Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום.

לאחר שחברי הפורום עזרו לי בהתלבטות לגבי רכישת מכשיר שיוסיף להם קצת עניין, בינתים הוחלט לתת להם טאבלט.

מעולם לא היה להם חיבור בבית לאינטרנט והשאלה שלי מה היא העסקה הטובה ביותר.

מצד אחד אני יכול לרכוש כרטיס סים של 10 ג'יגה גלישה ב50 שקלים לחודש וזה יחסית טוב אך מגביל אותם בשימוש בטאבלט של צפיית סרטים אשר יגמרו להם מהר את החבילה של הגלישה.

חשבתי גם על האופציה של הוט שהם מנויים שם עדין לא ביררתי מחירים לגבי זה אך בתפיסתם זה סירבול להתקין בבית אינטרנט והרבה "חוטים " יהיו מפוזרים.

מה אני מפספס איזה אופציות עוד קימות ?

השימוש היחיד יהיה באינטרנט בטאבלט ולכן אם יש גלישה של יותר מ10 ג'יגה במחיר סביר אשמח לשמוע .

חשבתי גם לקחת עסקה של ספק+תשתית אבל הכי זול שמצאתי היה 15 מגה ב65 וגם זה עולה לאחר תקופה של מספר חודשים

תודה רבה לעוזרים:lol:

פורסם

קנה ראוטר שתומך ב4G.

לפי סקר קטן בזאפ אני רואה שהמחיר מתחיל בערך מ160₪, נניח שתלך על משהו טיפה יותר מתקדם מהמינימום בחודשי יצא לך 20₪ (לשנה).

במקום שהמחיר יעלה אחרי שנה הוא ירד בנוסף לירידה הקבועה במחירי החבילות (או מנגד הגדלת נפח הגלישה).

פורסם
לטובת בריאותם הנפשית של סבא וסבתא, אל(!) תקנה ראוטר שלא מחברת האינטרנט, אחרת, צפויים להם הרבה כאבי ראש שפשוט לא שווים את החיסכון של ה 20-30 שקל בחודש

אני דווקא חושב אחרת: קניתי בזמנו בחנות TP-LINK N600 ראוטר ומודם בחנות פרטית. המכשיר הזה נותן עבודה מאוד טובה.

אשמח לדעת מה הסיבה שאתה מתנגד לה. כי אם זה מדובר על תקינות המוצר: לפני הקניה אפשר לשאול היכן אפשר לטפל בזמן תקלה, אם זה דרך יבואן - אז המכשיר עבר את מכון התקנים.

פורסם (נערך)

לאמא שלי (בבית אבות) התקינו ראוטר של הוט שמבונדל עם חבילת גלישה של פרטנר\012. עולה לה משהו כמו 70-80 ש"ח לחודש (עסקה של בית האבות, כנראה נחשב לעסקי). אין "הרבה חוטים" - רק קופסא קטנה של מודם\נתב שמצריכה חיבור לשקע של הוט (יחד עם חיבור הטלויזיה) וחיבור חשמל. ממש לא "חוטים בכל הבית". אפילו הגדירו לה את החיבור האחוטי למחשב. לדעתי הפתרון הפשוט ביותר למי שממילא מחובר להוט.

יש לי אזהרה חמורה: קנית טאבלט אחד? הילדים הזקנים יתחילו לריב. לקנות שניים!

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני דווקא חושב אחרת: קניתי בזמנו בחנות TP-LINK N600 ראוטר ומודם בחנות פרטית. המכשיר הזה נותן עבודה מאוד טובה.

אשמח לדעת מה הסיבה שאתה מתנגד לה. כי אם זה מדובר על תקינות המוצר: לפני הקניה אפשר לשאול היכן אפשר לטפל בזמן תקלה, אם זה דרך יבואן - אז המכשיר עבר את מכון התקנים.

כשמדובר על "סבא וסבתא" צריך שציוד הקצה יהיה כזה שנתמך ע"י נותן השירות.

