Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גרוז של הברגה מגדיל את מומנט הסגירה שלה. מאוד. זה לא אומר שיש סיכון לפתיחה, זה אומר שהמתיחה בבורג גדולה יותר.

גירוז כלל לא מגדיל את מומנט הסגירה, אלא גורם לכך שאחוז גבוה יותר מהמומנט מנוצל למתיחת הבורג במקום להתבזבז על פיתול שלו. הפיתול הזה שמלווה לעתים בכוחות כפיפה (כשמשתמשים במפתח המקורי של הרכב או בצ'פצ'ול דומה) + שימוש לא מבוקר בפטיש אוויר גורם לשבירת הברגים.

דייקת בכך שאכן המתיחה גדולה יותר אבל זה כאמור לא בגלל שגירוז מגדיל את המומנט.

יוסי

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניקוי הברגים/אומים לפני הרכבתם באופן קבוע וסגירה במומנט נכון ימנע בעיות של התפסות ושבירת ברגי החף או נזק להברזה.

מנסיוני לאורך 30 השנים האחרונות ומספר רכבים לעולם לא נשבר לי בורג או בורג חף או שהייתי צריך מקפצה בכדי לשחרר בורג תפוס.

אישית אינני ממליץ לגרז או לשמן את הברגים/אומים של הגלגלים.

איזה כייף לי :)

פורסם
זה לא שונה משימוש בצינור מאריך שפותח השרשור החליט לאמץ. אותה בעיה - הפעלת כוחות כפיפה גבוהים אל הברגים.

יוסי

לעניין הפיתול\גזירה, לא מבין בזה ולא נכנס לויכוח.

אבל עם הידית כח לי לא הייתה לי שום בעיה, כנ''ך במוסך שעבדתי בו, או לחברי הכנופיה.

רועי

פורסם
גירוז כלל לא מגדיל את מומנט הסגירה, אלא גורם לכך שאחוז גבוה יותר מהמומנט מנוצל למתיחת הבורג במקום להתבזבז על פיתול שלו. הפיתול הזה שמלווה לעתים בכוחות כפיפה (כשמשתמשים במפתח המקורי של הרכב או בצ'פצ'ול דומה) + שימוש לא מבוקר בפטיש אוויר גורם לשבירת הברגים.

דייקת בכך שאכן המתיחה גדולה יותר אבל זה כאמור לא בגלל שגירוז מגדיל את המומנט.

יוסי

מומנט סגירה זה פונקציה של חיכוך ולחץ בין השיניים של הבורג והשיניים של האום.

חיכוך= מקדם חיכוך

כוח= לחיצה בין השיניים. בגלל שהבורג מקובע בקצה אחד והאום מקובע בקצה השני (על הדיסקה או איפה שהוא לא ננעל) הלחיצה היא פונקציה ישירה של המתיחה שנוצרת בבורג.

הכוח שבו אתה סוגר (ידנית או מקדחה) קבוע (תלוי בכמה אכלת בבוקר), מקדם החיכוך יורד בגלל הגריז (זו מטרתו בעולם) לכן משהו במשוואה צריך לעלות. הדבר היחיד שנשאר זה כוח המתיחה שהבורג רואה.

צודק, הגרוז לא מגדיל את מומנט הסגירה אלא את המתיחה, שבתאכלס מול סגירה בלי גריז זה שקול לסגירה במומנט גבוה יותר... התבלבלתי קצת בהגדרות

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

מה לגבי סגירה של הברגים?

כדאי לדרוך על המפתח בשעת הסגירה?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אין לי באוטו ידית כוח, אורך המפתח הוא כ 30 סמ, מספיק לפחות ולסגור אותו ביד?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.

• תוכן חדש...