Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, הערכה אמיתית כלפיי הפורום הנוכחי.

המון ידע איכותי ועזרה להמונים.

כל הכבוד!

החיפוש המדובר הוא אחר רכב שישמש כמשפחתי אך בשילוב של נוחות מקסימלית ומזעור הוצאות מיותרות במקביל.

למשל ביואיק היתה באה בחשבון במידה ועלויות הטיפול וצריכת הדלק היו הגיוניות.

אז אין מה לעשות אלא להתפשר במדינתנו הקטנה והיקרה.

התקציב הוא 60K-70K.

הרכבים שמצאתי לנכון לבדוק הם:

פולקסווגן פאסאט: 2006-2009. אשמח לדעת ממה להיזהר? יש בעיות גיר? בעיות מיוחדות וכו'.

צריכת הדלק לא גבוהה אך גם לא נמוכה. הרכב שווה זאת לדעתי.

טויוטה קורולה: 2009-2011. רכב נוח יחסית, נסעתי עם אחד לצפון ליומיים. היה כיף. צריכת דלק מעולה.

אשמח לדעת מהן נקודות החולשה של הדגם. מה לבדוק במיוחד וכו'.

טויוטה קאמרי: 2006-2009: רכב מדהים. אין הרבה מילים. רכב שלא הרבה מוכרים מרוב שהוא אמין וטוב.

שוב, צריכת דלק לא ידועה לי. בעיות מיוחדות שנלקחות בחשבון בדגם.

וסובארו B4: אהבתי יותר את הדגם בצורתו הקודמת. 2007-2010. אוהבת דלק להערכתי, אך נוחה ואמינה.

על מה לשים דגש ומה לקחת בחשבון?

תודה רבה, המשך יום מעולה!

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

פורסם

היה לי פסאט B6 2006 - מנוע FSI 2.0 לוגם 98 כדי לקבל את מלוא הביצועים ו95 שהרוב משתמשים הוא סך הכל מותר לשימוש (באותיות קטנות) אבל המנוע מגיב קצת פחות טוב, על סרק נשמע דומה לדיזל בגלל הזרקה הישירה ולא חסכוני. מנוע 1.4 כפול מגדשים בעייתי ולא מוצלח, מנוע דיזל 2.0TDI מסדרה PD עם מזרקים בעייתיים. כמו כן בעיות חשמל, כל מיני חיישנים וכד'. ארגונומיקה זועתית (הרכב צפוף וניצול מרווח תא הנוסעים לדעתי לא נכון). כמובן כפתורים מתקלפים, איכות חומרים לא טובה בסאלון (כיסויי "כרום" מתנתקים מפלסטיק). זה רכב שמזדקן לא יפה. כמו כן ההגה בעל תחושה סינטטית לא אינפורמטיבי, מתלים קשיחים בהגזמה. צריכת דלק בעיר למיטב זכרוני כ12 ליטר ל100ק"מ בנסיעה סבירה.

אם אתה מחפש אחזקה לא יקרה, לא ממליץ על הרכב. אם כבר, אוקטביה תמורה טובה יותר למחיר - יש את מנוע 1.9TDI המוצלח מאוד בשילוב DSG6 מוצלח וניצול תא הנוסעים טוב יותר. תא מטען ענק וכמה שאני זוכר המתלים היו נעימים יותר.

לדעתי קאמרי ממש תתאים לך, היא אמינה, מוצלחת, נוחה. נכון יש מעט שמוכרים, אבל אפשר למצוא אקזמפלר שמור.

קורולה, הרוב פליטות ליסינג עם כל המשתמע מכך. כמה שאני מבין הדגם בשנתונים המדוברים הוא רובוטי (תקנו אותי אם אני טועה) והגיר הזה נחשב לפחות מוצלח.

B4, גם אני אוהב את הצורה הקודמת, היא לא הכי חסכונית בדלק, אבל היא הנעה כפולה (באוטומט 90% מהמומנט מועבר לגלגלים הקדמיים במצב רגיל ובהחלקה יותר מועבר לסרן האחורי - תלוי ממצב).