נניח אם הקו של בזק והנתב נקנה מהם, ניתן לקבל תמיכה דרך השירות הטכני שלהם, הם כבר מורגלים לדבר עם אנשים שאין להם שום מושג בזה ולכן מתחילים פתרון כל תקלה ב"נתק מהחשמל, חכה 30 שניות, תחזיר", במקרה הכי גרוע יש להם שליטה מרחוק על הראוטרים שלהם.

אם הנתב שלך הגיע ממקור חיצוני אתה מהר מאוד תתחיל לשמוע תשובות כמו "לא יודעים, בצד שלנו הכל בסדר, דבר עם מי שמכר לך את הראוטר.." ואז אתה צריך לגשת, למסור אותו באיזו נקודת שירות באמצע שומקום, לחכות שבועיים עד שיבדקו, אולי לקבל אחד חדש במקום, אולי יגידו לך שהכל בסדר ולא יודעים על מה אתה מדבר. ואז סבא וסבתא תקועים בין הפטיש לסדן.

במקרה של בזק אם לא מצליחים לפתור את התקלה בטלפון יגיע טכנאי עד הבית תוך יומיים (עסקים), זה עדיף על כל הטרטור הזה שרשמתי למעלה.

קיצר, לפעמים כן שווה להוסיף עוד 20-30 שקל בחודש בשביל "ראש שקט", במקרים מאוד ספציפיים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

יש מוצר של חברת פרטנר

אשר מספק אינטרנט דרך ראוטר עם סים, בסגנון נטסטיק

הסים מגיע עם חבילה של 500GB אינטרנט אשר מספיקה לרוב המשתמשים הביתיים והייתרון המרכזי הוא שמדובר בPLUG&PLAY

מקבלים ראוטר, מכניסים סים, מחברים לחשמל, יש אינטרנט.

במידה ויש תקלה, יש מוקד טלפוני ומרכזי שירות בפריסה ארצית שיוכלו לעזור לך להחליף את כרטיס הסים.

במידה ויש כיסוי רשת דור רביעי באיזור המגורים שלהם, זה אומר שהמהירות תהיה גבוהה יחסית, והייתרון המרכזי ביחס לאינטרנט ביתי הוא מהירות העלאה מקבילה למהירות ההורדה.

ייתרונות:

נוחות שימוש

מהירות העלאה

אפשרות לעבור דירה בקלות (PLUG&PLAY אמרנו?) או פשוט לקחת אותו לכל מקום בקלות.

חסרונות:

עלויות (בעיקר אם אתה לא לקוח פרטנר)

נפח מוגבל (נכון שמרבית המשתמשים הלא כבדים לא מתקרבים ל500GB, אבל עדיין זה לא נחמד לדעת שיש לך הגבלה)

המהירות יורדת משמעותית אם אין רשת דור רביעי באיזור.

בנוגע לעלויות:

במידה ואתה לא לקוח פרטנר בסלולר, 120 ש"ח למשך השנתיים הראשונים בתוספת 14.9 עבור השכרת נתב (אין אפשרות לרכוש, חובה לשכור).

במידה ואתה כן לקוח פרטנר בסלולר, 75 ש"ח בתוספת 14.9 עבור השכרת נתב (כמצויין מעלה, אין אפשרות לרכוש, חובה לשכור).

גילוי נאות: כרגע עובד פרטנר, אבל באופן אישי עוזב את העבודה בעוד כמה ימים, זה נטו מוצר שאני מאמין שהוא ייפתור את הבעיה כי באמת שכרגע אין לי אינטרס למכור לך כלום.

אתה מוזמן לקרוא יותר באתר פרטנר https://www.partner.co.il/cellular/sf-lp/partner-home

פורסם

הניסיון שלי עם בזק הוא שכל מודם שמתקלקל מצריך נסיעה לבזקסטור והחלפה.

אין לי נסיון עם הוט.

היה לי פעם סיפור עם נתב שהתקלקל באחריות - נדמה לי TP-link, אבל אל תתפסו אותי במילה, והוחלף אחד תמורת אחד ב-KSP, אחרי קבלת אישור מהיבואן.

