Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לאשכול הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?578960-%D7%9C%D7%90-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%93-%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%96%D7%94-2001

עכשיו גם הרמקול היחיד שעבד לי לא עובד.

לפרקים הוא חוזר לעבוד (כשהוא חוזר לעבוד הוא עובד בצורה קבועה. ז"א אין רעשים או משהו מוזר.. הוא פשוט עובד) אבל לרוב הוא לא עובד.

היום פירקתי לבד את הדלת של הרמקול שעבד ולא מצאתי שום דבר חשוד. הכל נראה לי מחובר.

פירקתי גם את המערכת מהדשבורד, הסתכלתי על הכבלים, ניתקתי, חיברתי, לא ראיתי שום דבר מיוחד..

בדקתי פיוזים (אחד שמחובר מתחת לכבל האחורי שנכנס למערכת ואחד בקופסאת פיוזים).

לא מצאתי כלום בקיצור...

מה אני עושה מפה?

פורסם

ההצעות שכתבתי שם עדין תקפות. אם המערכת עובדת אז אין מה לבדוק פיוזים.

הבעיה היא לא בהכרח בחיבור לרמקול עצמו. זה יכול להיות במחברים בדלתות/חוטים שנקרעו עם השנים בגלל פתיחה וסגירה, זה יכול להיות במחבר של הר"ד או שיש בעיה פנימית בר"ד.

כתבתי לך אז גם איך לבדוק אם החוטים הם הבעיה ברמקולים שלא עובדים כליל. ואפשר לבדוק עם מולטימטר אם יש בעיה בצד הרמקולים או ביציאות של הר"ד.

הפתרון יהיה בהחלפת החלק הבעייתי.

פורסם
ההצעות שכתבתי שם עדין תקפות. אם המערכת עובדת אז אין מה לבדוק פיוזים.

הבעיה היא לא בהכרח בחיבור לרמקול עצמו. זה יכול להיות במחברים בדלתות/חוטים שנקרעו עם השנים בגלל פתיחה וסגירה, זה יכול להיות במחבר של הר"ד או שיש בעיה פנימית בר"ד.

כתבתי לך אז גם איך לבדוק אם החוטים הם הבעיה ברמקולים שלא עובדים כליל. ואפשר לבדוק עם מולטימטר אם יש בעיה בצד הרמקולים או ביציאות של הר"ד.

הפתרון יהיה בהחלפת החלק הבעייתי.

אין לי מולטימטר או כל כלי דומה..

יש דרכים יותר "DIY" לבדיקה של זה?

על אילו מחברים אתה מדבר? איפה בדיוק אני צריך לבדוק? מה הם האיזורים הרגישים כביכול?

ובלי קשר.. במידה ואני אגש למוסך שהם יבדקו לי את העניין.. מה אני צריך לדעת?

מה יכולים להציע לי, במה להסכים ואיפה לסרב?

במידה ויציעו לי החלפת רמקולים, מה אני צריך לדעת? אני צריך מערכת כמה שיותר בסיסית. אני לא אודיופיל ואני לא מתכוון לנהוג בשכונה עם פול ווליום ב12 בלילה..

תודה

פורסם

כתבתי לדעתי את כל האפשרויות, למעלה או בשרשור הקודם. כולל דרך לבדוק רמקול, בין אם נקודתית או דרך החיווט לכל אורכו.

אין לך ממי להלוות רב מודד?

בקיצור, גש למתקין מערכות. לא למוסך ולא לחשמלאי.

בקש הצעת מחיר לבדיקה ו/או לחיווט מחדש מהרדיו לרמקולים.

אם הבעיה ברדיו, אז מחליפים אותו. אם הבעיה ברמקולים, אז מחליפים אותם. כל החלפה כזו כתלות בתקציב ובדרישות שלך.

פורסם (נערך)
כתבתי לדעתי את כל האפשרויות, למעלה או בשרשור הקודם. כולל דרך לבדוק רמקול, בין אם נקודתית או דרך החיווט לכל אורכו.

אין לך ממי להלוות רב מודד?

