Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי אתמול שיחה מהנציג (הם יזמו זאת) בנוגע למה שכתבתי, טוב לקבל הסבר אבל חבל שהיה צורך בכך. בכל מקרה אעדכן עוד שבוע-שבועיים על התנהגות הצמיגים.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מניח שלפנצ'ריה שמקבלת הזמנה מטייר קלאב יש הסכם שונה לגבי ההתשלום מאשר מכירה עצמאית,

ולכן טייר קלאב יכולה לתת ללקוח הטבה ברכישה

ישירה דרכה. כמו גם יכולת לפקח ולשמור על רמת שירות

שהם רוצים, ויכולים לעשות את זה ביתר קלות שההזמנה

ישירות דרכם.

יש לכם נציג של טייר קלאב בפורום, הכי פשוט לקבל ממנו

המלצה על פנצ'ריה, לפחות מנסיוני, ההמלצה שלו לא

אכזבה, ואכן נותני השירות היו מצוינים.

פורסם

הפנצ'ריה שייכת לרשת טייר קלאב, גם לפי השילוט וגם לפי דברי הנציג. בפעם הקודמת בה רכשתי צמיגים דרכם נותני השירות היו יותר ממצוינים (רכשתי שני צמיגים כדי להחליף את הזוג הקדמי, בוצעה לי הצלבת צמיגים ואיזון לזוג שהועבר אחורה ללא כל תשלום) ולכן ההתנהגות שנתקלתי בה הפתיעה אותי.

פורסם
הפנצ'ריה שייכת לרשת טייר קלאב, גם לפי השילוט וגם לפי דברי הנציג. בפעם הקודמת בה רכשתי צמיגים דרכם נותני השירות היו יותר ממצוינים (רכשתי שני צמיגים כדי להחליף את הזוג הקדמי, בוצעה לי הצלבת צמיגים ואיזון לזוג שהועבר אחורה ללא כל תשלום) ולכן ההתנהגות שנתקלתי בה הפתיעה אותי.

איפה?

how it's like to drive :twisted:

פורסם
קודם כל, אני מאוד רגוע. אין פה שום דבר שנאמר מתוך כעס או נזיפה. השוק חופשי, ולא סגור. יש אלטרנטיבות, וזכותכם להמציא איזה הטבה שאתם רוצים ולחלק אותה למי שאתם רוצים. פשוט לדעתי הגישה שלכם לא נכונה שאתם "מכריחים אותי" לקנות במקום שאני לא מכיר ולא סומך עליו את המוצר שלכם, במקום לקנות אותו איפה שאני כן מכיר וסומך.

להרגיש פראייר זה לקנות את אותו המוצר באותו מחיר מאותו ספק מבלי לקבל הטבה, רק בגלל שרוצים להשאר לקוח של פנצ'ריה הגונה ומקצועית, ולא להחליף למקום אחר (אולי מקצועי? אולי לא? למה אני צריך להמר? וחמור מכך - למה אני צריך "להעניש" בנאדם שעובד איתכם רק בגלל שאין לו שלט של טיירקלאב על העסק)

אגב - זו בדיוק קניבליזציה. הרי אתם לא מוכרים כך יותר, אלא מוכרים במקום אחד יותר על חשבון מקום אחר שמוכר פחות.

לא מבין מה אתה רוצה?!

זה כמו שתלך לרמי לוי ותצעק עליו למה המכולת ליד הבית שלך מוכרת ביותר ממנו???!

פורסם
לא מבין מה אתה רוצה?!

זה כמו שתלך לרמי לוי ותצעק עליו למה המכולת ליד הבית שלך מוכרת ביותר ממנו???!

אני לא צועק. וההודעה שלי כוונה לנציג טייר קלאב.

מעבר לזה, אני לא מסכים בכלל עם ההשוואה שביצעת פה. אם כבר, הייתי הולך לספק שמוכר לרמי לוי ולמכולת ושואל אותו למה הוא נותן הטבה למי שקונה אצל רמי לוי ולא למי שקונה במכולת, כי הוא גורם לאנשים ללכת לקנות ברמי לוי במקום במכולת, ובכך פוגע בפרנסה של בעל המכולת שהוא גם לקוח שלו.

