Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הרומן שלי עם רכבי ליסינג מתחיל כאשר התחלתי לעבוד במקום חדש לפני כחודשיים,

הוזמן לי רכב ליסינג חדש ועד שהוא יגיע קיבלתי מהחברת הליסינג רכב זמני.

הרכב הזמני שהגיע היה יונדאי I35, בת 3 וחצי שנים עם 86 אלף ק"מ ומדבקה גדולה מאחורה שהרכב למכירה.

אותו יום היה יום גשום מאוד ואיך שהגיע הרכב לעבודה הייתי חייב למהר לצאת לפגישה ,הנעתי התחלתי לסוע , נסיון לגבגב את המים מהחלון עם המגבים גרם לרעש פלסטיק חזק על השמשה, המגבים גמורים אין כמעט גומי עליהם. אמרתי לעצמי אוקיי אעצור לקנות מגבים בדרך בטח שכחו להחליף לפני החורף. התחלתי לסוע בנסיון בלימה הראשון אני מרגיש שפשוט הברקסים או שלא קיימים או שלא החליפו אותם מאז שהרכב יצא מהמפעל, מפחיד, מתקשר למוקד של הליסינג הנציגה החביבה שואלת מה הקילומטרז ברכב אני אומר לה, התגובה שלה היתה מופתעת, שואלת אותי האם אני בטוח שזה לא 66 אלף. עניתי לה שאני מסתכל על הצג רשום 86, היא מילמלה חזרה שהרכב היה אמור לעשות טיפול ב60 אלף.

הנצגיה התנצלה הוזמן גרר שיקח את הרכב ויביא לי חלופי. בבחינה קצרה של הרכב היה חסרים מנורות אור בלם בשני הצדדים ולפי הצביעה נראה שהרכב עבר תאונה.

אחלה כל הכבוד חברת ליסינג ככה אתם מטפלים ברכב ועוד מנסים למכור אותו?

לאחר מספר שעות הגרר הגיע עם רכב אחר, הוריד לי פורד פוקס בת 4.

הפעם בדקתי את הרכב לפני שחתמתי לו על משהו.את האמת חששתי קצת מהפוקוס והגיר שלה אחרי שקראתי עליו רבות, אבל אמרתי לעצמי "אוקיי אסחוב איתו עוד איזה חודש עד שיגיע לי הרכב החדש."

בכל אופן בדקתי את הרכב, הוא נראה שמור מאוד. גם יחסית מאובזר לרכב ליסינג בשנה הזאת, הקילומטרז היה נמוך רק 45 אלף. שמן תקין, אורות יש, בולם מצויין, אחלה! חתמתי.

נסעתי עם הרכב כשבועיים מקלל לעצמי מידי מתחת לשפם את מי שחשב לעצמו שהגיר הזה מתאים לבני אדם...

יום אחד בדרכי לפגישה מקבל התראה על הגיר ,עוצר בצד מתקשר לחברת ליסינג ושם נאמר לי שזאת תקלה ידועה לחכות איזה חצי שעה ולהמשיך לסוע יבוא נציג מטעמם לקחת את הרכב למוסך..

מגיע הנציג למחרת לוקח את הרכב מחזיר ואומר שהכל תוקן, נוסע הביתה בזהירות חזרה מהעבודה. למחרת בדרך פקק ושוב התראה על הגיר כאילו לא תיקנו כלום. שוב טלפון שוב גרר שוב רכב אחר..

הפעם הכלה החדשה היא הונדה אינסייט בת 3.

עכשיו נתעלם מהעובדה שאני לא חושב שאי פעם אתקרב לאוטו היברידי משפחתי , פשוט זוועה לנהוג על הדבר הזה איפה הכח?? סוזוקי אלטו מרגישה יותר חזקה ממנה.

אבל בסדר שיהיה אוטו חלש, העיקר שלא יתקלקל חשבתי לעצמי, אז חשבתי...

אחרי 4 ימים נדלקת נורית השמן, באים ממלאים שמן, אחרי שבוע וחצי שוב אותה נורה כתומה של השמן לא מאכזבת ונדלקת שוב.

מיואש מתקשר שוב לחברת ליסינג ותוהה אם יש מישהו בחברה הזאת שדואג שהרכבים יטופלו כמו שצריך?

בנתיים הסיפור שלי מגיע למנכל במקום העבודה שלי. הוא דואג שמנהל חברת הליסינג באיזורנו יצור איתו קשר.

כמובן שלל התנצלויות מצד מנהל חברת הליסינג ושהוא לא יודע מה קרה ואיך דווקא "נפלתי" על רכבים עם תקלות.

