Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידה קנתה מיקרה חדשה (סוף 2015) ולא מצליחה להגיע לתנוחת ישיבה נוחה.

בדקתי והיא צודקת בכך שמשענת הראש בולטת מאוד קדימה ואי אפשר להגיע למצב בו הכתפיים נוגעות הגב המושב בלי להטות את הראש כלפי מטה.

גם במכוניות חדשות אחרות במדינת בצורה כזו.

במכוניות ישנות יותר - לא.

מישהו יכול לשפוך אור על הסיפור הזה?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חוויתי את זה באיזו קיה (פורטה?) של חבר שלי. פשוט בלתי נסבל. זה לא בכל המכוניות החדשות. אני מניח שהמטרה ברורה (להגן על הצוואר), אבל זה פשוט סבל לשבת במושבים האלה. חבל שלא בדקה לפני שקנתה...

פורסם

הטייה אחורנית של הכסא גם מטה אחורנית את משענת הראש, אז או שהיא יושבת ישר מדי או שהמשענת עקומה בצורה איומה, ניתן לעקור אותה ממקומה ולנסות אחרת ממושב אחר..

פורסם

מזכיר לי את האנשים שיושבים כששתי הידיים מעוכות על ההגה, והחזה מילימטר וחצי ממנו, נראים לי בסטרס תמידי.

אני לא מסוגל לשבת כשהכסא לא שעון אחורה ובמיוחד כשהכסא עצמו נמצא כמעט הכי אחורה שאפשר, אחרת הברכיים שלי נהרסות.

מקדים לכל אנשי הבטיחות שיגידו שתנוחת הנהיגה שלי תפגע בי במקרה של תאונה: יש לי גטס, לא אשרוד בתאונה.

פורסם

אני לא מסוגל לשבת כשהכסא לא שעון אחורה ובמיוחד כשהכסא עצמו נמצא כמעט הכי אחורה שאפשר, אחרת הברכיים שלי נהרסות.

מקדים לכל אנשי הבטיחות שיגידו שתנוחת הנהיגה שלי תפגע בי במקרה של תאונה: יש לי גטס, לא אשרוד בתאונה.

באיזה גובה אתה שאתה צריך לשבת רחוק כל כך?!

וזה אגב לא רק עניין של בטיחות משנית בהתנגשות אלא גם של הארכת זמן התגובה והקטנת מידת השליטה ברכב...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אגב זה מזכיר לי את הנסיעות בקיה ריו,זה פשוט לא נוח,אלא רק לשנות את זווית משענת הגב לאחור,אבל זה לא בכול המכוניות החדשות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
חוויתי את זה באיזו קיה (פורטה?) של חבר שלי. פשוט בלתי נסבל. זה לא בכל המכוניות החדשות. אני מניח שהמטרה ברורה (להגן על הצוואר), אבל זה פשוט סבל לשבת במושבים האלה. חבל שלא בדקה לפני שקנתה...

כנראה שישבת עם משענת גב זקופה מדי.

בקיה ריו ופורטה משענות הראש מאפשרות את כיוון מרחקן מחלקו האחורי של הראש בשלושה מצבים, מעבר לכיוון לגובה.

זה עדיף על כיוון לגובה בלבד כמו ברוב המכוניות בימינו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

נכון.

כדי להבהיר: מרחק המשענת מהראש חשוב לא פחות אם לא יותר מכיוון הגובה הנכון שלה ולכן לשמירה על הצוואר, שאני לפחות אוהב אותו לא שבור....

כשהמשענת לא מתכווננת למרחק, אז אם היא לא קרובה מספיק (לפחות שש סנטימטר) אז אין ברירה אלא להזקיף את כל משענת הגב לזווית זקופה יותר מכפי שמתחייב מבחינת מיקום נכון ביחס להגה והדוושות.

פורסם
באיזה גובה אתה שאתה צריך לשבת רחוק כל כך?!

וזה אגב לא רק עניין של בטיחות משנית בהתנגשות אלא גם של הארכת זמן התגובה והקטנת מידת השליטה ברכב...

אני אמנם רק 1.80 אבל עם גפיים ארוכות מאוד, ובנוסף מדובר בגטס אל תשכח.

בתנוחת הנהיגה הנ"ל הרגל שלי עוד קצת מכופפת כשאני מותח אותה לצד הקלאץ בזמן נסיעה על הילוך קבוע.

פורסם

תנוחת נהיגה נכונה ברוב הרכבים (להוציא נמוכים במיוחד, פרארים וכו') היא אכן זקופה למדי לשם שליטה טובה ברכב (ולדעתי גם לטובת ערנות כללית). מושבי ספורט, לראיה, יאפשרו (לעתים יאלצו) ישיבה זקופה, וזאת ללא הפרעה של משענת ראש. אבל ברכבים מנהלתיים, ככה"נ היצרנים זורמים עם הנטיה של רוב הנהגים להתנמנם כשהם חצי שכובים לאחור והמשענת היא הדבר היחיד שקצת זוקף את ראשם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אני אמנם רק 1.80 אבל עם גפיים ארוכות מאוד, ובנוסף מדובר בגטס אל תשכח.

עבדך הנאמן 1.87 עם רגליים ארוכות, וערן אביבי טוען שכך גם הצוואר שלי. :oops:

באף רכב לא יצא לי לשבת אפילו קרוב לקצה המהלך של המושב לאחור. זה מיועד לענקים של ממש.

פורסם

באף רכב לא יצא לי לשבת אפילו קרוב לקצה המהלך של המושב לאחור. זה מיועד לענקים של ממש.

גם אני בשום רכב לא הייתי צריך, רק בגטס

פורסם

אצלי היה בעיה דומה

בכיסא של הנהג לא היה נח עם המשענת ראש וליד הנהג היה נח.

מה מסתבר, שישבתי מאחורי הנהג גיליתי שיש אפשרות לשנות מצב משענת ראש

הכוונה דחפתי את המשענת ראש קדימה לכיוון ההגה/חלון ואז חזר למצב הרגיל.

תנסה אולי גם באלמרה יש אופציה כזאת.

פורסם

אצלנו בסוזוקי SX4 אני מזיז את הכסא עד לקצה המהלך ועדיין הרגליים שלי מכופפות מדי. נוצר מצב שרגל ימין דיי קרובה להגה וזה מפריע לפעמים להיגוי מהיר (כשמחזיקים ב3-9 ומסובבים 90 מעלות ימינה היד נתקעת ברגל אלא אם אני לוחץ עד סוף על הגז/ברקס). בנוסף לזה אין כוונון מרחק להגה אז אני גם קצת רחוק מדי מההגה.

הגובה הוא 1.91.

אגב למורה הנהיגה שלי לפני שנתיים הייתה אלנטרה מהדור הקודם (לא I35) ושם המצב היה בכלל נוראי, כשהעברתי את הרגל מהדוושה המתה לקלאץ' פגעתי בהגה אז בכל לחיצה על הקלאץ' הייתי צריך לעקם את הרגל בצורה לא נוחה. ולפני ששואלים אז כן ניסתי את כל הכוונונים האפשריים של הכסא.

• תוכן חדש...