בקיצור, גש למתקין מערכות. לא למוסך ולא לחשמלאי.

בקש הצעת מחיר לבדיקה ו/או לחיווט מחדש מהרדיו לרמקולים.

אם הבעיה ברדיו, אז מחליפים אותו. אם הבעיה ברמקולים, אז מחליפים אותם. כל החלפה כזו כתלות בתקציב ובדרישות שלך.

אני לא יודע איפה אתה גר אבל אני לא מכיר מישהו שמחזיק בבית מולטימטר מכל סוג שהוא...

ותראה.. אתה כותב לי בצורה כללית "תבדוק מחברים". זה לא ממש ברור לי מאליו.. אולי יש מחברים ספציפיים שמועדים לכישלון. אולי יש מחברים במקומות נסתרים שאני לא ראיתי. תצא מנקודת הנחה שאני בור מוחלט בעניין.

גם המילה "מחברים" לא ממש ברורה לי אני מניח שאני הבנתי על מה מדובר.

ומה שהמלצת לי עם הסוללה.. במה בדיוק לגעת? בין מה למה לחבר אותה?

לפרק דלתות ואת הדשבורד היה "הישג" בפני עצמו מבחינתי.. למרות שאני רואה את עצמי בתור בן אדם טכני.

השם של המקצוע זה "מתקין מערכות"? פשוט ככה? אני לא בטוח איפה אני מוצא כזה.. אבל.. טוב..

והתכוונתי אם יש לך דגשים כלשהם בשביל שלא יעשקו אותי סתם או שאני אקח משהו שלא מתאים לי. שוב אני אומר.. אני בור מוחלט בנושא.

מבחינתי אני מוכן לשים את התקציב הכי נמוך האפשרי כדי לקבל איכות סאונד בינונית. וכמובן לא משהו שיהרס לי עוד שנה..

תודה.

עריכה אחרונה על ידי -MaoR-
פורסם (נערך)

בהתייחס לחיווט בעייתי, נקודת הכשל העיקרית לדעתי היא המעבר של החוטים בין הרכב לדלת.

לא יודע איך זה בדיוק אצלך ברכב, אבל יש צינור גומי שמחובר בצידו האחד לדלת ובצידו השני לשלדה. לרוב יש מחבר בכל קצה כזה.

הצינור הזה מתקפל ונפרש כל פעם שפותחים וסוגרים דלת ולכן יתכן והחוטים שבו נפגמו.

ואין כאן יותר מדי חוכמות (למרות שיכולים להיות חיבורים/מחברים נוספים בדרך), מחבר מהרדיו שמחובר סביר להניח לחוטים המקוריים בליפוף ואיזולירבנד או שעשו התקנה נורמלית עם הלחמה ושרינק או סידור דומה אחר, המחברים באזור הדלת (אלו שהתייחסתי לעיל, יכול להיות עוד אחד בדופן הפנימית של הרכב) והחיבור לרמקולים.

משחקים עם כל אחד כזה ורואים אם הרמקול פתאום חוזר לעבוד.

לפעמים פשוט יותר קל להחליף את החיווט מא' ועד ת', ועל כן המלצתי לגשת בנושא למתקין מערכות לרכב (האתגר הוא למצוא מישהו מקצועי, ולא רק למצוא כזה. איפה אתה גר?).

רמקולים, כתבתי איך לבדוק (לבצע זאת כשהרדיו מנותק מהחיווט). לרמקול יש פלוס ומינוס, גם לסוללה. חיבור רגעי ביניהם יגרום לתזוזת הממברנה ברמקול תקין (בחיבור ישיר אליו. אם עובד אבל מתחילת מקור החיווט לא עובד, אז הבעיה בחיווט בדרך).

יציאות ישירות מהר"ד אולי אפשר לבדוק עם נורת ביקורת (אני לא בטוח אם יש כאן סוגיה של התנגדות אם מדובר בסתם נורה). או לחבר עם כבל אחר באופן זמני ישירות רמקול שידוע שעובד. בכל מקרה צריך לזהות את החיווט הנכון בהתאם לדגם הר"ד.