אני חושב שקאמרי צריכה להיות לפי הדרישות שלך אפשרות מספר 1. אלא אם כן אתה רוצה לחסוך באופן משמעותי בדלק, יש אוקטביה 1.9TDI שלא היו מונית - דגם מוצלח למדי. או כמובן טויוטה קורולה מידיים פרטיות זה גם אופציה טובה בשבילך (או מליסינג אם אתה רוצה וכך תחסוך אפילו במחיר).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

תודה על הפירוט!

אני חושב שאם סקודה, אז לכיוון סופרב. יגרום לי להגדיל מעט את התקציב אך לקבל תמורה מלאה. אני טועה?

אגב, לגביי הקאמרי. יש לה גם דגם היברידי!

יש סלידה ממנו? כי לא ראיתי התלהבות ממנו בפורום.

עריכה אחרונה על ידי eclipse20

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

פורסם

חושב הפוך ממך.

הייתה לי פאסאט 2009 - 1.8 טורבו עם גיר פלנטרי. רכב חזק, מרווח וכיפי לנהיגה. ביום-יום הייתי מעדיף אותה על כל היתר כאן. כמובן שחייבים לאתר אקזמפלר שמור. ואצלי שמרה על 1/10 עם רגל יחסית כבדה על הגז. רק 95 בשבילי.

...CASKA for life

פורסם

פאסאט - רכב מצויין אבל יקר יחסית לאחזקה.

טויוטה קורולה 2009-2011 - בשנים האלה רוב המכוניות שנמכרו כבר לא היו עם הגיר הרובטי. הדגם הזה, גם אם הוא יוצא ליסינג, אמין מאד, וזוהי הבחירה שלי אם אתה מחפש אמינות ועלויות תחזוקה נמוכות.

טויוטה קאמרי - בדגם הבנזין הסטנדרטי צריכת הדלק גבוהה מזו של הקורולה בערך ב-20%, ההברידי די נדיר בשנים הללו ודי מחוץ לתקציב.

B4 - אם כבר מכונית מנהלים, הייתי הולך על הקאמרי. אפשר להשיג במחירים זולים יותר מכל האחרות ברשימה, ואם אתה מתחבר אליה, זו יכולה להיות עסקה מעולה.

ההחלטה - בידך.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מונדאו 2007? נמכר במחירי בדיחה (אתה יכול להביא במצב טוב ב-20,000 שקל) והוא אוטו נהדר (בבעלותי כזה). כמעט שנה אצלי ובינתיים טפו טפו טפו אין בעיות בכלל.

מצד שני יש לי גם 2002 שעושה הרבה בעיות אז לא יודע מה לומר לך לגבי האמינות.

אם אתה רוצה להביא להשתמש בכל הסכום שלך, מה לגבי מונדאו טיטניום משנת 2010, או trend x משנתון מתקדם יותר , שכבר מגיע עם מנוע טורבו וגיר רובוטי כפול מצמדים?

פורסם

1. המונדיאו עם הטורבו מאוד רחוק מהתקציב.

2. המונדיאו הרגילה לא חסכונית, לא ממש זולה לאחזקה וסחירותה נמוכה, אבל מה שקונים בזול מוכרים בזול (ראה B4)

3. המונדיאו ענקית - לא ברור לי אם פות"ש בכלל צריך את הגודל הזה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

1. יכול להיות, חיפשתי טיטניום עם טורבו ומצאתי ב-90 אלף אז אני מאמין שיוצאת ליסינג כן אפשר להביא ב70 אבל מאוד לא מומלץ כמו שאמרת.

2. לא יודע לגבי הדור הזה אבל החלקים של המונדאו שלי לא יותר יקרים מכל משפחתית אחרת (וכבר החלפתי את כל האוטו בערך)

3. זה הרכב הראשון שלי מאז שקיבלתי רישיון, עברה מעל שנה ו30 אלף קילומטר ועדיין לא נכנסתי בשום דבר :D

פורסם

1. לו היית קורא את המודעה לעומק היית רואה שמדובר ברכב יד רביעית(!) עם מקוריות לא ידועה "אחר".

2. לו היית יורד כמה מודעות למטה היית רואה עוד כמה מליסינג עם מנוע 200 כ"ס במחיר דומה ועם קילומטראז' בשמים.

3. תפנים שכל מילה שנכתבת עשויה להתפרש כ"תורה מסיני" ע"י פות"ש ולשלוח אותו לחפש מכוניות שלא קיימות בתקציב.

