Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שבוע עם סיאט איביזה 1.0 tsi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב...

אנסה לסכם שבוע מעניין בחברת סיאט איביזה חדשה מנוע 1000 סמ״ק טורבו.

הרכב נבחר על פני יונדאי i20 וקיה ריו 4 דלתות.

את הרכב קיבלתי כרכב חברה עם 30 ק״מ ״על השעון״.

השבוע סיימתי, בערך, את תקופת ההרצה לפי ספר הרכב - 1000 ק״מ.

יתרונות:

המנוע - אמנם ניסיון עשיר אין לי (רנו פלואנס 1.6 של האישה) וקיה ריו ופיקנטו 1.2 להורים - אבל המנוע הזה הוא אבן חן. בעל מומנט מכובד המתקבל בסל״ד יחסית נמוך והרכב מושך ומושך באופן מאוד מהנה. בסל,ד גבוה מרגיש כאילו נגמר לו הכח - כנראה כי בכל אופן מדובר במנוע בגודל שקית חלב.

מבחינת צריכת דלק, הרכב צרך 38.7 ליטר ל- 515 ק״מ של נסיעה בינעירונית. לא מרשים במיוחד. מאמין שישתפר בהמשך.

תמסורת - גיר DSG7, העברת הילוכים חלקה ומהירה כשהרכב כבר בתנועה.

אבזור - הרכב הגיע בגימור style - כל מה שצריך ברכב יש - בקרת שיוט, חיישני גשם ותאורה, הגה וידית הילוכים מעור, מערכת שמע טובה עם מסך מגע ושלל חיבורים, בקרת לחץ אויר בגלגלים (מבוסס ESP כמדומני), מערכת עצור וסע, מראות וידיות בצבע הרכב אך ללא חישוקים קלים.

נוחות - הרכב מכוייל על הצד הרך של הסקלה. הרכב יחסית שקט (שוב, ביחס לניסיון שלי)

חסרונות:

תמסורת - קצת פחות נעימה בהתחלה ובזינוקים בעליה. אמינות לטווח ארוך? פחות מטריד כשמדובר ברכב חברה

צמיגים - הרכב הגיע נעול בצמיגי NEXEN. העניין מעט מחשיד כי הצמיג הרזרבי הוא BRIDGESTONE. ייתן כי חברת הליסינג עשתה מהלך על הצמיגים?!

מנוע - תגובת מצערת איטית! ממש כמו בפלואנס. זה נורא. ייתכן כי זה הגיר?

נוחות - מתלים רכים מדי? מורגשים נידנודי מרכב בעיקר בבלימות. מושב הנהג בעל בליטה בגב התחתון שממש מפריעה לי. מה אפשר לעשות?

מרווח - רכב מאוד צפוץ במושב האחורי. ניתן לראות התמונות שכשהילד יושב על הכיסא הרגליים נוגעות במושב שלפנים. זה משאיר פחות מקום לנוסע מקדימה.

לסיכום,

מהרושם הראשוני עולה כי קיבלתי החלטה נכונה לקחת את האיביזה על פני צמד הקוריאניות. יצא לי לנסוע בשתיהן והם מציגות חבילה פחות מרשימה מהאיביזה. יש בה איכות גרמנית מסויימת.

קצת תמונות,

IMG_1403.jpgIMG_1402.jpg

IMG_1405.jpgIMG_1404.jpg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש.

NEXEN זה מותג קוריאני דיי טוב , זה כנראה מה שהיה במשלוח , חברות ליסינג מחליפות לסינים במקרים של בלאי ופנצ'רים ולא כשהרכב חדש מהחברה.

מההיכרות שלי עם האיביזה מדובר דווקא ברכב קשיח מבחינת שיכוך אם כי לא נהגתי בגרסה מתוחת הפנים.

הייתי עושה את אותה בחירה כמוך.

פורסם

אכן גם במבחן השוואתי מול הפיגו 208 ציינו שהיא רכה יותר.

לדעתי עשית בחירה טובה,הקוריאניות יותר מרווחת מאחור גם מרגישות הרבה יותר חלשות בצורה משמעותית.

אולי תגובת מצערת איטי נובעת מכניסת הטורבו,למנועי טורבו יש שהיה קטנה עד שהם נכנסים.

לי אישית המושבים היו מאוד נוחים ולא הייתה איזו בליטה מפריעה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השהיית טורבו מוכרת במנועים גדולים או מנועים בעלי טורבו גדולים.

מדובר על רכב מודרני עם טורבו קטנטן, ההשהייה ככל הנראה נובעת מהתיבה עצמה.

פורסם

באיביזה אני מרגיש המון פעמים שהמרווח מקדימה טוב ומאחורה הוא זוועתי - זה ללא ספק רכב לא נוח למי שצריך להסיע הרבה אנשים מאחורה אבל למי שלא המרווח של האיביזה מקדימה נוח מאוד והיה לי יותר מרווח מרוב הסופר מיני(יכולת טובה למשוך את המושב אחורה).

