Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב אופל קורסה התעוררה בעייה של ידית הילוכים שנתקעת על P מדי פעם במוסך הציעו פשוט לבטל את הסלקטור שגורם לתקיעה (חלק קטן שיושב בתחתית ידית ההילוכים ומחייב לחיצה על הברקס לפני העברה) האם נכון לעשות זאת?

מבחינה בטיחותית,

בעיות עתידיות לגיר,

לטענת המוסך אין לזה שום משמעות בטיחותית וישנם המון רכבים שהעברה מפארקינג לדרייב היא ללא לחיצה על הברקס.

אשמח לתשובה מקצועית

בתודה מראש

פורסם

יש באמת מכונית (בעיקר ישנות) ללא נעילת ידית הילוכים בפארקינג.

אבל לפני ביטול מנגנון הנעילה הייתי בודק את מתג אור בלם, אולי אפילו מתקין אחד חדש ובודק האם זה מסתדר.

פורסם

מתג אור בלם נבדק ונמצא תקין.

הכי חשוב לי עניין הבטיחות.

והאם זה פוגע במשהו בגיר?

לטענת המוסכניק אין לזה שום משמעות, הוא פשוט ניתק את הפלסטיק הצהוב שפשוט נתקע.

פורסם

אם בטעות הידית תעבור לp או לרוורס במהלך נסיעה זה יגרום נזק בלתי הפיך ומיידי, עדיף להיצמד להוראות היצרן.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

עצם ביטול המנגנון לא פוגע בשום דבר בגיר, אבל זה כן מנגנון בטיחות. מונע שילוב הילוך בשוגג.

פורסם

הביטול הוא לגבי לחיצה על הברקס אך כדי להעביר הילוכים. עדיין חובה ללחוץ על הכפתור שבידית כך שאני לא מבין איך יכול להיווצר מצב שההילוך נכנס ל P או רוורס ויוצר נזק?

פורסם
אשמח לתשובה ברורה לשאלתי

תודה

אני לא יודע לגבי פגיעה מכנית אם בכלל, אבל כשאתה או מישהו אחר או אפילו ילד יושב במושב הנהג או נמצא במרחק נגיעה מידית ההילוכים יכולה תאורטית להתפלט תנועה שמזיזה את ידית ההילוכית ל-D. זה מה שהלחיצה על הבלם אמורה למנוע. אישית לא הייתי מוותר על זה אבל שיקול שלך, אתה מכיר את מכלול השיקולים אצלך.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

ביטלתי את זה בכמה מכוניות אבל זה בגלל שהבעלים של האוטו התעצבן שזה לא יצא מפארקינג ושבר חלקים בפנים.

אצלך המצב שונה תסביר למוסך שימצא את הבעיה.

אני הייתי מחליף יוניט אור בלם רק בשביל בדיקה.

אם הם לא מוציאים את הבעיה תנסה מוסך אחר.

פורסם
אשמח לתשובה ברורה לשאלתי

תודה

תשובה ברורה:

ביטול מנגנון הנעליה לא יגרום לנזק מכאני לתיבת הילוכים.

אבל מנגנון הזה הוא מנגנון בטיחות, למה אתה חושב שיצרן הרכב מתקין אותו?

מנגנון מבטיח שבעת העברה מפארקינג להילוך הרכב יהיה במצב עמידה, מנוע יעבוד בסיבובי סרק ובנוסף מונע שילוב בטעות להילוך. מנגנון כפול בנוסף לכפתור משבת על ידית הילוכים.

• תוכן חדש...