Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מהם הסימנים להחלפת בולמים אחוריים?

במוסך אמרו שהם עובדים על 70%, לא דחוף להחליף אבל צריך.

אם יש למישהו מידע מאוטודאטה אשמח לקבל את הקובץ.

English cake

פורסם

אם המספרים נובעים מבדיקה על מתקן הרעדה (שמוציא נתונים באחוזים) אז 70% לא נחשב בעייתי מאוד.

יצרני הבולמים השונים, שמתבססים על ניסויים בלתי תלויים, טוענים שביעילות של 50% קיימת ירידה בביצועי ההאטה והפניה (ולכן בבטיחות) בסדר גודל של 10-20%.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אם המספרים נובעים מבדיקה על מתקן הרעדה (שמוציא נתונים באחוזים) אז 70% לא נחשב בעייתי מאוד.

יצרני הבולמים השונים, שמתבססים על ניסויים בלתי תלויים, טוענים שביעילות של 50% קיימת ירידה בביצועי ההאטה והפניה (ולכן בבטיחות) בסדר גודל של 10-20%.

מתקן הרעדה? מצחיק משהו

על שיטת הנדנוד שמעת? :lol:

פורסם (נערך)

כן, וזו עדיין שיטה טובה כדי לקבל מושג כללי על תפקוד הבולמים.

אבל אם אתה רוצה להיות רציני אתה צריך מכשור מדידה. גם מתקן הרעדה הוא רק פשרה.

המקצוענים מעלים את הבולם על דיינו ומפיקים עקומת כוח/מהלך בולם, והמהדרין ישתמשו בעקומת כוח/מהירות, וגם זה לא תחליף לנסיעת מבחן, ורצוי עם מכשור.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
כן, וזו עדיין שיטה טובה כדי לקבל מושג כללי על תפקוד הבולמים.

אבל אם אתה רוצה להיות רציני אתה צריך מכשור מדידה. גם מתקן הרעדה הוא רק פשרה.

המקצוענים מעלים את הבולם על דיינו ומפיקים עקומת כוח/מהלך בולם, והמהדרין ישתמשו בעקומת כוח/מהירות, וגם זה לא תחליף לנסיעת מבחן, ורצוי עם מכשור.

כל זה נשמע טוב ויפה, יש בכלל מקום שמבצע את זה בארץ?

פורסם

מתקני הרעדה בהחלט יש בחלק מן המוסכים והמכונים. לשימוש של הנהג המצוי, די בכך בתנאי שהוא מחליף בולמים אחרי נסועה מסוימת.

בדיקה על דיינו רלוונטית יותר למי שמתכנן ומרכיב מתלים במיוחד. ציינתי אותם כדי להדגיש שתפקוד הבולם הוא דבר מורכב שלא מתבטא רק בהרעת נוחות הנסיעה.

פורסם

ראית אחד כזה?

ביקרתי בלא מעט מוסכים ומעולם לא ראיתי.

פורסם

יצא לי לראות מתקן הרעדה במכון בדיקות לפני קניה בצ'ק פוסט בחיפה.

לגבי בדיקות על דיינו, זה נשמע לי יותר רלוונטי לתחום כיולי בולמים ומיותר לחלוטין לבולם נטול כיוונים של משפחתומטית.

יום טוב גם לך

פורסם
שלום לכולם.

מהם הסימנים להחלפת בולמים אחוריים?

במוסך אמרו שהם עובדים על 70%, לא דחוף להחליף אבל צריך.

אם יש למישהו מידע מאוטודאטה אשמח לקבל את הקובץ.

יש לך טופס בדיקה עם התוצאות של ביצועי הבולמים?

פורסם
לא

אני לא חושב שיש להם מתקן הרעדה

הבנתי, אז זה רק הערכה שנתנו לך.

אם אתה חושש שיש בעיה אז תיגש לעוד מוסך לחו"ד נוספת.

• תוכן חדש...