Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

לא כל יום נולד מיני מרכזי חדש בישראל, אבל זו ההזדמנות להביא אותו לתודעה גם כאן.

אלקטרה בנתה מיני מרכזי חדש (באמת חדש, לא משהו שנשען על שום מיני מרכזי קודם שהיה להם) - והסדרה עונה לשם ELD.

הסדרה הזו טרם מופיעה באתר שלהם והיא למעשה הושקה ממש לפני כחודשיים שלושה (12/2015-1/2016).

בסדרה בינתיים מזגני 4 כ"ס ו-4.5 כ"ס, כאשר ב-4 כ"ס ניתן לבחור בן חד פאזי לתלת פאזי.

דירוג אנרגטי A ב- 4 כ"ס, דירוג B ב-4.5 כ"ס.

מפוח שקט, מרכזי אינטגרלית, גובה יחידה פנימית 28.5 ס"מ ב-ל-ב-ד, משאבת ניקוז חשמלית עם מצוף למניעת נזילות, יניקת אויר מאחורה או מלמטה ועוד כהנה וכהנה פיצ'רים טכניים.

אחד הדברים הבולטים במיני מרכזי הזה ביחס לקודמים הוא המאייד שנפרש לכל רוחב הפתחים (למעשה נראה כי מדובר בדור חדש\המשך ל DNC, עם כי לא מדובר באותו המפוח) וכאן למעשה המפוח נמצא לפני המאייד ולא אחרי. אומנם זו תצורה שכבר לא רגילים לראות אותה היום, אבל אני חושב שאם הם הצליחו להגיע לדירוג אנרגטי כ"כ טוב, כנראה שיש דברים בגו'. לדעתי זה גם ימנע את התת-לחץ האופייני למזגנים מיני מרכזיים שעובדים כמה שנים והמאייד שלהם נסתם - ובכך גם יכול לחסוך הרבה בעיות מהסוג הזה. ה DNC עובד בשיטה דומה רק ששם המפוח הוא מרכזי בחלק התחתון ולא "אחורי" כמו כאן.

מי ששוקל מזגן 4-4.5 כ"ס מיני מרכזי, כדאי שישקול בחיוב את הדגם החדש הזה.

בהצלחה

איציק

electra_eld_1.jpg

electra_eld_2.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למה לא עדיף מזגן מתאים בכל חדר על פני מפלצת ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בקשר לDNC מה זאת המפלצת פלסטיק באמצע המסדרון שמופיעה לקראת סוף הסרטון?[ATTACH=CONFIG]449908[/ATTACH]

אצלי בדירה מותקן DNC עם תריס רגיל, בלי הפתח היעודי והדי מכוער הזה.

פורסם
למה לא עדיף מזגן מתאים בכל חדר על פני מפלצת ?

ברור שעדיף מזגן בכל חדר על "מפלצת" - אבל יש כמה דברים שחייבים לקחת בחשבון, והם משאירים את המיני מרכזיים בתמונה לאורך כל הדרך.

1. בניה רוויה. בבניה הרוויה בונים בד"כ מסתורי כביסה מצומקים שיוכלים להכיל במקרה הרע מזגן מיני מרכזי אחד, במקרה הטוב 2. במקרים מצויינים אין בעיה של מקום.

2. אסטטיקה וחלוקה נכונה. בחלל אחד שהוא גם מטבח, גם פינת אוכל וגם סלון - יש בעיה למקם מזגן אחד שיתן עבודה מצויינת, גם אם החלל הוא מלבני או מרובע - מהסיבה הפשוטה שברוב המקרים אתה נאלץ להתפשר על מיקום המזגן כי התשתיות לא יכולות להגיע למקום אידאלי.

3. עלויות - תלוי איך מסתכלים על זה. אם מדובר על מזגן בכל חדר - עלויות התשתית גבוהות אך התיפעול נמוכות. אם מדובר במיני מרכזי - בדיוק להפך: עלויות המזגן יחסית שפויות (והאסטטיקה עדיפה על פי רוב) אבל הוצאות התיפעול גבוהות בד"כ.

התוכנית שלי היא לקחת מיני מרכזי 3.5-4 כ"ס (ELD 40T) עבור המטבח, הפינת אוכל והסלון (שהם אותו החלל - רק שהוא לא מרובע ולא מלבן אלא בצורת "ל" הפוכה) ובחדרים לשים מזגן בכל חדר (יש מסתור כביסה חביב: 3 מטר אורך על 1.40 רוחב).

