Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהייתי קטן אבא הושיב אותי בפיז׳ו 305 והבטיח שאני עוד מעט אנהג עליה. סיפרתי לבת דודתי שעמדה בצד. מעולם לא נהגתי על רכב זה.

מאז הוצאתי רשיון והיום אני נוהג על רכב קצת יותר חדש. אך התשוקה לרכבים הישנים קיימת. אולי בהמשך אפרט באילו רכבים אני מעוניין לנהוג אם זה יהווה עניין למישהו.

ההפסד הכספי העצום ברעיון של כל פעם לקנות רכב חלומות ישן כזה או אחר ולמכור ולעבור להבא בתור מובן.

אך מה לגבי השכרת רכב ישן מאדם פרטי? שאלתי בעבר את אחי והמליץ לי להתרחק מרעיון הרפתקני זה, שכן אותו אדם שממנו אשכיר יכול אח"כ להגיד שנגרם נזק לאוטו כך וכך, למרות שהנזק עוד היה קיים לפני שנהגתי בו.

מגיגול העניין, נמצא שהבעיה היא בביטוח- ביטוח של רכב פרטי לא מכסה במקרה ומשכירים את אותו רכב לאדם שאיננו הבעלים.

הוצעה דרך לעקוף את זה- במקרה תאונה, להגיד שהרכב רק הושאל.

דעתכם?

פורסם

לא הייתי עושה דבר כזה אלא אם אני מקבל את הרכב לידי מאדם (בעל הרכב) שהוא מישהו שאני מצוי איתו בקשר חברי או קרבה משפחתית כך שיש כבוד וכיבוד הדדי, כלומר הוא מצידו לא "יפיל" עלי נזקים שידע עליהם לפני ואני מצידי ייקח אחריות מלאה לנזק שנוצר במהלך הזמן בו הרכב היה ברשותי (נזק מכאני או קוסמטי), ללא קשר לכיסוי ביטוחי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לצערי/ך, אני לא רואה יתרון במהלך הזה. זה רק עשוי לגרום צרות - אם בטעות, חלילה, תהיה תאונה, מכה משמעותית, נזק אדיר לרכב הנדיר , תחל כאן מסכת ארוכה של עוגמת נפש, צער ואולי גם תביעות והוצאות כספיות.

סתם... חבל...

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

על פי חוק אסור לאדם פרטי להשכיר את הרכב שלו. גם אסור לאדם פרטי לגבות כסף עבור הסעת נוסע.

זה מודגש בתעודת ביטוח החובה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם (נערך)

אני לווא דווקא מחפש רכבי אספנות, חלקם אולי כאלה, אך אינם יוקרתיים במושגים של אספנות. חלקם אף זולים מאוד היום:

*פיז'ו 305

*אאודי 80

*אאודי A6 שנת 2002

*פורד אסקורט

בעלים של רכבים כאלה- לרוב אינם חולים על רכבם אלא מנסים להיפטר ממנו במחיר מופקע. אני לא מאמין שתהיה להם בעיה "להשאילו" תמורת כסף. פיז'ו 305 למשל אני עשוי למצוא ביהודה ושומרון של איזה פלסטיני עני, שישמח לעשות קצת כסף מהשכרת רכבו ולא יפסיק להודות לי על כך.

לגבי חוקיות- במקרה של תאונה מספרים לביטוח שהרכב הושאל בלבד ומכינים רקע לסיפור הכיסוי.

בו ננסה רגע בכוח לגרום לזה להיות אפשרי- אני מתבייט על רכב שמוצא חן בעיני והייתי רוצה להשכיר לשבוע. שיחה עם בעל הרכב, לוקחים את הרכב לבדיקה, ו\או, שבעל הרכב יפרט במסמך איזה תקלות יש ברכב לפני מועד ההשכרה. חותמים על טופס השכרה שאכין ואולי גם ינוסח ע"י עו"ד שיסכים להירתם לדבר כזה.

משכיר את הרכב לשבוע במחיר יחסית זול ואולי גם זול מאוד כיוון שאני מתעניין ברכבים זולים מאוד.

אחרי ההשכרה- מעביר את הרכב בדיקה במוסך, המוסך מוציא מסמך לשנינו עם פירוט התקלות שיש\אין ברכב.

נגמר הסיפור.