כיום אני עם האביזה הקודמת כרכב חברה ועתיד להחליף לרכב חברה חדש בסוף השנה וההתלבטות תהיה בין האיביזה לקליאו - חייב להגיד שהמושב של האיביזה קשה לי יחסית(ניסיתי לשבת בחדשה וראיתי שזה אותו דבר) אבל בחדשה המושב מרגיש קצת יותר רחב מה שאמור לשפר את המצב(בשלי כבר שמתי מושב נוחות מתלבש כזה על המושב כדי ליישר את הצדדים שנכנסים לי בגב).

לגבי היחידת הינע גם ב1.2 עם הDSG השילוב מעולה! מת להרגיש את הגירסא המחודשת - טיפ לגבי המצערת? למדתי להאיץ ביציאה מהרמזור\מהמקום במצב S ולהעביר לD בהאטה ואז אין את ההשהייה במצב D בהאצה ואת המכות הלא נעימות של הS בהאטה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני משתמש דיי הרבה ב-S ובטיפטרוניק, במיוחד באיזורים הרריים.

לגבי הצמיגים - הסר דאגה מלבך, גם הרכב שלי הגיע עם 4 צמיגים של נקסן. הרזרבי הוא דוקא הנקוק במקרה שלי.

האביזר שהכי חסר לי בסטייל הוא משענת יד שהוספתי בהתקנה מקומית. מלבד זה האבזור בסדר גמור ביחס למתחרות ולמחיר.

גם מבחינתי הרכב נוקשה. מהלך המתלה מרגיש ארוך יחסית אבל לא באמת תורם לנוחות. הרכב דיי מרוסן ולא מתפזר אחרי כל מהמורה וזה יותר חשוב לי אישית מאשר שיכוך. בכל מקרה הוא מצליח לנטרל את החבטה מרוב השיבושים והבורות אבל הוא רחוק מאוד מלהיות סיטרואן C5.

לגבי זינוקים, הרכב נוטה קצת להתנדנד במשחקים בין שני לשלישי, זה קורה בעיקר בעיר, אני נתקל בזה הרבה מעל פסי האטה.

לגבי תגובת מצערת, נסה להעביר ל-S, הגיר מושך את ההילוכים טיפה יותר וזה מרגיש פחות עצל.

האיביזה אצלי עברה כבר 10,000 קילומטרים וצריכת הדלק השתפרה לאחר 3,000 קילומטרים בערך.

פורסם

אני בספק שהתגובה האיטית של המצערת נובע מהטורבו. זה לא שהרכב לא סוחב בסלד התחלתי. אלא לא קורה כלום חצי שניה עד שניה מרגע הלחיצה על הדוושה.

כנראה משהו תוכנתי

פורסם

יש כאלה רכבים,בפיאט פנדה למשל גם יש דיילי קטן בין הלחיצה לתחילת התאוצה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לילה טוב...

אנסה לסכם שבוע מעניין בחברת סיאט איביזה חדשה מנוע 1000 סמ״ק טורבו.

הרכב נבחר על פני יונדאי i20 וקיה ריו 4 דלתות.

את הרכב קיבלתי כרכב חברה עם 30 ק״מ ״על השעון״.

השבוע סיימתי, בערך, את תקופת ההרצה לפי ספר הרכב - 1000 ק״מ.

יתרונות:

המנוע - אמנם ניסיון עשיר אין לי (רנו פלואנס 1.6 של האישה) וקיה ריו ופיקנטו 1.2 להורים - אבל המנוע הזה הוא אבן חן. בעל מומנט מכובד המתקבל בסל״ד יחסית נמוך והרכב מושך ומושך באופן מאוד מהנה. בסל,ד גבוה מרגיש כאילו נגמר לו הכח - כנראה כי בכל אופן מדובר במנוע בגודל שקית חלב.

מבחינת צריכת דלק, הרכב צרך 38.7 ליטר ל- 515 ק״מ של נסיעה בינעירונית. לא מרשים במיוחד. מאמין שישתפר בהמשך.

תמסורת - גיר DSG7, העברת הילוכים חלקה ומהירה כשהרכב כבר בתנועה.

אבזור - הרכב הגיע בגימור style - כל מה שצריך ברכב יש - בקרת שיוט, חיישני גשם ותאורה, הגה וידית הילוכים מעור, מערכת שמע טובה עם מסך מגע ושלל חיבורים, בקרת לחץ אויר בגלגלים (מבוסס ESP כמדומני), מערכת עצור וסע, מראות וידיות בצבע הרכב אך ללא חישוקים קלים.

נוחות - הרכב מכוייל על הצד הרך של הסקלה. הרכב יחסית שקט (שוב, ביחס לניסיון שלי)

חסרונות:

תמסורת - קצת פחות נעימה בהתחלה ובזינוקים בעליה. אמינות לטווח ארוך? פחות מטריד כשמדובר ברכב חברה

צמיגים - הרכב הגיע נעול בצמיגי NEXEN. העניין מעט מחשיד כי הצמיג הרזרבי הוא BRIDGESTONE. ייתן כי חברת הליסינג עשתה מהלך על הצמיגים?!

