Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב יונדאי I20 שנת 2012 דגם פרימיום

מגבר של לנזר 5 ערוצים חזק

סאב של פיונייר דגם חדש

קומפוננט של פיונייר רמקולים 6.5

וזוג רמקולים של הרץ 6/9

ודאבל דין של פיונייר

עכשיו בעיקרון רציתי לדעת מזה בעצם מונובלוק והשאלה אם אני צריך אחד כזה מה התפקיד שלו?

ואיך הוא ניראה?

ומה זה זה? ראיתי שזה מותקן במלא רכבים ajNtK0.jpg

ועוד שאלה אפשרי לחבר את 2 מתוך 4 הרמקולים המקוריים שמגיעים עם הרכב גם למגבר?

כי בעיקרון אני שם מקדימה בדלתות את הקומפוננט של הפיונייר ומאחורה בדלתות ישארו לי שתיים מקורים שהגיעו עם הרכב מה אפשר לעשות איתם?

פורסם (נערך)

מונובלוק זה מגבר שנועד להגביר ערוץ אחד בלבד, בדר"כ משתמשים בו ע"מ לספק הגברה לסאבוופר, הוא נראה כמו כל מגבר אחר לרכב.

בתמונות זהו קבל, הוא משמש בדר"כ את המונובלוק ע"מ לספק "מכת זרם" שהאלטרנטור מתקשה לספק.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
מונובלוק זה מגבר שנועד להגביר ערוץ אחד בלבד, בדר"כ משתמשים בו ע"מ לספק הגברה לסאבוופר, הוא נראה כמו כל מגבר אחר לרכב.

בתמונות זהו קבל, הוא משמש בדר"כ את המונובלוק ע"מ לספק "מכת זרם" שהאלטרנטור מתקשה לספק.

הבנתי אז מונובלוק זה בעיקרון מוצר שהיעוד שלו הוא מגבר פשוט שהוא מוסיף עוד כח לעוד מגבר וככה נותן אפקט חזק יותר

והדבר העגול הזה הוא מכשיר כבל או קבל זה השם? יש בו כבלים חחח לא כל כך הבנתי

ובעיקרון אז לפי המגבר שלי והסאב אני לא צריך אחד כזה? כי המגבר נותן בערוץ אחד 375 RMS ואני צריך בעיקרון לסאב 400 RMS נקי סאב של פיוניר צורך 1400W בסך הכל למגבר יש 3200W

פורסם

אז לא כלכך הבנת..

מונובלוק זה מגבר ערוץ אחד, מה שאומר שהוא יכול להגביר רכיב אחד. לדוגמה סאב.

הוא לא מתחבר למגבר אחר.

המוצר העגול שבתמונה הוא קבל. הוא "אוגר" בתוכו כמות מסויימת של חשמל, ובמקרה הצורך (לדוגמה כשיש מכת באס) משחרר אותו לעזרה רגעית.

אין בו צורך, עדיף לחזק את מערכת החשמל באוטו ולא להשתמש בקבל.

כל הנתונים שנתת פה הם חסרי משמעות, המגבר (שלא נתת פרטים עליו) לא מוציא 375 rms לערוץ, והסאב שלך לא צורך 1400 ואט.

פורסם
אז לא כלכך הבנת..

מונובלוק זה מגבר ערוץ אחד, מה שאומר שהוא יכול להגביר רכיב אחד. לדוגמה סאב.

הוא לא מתחבר למגבר אחר.

המוצר העגול שבתמונה הוא קבל. הוא "אוגר" בתוכו כמות מסויימת של חשמל, ובמקרה הצורך (לדוגמה כשיש מכת באס) משחרר אותו לעזרה רגעית.

אין בו צורך, עדיף לחזק את מערכת החשמל באוטו ולא להשתמש בקבל.

כל הנתונים שנתת פה הם חסרי משמעות, המגבר (שלא נתת פרטים עליו) לא מוציא 375 rms לערוץ, והסאב שלך לא צורך 1400 ואט.

אז מה הקטע להשקיע במגבר עם ערוץ אחד שנותן כח רק לסאב? לא עדיף להביא מגבר אחד חזק שעליו אפשר להפעיל גם סט רמקולים וגם סאב? מגבר אחד חזק במקום שתיים ניראלי עדיף

סבבה גבר החכמתי טיפה

פורסם

אם יש לך מגבר אחד לקומפוננט ומונובלוק לסאב יש יותר שליטה על הרכיבים, וגם אפשרויות הכיוון גדולות יותר.

פורסם

המגבר שהוא מתייחס אליו הוא כנראה הלאנזר VIBE 532 שמוצהר על:

4X100+1X200 וואט RMS ב-4 אוהם.

4X175+1X375 וואט RMS ב-2 אוהם.

לא ברור עד כמה הנתונים מדוייקים.

היתרון העיקרי של מגבר מונובלוק לדעתי הוא אספקת החשמל.

כלומר המעגל הנפרד לחלוטין ויכול להפיק את ההספק בצורה טובה יותר, יעילה יותר ובכך להניע את האלמנט הגדול, הלא הוא הסאבוופר בצורה טובה יותר.

באופן עקרוני, אינך זקוק למגבר כזה כעת מאחר והמגבר שלך הינו 5 ערוצים ומכיל ערוץ סאב נפרד (לא בהכרח במעגל נפרד).

אם תהיה מעונין לחבר גם את הרמקולים המקוריים ברכב (כלומר 6 רמקולים סה"כ + סאב), תוכל לחבר אותם במקביל או בטור לזוג רמקולים נוסף.

אבל זה נראה לי מיותר לחלוטין. למעשה, גם קיומם של ה-6X9 מיותר מאחר וקיים סאב.

