Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נוחתים ב12 בצהריים ביום רביעי, ממריאים ב13 ביום שני

פעם ראשונה של חברה שלי באמסטרדם, פעם שניה שלי.

המלון שלנו ממוקם מול גן החיות, חוץ מסיבוב בגן החיות, חשבתי על מוזיאון הסקס, מוזיאון הקעקועים, חלונות אדומים, כמובן כיכר דאם וכל מה שמסביב, Escape Room, וכמובן איך אפשר בלי PRIMARK

אשמח לעוד המלצות, ואם יש לכם איזה Coffeshop שממש אהבתם לשבת בו באזור מרכז/גן החיות, אשמח לשמוע המלצות

תודה רבה!

פורסם (נערך)

שתי הערות:

1. אני זקן ממך בדור.

2. לאחרונה ביקרתי באמסטרדם לפני 12 שנה, וזה היה ביקור משפחתי.

לעצם העניין:

אמסטרדם יכולה למלא לכם 3-5 ימים בלי קושי - תלוי בתחומי העניין ובזמן שאתם רוצים להקדיש.

אני לא מתכוון להחליף מדריך תיירים - אישית אני ממליץ לנבור במרשתת, במיוחד באתרים הרשמיים של העיריה ושל משרד התיירות ההולנדי (VVV). אפשר לקנות גם מדריכים מתאימים, אישית אני קונה בד"כ את מדריכי lonely planet ב-bookdepository (כמובן באנגלית, מהדורה מעודכנת), אבל אם אתה רוצה חפש את המדריך המתאים לך.

האם יש לכם עניין באמנות? אם כן - אמסטרדם היא בית לכמה מוזיאונים מהחשובים ביותר.

מעונינים במבנים היסטוריים - לא חסרים.

מעוניינים בנקודה היהודית - בית הכנסת הפורטוגזי הוא חובה. המוזיאון היהודי - ממש בסמוך אליו - פחות.

רוצים לצאת מהעיר - לא חסר. בטווחים קצרים אפשר לעלות על רכבת ולנסוע דרומה להאג, רוטרדם, ודלפט. מדובר במרחק של שעה נסיעה או קצת יותר. רוצים לשכור רכב ולנסוע לכפרי הדייגים ולפארק טחנות הרוח - המרחק ממש לא גדול (לא יודע לגבי תח"צ. הייתי לפני 15 שנה, בנהיגה עצמית).

אזהרה קטנה לגבי קניות - הולנד לא זולה, והחנויות נסגרות מוקדם, סביב 5 אחה"צ. אחרי זה העיר די מתה. כמובן לא כולל חיי לילה. פרימרק (בדקתי באירלנד, שם יש לרשת שם אחר) - זולה, אבל איכות הסחורה בהתאם. אבל, שוב, אמסטרדם היא בירה אירופית חשובה, לא יחסרו לכם מקומות לקניות.

אזהרה לגבי מזג האויר - עלול להיות קר. מאד. לבדוק את התחזית יום לפני הטיסה ולהצטייד בהתאם. לא מזמן היה כאן דיון על נושא בגדים ונעליים לחורף האירופי חפשו אותו. אם יהיה מזל רע יהיה גם גשם (או שלג). זה ממש יכול לחרב טיול. אז להצטייד גם בנעליים אטומות ובבגדים מתאימים.

תחבורה ציבורית יעילה מאד. למדו את שיטת התשלום בתח"צ, והקפידו על תשלום נכון. להולנדים יש אי סבילות קשה למתפלחים, יש לי זכרונות דווקא מרוטרדם לפני הרבה שנים. מבקרי כרטיסים בגודל של מקרר תעשייתי שנכנסים לטראם ועורכים ביקורת כאשר הדלתות סגורות. הקנס מיידי וכבד, ואם לא תשלם - תמצא עצמך בתחנת המשטרה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חבל לבזבז את המחירים באירופה על פרימארק לדעתי,

פעם אחרונה שלי באירופה קנינו:

- מעיל של קולומביה שעולה בארץ 700₪ ב 50€

- נעליים של טימברלנד שעלו בארץ 1000₪ ב 35€ (מגוחך לחלוטין, ועוד סניקרס, לא המגף)

- עוד כל מני בגדים מחנות גדולה של אדידאס במחירים הגיונים לחלוטין

לעומת זאת כל מה שקניתי בפרמיארק (לא מלא, כמה חולצות ואיזה מכנס) - 80% מהם נהרסו אחרי כמה כביסות בודדות.

פורסם
חבל לבזבז את המחירים באירופה על פרימארק לדעתי,

פעם אחרונה שלי באירופה קנינו:

- מעיל של קולומביה שעולה בארץ 700₪ ב 50€

- נעליים של טימברלנד שעלו בארץ 1000₪ ב 35€ (מגוחך לחלוטין, ועוד סניקרס, לא המגף)

- עוד כל מני בגדים מחנות גדולה של אדידאס במחירים הגיונים לחלוטין

לעומת זאת כל מה שקניתי בפרמיארק (לא מלא, כמה חולצות ואיזה מכנס) - 80% מהם נהרסו אחרי כמה כביסות בודדות.

לפי מה שידוע לי ולפי מה שאני זוכר, באמסטרדם אין מציאות והמחירים דומים ואף זהים למחירים בארץ ברוב המקומות (לא רק בהלבשה)

אפשר לדעת איפה מצאת את הדילים שכתבת?

sperial - רב תודות!