הבטיח שהפעם אקבל רכב שנבדק כמו שצריך(לא כל הרכבים אמורים להיבדק כמו שצריך?).

אז בשביל סיום הסאגה(אני אופטימי?) הגיעה אליי ניסאן ג'וק(בלי מדבקת למכירה מאחורה לשם שינוי).

האם הפעם קיבלתי רכב תקין לשם שינוי? מתפלל, נראה בקרוב.

*אני מעדיף להימנע מלפרסם את שם חברת הליסינג כי אני די משוכנע שהמצב התחזוקה לרכבים דומה בשאר החברות..

פורסם

אפשר לדעת באיזו חברה מדובר?

(אני חושב שאני יודע לפי המדבקה, אבל מעניין)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לי די ברור באיזו חברה מדובר(עבדתי בה), אין יותר צמאים לכסף מהם ואין מילים שיכולות לתאר את מה שקורה מאחורי הקלעים שם.

פורסם

היה לי סיפור דומה לםני מפסר שנים, עם רכב חלופי שקיבלתי כאשר הרכב שלי נכנס ל-3 ימי פחחות.

הרכב נשכר מחברה העוסקת הן בהשכרה והן בליסינג. קיבלתי קורולה כבת שנתיים עם 75,000 ק"מ. לא הי יותר מדי בעיות, חוץ מאשר שהרכב בקושי בלם בירידות של חיפה. כאשר החזרתי אותו והתלוננתי על הבעיה הבחור שקיבל את הרכב לא התרגש במיוחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשמע לי ממש מוכר מנסיון אישי. רכבי הגישור ממש, אבל ממש מוזנחים. אני רוצה לקוות שרכבי הליסינג שצמודים לנהגים קבועים שמורים קצת יותר טוב. אני ממש עומד להם על הראש עם הרכב שלי, דורש פירוט על הטיפולים, מתקשר ישירות למוסכים המטפלים וכו...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסדר, אז הם מחזיקים מכוניות במצב גרוע ביותר. ככל הנראה מדובר ברכבים שהיו בהשכרה מהיום הראשון או שהיו בליסינג 3 שנים אצל המן הרשע. מה הבעיה בזה שהם מנסים למכור אותן? המחיר בהתאם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם לי יש "חוויות" מרכב ליסינג של העבודה, הרכב שקיבלתי היה מלא ב- "סקאי" מבריק. פשוט כל הרכב נוקה בחומר מוזר שגרם לפלסטיקה להבריק ולהיות שמנונית. על לוח המכוונים היו כתמים לבנים ופסים שלא ירדו. על השמשה הקדמית היו סימנים לבנים שכנראה הופיעו מחומר ניקוי כלשהו. ניקיתי את הרכב בעצמי כדי לשפר את המצב.

תא המטען והגב של המושב האחורי היו מלוכלכים באבקה לבנה כאילו שהשתמשו ברכב להובלת חומרי בניה.

חוץ מזה קיבלתי את הרכב עם נורת לחץ אוויר דולקת ומיכל הווישרים היה ריק לגמרי וכמובן שגיליתי את זה כשהייתי צריך אותו. כל זה ברכב שהיה עם 6,200 ק"מ על השעון.

העיקר היה נייר של "רכבך הוכן ונבדק במיוחד עבורך" עם חתימות שונות...

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

לפני שנים עבדתי בחברת הייטק לא קטנה, ומכיוון שהיית ותיק יחסית מינו אותי להיות מנטור של העובדים החדשים. קרה לא פעם ולא פעמיים שקיבלתי רכבי גישור במצב מתחת לכל ביקורת.

פעם אחת הגיע רכב עם טסט לא בתוקף, לקחתי סמכות שלא באמת היתה לי והודעתי לחברת הליסינג על ביטול העסקה. אחרי חמש דקות מתקשר אלי מנהל הסניף המקומי של החברה, ושואל אותי מה הוא יכול לעשות בשבילי. הודעתי לו מבחינתי רכב גישור עם מעל 15000 ק"מ למישהו שמחוייב עבור רכב חדש לא קביל מבחינתי.

מאותו יום ובמשך שנה ששמשתי בתפקיד, כל רכבי הגישור שהגיעו אלי היו בד"כ חדשים לגמרי, או עם עד 10000 ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טוב, מכיוון שאני לא אוהב פחדנות ופוליטקלי אינקורקט, אז לא אתפלא עם החברה לא אחרת מאוויס, יש לי שלל דוגמאות דומות להתנהלות דומה מאד מולם, הן מסיון אישי והן של חברים, ולא, לא כל החברות ליסינג אותו דבר, במקום להוציא לאור חברה חובבנית, אתה משמיץ את כולן, ועושה עוול כפול ומכופל.

