Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום המכובד.

הרכב: מאזדה 626 שנת 00 שרכשתי לפני כמה שבועות.

הרכב עבר יישור קו רציני הכולל החלפת כל השמנים, ברקסים, פלאגים ועוד כמה חמוצים.

לאחרונה נתקלתי בתופעה מרגיזה - כאשר אני מניע את הרכב על מנוע קר, הרכב מגמגמם (אני לא נוסע כן? הכל בעמידה, לא נוגע בגז), הטורים יורדים לכ - 700, עולים חזרה ל1.1, יורדים שוב (טוב נו, הבנתם...) ואם אני לא מציל את הרכב עם מכת גז הוא אף נכבה, ראוי לציין שגם עם מכת גז הוא עלול להכבות.

רגע, לא הסוף.

לעיתים רחוקות כאשר אני במהלך נסיעה (מנוע חם) הרכב נחנק כאשר אני בהילוך שני (אין תקלה בגיר, עזבו אותו) - מניסיוני האישי הרב עם מנועי 2 פעימות ערורים, קל לי לזהות כי זה נובע מתערובת אוויר / דלק לא נכונה שנכנסת למנוע (אם אני לוחץ חזק על הגז הרכב מאבד עוד יותר טורים, עד שהוא מוריד הילוך ומתחיל לעוף), לצורך העניין אם ברגע התקלה (איבוד טורים בלחיצה על הגז) אני משלב מייד לניוטרל ונותן גז הרכב מרים טורים.

שאלותיי: מנוע צעדים? חיישן אויר? ניקוי מצערת? נאמר לי במגרש חלפים כי זוהי מחלה של 626 ושל 323 (סתם דיאגנוסטיקה בשנקל, בלי שום בדיקה).

עקב כך שאני מתעקש כי התקלה נובעת מיחס אויר דלק לא תקין אשמח באם תכוונו אותי איך אני מחדש את המערכות הרלוונטיות הקשורות לכך.

משה.

פורסם

התיאור שלך הוא קלאסי לבעיית מנוע צעדים/מצערת.

כדאי להתחיל מפירוק מצערת וניקוי יסודי שלה ואם לאחר מכן עדיין התקלה ראינה מסתדרת,לפנות למכון להזרקות דלק,להשאיר את הרכב ללינת לילה ובבוקר-יניעו,יחברו סורק תקלות ויראו מה בדיוק קורה שם.

המשך התיאור מתאים לבעיית דלק/הצתה אבל,יכול להיות שניקוי המצערת יפתור הכל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מיצערת מנקים בצורה מקצועית על ידי פירוק שלה ולא שהיא מורכבת שזו הצורה החאפרית! יש לא מעט סירטונים ביוטיוב שמראים ניקוי יסודי שכזה ואם תחשוש אני מאמין שלאחר שתגיד מהיכן אתה לא מעט אנשים פה יישמחו לתת לך יד בניקוי שהוא לא מסובך כלל.

פורסם

הבטחתי לעדכן.

מוסכניק ראה את הרכב היום, לא היה לו זמן לטפל - טען מיד כי הרכב "רוקד" והתקלה במזרקים.

עשיתי קצת חיפוש, יצאתי מבולבל (הרוב מדבר על דיזל, אני בנזין כמובן).

מה מחיר הנזק ? (הוא לוקח את הרכב מחר למכון ניקוי, המוסכניק הנ"ל הוא חבר של המשפחה, מדופלם ומנוסה)

משה

פורסם (נערך)

עדכון:

חזר מניקוי מזרקים, חזר לעבוד תקין.

נבדק ונמצא כי אלטרנטור לא תקין כלל, מצבר נגמר.

נרכש מצבר חדש (הקודם היה עייף, ישן ובעל ערך זרם / שעה לא מתאים, קומבינה של הבעלים הקודם) ומחר יוחלף האלנטרנטור.

מה שמוזר לי - שני מזרקים לא עבדו כלל, כעת תקינים כמובן. אני לא אמור להרגיש שיפור רציני מאוד בסחיבה? נסעתי על הרכב נסיעה קלה לביתי (מחר כאמור חוזר לאלטרנטור) ולא הורגש שיפור כלשהו, בכל אופן לא כמו שני מזרקים שחזרו לתפקד.

שאלה נוספת - האם נסיעה עם מצבר גמור ואלטרנטור מת ישפיעו גם לרעה על יכולת סחיבה ורעידות?

משה

עריכה אחרונה על ידי MOSHE18
פורסם

לגבי המזרקים אם 2 מזרקים לא היו עובדים זה אומר ששני צילינדרים לא עובדים זה אומר שלא היית מצליח לנסוע ברכב הרמה של קירטועים רציניים, היכבות, חוסר סחיבה לא נורמאלי בקיצור לא הגיוני! לגבי אלטרנטור תקול בהחלט ייגרום לרעידות וחוסר סחיבה ולמצבר להיגמר בשל חוסר טעינה קבוע.

פורסם (נערך)

שלום לכולם, מסכם את התקלה:

הוחלף מצבר בעל ערך זרם/שעה מתאים, הוחלף אלטרנטור (הקודם היה גמור, ראיתי במו עיני - לא מוציא מתח), נוקו כלל האינג'קטורים.

הרכב מניע ונוסע תקין לכאורה מזה יומיים. אתמול התקלה חזרה על עצמה! (נחנק, מאבד טורים בלחיצה על הגז). הורדתי את הדוושה לרצפה - הרכב ממריא, שוכח מהתקלה.

בלי שום קשר, מרגיש לי כאילו הרכב לא סוחב מספיק טוב ל-2 ליטר יפני שלא סוחב משקל כלל על עצמו.

פלאגים חדשים אני מזכיר, בוצע טיפול ענק לכלל הרכב.

חיישן MAF וניקוי מצערת?

אני מתכוון לבצע את הטיפול לבד, קראתי שרשורים בנושא ולהלן שאלותיי - ניתן להתיז ספרי ניקוי מגעים על חיישן MAF? (בלי שום קשר אנקה גם את המצערת, אם כבר אני שם מעדיף גם לעבור על החיישן)

משה

עריכה אחרונה על ידי MOSHE18
  • תוכן חדש...