פורסם

טיירקלאב הוא לא יבואן גדול. יותר התארגנות של כמה בעלי פנצ'ריות.

אין מחיר אחיד ביניהם אפילו - רק הנגשת המחיר ואז תחרות פנימית בין הפנצ'ריות.

הפנצ'ריה שלך יכולה למכור לך באותו מחיר, כמו שהמכולת ליד הבית יכולה. הם פשוט לא רוצים.

פורסם

בוא נפסיק להכנס לספקולציות... טייר קלאב זה אתר מכירת צמיגים של יבואנית הצמיגים אוטולוקס. זו יבואנית גדולה (מעבר למותגים הפרטיים האיכותיים שאנחנו מדברים עליהם, הם מייבאים גם יצרניות סיניות, למשל אוביישן, שמורכב על כל רכב ליסינג/השכרה שני בישראל, הם מייבאים גם צמיגים של רכבים מסחריים, לאוטובוסים, משאיות ומה לא, מסין ומיפן. למשל של חברת סומיטומו היפנית, חברת האם של פאלקן).

התאגדות צמיגיות לרשת טייר קלאב זה מהלך שיווקי, חכם, שאני אגב מאוד בעדו. טוב מאוד שיש יבואן שמהווה "אבא" לכל לקוחות הקצה שקנו בכל מיני פנצ'ריות, ומטפל בבעיות שיכולות להיווצר, ושומר על סטנדרט.

שים לב שבשום שלב לא באתי בטענות לגבי המחיר בפנצ'ריה שלי. אגב, בעל הפנצ'ריה הוא גם חבר משפחה, והוא משווק מאוד חזק דווקא צמיגים של אוטולוקס. גם לפרטיות וגם למשאיות, ולכן אני פשוט לא מבין למה אוטולוקס רוצים שאני אעזוב אותו כדי לקבל הטבה ברכישת אותם צמיגים בדיוק, באותו מחיר (פלוס מינוס שקלים בודדים). זו בדיוק השאלה שלי, והביקורת שלי על הקניבליזציה שהם עושים לצמיגיות שעובדות איתם (חזק) ופשוט לא נכנסו לרשת של טייר קלאב.

להבהיר - אני מעולם לא שאלתי אותו למה הוא לא נכנס לרשת. אני לא מתערב באיך הוא מנהל את העסק שלו. אני יודע שהוא מקצועי והגון, ואני מחליף צמיגים רק אצלו (וכמוני גם המשפחה וגם חברים קרובים שלי).

אני מצטער על הגלישה מהנושא המקורי של השרשור...

פורסם
זו בדיוק השאלה שלי, והביקורת שלי על הקניבליזציה שהם עושים לצמיגיות שעובדות איתם (חזק) ופשוט לא נכנסו לרשת של טייר קלאב.

לטייר קלאב הקניבליזציה לא גורמת נזק, הרי אותו מספר צמיגים ימכר. צירוף צמיגיות חדשות לרשת יגדיל אותה וזה גורם להם לתועלת. לי בתור לקוח הקנייה מרשת הצמיגים לא עולה לי יותר מרכישה מהצמיגייה השכונתית ואני מקבל תמיכה ממישהו שיודע מה האינטרס שלו.

ישנם שני יתרונות שאני רואה:

-הראשון הוא שהזמנת הצמיגים מראש, בדיקת תאריך היצור שלהם טלפונית ומשלוחם להרכבה בפנצ'רייה הנבחרת מונע את התרגיל הקלאסי של הפנצ'רייות בו מבררים טלפונית אם יש את הצמיגים המבוקשים, מקבלים אישור אך שמגיעים מתגלה כי הם אינם אבל יש משהו דומה במחיר גבוה יותר.

-בזמן הזמנת הצמיגים מהמשווק ניתן לבחור מתוך מגוון רחב יותר של צמיגים מאשר בפנצ'רייה.

פורסם

אני גם לא כל כך מבין את מהות הטענה פריג'י, ואני מקווה שאני קולע כאן לחוט מחשבתך.