כן, ישנן עוד חברות שמטפלות באופן רשלני ביותר, והרכבי גישור שהן מספקות לעיתים קרובות לא ראויות לנהיגה (כגון קל-אוטו ואלבר- גם כן מנסיון אישי), אבל יש גם לפחות אחת שמהבחינה הזו היא בסדר גמור.

פורסם

לדעתי ומנסיוני הלא מועט - לא הייתי מתייג חברה זו או אחרת ולפעמים זה תלוי בסניף מסוים - כלומר חוויית השירות שונה מהותית מסניף למשנהו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

באוויס לפחות זה קונסיסטנטי במספר סניפים, זו מדיניות חברה.

ועוד יש לתייג חברה זו או אחרת לפי החוויות האמיתיות כפי שהיו, לחברה יש אחריות על כל סניפיה.

פורסם

כשהאיביזה(המשומשת בפני עצמה - אבל זה רכב הפנוי בצי של החברה ולא קשור לליסינג) נכנסה לשיפוץ גיר קיבלתי כרכב חלופי שברולט סוניק 2013 עם 78 אלף קילומטרים על השעון,

הרכב עצמו היה מצועצע וחמוד כרכב חלופי אבל המצב שלו - אוי המצב שלו,

הרכב היה מסריח מסיגריות(חרף מדבקת ה"רכב ללא עישון" שהייתה עליו) מלוכלכך בטירוף מגבים גמורים רעשיים חריגים בבלימה(לא מרגיש כמו בלמים - אולי בולמים אולי מייסבים אבל רעש חריג) - רכב במצב ממש רע.

אחרי שבוע האיביזה חזרה והמוסך פישל ולא הידק את המצבר חזרה כמו שצריך אחרי התיקון(מוסך נמרוד אם אני זוכר נכון) והשבוע מצאתי את עצמי כמה פעמים מנסה להניע והחשמל מתנתק לי בניסיון הנעה וחוזר אחרי שטורקים דלת חזק לדוגמא.

הפעם לטובתם הזמנתי את החברה ונראה שהם ישר ידעו לגשת למצבר ולחזק את המגעים(החלק של המגע היה פשוט בחוץ - הטכנאי שלף אותו החוצה במגע בלי צורך בכלים) וחיזק לו אותו עם מפתח ברגים- תוך חצי שעה הגיע הבחור ונחלץ לעזרתי - וגם כשיש דברים טובים צריך להגיד.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

גילוי נאות, אני קניתי כבר 2 רכבים מליסינג וללא שום בעיה.

כל פעם עולה מחדש הנושא הזה של חברות הליסינג ואיך הם מתחזקות את הרכבים.

אני לא מסכים כך הנאמר פה באופן מוחלט. מצד אחד אין הצדקה לא לטפל ברכב (זה בטיחות) מצד שני כשנגשים לקנות רכב יד שניה בודקים היטוריית טיפולים (בין היתר).

יש המון אנשים פרטיים, שאם הרכב לא היה מתריע להם להכנס לטיפול שוטף הם היו נגשים רק במקרה של תקלה.

יש לי אנלוגיה מוזרה אבל יכולה להמחיש את הנושא, מי פה הולך לרופא שיניים כל שנה או רק כשכואב ?

ודרך אגב לי אין בעיה עם אנשים כאלה, פשוט במעמד המכירה לא תהיה הסטוריית טיפולים תקינה ואני יעבור לרכב הבא.

המשפט הבא נכתב כבר 100 פעמים כאן, אין מניעה לקנות רכב ממגרש,פרטי או ליסינג. יש לבחון כל מקרה לגופו ובאופן יסודי.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

גם לי היה נסיון רע בכמה מקרים עם רכב חלופי מהליסינג וזאת דווקא מחברה שיש לה שם יחסית טוב כאן

אימפרזה עם 25000 קמ ונורת חוסר שמן דולקת . הכיצד???

פוקוס שהרעישה ברמה שלא יכולתי לנסוע בה והחזרתי אחרי יום. כנראה צמיגי קקה סיניים

כמעט תמיד חסר 5 עד 10 psi בצמיגים

היו כמובן מקרים של רכב נעים ומסודר אבל זו צריכה להיות הנורמה

• תוכן חדש...