Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים, היום יש לי מגאן 2005 ידנית בנזין (אין הרבה כאלה בארץ) ואני מרוצה ממנה עד השמיים.

לצערי בת זוגי עשתה רישיון על אוטומט ולכן יש צורך בהחלפה של הרכב לרכב אוטומטי, מעדיף להשאר ברנו

כיוון שיש לי קצת מושג מה השגעונות שלה- בתקציב שלי 15-20K לפי יד2, אני יכול לקנות שני רכבים:

רנו מגאן II שנתון 08-09 או רנו קליאו III 07-08.

מה אתם הייתם עושים? אם בכלל לוותר על רנו וללכת על רכב אחר?

מכירים תופעות לוואי של אחד מהדגמים הנ"ל? איך צריכה הדלק? (למי שיש ניסיון)

הרצון הוא רכב אוטומט בטווח המחיר שציינתי.

*חשוב לומר, הרכב שלי במצב מצויין, עבר 130 אלף קילומטר והוא חסכוני בטירוף.

מפחד לעבור לרכב שישתה דלק ויחנוק אותי בתיקונים והחלפות חלקים.

תודה ושבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי Gunner
פורסם

תסביר לנו אולי מה הדרישות שלך, יהיה יותר קל לענות.

בעקרון החל מ2008 האמינות ברנו טובה יותר. במגאן 2008-2009 האמינות טובה יחסית לדגמי העבר.

היתרון של רנו במחיר הזה - בטיחות, נוחות, מרווח פנים. אבזור בחלק מהמקרים במגאן. (ברמות גימור גבוהות)

חסרונות - AL4, שוק (שאתה בטח מכיר).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מחפש רכב אמין וכמה שפחות זולל דלק, וכמובן מרווח (כמו כולם.. אהה?).

אם אתה שואל ממש בגדול, לא ממש אכפת לי משאר הדברים, בעיקר בגלל התקציב.

בתוך התקציב שלי נכנסים גם פיאט פונטו איבו ועוד מספר רכבים, השאלה למי מהם יש יתרון מבחינת צריכת דלק ואמינות.

מעניין אותי לשמוע אם למישהו יש ניסיון עם המגאן האוטומטית או עם הקליאו כדי להבין אם יש להן מחלות מוכרות, כי אני מעדיף להשאר ברנו (מכיר צרפתיות ואוהב אותן למרות כל השגעונות שלהן).

פורסם

הגיר האוטומטי של רנו ה-AL4 הידוע לשימצה כבר שופר באמצע שנות האלפיים כך שבשנים 2008/2009 הגירים האוטומטיים הם טובים ואמינים. המנוע והגיר של הליאו ומגאן בשנים הרלוונטיות זהים, וצריכת הדלק דומה - כך שעדיף ללכת על המגאן לדעתי.

חפש אחד עם הסטוריית טיפולים שעברה טיימינג לא מזמן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הגיר האוטומטי של רנו ה-AL4 הידוע לשימצה כבר שופר באמצע שנות האלפיים כך שבשנים 2008/2009 הגירים האוטומטיים הם טובים ואמינים. המנוע והגיר של הליאו ומגאן בשנים הרלוונטיות זהים, וצריכת הדלק דומה - כך שעדיף ללכת על המגאן לדעתי.

חפש אחד עם הסטוריית טיפולים שעברה טיימינג לא מזמן.

תודה צבי, נשמע טוב.

עוד מישהו עם עצה נוספת?

פורסם

ביצעתי מעבר דומה בעל כורחי.

עברתי ממגאן דיזל ידנית למגאן אוטומטית מוסבת לגז.

מכיוון שהגז והבנזין הם בצריכה דומה אציין שלפי המחשב דרך בנסיעה רגילה שלי(לא איטי בעיר ובבינעירוני שיוט על 130) הצריכה עומדת על 9 ליטר ל100 ק"מ.

המגאן המוסבת נקנתה עם 193K וכבר עומדת על 205K, הגיר האוטומטי עובד היטב.

פורסם
ביצעתי מעבר דומה בעל כורחי.

עברתי ממגאן דיזל ידנית למגאן אוטומטית מוסבת לגז.

מכיוון שהגז והבנזין הם בצריכה דומה אציין שלפי המחשב דרך בנסיעה רגילה שלי(לא איטי בעיר ובבינעירוני שיוט על 130) הצריכה עומדת על 9 ליטר ל100 ק"מ.

המגאן המוסבת נקנתה עם 193K וכבר עומדת על 205K, הגיר האוטומטי עובד היטב.

מגאן על גז? מגניב, לא יצא לי לראות.

על איזה שנתון אתה מדבר? כמה זמן אתה מחזיק אותה?

פורסם (נערך)

מגאן 09 שמורה ומלוקקת תהיה הבחירה הטובה ביותר.

יחסית למשפחתומטיות אחרות, המגאן חסכונית מאוד בזכות ה - AL4, הזה, שכל כך ידוע לשמצה... זה גיר חכם ויעיל שסובל מנהיגה נמרצת, בגלל זה שווה לבדוק, במועמדות שלך, את צריכת הדלק הממוצעת. היא צריכה להיות בסביבות 8 ל' ל- 100 ק"מ או פחות, שזה אומר שנינהגה בעדינות והתיבה עדיין שמורה היטב.