4. יש להסתמך על עובדות בלבד ולא על השערות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
1. המונדיאו עם הטורבו מאוד רחוק מהתקציב.

2. המונדיאו הרגילה לא חסכונית, לא ממש זולה לאחזקה וסחירותה נמוכה, אבל מה שקונים בזול מוכרים בזול (ראה B4)

3. המונדיאו ענקית - לא ברור לי אם פות"ש בכלל צריך את הגודל הזה.

המונדאו לא שונה בגודל מקאמרי או פאסט (הבדלים מינוריים לכאן או לכאן). לכן אם אין לו צורך בגודל של מונדאו, אז גם פאסט וקאמרי לא יתאימו לו, זה לא שהמונדאו נמצאת בסגמנט אחר.

פות"ש, נסה קודם להסגר על קטגוריה, לא מערבבים תפוחים עם תפוזים, ישנם הבדלים שנובעים בצורה ברורה מהבדלים בין הקטגוריות השונות.

לדעתי, עקב ביקוש נמוך למשפחתיות גדולות אפשר למצוא לא מעט מציאות בתחום הזה, כמובן שתקבל רכב טוב יותר ברוב האספקטים, עליות האחזקה גם ברוב המקרים לא שונות באופן דרמטי (שוב תלוי בדגם, מנוע וכו'). אם בסכום דומה אתה מקבל משפחתית גדולה במקום משפחתית סטנדרטית, הייתי בהחלט שוקל את העניין.

פורסם

המונדיאו ארוכה מהפאסאט ב-9 סנטימטרים ורחבה ממנה ב-7.

המונדיאו ארוכה מהקאמרי ב-5 סטמטרים ורחבה ב-7.

בחניה וגם על הכביש זה די משמעותי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תיקח בחשבון שמכל המכוניות שציינת הקאמרי היא לא בדיוק באותה הקטגוריה - הייתי מציע לך לבדוק אוונסיס במקום.

הקאמרי גדולה יותר מכל השאר וגם בנפח מנועים גדול יותר מכל השאר אז גם הייתי מציע לך לפזול לכוון של האוונסיס.

הB4 מהדגמים של לפני 2010 הם ספורטיביים יותר, נוקשים יותר - תיקח את זה גם בחשבון - מעבר לכך תחזוקה יקרה יותר גם כן.

מערכת הAWD דורשת תחזוקה נוספת בכל טיפול 60K ושחיקת הצמיגים מוגברת - מנסיון רב עם B4 2010 (הצורה שבאה לאחר מכן) צמיגים מתבלים בערך לאחר 35-40KKM

גם הייתי אומר לך אם כבר אתה מתלבט על קאמרי - אז לא לפסול דווקא את הB4 משנתונים 2010-2014 כי הם מבחינת גודל פיסי לא קטנים מהקאמרי ובטח שלא במרווח הפנים שלהם.

אני מבין שמונדאו לא בעניין?

אבל תנסה גם את האוונסיס משנתונים 2009 אם נכנס בתקציב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי ידיד שרכש שברולט מאליבו 2008 עם 60,000 ק"מ, מנוע 3.5 יד ראשונה מאישה זקנה ב 46,000 ש"ח. הוסיף לה מערכת גז ב 8,000 ש"ח, התקין מערכת מולטימדיה ועשה טיפול רציני. סה"כ: כ 60,000 ש"ח והוא מאושר.

תחשוב על אפשרות כזו.

פורסם

לאחרונה ביצעתי סבב בדיקות בין אנשים פרטיים וברוב חברות הליסינג, ומצאתי שפורד מונדאו 2011 מנוע 2.3 נמכרת עם בערך 100 אלף ק"מ בממוצע, יוצאת ליסינג ללא תאונות, מחיר סגירה למזומן כ 58 אלף ש"ח פלוס-מינוס. פרט לצריכת דלק שמדווחת איפה שהוא בין 1 ל 8 עד 1 ל 10, נראית לי כחבילה מאוד אטרקטיבית.

הרכב הרגיש לי ממש טוב על הכביש, לא עצל כמו שמתארים כאן (גם לא טיל בליסטי) ואמור להיות אמין יחסית ובעל אחזקה סבירה למדיי

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...