Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקנייה מאדם פרטי, לאחר שבדקתי באתר של משרד המשפטים שהרכב לא ממושכן כמובן, אני והמוכר הולכים לדואר במטרה להעביר בעלות.

במידה ואנחנו מחליטים על צ'ק-בנקאי\העברה-בנקאית: מתי הקונה תכלס מקבל ממני את הכסף?

איך הצדדים יכולים לבטח את עצמם על מנת להמנע מעוקץ?

פורסם

אני לא מומחה בתחום, אבל אני אגיד לך לפי מה שאני יודע ובדקתי באינטרנט:

1. מקובל שהמוכר מקבל את הכסף בזמן העברת בעלות הרכב, בסניף הדואר.

2. ההחלטה על תשלום בצ'ק בנקאי או העברה בנקאית היא דווקא חשובה.

ההעדפה היא תמיד לתשלום בצ'ק בנקאי, מכיוון שהוא בטוח מבחינת מקבל הצ'ק כמעט כמו כסף מזומן (למעט מקרים בהם הבנק פושט את הרגל…), ובנוסף הוא אינו ניתן לביטול. לידע כללי חשוב שתדע שסכום הכסף הרשום בצ'ק יורד באופן מיידי מחשבון נותן הצ'ק.

במקרים של רמאויות, אני מאמין שאפשר לגבות את החוב באמצעים משפטיים.

מנגד, העברה בנקאית אינו מקובלת מכיוון שניתן לבטל אותה באותו יום העסקים, או לאחר מכן, אם יתברר שיש טעות בזהות החשבון.

* שוב, קח בחשבון שאין לי ניסיון אישי בזה, ככה שהייתי ממליץ לך לשמוע עוד חוות דעת, בשביל השקט הנפשי שלך.

פורסם (נערך)

עשיתי קניות גם בשיטה הדיגטלית וגם בשיטת השיקים. תלוי בבטחון שלך מול הקונה. ברמה גבוהה: השתמשתי בלפטופ להעביר את הכסף. הכסף הופיע תוך חצי דקה בחשבון היעד . אם ההיכרות נמוכה יותר השתמשתי ההמחאה בנקאית. המוכר צריך לדעת שגם אם זו המחאה בנקאית לוקח כ 3 ימי עסקים לאשרר את ההמחאה. היו מקרים בודדים של נוכלים שהצליחו להדפיס עוד אפס בהמחאה בנקאית לדעתי כיום יותר קשה לזייף. בכל מקרה ניתן להתקשר לסניף הבנק ולוודא את אמינות המקור.

בגדול היינו צריכים להיות בעידן שבו מעבירים את הכסף דרך יישומון/ביטקוין פשוט אבל זה כבר דיון אחר.

בכל מקרה בטחון זה מושג יחסי אבל הכי בטוח זה ללכת עם הקונה לבנק ולראות את תהליך הנפקת ההמחאה הבנקאית טרם העברת בעלות. יש לך זמן לזה ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני הכי אוהב מזומן. הוא החבר הכי נאמן. הולכים לבנק, מוציאים את הכסף פיזית - סופרים אותו שוב לפני שעושים העברת בעלות - ושניה אחרי שהפלט יוצא בדואר, הכסף מחליף ידיים. סוף סיפור.

פורסם

אם זה רכב שעולה יותר מכמה אלפים, מזומן פחות רלוונטי. רוב האנשים מעדיפים לא להסתובב עם עשרות אלפי שקלים בכיס.

פורסם

תלוי במחיר הרכב.

עד 20 אלף יכול להיות גם צ'ק בנקאי גם מזומן.

20 עד 200 רק צ'ק בנקאי.

מעל 200 - העברת זה"ב.

זה מין כלל מצוץ מהאצבע כזה.

אם בצ'ק בנקאי עסקינן יש לבקש מהקונה לראות אותו קודם ולוודא שהוא על סכום נכון וכולל שתי חתימות של מורשי החתימה. כי יש חכמולוגים שמגלחים לך 500 שקל ברגע האחרון. את הצ'ק עצמו מקבלים ביד אחרי העברת בעלות עצמה.

פורסם

העברה זה״ב. זו ההעברה היחידה שאתה רואה את הכסף בחשבון רגע לאחר ביצוע ההעברה. לצורך העברה כזאת, צריך את השמות של המוכר והקונה באנגלית, כפי שמופיעים בבנק, ואת מספר הזה״ב של מקבל ההעברה - מספר ארוך שמורכב גם מאותיות ומופיע על דף העו״ש למעלה או בבירור מול הסניף. הכי טוב לבצע את זה בסניף הבנק של הקונה וללכת לדואר הסמוך. בהצלחה.

פורסם

1.לא קניתי רכב מאדם שחששתי שיעקוץ אותי.

2.אחרי העברת בעלות בדואר ובדיקת מישכון- המוכר קיבל את הכסף.

3.רק מזומן בלי סיבוכים מיותרים גם ב 70 אלף ש"ח.[אגב, אף אחד לא התנגד למזומן]

פורסם

סירבתי למכור במזומן רכב ב72. הסיכוי לשטר או שניים מזויפים גבוהה. עמלת הפקדת מזומן מטורפת וגם לא בכל סניף היום יש קופה.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

שאלתי את הבנקאית שלי. סיפרה לי שהיום רוב מכירות הרכב זה בהעברת זהב, כמעט כבר לא מוציאים היום צ'ק בנקאי או מזומן עבור רכב.

פורסם

במעמד העברת הבעלות,מול הפקידה בדואר...הוא מוסר לה ת.ז,ואני מוסר לו את הצק

הבנקאי על שמו.

כמובן שאני מראה לו את הצק לפני זה,ומוודא שהכל נרשם נכון.

פורסם
במעמד העברת הבעלות,מול הפקידה בדואר...הוא מוסר לה ת.ז,ואני מוסר לו את הצק

הבנקאי על שמו.

כמובן שאני מראה לו את הצק לפני זה,ומוודא שהכל נרשם נכון.

אני חושב שאכן כך אעשה. תודה לכולם.
  • תוכן חדש...