רק וודא שהרכב טופל אך ורק במוסכי רשת קראסו, ושלא נכנס למוסך לשום דבר חוץ מטיפולים. הבנתי שיש בהן גם נפילות, אבל אפשר לדעת את זה לפי ההיסטוריה. בדוק גם מה נעשה במסגרת האחריות.

ואני מצטרף להמלצה שלך על הרכב שאתה מוכר, המגאן הידנית, היא אכן מוצלחת במיוחד (עוד יותר אם יוצרה בספרד ולא בטורקיה, אתה יודע?).

ודרך אגב, המגאן מוכנה להתקנת מערכת גז מהייצור, והשילוב מצויין.

עריכה אחרונה על ידי דב קרדו
הוספה

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ברישיון הרכב שלי מדובר ברכב שיוצר בטורקיה.

בהחלט הייתי מחזיק אותה עוד כמה שנים טובות. מרווחת בטירוף עם מלא ספייס גם בפנים וגם בבגז',

צריכת דלק נהדרת ואמינות משוועת, רכב שנמצא 10 שנים על הכביש ועבר 130 אלף קילומטר ולפעמים אני

באמת לא מרגיש שהוא מונע ברמזור מרוב שהוא שקט. פעם שכחתי אותו מונע בחנייה של הבית לכמה שעות :)

פורסם

כדאי שתראה את הצד השני. לי יש רנו מגאן II שנת 2008 שאשתי נוהגת עליו. היא מרוצה עד הגג. הרכב חסכוני מאוד (1:14) בנסיעה משולבת עירוני + בינעירוני, נוח מאוד לנהיגה, שקט מאוד. כנראה שיש לנו מזל - הרכב ללא תקלות, נכנס לטיפול שוטף פעם בשנה במוסך של קרסו, וכל שנה עובר טסט כמו שעון.

המצב הכלכלי שלי מאפשר לי להתפנק ולשדרג לרכב חדש יותר - אבל להערכתי אני לא אקבל על הרכב מחיר שראוי לטעמי, ולכן בכלל לא מפרסם. התכנון שלי זה להשאיר אצלי את הרכב עוד לפחות 5 שנים. יתכן ובעלי רנו מגאן אחרים נמצאים באותו מצב כמו שלי, ולכן אין הרבה כאלה למכירה...

פורסם

גם הקודמת וגם המוגזת שתיהן 2007.

המוגזת אצלי מאז שהקודמת הלכה לעולמה בפירוק, אוקטובר 2015.

קח בחשבון שהשוק שלהן ממש על הפנים.

פורסם

אכן השוק של המגאנים על הפנים, אבל בזכות זה אפשר לקנות אחת טובה מאוד במחיר מצחיק, ובזכות זה לנסוע ברכב נוח, בטיחותי מאוד וחסכוני מאוד.

חשוב גם לזכור שקונים אותה במחיר נמוך יחסית, אז גם המכירה תהיה במחיר נמוך יחסית. מה שכן, אם קונים אחת שמורה מאוד, וממשיכים לשמור עליה ועל ההיסטוריה שלה, היא תמצא בסופו של דבר בית טוב בהמשך.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
אכן השוק של המגאנים על הפנים, אבל בזכות זה אפשר לקנות אחת טובה מאוד במחיר מצחיק, ובזכות זה לנסוע ברכב נוח, בטיחותי מאוד וחסכוני מאוד.

חשוב גם לזכור שקונים אותה במחיר נמוך יחסית, אז גם המכירה תהיה במחיר נמוך יחסית. מה שכן, אם קונים אחת שמורה מאוד, וממשיכים לשמור עליה ועל ההיסטוריה שלה, היא תמצא בסופו של דבר בית טוב בהמשך.

בהחלט.

לפני שקניתי את המגאן כל כך רציתי רכב שיצליח לנסוע מחוץ לעיר ולא יפרק לי את הראש מרעידות ורעשי נסיעה.

מאיזו שהיא סיבה היתה לי דיעה קדומה על המגאן, עד שמצאתי את זו, שאהבתי שהיא ידנית והייתה בתקציב שלי, ברגע שעליתי עליה, התאהבתי בה.

אומר זאת כך, אם לבת זוגי לא היה רישיון לרכב אוטומטי בלבד, הייתי נשאר עם הרכב הזה עד סוף חייו.

פורסם
כדאי שתראה את הצד השני. לי יש רנו מגאן II שנת 2008 שאשתי נוהגת עליו. היא מרוצה עד הגג. הרכב חסכוני מאוד (1:14) בנסיעה משולבת עירוני + בינעירוני, נוח מאוד לנהיגה, שקט מאוד. כנראה שיש לנו מזל - הרכב ללא תקלות, נכנס לטיפול שוטף פעם בשנה במוסך של קרסו, וכל שנה עובר טסט כמו שעון.

המצב הכלכלי שלי מאפשר לי להתפנק ולשדרג לרכב חדש יותר - אבל להערכתי אני לא אקבל על הרכב מחיר שראוי לטעמי, ולכן בכלל לא מפרסם. התכנון שלי זה להשאיר אצלי את הרכב עוד לפחות 5 שנים. יתכן ובעלי רנו מגאן אחרים נמצאים באותו מצב כמו שלי, ולכן אין הרבה כאלה למכירה...

תודה.

אני בהחלט אחפש לי אחת מעניינת עם קילומטרז' נמוך.

• תוכן חדש...