בוא ניקח לדוגמה את הפאלקן ZE914 במידה המדוברת.

באתר של טיירקלאב הם נמכרים תמורת 432 ש"ח, כאשר ישנה ההטבה עליהם של 50 ש"ח לצמיג בדמות כרטיס מתנה (זוג ומעלה).

כך שאפקטיבית מחיר הרכישה הוא 382 ש"ח.

המחיר הנמוך ביותר שמופיע באתר TIRES4U-YAD2 הינו 402 ש"ח (כאשר יש גם כאלו שמוכרים אותו לכאורה ב-712 ש"ח!!! :shock:).

אתה כלקוח נאמן של צמיגיה מסויימת תעשה סיפור מ-20 ש"ח לצמיג?

הצמיגים יגיעו מאותו מקור, הבטחון שלך בבעל העסק מבטיח שמצב הצמיגים יהיה לטעמך, והכסף יגיע לאותם ידיים.

אגב, ישנם מקרים אחרים בהם המחיר בטיירקלאב או כל אתר ממכר אונליין אחר בנוסח דומה גבוה בכל מקרה ממחיר השוק בהם הצמיגים נמכרים. כולל כל ההנחות וההטבות. מה תאמר על כך?

(סתם לדוגמה, טויו R1R באותה מידה הנ"ל - 570 ש"ח בטיירקלאב, 513 ש"ח הכי בזול ב-TIRES4U).

פורסם (נערך)

העניין להשקפתי הוא כזה:

טייר קלאב הוא אתר של יבואן.

היבואן עשה דבר טוב, וקבע קריטריונים, כנראה מחמירים, לחלק מהפנצ'ריות כך שייכנסו למטרייה שלו. היבואן מוכר צמיגים שיותקנו בפנצ'ריות האלה, במחיר המפורסם באתר.

היבואן נותן למי שקונה את הצמיגים שלו הטבה, אך זו בתוקף רק למי שרוכש דרך האתר באחת מפנצ'ריות הרשת.

נניח ואני רואה צמיג מסוים באתר, ורוצה לקנות אותו בפנצ'ריה מסוימת. למה היבואן קובע שאני צריך לקנות אותו במקום אחר, בשביל להנות מההטבה שהוא נותן? פה בדיוק הקניבליזציה, כי היבואן אומר לי שאם אני רוצה הטבה אני צריך לנטוש פנצ'ריה מסוימת ולעבור לאחת אחרת. קניבליזציה כזו לא גורמת לנזק לספק, אלא עושה סוג של תחרות קצת לא הוגנת בין המשווקים שלו, כי אם אתה רוכש ממשווקים מסוימים היבואן מצ'פר אותך, ואם מאחרים אז לא.

עכשיו, אם הפנצ'ריה שלי מציעה לי צמיג של טייר קלאב, בערך באותו מחיר שבו הוא מופיע באתר, ואני לא מקבל הטבה - באופן רציונלי פחות משתלם לי לקנות דווקא צמיג של טייר קלאב אצל הפנצ'ריה שלי, בעוד שצמיג ממותג אחר יהיה משתלם אצלו באותה מידה כמו אצל כל האחרים. מסקנה - אני אפזול בקלות למוצרים של יבואנים אחרים, שם אני לא מקבל הטבה בלאו הכי, בשום מקום.

כל האמור לעיל הוא בגדר דיון, לא כעס.

לגבי תמחור ותחרות, מהודעתו של TOM - זה הרעיון של תחרות חופשית. יש ספקים זולים יותר, והתחרות צריכה להיות על מחיר, איכות, חוויית קניה.

הרי לא אלך למקום זול מאוד אם הוא מתקין צמיגים עם דופן פנימית פונה החוצה ולא מבצע איזון, לא משנה בכמה ימכור.

ושוב, אני מאוד בעד הרעיון והביצוע של האתר טייר קלאב. טוב שיש מי שלוקח אחריות על הפנצ'ריות שהוא מייצג, על המוצרים שלו, על מחיר שקוף ותחרותי ועל המקצועיות בהתקנה.