דגשים שלא יעשקו? קבלת הצעת מחיר (ממספר בעלי מקצוע).

עם זה אתה יכול לחזור להתייעץ.

* אתה לא חדש בפורום, אין צורך לצטט הודעה מעליך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

אני לא מכיר מתקינים באזורך המיידי.

יש לפחות שני חברי פורום מאזורך שלדעתי מתמצאים היטב בנושאים האלו ואולי יסכימו לעזור.

חפש בפורום אודיו את המילה נצרת/עפולה, זה אמור להעלות במי מדובר (או שאכתוב לך בפרטי מי עולה לי לראש).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

מצאתי מוסך קטן (ויחסית וותיק.. פשוט אף פעם לא שמתי לב) שמתעסק עם מערכות בעיר שלי, לא רחוק מהבית..

עלות בדיקה 100 שקל שתתקזז במידה ואתקן אצלם.

עמוד פייסבוק: https://www.facebook.com/pages/%D7%93%D7%A7%D7%9C-%D7%A1%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%93/158609097530212

עמוד הבעלים: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003667228465

GOOGLE MAPS: https://www.google.co.il/maps/@32.7010956,35.3195558,3a,61.3y,18.05h,88.57t/data=!3m6!1e1!3m4!1sp4-AFxh6T3H0md1R5Ljf4A!2e0!7i13312!8i6656

היית הולך על זה?

פורסם

מן הסתם לא יודע להעיד על פועלו או איך הוא שהשוואה לבעלי מקצוע אחרים באזורך.

ברר מולו (כמו גם מול אחרים), מעבר לעלות הבדיקה (שנשמעת הגיונית בסה"כ), מה תהיה עלות החלפת חיווט/רמקולים/ר"ד.

פורסם

דקל טוען "בין 100 ל350 עם החיווט עם הרמקולים עם הכל". מניח שהוא הבין שהתכוונתי להחלפת רמקולים...

אפי 4X4 מאוד יקרנים. 300-500 שקל עלות בדיקה בלבד.

פורסם

אתה יכול להמתין או לפעול באופן אקטיבי כדי לקבל חוות דעת על מי מהם או אחרים מאנשים שהתנסו איתם, בפורום או בכלל.

או לפעול לפי שיקול דעתך ולבחור בבית עסק לביצוע הענין.

* יתכן שהגעה לכל מקום פיזית והתייעצות נקודתית תשנה את רמת התמחור.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הבעיה ככל הנראה הייתה ברמקולים שרופים.

לא הייתי טוען שהם שרופים כי אני יודע שהם עובדים. הבעיה שלרוב הם לא.

חיברנו רמקול תקין במקום הרמקול המקורי בזמן שהרדיו עבד ויצא שמע.

אז אני יודע שחוץ מהרמקול עצמו אין פה משתנים אחרים.

החלפתי זוג רמקולים.

עלות רמקולים+התקנה 300 שקל.

מחיר סביר?

הוא שם לי את אלה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=818923

כמובן שאם להסתכל בZAP על המחיר אז נראה שקצת עשקו אותי...

הרמקולים עצמם בסדר? אין איזה בעיה עם הדגם הזה?

פורסם
עבודה עולה כסף.

איתור תקלה פלוס התקנה ועלות הרמקולים, נשמע בהחלט הגיוני.

אם אתה מרוצה מהתוצאה אז הכל טוב.

אני מרוצה מהאיכות כן.. אמנם זה רמקול זול (לעומת המחירים שאני דמיינתי) אבל באמת שאין לי מילה רעה על האיכות. הבאס טוב והשמע צלול יחסית. שמעתי יותר צלולים.

בעיקר שמח שנגמר הסיפור הזה ושעכשיו הכל עובד.

לגבי החיבורים מהמערכת לרמקולים בצד של המערכת. יש שם מלא חוטים שאת חלקם הוא חשף וחיבר ואת חלקם פשוט עטף באיזולירבנד. אין אפשרות של "לשכוח לחבר משהו", נכון? כל עוד הכל עובד אז הכל בסדר..?

• תוכן חדש...