Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

רציתי להתייעץ איתכם בקשר לאוטו שלי הנ"ל. הרכב עם 210 אלף קילומטרים. עבר ראש מנוע לפני כשנתיים ותוקן במוסך מורשה יבואן ועל הדרך הוחלפו ותוקנו המון דברים כמו טיימינג ומשאבת מים ועוד...

הרכב בסה"כ במצב טוב לנסיעה והוא מאוד חסכוני. לפני כשבועיים התחיל האוטו להתחמם ובביקור בכמה מוסכים אובחן ראש מנוע (בדיקת קומפרסיה ויש גם טחינה בפקק שמן). קיבלתי הצעות לתיקון במוסכים כלליים שנעות בין 1500 ש"ח ועד 2200 ש"ח. הייתי מעריך שבמצב תקין ערכו של הרכב הינו כ-5 אלף שקלים , אולי מעט פחות. האם הייתם מתקנים את האוטו או מוכרים לפירוק/ברזל ?

פורסם

ראש מנוע שהחזיק רק שנתיים? בזיון!

בכל מיקרה תלוי בכיס שלך כי אם הציעו 1500 זה מחיר מצוין. שאני עושה ראש מנוע אז הסט אטמים עם החריטה והכל מגיע ל 800 שח אז המחיר שהוצע נמוך ויפה. אל תשכח שהרכב חסכוני מבחינת דלק ואם כל השאר בו תקין אז כדאי אולי להשאיר אופציה להמשיך איתו. ואם אתה מוכר אותו ככה אז על כמה חשבת?

פורסם

לא, זה לא ביזיון.

ראש המנוע בפונטו ELX בעל 4 שסתומים נחשב לקשה מאד עד בלתי אפשרי לשיפוץ, ולרוב השיפוץ אינו מחזיק מעמד.

הבעיה היא שהמרחק בין השסתומים קטן מאד, ויש סדקים שאי אפשר למלא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נכון.

הרבה משפצי ראשים אינם מוכנים כלל לקבל ראש מנוע כזה לתיקון, ואם כן הם לא נותנים אחריות.

פורסם
ראש מנוע שהחזיק רק שנתיים? בזיון!

נחש מה? אחרי 3 שנים ו42 אלף ק"מ בידיוק הלך הראש בפעם השניה כשהרכב מטופל במוסך מורשה.

זה לא הסיפור האחרון בנושא, מדובר במנוע מחורבן ללא ספק.

לא, זה לא ביזיון.

ראש המנוע בפונטו ELX בעל 4 שסתומים נחשב לקשה מאד עד בלתי אפשרי לשיפוץ, ולרוב השיפוץ אינו מחזיק מעמד.

הבעיה היא שהמרחק בין השסתומים קטן מאד, ויש סדקים שאי אפשר למלא.

אז מה הפתרון? להחליף כבר למנוע שלא יידוע כמה ק"מ עבר עליו?

האם זה משהו שקורה פחות בגירסת 8 שסתומים(60 כ"ס) או שגם שם הולכים ראשים כמו גרעינים בלי כל התחממות ?

פורסם

דגמי ה 8 שסתומים לא סובלים מהבעיה, ומיוצרים עד היום.

אין שום פתרון למנועים האלו, זולת התקנת ראש מנוע חדש לגמרי ושימוש בנוזל קירור האיכותי ביותר שיש.

פורסם

מאור לשאלתך האם ידעו אותי במוסך המורשה שהתיקון יכול לא להחזיק הרבה זמן אז לא - כשאתה שואל דברים כאלו אז המוסך נותן לך תשובות לא חד משמעיות כמו "יכול להיות שהתיקון יחזיק הרבה זמן ויכול להיות שלא" ...המוסך המורשה נותן 3 חודשים אחריות או מספר מסויים של קילומטרים , המוקדם מביניהם (אני כבר לא זוכר). כך גם מוסכים כלליים.

ואכן נתקלתי בתופעה הזו של מוסכים כלליים שלא מוכנים לקבל את הראש לתיקון ...שואלים אם זו גרסת ה-16V ואז אומרים שלא מתעסקים עם זה.

בעיקרון יש לי את הכסף לתקן (למרות שזה לא גרושים בשבילי) וגם קניתי כבר רכב אחר שישמש כאוטו ראשי במשפחה ...השאלה שלי פה היא האם לתקן את הראש ולסחוב עוד קצת עם האוטו או פשוט להפטר ממנו ...פשוט חבל לי על כל הכסף שהושקע באוטו בשנתיים האחרונות (רק לאחרונה קניתי שמן , פילטר שמן ורפידות בלמים כדי לבצע טיפול וגם החלפתי צינור באוטו במוסך מורשה בעלות של 600 שקלים).

פורסם

ככה זה רכבים ישנים...

אתה קונה רכב ב6,000 שקל ומוציא בשנה 5,000-+ על תיקונים ובלאי

וזה בלי לדבר על האלפיה של הטסט.

וכל זה לא משנה כי גם אם השקעת 10,000 שקל על הרכב בישור קו פסיכי ברגע שתבוא למכור מירב הסיכויים שלא תקבל אפילו את מה ששלמת עליו בקניה.

לפעמים עדיף להעיף רכב לפירוק מאשר להשקיע עליו עוד כסף שילך לפח

• תוכן חדש...