מכל זה קשור לסיטרואן הספציפית שלך? כנראה שלא, אבל אתה "סובל" מהשוק הגרוע בגלל בעיות עבר. יכול להיות שזה מעצבן אבל אין מה לעשות (לפחות לך). זה קורה ברכבים אחרים גם - למשל הפוקוס החדשה שלא ממש מצליחה למרות שהתיבה בה שונה לגמרי מהרובוטית הגרועה שהיתה בקודמת, או אלפא שאנשים עדיין חושבים שתחליד תוך שנה בגלל זכרונות מהסוד, אי שם בסוף שנות ה-70.

אתה אמור להכיר את בעיית האין שוק הזו אם כבר הספקת לשלם ללובינסקי 400,000₪. זו בעיה קשה כשקונים חדש, אני מסכים, והרבה יותר פשוטה כשקונים משומש (קונים בזול, מוכרים בזול). לא מאמין שאתה מופתע מזה של-c4 עם גיר רובוטי חד-מצמדי ומעל 150,000 ק"מ יש שוק חלש. ולמזלך עוד יש שוק מסוים - היה פה בחור לפני יום יומיים שקיבל הצעה של 10,000₪ על c5 מ-2011 עם 60,000 ק"מ, יד שניה. זו באמת הצעה מעליבה.

כתבתי כבר קודם, אבל אני אגיד שוב - לא בטוח בכלל שליבואן עדיף כלכלית לשלם מחיר גבוה בטרייד-אין כדי "לייצר" שוק טוב יותר. הלוואי שזה היה ככה, אבל יכול מאוד להיות שזה לא פיזבילי כלכלית. מה שאני לא מבין זה למה זה מכעיס אותך - היבואן קיבל החלטה עסקית, לא מתאים לך אל תקנה ממנו. אין צורך לערב פה רגש. העובדה שעובדים בלובינסקי אומרים על הרכבים שהם גרועים (או ביטויים מעליבים יותר) היא באמת בעייתית, ונובעת מתודעת שירות בעייתית בלובינסקי כנראה, אבל לא משנה את ערך השוק של הרכבים. ואם הם יגידו שיש שוק אז יהיה שוק?

נסה לפרסם ביד2, אם לא תמכור, נסה לקבל הצעה קצת יותר מוצלחת (כבר הבטיחו לך שיחזרו אליך). וכמו שכבר אמרו, אם הרכב הנוכחי מראה אמינות סבירה, אפשר להחזיק אותו לעוד שנה או שנתיים ולהנות מירידת ערך נמוכה הרבה יותר מכל קוריאנית היברידית שתקנה ב-140,000.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
זה לא בהכרח נכון - אפשר להסתכל על התמחור של הפלואנס הדיזלית ביחס לזאת הבנזינית..באופן כללי הפלואנס קיבלה שם מצויין בארץ.

שלא לדבר על המגאן סטיישן בגירסאת הדיזל שהפכה לרכב מצליח גם בשוק היד שניה..ושתיהן דיזל צרפתי ורובוטי.

אי אפשר להשוות לפלואנס. אחוז משמעותי מהמגאן/פלואנס שנמכרו בשנים האחרונות הגיעו עם דיזל. יש תודעה בשוק לרכב הזה, אנשים מודעים לכך שהוא קיים, לכן מי שמחפש דיזל יחפש גם פלואנס/מגאן.

לא כך אצל פותח השרשור. עד שנסעתי במונית C4 בכלל לא ידעתי שהגיעה לארץ דיזל. עד שלא ראיתי את המודעה של פותח השרשור בכלל לא ידעתי שמכרו אותה גם לפרטיים. מי שמחפש רכב דיזל סיכוי גבוה מאוד שהוא בכלל לא מודע לקיומה של C4 דיזל.

עכשיו נוסיף את הגיר הרובוטי... סוף פסוק סימן קריאה.

דרך אגב גם אני שמעתי כבר תלונות על הגיר במגאן. חבר עם שני רכבים כאלה בחברה שלו השקיע בכל אחד מהם בין 7000-10000 שקל על הגיר, בשני הרכבים סביב ה120 אלף ק"מ.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לפני שנתיים בערך רציתי לקנות קליאו חדשה מהיבואן. התייעצתי פה בפורום וחובב רנו אחד - לא זוכר מי זה היה - כתב לי שעם כל האהבה שלו למותג - זה לא רכב שקונים חדש מהחברה.

יתרה מכך, אחד היתרונות הגדולים של הצרפתיות הוא מחירן כמשומשות.

ואוי כמה שהוא צדק. אני קניתי צרפתייה משומשת - שמורה עם נתונים פנטסטיים במחיר משמעותית נמוך מהמחירון וכנראה שככה גם אמכור אותה.

פורסם (נערך)
תגיד יוסי - אתה יודע מה ההבדל בין מציאות ותיאוריה?

כי תוספת עלייה לכביש ותוספות וכו׳ - זה מאוד יפה בתיאוריה. תראה לי את מי ששילם יותר על רכב שעלה לכביש ביוני מאשר אחד שעלה בינואר - בגלל החודש ולא בגלל מצבו.

זה לא מעניין אף אחד חוץ מחברות ביטוח.

(לגבי תוספות,

אצלי יש תוספות בשווי כ 5K,למה שאוותר?)

אבל,

תעזוב

חודשי עלייה לכביש,ותעזוב אפילו עמלה סבירה של כ 5/6 שאני מוכן לשלם

כי אינני יכול להיות דקה בלי רכב,

אתה יודע מה,

אני מוכן לתת 10K עמלת טרייד אין למרות שאני מחזיק יד 1

נקיה לחלוטין, מה שאוכל ומרגיז זה המשחק עם שני המחירונים,

מחירון למזומן,

ומחירון רשמי למשל למי שיש הנחת בטוח לאומי או טרייד אין