פורסם

נשלחת לבצע חיפוש בפורום ידידי.

בכל מקרה- לא לוותר על שיט בשעות הערב בתעלות, יש יין [מצוין] וגבינות[עוד יותר מצוינות] וזו חוויה מרוממת.

אמליץ על אופניים [אני לא מתחשב כרגע במזג האויר], זה כיף וזה מחבר אותך לאווירה המקומית, בנוסף אמסטרדם פיצית ותוכלו להגיע מכל מקום לכל מקום. אם אתה או היא לא יודעים לרכב יש גם אופניים לימוזינה- עוד יותר משעשע.

איזור "ליידספליין" [10 דקות מהדאם ברגל] מלא במסעדות/בארים/קופישופס. מופעי רחוב לפחות כמו בדאם סקוור.

שוב- מבלי לדעת השלכות מזג אויר- יש בסביבת אמסטרדם 2 פארקים גדולים, האחד נקרא "אפטלינג פארק" והשני "וואליבי וורלד"

הראשון יותר משפחתי והשני יותר רכבות הרים [סטייל סיקס פלאגס]. לא יודע אם הם פתוחים בעונה הזו אבל בכל זאת... ש.ב עליך

תעשו חיים!

פורסם

הפארקים האלה לא כל כך בסביבת אמסטרדם. יותר בכיוון של שעה וחצי שעתיים נהיגה בתנאים טובים.

ואם מזג האויר לא מושלם - וותר עליהם. חבל על הזמן ועל ה(הרבה) כסף.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפי מה שידוע לי ולפי מה שאני זוכר, באמסטרדם אין מציאות והמחירים דומים ואף זהים למחירים בארץ ברוב המקומות (לא רק בהלבשה)

אפשר לדעת איפה מצאת את הדילים שכתבת?

sperial - רב תודות!

בגרמניה ואוסטריה
פורסם

ספריאל, כשוואליבי פארק פעיל, אפשר לרכוש באמסטרדם כרטיס משולב עם הסעה לפארק וחזרה. לדעתי זו חוויה שבהחלט לא כדאי לפספס אם נמצאים באמסטרדם (תלוי מזג אוויר כמובן).

פורסם

תחבורה ציבורית יעילה מאד. למדו את שיטת התשלום בתח"צ, והקפידו על תשלום נכון. להולנדים יש אי סבילות קשה למתפלחים, יש לי זכרונות דווקא מרוטרדם לפני הרבה שנים. מבקרי כרטיסים בגודל של מקרר תעשייתי שנכנסים לטראם ועורכים ביקורת כאשר הדלתות סגורות. הקנס מיידי וכבד, ואם לא תשלם - תמצא עצמך בתחנת המשטרה.

באמסטרדם התחבורה הציבורית מצויינת. יש מנויים לעד ארבעה ימים שנועדו במיוחד לתיירים. כשתנחת בסכיפהול תמצא בשדה דוכן קטן בשם OVG או משהו כזה (יש בשדה גם חנות ספרים עם אותו השם, אז לא זאת) נמצא ממש מול המדרגות הנעות שמובילות מטה לרכבת (נראה לי הספרינטר) בדוכן הזה תוכל לרכוש את הכרטיסים, שים לב שיש סוג כרטיסים שתופס לכל התחבורה הציבורית (כולל הרכבות הבין עירוניות) וכזה שתופס רק לתחבורה הפנימית של אמסטרדם (טראם מטרו וכו').

באותו דוכן תוכל לקנות כרטיס SIM בזול לעומת שאר ההצעות בשדה. 10 יורו לג'יגה אחד של גלישה, באותו שדה יש דוכן של אותה חברת סלולר שמוכרים את אותו הכרטיס ב25 יורו. חברת הסלולר עם לוגו בצבע כחול, ליברר או משהו כזה.

כמו כן מצטרף להמלצה על השכרת אופניים, מחבר יופי לאווירת העיר וממש נחמד.

ומוסיף המלצה על ה canal cruise. סיור בתעלות אמסטרדם עם הדרכה קולית בעברית.

לא הרבה מדברים על זה, וכמעט שאף אחד לא מכיר, יש את הADAM LOOKOUT שזה תצפית על גג מבנה עם נדנדה שנמצאת ממש על הקצה. זה נמצא באי, מול התחנה המרכזית של אמסטרדם, חוצים עם מעבורת חינמית בנסיעה של דקה וחצי.

תעשו חיים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

באמסטרדם אין מטרו, הקרקע הבוצית לא מאפשרת הקמתו. אבל יש"טראם מהיר" שבמרכז העיר הוא תת קרקעי.

לגבי הסים - צריך לעשות מחקר שוק - אני ממליץ להתחיל מכאן.

החברה שעליה מדבר מתן היא Lebara שהיא MVNO שפעיל בהרבה מדינות אירופיות, אישית יש לי כרטיס שלהם (כנראה לא פעיל), הדבר הראשון שקניתי ב-CPH.

פורסם (נערך)

המטרו של אמסטרדם היא לא רכבת תחתית, זה פשוט השם שלה

http://www.amsterdam.info/transport/metro

יש שני סוגי רכבות, שתכלס אין בניהן הרבה הבדל. אין לי הסבר למה זה לא פשוט קווים שונים.

עריכה אחרונה על ידי matansab

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
"

לא נמצאו התאמות. אנא נסה לחפש מונחים אחרים.

"

מה זה אומר?

מוזר.

חפש "אמסטרדם" בכותרות הפורום באופטופיק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...