כמובן שכל המלצה חייבת להיות תלויה בדפוס השימוש של הדיירים במזגנים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא יודע מה התקציב שלך, אבל אם הוא גבוה אז ממליץ בחום על מיצובישי (סבי אומר שדייקין גם מעולים אבל אין לי ניסיון איתם).

המיצובישי שירת אותי בדירה של 105 מר, תוך פעולה שקטה וקירור מהיר וצריכת חשמל נמוכה.

אבל הוא עלה 40 אלף [emoji853]

פורסם

ה VFM של מיצובישי רחוק מלהיות קרוב למזגנים הנפוצים של אלקטרה ותדיראן. גם לאלקטרה ותדיראן יש דגמים שקטים וטובים (רק צריך לשלם קצת יותר - אבל ממש לא 40K) וגם אם יש תקלות לפעמים, בשיקלול ארוך הטווח הם עדיין יותר כדאיים. למי שיש תקציב בלתי מוגבל - גם אני אומר שישים מיצובישי, אבל בתכל'ס ? רוב האנשים לא צריכים את זה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הכוונה שיש חילוקי דעות בשאלה האם מזגן אינוורטר חוסך חשמל יחסית למזגן עם מדחס רגיל.

כך רב מודד ותמדוד. הוא חוסך.

השאלה היא אם הוא חוסך כסף. חשמל הוא חוסך, אבל החסכון בהוצאות החשמל מתאדה כשהוא מתקלקל. אין ספק שאינוורטר זה טכנולוגית העתיד, אבל לפני כ-3 שנים התעקשתי שלא לרכוש מיני מרכזי אינוורטר, וגם היום הייתי עושה ככה.

:turn-l:
פורסם

בינתיים במשך 3 שנים 2 אינוורטרים מיני מרכזיים ממזגים את הבית. אני לא אומר שלא היו תקלות. אבל הן טופלו אחריות. הוצאתי עד עכשיו 250 שקל על עינית שלא הייתה לה אחריות ובסוף הייתה תקינה.

פורסם

מוסיף:

הייתי אתמול בהדרכות טכנאים של אלקטרה (כל שנה הם עושים) והציגו שם לראווה את ה ELD.

לציין שמבנה כזה של מאייד עוד לא קיים בישראל, אבל ללא ספק מדובר במשהו סופר מעניין ומאוד לא שגרתי ביחס למיני מרכזיים עם התכנון הארכאי.

המאייד בתוך היחידה הפנימית, צורתו מזכירה "בומרנג". סוג של V עם זווית מאוד כהה בפנים.

כפי שאמרתי קודם לכן, למזגן יש משאבת ניקוז חשמלית (המטרה בסופו של דבר של כל המשאבות האלו, הוא לחסוך לך את השיפוע שאתה צריך בין היחידה לניקוז בקיר - וככה למעשה אם גובה היחידה הפנימית הוא 28.5 ס"מ, מבחינתך הגבס יכול להיסגר (קומסטרוקציה+פלטה) ב 30-31 ס"מ.

מאחר ומדובר במוצר חדש - מתוך עשרות מתקינים שהיו נוכחים בהדרכה, רק אחד מהם חווה דעתו עליו לאחר שעשה התקנה למוצר הזה, ואמר שהוא מעולה. הנתונים על הנייר מתהדרים במזגן שקט ויעיל עם דירוג אנרגטי גבוה וגמישות גבוהה יותר בפתיחה של החורים במרכזיה (בניגוד ל DNC, שלטענתם עומד לצאת מקו היצור כי ה ELD עולה עליו בכל הפרמטרים, שם לטענתם יש בעיה אם פותחים רק צד אחד של המרכזיה [ימין או שמאל], ב ELD אין את הבעיות האלו ואפשר לפתוח רק צד אחד. לציין של-ELD יש גם יציאה בחזית ולא רק יציאות בצדדים).

צירפתי תמונה מהתצוגה של המזגן ביום ההדרכה.

לציין שהתמונה מראה את המזגן "הפוך" אבל טכנית זה לא ממש משנה (החלק השקוף למעשה אמור לפנות כלפי מטה).

איציק

cameringo_20160316_093242 (Medium).jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...