Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי ברכב ( 2.0 TFSI) מעדיף להשתמש בשמן 5W-40 וממש לא long life כלשהו. גם בגלל שחבילת תוספים שבשמן נשחקת ונעלמת מהר מאוד וגם בגלל צמיגות גבוה יותר בטמפרטורה גבוה. החלפות כל 5K ק"מ או פעם בחצי שנה. בנוסף החלפת מסנן דלק כל 10K ק"מ או פעם בשנה ולא כמו שיצרן ממליץ פעם ב 60K ק"מ. תגידו שזה יקר או מיותר אבל אמינות יותר חשובה לי.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

כן רון.

אני בטוח שהחלפה כל 10 רלף קילומטר תמנע את הבוצה, יש כאלו שיגידו שזה over kill, ואני אומר שאני מעדיך להחליף שמן כל שנה ב150 שקל מאשר להתמודד עם בעיות בוצה.

לדעתי ההמלצה של היצרנים לטיפול כל 30k נובעת מדרישה של מחלקת השוויק והמכירות יותר מאשר המחלקה הטכנית, ובנוסף, יצרן הרכב מרווייח את עיקר כספו ממכירת חלפים.

פורסם

גם אני מכפיל תדירות טיפולים ברכב עם מנוע TSI 2.0, אבל במה שפונז עושה עדיין לא נתקלתי (הכפלה פי 6 של תדירות החלפת מסנן דלק).

האם אתה מכפיל רק את הדברים שציינת או שגם את שאר הטיפולים? למשל, מדי 60 אלף ק"מ יש צורך להחליף שמן גיר ומסנן בתיבת DSG6.

כמו כן, האם אתה יודע בביטחון שהחלפת מסנן הדלק מדי שנה באמת תורמת במשהו לשיפור האמינות?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

+1 לשוגי. punz אתה מגזים בצורה חולנית. חבל על הכסף.

שמן מנוע כל 10K זה לגיטימי. כנ"ל לגבי פילטר דלק כל 60K. לא צריך להשתגע ולרדת מתחת לזה.

Stay Dirty

פורסם

אם תשימו מסנן דלק שעבר 20-30K ק"מ בתוך כוס, תוך חצי שעה תראו שיצא ממנו נוזל שיותר מזכיר שאריות בתוך כוס של קפה שחור.

לגבי כסף אז הכל עיניין של סדרי עדיפויות , אני למשל לא משקיע במערכת סטריאו או בשיפורים.

בגיר DSG עדיף ומומלץ להחליף שמן ומסנן שמן כל 30K ק"מ ולא 60.

פורסם

כיצד אתם מזהים קיומה של הבוצה במנוע הזה?

והאם ברכב שבו הוחלף שמן כל שנה ו-10K ניתן להניח כי אינה קיימת?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• ספונסר פורום
פורסם

לא מניחים, רואים.

לאחר פתיחת מכסה השסתומחם רואים אן יש בוצה שחורה או שהמנוע נקי מבוצה.

פורסם
השבוע הגיע אלינו בעל 508 עם מנוע thp ו230 אלף ק"מ עם נזילה מאטם מכסה שסתומים, לאחר פתיחת המכסה המנוע נקי לחלוטין מבוצה או סימני שמן שרוף, לאחר תחקור הלקוח מסתבר שהוא מחליף בעצמו שמן כל 10k , לדבריו כל פעם של יצרן אחר, לעיתים 5w40 ולעיתים 5w30 "הכי זול שיש בחנות".

אז מה המסקנה?

נשמע לי שגם אופי הנסיעות שלו השפיע על הענין.

לא ציינת איזה שנתון הרכב, אבל הוא משווק רק 5 שנים. כלומר אם הוא אכן בן 5, מדובר על 46K ק"מ בשנה.

מה שמעיד כנראה על הרבה נסיעות בינעירוניות בשיוט שמפעיל הרבה פחות מאמץ על רכיבי המנוע והטורבו ויש קירור יעיל למנוע מזרימת האוויר.

לזה יש להוסיף גם את ענין תדירות החלפת השמן.

פורסם (נערך)
אכן, שרשור יפה.

אייל, אולי ההבנה שלי באנגלית לוקה בחסר אבל לא קראתי איזכור למנועי THP בטבלה ובציטוט שהבאת.