במידת הצורך, בעל הרכב יחתום במסמך השכרה, שלא יהיו לו מענות ותלונות לגבי תקלה כזו או אחרת, מלבד מה שיגיד המוסך בחוות הדעת של אחרי ההשכרה.

יצא טוב?

עריכה אחרונה על ידי hochdorf
פורסם
אני לווא דווקא מחפש רכבי אספנות, חלקם אולי כאלה, אך אינם יוקרתיים במושגים של אספנות. חלקם אף זולים מאוד היום:

*פיז'ו 305

*אאודי 80

*אאודי A6 שנת 2002

*פורד אסקורט

בעלים של רכבים כאלה- לרוב אינם חולים על רכבם אלא מנסים להיפטר ממנו במחיר מופקע. [ ??? מוזר מאוד. רכבים כאלו הם עסקה גרועה לרכישה אלא אם אוהבים את העניין כתחביב ] אני לא מאמין שתהיה להם בעיה "להשאילו" תמורת כסף [אני דוקא מאמין שבהחלט תהיה להם בעיה]. פיז'ו 305 למשל אני עשוי למצוא ביהודה ושומרון של איזה פלסטיני עני [פלסטיני עני לא מחזיק רכב ], שישמח לעשות קצת כסף מהשכרת רכבו ולא יפסיק להודות לי על כך [אין הרבה כבישים בטוחים לישראלים יהודים (בהנחה שאתה יהודי) שמותרים לנסיעה לרכבים פלסטיניים. וזה אם אני שם בצד את החקיקה שחלה בשטחים].

לגבי חוקיות- במקרה של תאונה מספרים לביטוח שהרכב הושאל בלבד ומכינים רקע לסיפור הכיסוי.[א. זה לא חוקי. ב. תתפלא לשמוע אבל חברות הביטוח לא פראייריות, כך שזה גם לא חכם].

בו ננסה רגע בכוח לגרום לזה להיות אפשרי- אני מתבייט על רכב שמוצא חן בעיני והייתי רוצה להשכיר לשבוע. שיחה עם בעל הרכב, לוקחים את הרכב לבדיקה, ו\או, שבעל הרכב יפרט במסמך איזה תקלות יש ברכב לפני מועד ההשכרה. חותמים על טופס השכרה שאכין ואולי גם ינוסח ע"י עו"ד שיסכים להירתם לדבר כזה [האמת שהשרשור שלך נראה כמו פנטזיה מהסוג השלילי. אבל בהיבט הזה אני דוקא מעריך שכן תמצא עו"ד דביל שיסכים לאפסן בצד את האתיקה המקצועית שלו] .

משכיר את הרכב לשבוע במחיר יחסית זול ואולי גם זול מאוד כיוון שאני מתעניין ברכבים זולים מאוד.

אחרי ההשכרה- מעביר את הרכב בדיקה במוסך, המוסך מוציא מסמך לשנינו עם פירוט התקלות שיש\אין ברכב.

נגמר הסיפור [זה לא סיפר קצר, לא סיפור קל לביצוע ובסבירות גדולה סיפור עם סוף בעייתי].

במידת הצורך, בעל הרכב יחתום במסמך השכרה, שלא יהיו לו מענות ותלונות לגבי תקלה כזו או אחרת, מלבד מה שיגיד המוסך בחוות הדעת של אחרי ההשכרה.

יצא טוב? [אתה חושב?]

האמת שאם כבר אז יותר פשוט לקנות את הרכב ואחרי שבוע למכור חזרה לאותו אדם. גם חוקי, גם פחות טפשי ומסוכן ויש מצב שיותר זול.

שאלתי בעבר את אחי והמליץ לי להתרחק מרעיון הרפתקני זה, שכן אותו אדם שממנו אשכיר יכול אח"כ להגיד שנגרם נזק לאוטו כך וכך, למרות שהנזק עוד היה קיים לפני שנהגתי בו.

אשריך שבורכת באח עם שיקול דעת.

עם שיקול הדעת שאתה מפגין בשרשור הזה הייתי ממליץ לך לחזק את הקשר איתו

פורסם

התשובה היא שחוקית אין דרך לשכור רכב מאדם פרטי בגלל בעית הביטוח - מכיון שהפורום אינו מעודד עבירות על החוק - השרשור ננעל בזאת

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...