מנוע - תגובת מצערת איטית! ממש כמו בפלואנס. זה נורא. ייתכן כי זה הגיר?

נוחות - מתלים רכים מדי? מורגשים נידנודי מרכב בעיקר בבלימות. מושב הנהג בעל בליטה בגב התחתון שממש מפריעה לי. מה אפשר לעשות?

מרווח - רכב מאוד צפוץ במושב האחורי. ניתן לראות התמונות שכשהילד יושב על הכיסא הרגליים נוגעות במושב שלפנים. זה משאיר פחות מקום לנוסע מקדימה.

לסיכום,

מהרושם הראשוני עולה כי קיבלתי החלטה נכונה לקחת את האיביזה על פני צמד הקוריאניות. יצא לי לנסוע בשתיהן והם מציגות חבילה פחות מרשימה מהאיביזה. יש בה איכות גרמנית מסויימת.

קצת תמונות,

[ATTACH=CONFIG]468910[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468908[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]468911[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]468909[/ATTACH]

מזה אומר dsg חלק שהוא בתנוע ומה הולך בזינוק כיכר שהוא צריך להוריד למשל הילוך מ3 ל2 ומיד לעלות אחרי זה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

נהגתי על הפאביה החדשה מנוע טורבו בנזין 1.2 ועל הסיאט איביזה החדשה מנוע טורבו בנזין 1.0 - שתיהן עם DSG7.

האיביזה מרגישה חזקה יותר, אולם שתיהן לא הגיבו לי מיד לדוושה בעת זינוק ברמזור (היתה השהייה) - לוחצים על הדוושה ולא קורה כלום למשך שניה או שתיים וזה היה מאוד מעצבן. כמו כן, במקרים מסוימים הגיר חבט קלות במעבר בין הראשון לשני. במקרים מסוימים כשרציתי להאיץ לחצתי עוד על הדוושה ולא קרה כלום (בעליות בחיפה), ואז לחצתי עוד והגיר הוריד שלושה הילוכים במכה. אני גם לא הבנתי בשביל מה הגיר מטפס להילוך שביעי במהירויות כ"כ נמוכות? אין לי כוח זמין אע"פ הטורבו.

לצורך השוואה, אני נוהג על פולו GTI מנוע טורבו בנזין 1.8 עם גיר ידני ואין שום השהייה - אני מלטף קלות את הגז והרכב מזנק מיד, כך שמי שאשם בתגובת המצערת הוא לדעתי הגיר בלבד.

פות"ש - תתחדש על הרכב, בחירה נכונה.

פורסם
יש כאלה רכבים,בפיאט פנדה למשל גם יש דיילי קטן בין הלחיצה לתחילת התאוצה.

כפי שנאמר, השהיית התיבות.

הדרך הקלה לבדוק? לוקחים רכב זהה בארץ או בחו"ל ידני למול תיבה כזאת או אחרת ובודקים, הכי פשוט.

TURBO LAG זה נושא שהיה נכון לפניי שנים רבות.. בטורבו גדול, לא יעיל, במנוע גדול עם טורבו גדול וכו'.

כיום, במנועים כל כך קטנטנים, עם טורבו בגאומטריה משתנה ובכלל, מומנט אדיר בסל"ד נמוך של 1600 או 1700? לא מדובר על השהיית טורבו ממש.

השהייה שאפשר לזהות היא כאשר במנוע X אומרים שהמומנט המתקבל יהיה ב 3,000 סל"ד עם הטורבו (והמומנט בהתאם) אבל כאשר המנוע מספק החל מ 1600 או 1700 מומנט שקרוב לשיא, אין כאן השהייה, זאת אומרת תמיד יש השהייה כן? אבל שום דבר מעבר למה שאפשר להרגיש.

פורסם

שמע, אני איך שאני מתחיל את הנסיעה אני עובר אוטומטית למצב ספורט. במצב רגיל הרכב מעביר הילוכים בצורה מהירה בקטע מוגזם. במצב ספורט המצערת תגיב הרבה יותר טוב. לפי מה שהבנתי זה אכן בגלל התיבה.

פורסם

מכיוון שכך תוכננה לה התיבה, להעלות הילוכים מהר.

אתה רק חושב שתגובת המצערת שונה, בפועל, מצב הספורט משנה את התכנות בתיבה בסה"כ.

ברור שזה מהתיבה ולא מהשהייה של טורבו קטנטן מודרני עם קג"מ שיא בסל"ד נמוך.

פורסם

אני לא מרגיש את ההשהיה שאתם מדברים עליה בזינוק.

בלאון למשל לגיר באמת לוקח חצי שניה להתארגן על עצמו ולזנק אבל כשאני עובר לאיביזה אני מרגיש שהזינוק ממש מיידי.

• תוכן חדש...