פורסם (נערך)
המגבר שהוא מתייחס אליו הוא כנראה הלאנזר VIBE 532 שמוצהר על:

4X100+1X200 וואט RMS ב-4 אוהם.

4X175+1X375 וואט RMS ב-2 אוהם.

לא ברור עד כמה הנתונים מדוייקים.

היתרון העיקרי של מגבר מונובלוק לדעתי הוא אספקת החשמל.

כלומר המעגל הנפרד לחלוטין ויכול להפיק את ההספק בצורה טובה יותר, יעילה יותר ובכך להניע את האלמנט הגדול, הלא הוא הסאבוופר בצורה טובה יותר.

באופן עקרוני, אינך זקוק למגבר כזה כעת מאחר והמגבר שלך הינו 5 ערוצים ומכיל ערוץ סאב נפרד (לא בהכרח במעגל נפרד).

אם תהיה מעונין לחבר גם את הרמקולים המקוריים ברכב (כלומר 6 רמקולים סה"כ + סאב), תוכל לחבר אותם במקביל או בטור לזוג רמקולים נוסף.

אבל זה נראה לי מיותר לחלוטין. למעשה, גם קיומם של ה-6X9 מיותר מאחר וקיים סאב.

זה בדיוק המגבר שאני מדבר עליו

http://imageshack.com/a/img537/6251/kOai7M.jpg תמונה של כל הרמקולים והמגבר

עריכה אחרונה על ידי Vika Janashvili
פורסם

אני לא מבין כל המערכת הזו ומה חסר לך ברכב ? עוד עוצמה? אם זו הבעיה , שדרג מגבר,רמקולים וסאב,גם לא עוזר? לך לבדיקת שמיעה משהו שם נדפק..

לא מוצא שום סיבה להתקין רמקולים בכל מקום ברכב חדש,בייחוד שהאקוסטיקה טובה והתוספת של עוד שתי רמקולים תעזור לך כמו הקקי של הציפורים

פורסם
אני לא מבין כל המערכת הזו ומה חסר לך ברכב ? עוד עוצמה? אם זו הבעיה , שדרג מגבר,רמקולים וסאב,גם לא עוזר? לך לבדיקת שמיעה משהו שם נדפק..

לא מוצא שום סיבה להתקין רמקולים בכל מקום ברכב חדש,בייחוד שהאקוסטיקה טובה והתוספת של עוד שתי רמקולים תעזור לך כמו הקקי של הציפורים

לא וואלה תודה שומע קלאס רק רציתי קודם כל חוות דעת לגבי המערכת לפי נתונים ברמה שלה שהיא בנונית זה אחד.

שתיים השרשור פורסם אתמול מה שאומר שהיום בבוקר כבר התקינו לי את כל המערכת עם הסאב הרמקולים הקומפוננט והדאבל דין הכל שומעים פצצה וחזק ברמות בכל זאת יונדאי I20 רכב קטן מרגישים מייד

דבר שלישי אחרי שהבנתי בערך מזה מונובלוק. ומזה קבל רציתי להתייעץ לא לגבי עוד מגבר לגבי קבל טוב האמת

הבנתי שלא חייב אותו אבל הוא יכול רק לעזור.

עכשיו לגבי המגבר אם אתה מבין הוא בזמן הפעלה ממש חם עכשיו הוא בכלל לא נכבה בגלל עומס או התחממות וגם לא רוצה שיגיע למצב הזה השאלה אם הוא אמור להיות חם בזמן הפעלה? אני גם לא מגביה בכלל עד הסוף גם כי שומעים יותר מדיי חזק וגם כי זה שהתקין את המערכת כיוון לי ואמר שאם אני יגביר עד 40 זה יעמיס יותר מדיי על הרמקולים המגבר הוא ממש חזק ביחס אליהם אז אני מגביר עד 30 בגג בעיקרון 28-30

ולגבי רמקולים באמצע עוד שתיים בדיוק מה שהמתקין אמר שלא צריך ההבדל בעוצמה מזערי ברמה שלא צריך ...

פורסם

קבל לא יעזור במקרה שאין בו צורך אלא יהווה עוד צרכן חשמלי שיעמיס על המערכת.

לגבי החום, כמובן שברמה מסויימת זה תקין.

בדוק על כמה ה-LEVEL (גיין) נמצא. אפשר להוריד אותו קצת (שים לב, לא מדובר בשליטה על ווליום אלא על התאמת מתח כניסה).

פורסם

קבל לא יעזור במקרה שאין בו צורך אלא יהווה עוד צרכן חשמלי שיעמיס על המערכת.

לגבי החום, כמובן שברמה מסויימת זה תקין.

בדוק על כמה ה-LEVEL (גיין) נמצא. אפשר להוריד אותו קצת (שים לב, לא מדובר בשליטה על ווליום אלא על התאמת מתח כניסה).

האמת שאני מעדיף לא לגעת במשו שאני לא מבין בו 100 אחוז אין משחק בדברים האלה

המגבר חם לא חם רותח אבל הרי כולו ברזל מתכת לא יודע אז מן הסתם שישר מרגישים שהוא חם רק העניין עם הקבל יעזור לפחות עומס על המגבר אין לי בעיה שיעמיס על המצבר המצבר חדש חדש 63 אמפר של שנפ עכשיו קניתי אבל השאלה אם הוא יעזור למגבר בתפקוד ויקל עליו עבודה?

פורסם

קבל נועד למערכות רציניות ולרוב שמים אותם על מנת לא להעמיס על הסאבוופר ובטח שלא בגלל שהמערכת החשמלית חלשה ברכב,אני חושב שטוב שקיבלת את המידע,אבל לדעתי אין צורך לעשות שינויים

• תוכן חדש...