צודק וזה לחיוב, החברה לא רשמה החרגה כגון למעט מנועי THP , הטבלה מתייחסת לכל סוגי המנועים.

לכן רשמתי שזה קצת מוזר.

שמן ה 5W-40 ב 100 מעלות תקן מדד הצמיגות (CST) הממוצע בערך כ 12.5-14 +

ושמן 5W-30 ב 80 מעלות מדד הצמיגות (CST) גם בערך כ 12-14 .

ושמן 5W-30 ב 100 מעלות תקן מדד הצמיגות יורד לכ 11-12 (CST) , דליל יותר.

(ככל שהשמן מתחמם מדד הצמיגות יורד)

כך שהמנוע עם שמן 5W-30 עובד זמן מה ב 80 מעלות סביב צמיגות ה 12-14 (CST).

אבל - זה סתם הגיגים תאורטיים, צריך להיצמד להוראות היצרן/יבואן בארץ.

ו מעניין להתקשר למחלקה הטכנית שלהם, ולשאול שאלות ולברר.

לפעמים יש סיבה הגיונית וטכנית לקביעת דרישת הצמיגות.

ולפעמים מאחר ורוצים להכניס את הרכב למדד הירוק הנמוך של זיהום האויר, דורשים שמן פחות צמיגי.

המנוע הנ"ל עיקר הבעיה שלו זו יצירת הפיח / בוצה , המצטבר במעברי צנרת השמן .

לכן כמו שרשם אורן, להקפיד על החלפות שמן קצרות, ושמנים איכותיים.

ה + ביורול, מעבר לאיכות השמן ועמידה בתקן החברה הנדרש.

גם מדד הצמיגות שלהם תמיד די גבוהה בתקן הצמיגות.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היי אייל, ראשית סליחה על איחור בתגובות ואולי חלק מהתגובות היו ''בטון'' לא מתאים לרוח הפורום,

זה היה מהלחץ של הטסט.:wink:

לעניין השמן, אין לי צל של ספק ששמן 5-30 יותר דליל, אבל במנוע הזה (לפחות מהמקורות שלי ושל בוקי)

מותר רק צמיגות 5-30 ו- 0-30.

ואם עסקינן בעיניני יבואן, לא יודע עד כמה לסמוך על היבואן (לפחות צ'מפיון,ולובינסקי) בארץ.

וגם במורשים הם שמים ב- THP שמן 5-30.

אני עדין דבק בדעה של לשים שמן 5-30, C2.(וכן אורן,מתנצל אבל אני מחשיב יתר על המידה תקן של יצרן).

''לו הייתי רוטשילד'', הייתי קונה רכב עם מנוע כזה ועושה ניסוי.

אורן, איזה יורול אתה שם ב- THP?

רועי

פורסם
השבוע הגיע אלינו בעל 508 עם מנוע thp ו230 אלף ק"מ עם נזילה מאטם מכסה שסתומים, לאחר פתיחת המכסה המנוע נקי לחלוטין מבוצה או סימני שמן שרוף, לאחר תחקור הלקוח מסתבר שהוא מחליף בעצמו שמן כל 10k , לדבריו כל פעם של יצרן אחר, לעיתים 5w40 ולעיתים 5w30 "הכי זול שיש בחנות".

אז מה המסקנה?

המסקנה (לדעתי האישית) היא ש:

החלפת שמן מנוע כל 10,000 ק"מ (במנועי טורבו בנזין מהסוג הזה [במיוחד]) יכולה למנוע בעיות של בוצה במנועים שרגישים לבוצה - ומוסיף עוד משהו שלדעתי חשוב: שמירה על מפלס שמן מנוע תקין (לא לתת למנוע להגיע למצב של רעב לשמן - בטח שלא לאורך זמן, זה גורם לשמן להתחמם לרמות לא רגילות ושורף אותו - ואז הוא נהפך לסוג של ג'לי שרוף שנדבק לכל חלקיק במנוע תוך זמן קצר ביותר).

במנועים שאינם רגישים לבוצה, אין בעיה למשוך גם 15K ק"מ על שמן 10W40 כמו שעשו ועושים עד עצם היום הזה - כדוגמאת ה 2.0HDI - ואין שם שום בעיות בוצה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...