Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני חדש בפורום ואני כותב פה לראשונה בעקבות "חוויה" שעברתי.

עברתי לאחרונה תאונת דרכים עם אוטובוס (יצאתי ממנה בשלום), תאונה ראשונה שלי, רכב חדש שעדיין לא עבר חודש מרגע שמסרו לי אותו.

האירוע: שעות הערב, הייתי על איילון, תנועה זורמת, בנתיב מימיני ובצמוד אלי נוסע אוטובוס. ללא התרעה מוקדמת האוטובוס חותך אותי. מאחר והייתי צמוד אליו ובמהירות גבוהה, התחמקתי לשמאל ובחזרה לימין (אחרי שהיו

קרובים להיכנס בי גם משמאל). לא עזר ועדיין האוטובוס הצליח להיכנס בי עם הפינה שלו בדלת הרחוקה שלי. עצרנו בצד, הוא לא הבין מאיפה באתי לו ולמה אני "נכנסתי" לו לנתיב, כשהתעקשתי והסברתי לו שרגע לפני זה הוא חתך אותי, הוא התחיל לספר לי סיפורים על זה שהוא היה צריך להתחמק ממשאית.

איך שזה נראה הוא מלכתחילה לא הבחין בי כי הייתי ממש מתחת לאף שלו עם רכב קטן (i10).

בכל מקרה לא מצאתי טעם להמשיך להתווכח איתו וביקשתי שנחליף פרטים.

בדיעבד נהג האוטובוס נראה לי "מיומן" בהחלפת הפרטים, אז הרצתי את השם שלו בגוגל, מצאתי שהוא "מככב" בכל מני פסקי דין על תאונות קודמות, עם הסטוריה של שלילה ועשרות עבירות. איך נותנים לאדם כזה להיות נהג אוטובוס, אין לי מושג!

דיברתי עם חברת הביטוח שלי, הציעו לי 2 אופציות: לתבוע את חברת הביטוח שלו, כאשר הוא לא מודה באשמה, אין עדים (האוטובוס לא היה בשירות) ומדובר בביטוח של חברת האוטובוסים ולא שלו אז התביעה יכולה להימרח.

או לחילופין, לתבוע את המקיף שלי ולשאת בהשתתפות עצמית (בין 500-1000 ש"ח), הפרמיה לא תעלה לי בעקבות הטבה שיש לי, ואחרי זה לנסות לתבוע צד ג' בעלות ההשתתפות עצמית.

תמונות של הפגיעה:

C360_2015-04-08-20-48-35-466.jpgC360_2015-04-09-15-18-35-258.jpgC360_2015-04-09-15-18-29-101.jpgC360_2015-04-09-15-17-54-256.jpg

אני בחרתי לתבוע את המקיף מהביטוח שלי, ואני בדיוק בתהליכים של בחירת שמאי ומוסך.

אני חדש בכל הסרט הזה, אז יש לי כמה שאלות:

1. בהינתן הפרטים הנ"ל האם הבחירה שלי נבונה?

2. כ-97% מהפגיעה ספגה הדלת שלי, האם סביר לומר שיחליפו אותה ולא ינסו לסדר אותה?

3. במקרה שמחליפים, בהתאם לפוליסה שלי מגיע לי החזר בשווי חלפים מקוריים (מאחר שהרכב 1חדש), האם יש עדיפות לעשות את הטיפול במוסך מורשה של יונדאי או שניתן להסתדר גם עם המוסכים שבהסדר (בהקשר של חלפים מקוריים ואיכות התיקון)?

4. אני מתאר לעצמי שהשמאי שאבחר יעשה הערכת נזק, המוסך יתקן וחברת הביטוח תכסה את הוצאות התיקון בהתאם. השאלה היא מה לגבי הירידה בשווי הרכב, האם גם על זה אני אקבל פיצוי?

5. אחרי התאונה, נהגתי חזרה הביתה ולא הזמנתי גרר (מאחר שראיתי שרוב הנזק הוא בדלת), האם אני באמת יכול לנהוג ברכב כאילו כלום או שאני חייב כעת לחכות לבדיקה של השמאי/מוסך שיקבעו מה עם הרכב?

תודה מראש למסייעים.

פורסם

תשובות

שמאי שאתה בוחר , מוסך שאתה בוחר, הייתי הולך על מוסך של יונדאי.

מגיע לך חלפים מקוריים ועמוד על כך שיחליפו לך לדלת מקורית.

השמאי גם ייתן לך ירידת ערך לא גדולה, כי יחליפו לך לדלת חדשה והרכב צריך לחזור להיות כמו חדש.

ואז בשקט , דרוש את המגיע לך מהנהג / חברת האוטובוסים .

ישלמו יופי, לא ישלמו, בית משפט לתביעות קטנות.

אל תתממה בהזמנת השמאי ובהכנסת הרכב למוסך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שמאי אתה יכול לבחור מתוך עשרות הקיימים, היות שלפי דבריך אני מבין שמדובר ברכב חדש, על פי חוק אתה תקבל גם חלקים מקוריים, כך שאין מה לדאוג, בדוק האם קיים מוסך יצרן העובד עם הביטוח שלך , אם לא, תוכל לבחור לפי הדרוש לך (רק שים לב במקרה של הפעלת פוליסה , במוסך פרטי הה.ע תהיה גבוהה יותר) ,

מה /שחשוב זה ששמרת את פרטי הנהג, פרטי האוטובוס, שעת הנסיעה (ניתן לאמת במרבית האוטובוסים מיקום לפי GPS)

לגבי גרר אתה לא חייב אם הרכב עדיין במצב נסיעה.

לגבי הבחירה שלך בהפעלת פוליסה ותביעת שיבוב מן חברת האוטובוסים, לפי גוון השפשוף אני משער שמדובר באגד? אם לא ומדובר בחברה פרטית אחרת , סביר להניח שיש להם חברת ביטוח שלהם ואין סיבה שתביעה תימרח.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני לא יודע איך זה אצל חברות האוטובוסים, אבל הנהג לא הביע נכונות להודות באשמה, ונראה שיש לו מה להפסיד (אחרי ההיסטוריה התעבורתית שלו). נראה לך שגם במקרה והנהג לא מודה באשמה, חברת האוטובוסים/ביטוח שלו תלך לקראתי?

• תוכן חדש...