מבחינת "תמיכה" שאמא שלי צריכה זה בדרך כלל כל מיני שטויות שלוקח לי חצי דקה לפתור, אבל קשה לי להבין את התקלה או להסביר את הפתרון בטלפון, אלא מצריך בדיקת המחשב באופן אישי. פה ושם הגדרה של משהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
הניסיון שלי עם בזק הוא שכל מודם שמתקלקל מצריך נסיעה לבזקסטור והחלפה.

אין לי נסיון עם הוט.

בבזק, אם הסתיימה האחריות על המודם/ראוטר יש אפשרות לשלם 70 שח לשליח מטעמם שמגיע, מחליף, מגדיר את החדש והולך.

מדגיש שהשליח מתוכנת רק לפעולות שתיארתי, הוא אפילו לא מדבר.

בהוט, איום על ניתוק גורם להם לשלוח מתקין שמחליף, המתקין הוא כן בעל אפשרות לדיבור, גם שותה קפה לרוב.

האיום הזה לא עובד בבזק, אם המכשיר באחריות והם איתרו מרחוק שהוא תקול - יחליפו אך עדיין יהיה חיוב על שליח.

אם המכשיר לא באחריות - החדש = התחלת תשלום חודשי

כמו שנאמר, להתחבר לשירות רק עם מכשיר שסופק עי ספק התשתית, אחרת לא תקבלו תמיכה מנותן השירות וזה יחייב התערבות אדם צד ג'.

הוט/בזק - מה שתשיג זול יותר לשנה.

המלצתי בזק, איכות השירות והרכיבים טובה ואמינה יותר.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
בהוט פשוט שולחים אותך לנקודת המכירה הקרובה ושם מחליפים לך את המודם בחדש.

״חדש״. הם מחליפים את הראוטר המחורבן שהם נתנו לך בראוטר מחורבן אחר. אין אצל הוט ציוד חדש, הכל משומש ובמצב רע. קרה לי כבר שקיבלנו מכשירים שבורים(!) בתור תחליף.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כשמדובר על "סבא וסבתא" צריך שציוד הקצה יהיה כזה שנתמך ע"י נותן השירות.

נניח אם הקו של בזק והנתב נקנה מהם, ניתן לקבל תמיכה דרך השירות הטכני שלהם, הם כבר מורגלים לדבר עם אנשים שאין להם שום מושג בזה ולכן מתחילים פתרון כל תקלה ב"נתק מהחשמל, חכה 30 שניות, תחזיר", במקרה הכי גרוע יש להם שליטה מרחוק על הראוטרים שלהם.

אם הנתב שלך הגיע ממקור חיצוני אתה מהר מאוד תתחיל לשמוע תשובות כמו "לא יודעים, בצד שלנו הכל בסדר, דבר עם מי שמכר לך את הראוטר.." ואז אתה צריך לגשת, למסור אותו באיזו נקודת שירות באמצע שומקום, לחכות שבועיים עד שיבדקו, אולי לקבל אחד חדש במקום, אולי יגידו לך שהכל בסדר ולא יודעים על מה אתה מדבר. ואז סבא וסבתא תקועים בין הפטיש לסדן.

במקרה של בזק אם לא מצליחים לפתור את התקלה בטלפון יגיע טכנאי עד הבית תוך יומיים (עסקים), זה עדיף על כל הטרטור הזה שרשמתי למעלה.

קיצר, לפעמים כן שווה להוסיף עוד 20-30 שקל בחודש בשביל "ראש שקט", במקרים מאוד ספציפיים.

לכן אני אומר שיש חברות קטנות בשוק האינטרנט שמספקות את שירותי הנתב כחלק מהתשלום החודשי. לא צריך לרוץ אל החברות הגדולות בשוק. בנוסף החברות האלו מבקשות מהלקוח להגיע למקום איסוף המכשיר בשביל החלפה.

• תוכן חדש...