לגבי פנצ'ריות שעושות תרגילים (זה נגמר, קנה משהו אחר. או לא כולל ונטיל איטלקי, רק סיני וכיו"ב) - זה ידוע שקניה מושכלת, תוך שימוש ברשת, והכנת שיעורי בית זה פתרון להרבה תרגילים כאלה.

האם אעשה עניין מ-20 ש"ח לצמיג? אם אני יכול לסיים התקנת סט צמיגים בביקור באמריקן איגל ולצאת גם עם חולצה חדשה, אז למה לא? ברור שלא אנטוש צמיגייה טובה ומוכרת בשביל סכום כזה, אבל אולי אעדיף לקנות מותג אחר כדי לא להרגיש שבמקום אחר הייתי מקבל מתנה. זו הנקודה שרציתי שנציג טייר קלאב (שהולך לפתוח את השבוע עם קריאה מרובה של החפירות בפורום...) יתייחס אליה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

היבואן לא קובע לך היכן לבצע את הרכישה או מונע ממך לגשת למקום אחר (שברוב המקרים יכול להציע לך את אותו מוצר).

הוא מציע לך את מרכולתו תמורת מחיר מסוים ובהתאם נותן לך מספר מקומות שמבצעות עבורו את השירות באופן מפוקח. מדובר בסה"כ בעוד אפיק שיווק.

היתרונות מצד היבואן נראים לי ברורים לך ולכולנו.

החסרון שאתה מציג לגבי פזילה למותגים אחרים נראית לי חסרת משמעות, משום שכצרכן, היה ראוי שתבחן אפשרויות נוספות בלאו הכי, וגם הן מתקיימות בתמחורים שונים.

ובכל אופן, אני לא רואה כאן חסרון עבור הצרכן.

לגבי ה"מידל-מן", הלא הם הצמיגיות -

קודם כל, איני יודע ע"פ מה נקבע המחיר בטיירקלאב ביחס למחירי השוק (כמו גם רווח הנטו של הצמיגיות בין אם עובדות דרך האתר או לא).

שנית, הטענה שלך לקניבליזציה נכונה רק למצב שבו סכום הרכישה דרך טיירקלאב בקיזוז ההטבה נמוך ממחיר השוק הריאלי.

ובמצב כזה, האם זה לא מעודד תחרות חיובית בשוק (רמת שירות וכמובן מחיר)?

ה-20 ש"ח הם הרי כאמור רק דוגמה, וכבר הראיתי שלפעמים (ולמען האמת יש לי הרגשה שזה המצב במרבית המקרים למעט צמיגים זולים במיוחד), מחיר השוק נמוך ממחיר היבואן במקרה דנן כולל ההטבה שהוא נותן.

אגב, לי ברור לחלוטין שהודעותיך הן בגדר דיון ולא כעס.

ושוב, אם טעיתי במשהו לדעתך בהתייחסות לדבריך, אנא תקן אותי.

פורסם

בוקר טוב לכולם,

אכן לא מעט חפירות, :wink:

אבל בסופו של דבר הכוונה של כולם היא טובה, לכן חשוב לנו לעשות סדר בדברים:

1. רשת טייר קלאב נוסדה ע"י יבואנית הצמיגים אוטולוקס. הרשת מאגדת פעילות של צמיגיות עצמאיות ברשת זכיינות, במטרה להעלות את הרמה המקצועית ולהבטיח סטנדרט שירות נאות ללקוחות. צמיגיות אשר מאמינות ברעיון של הרשת חתומות על חוזה שבמסגרתו חלות עליהן חובות ובמקביל מוענקות להן זכויות.

2. כחלק מכך, אוטולוקס מספקת מעטפת כוללת לפנצ'ריות החברות ברשת, הכוללת מלבד מיתוג אחיד גם הדרכות, מידע מקצועי שוטף, סיוע ברכישת ציוד מתקדם ועוד.

3. בנוסף, מעצם היותן של הפנצ'ריות חלק מרשת טייר קלאב, הן מקבלות על עצמן סטנדרטים של איכות ושירות, ומצד שני הנהלת הרשת מעניקה להם מטריה אסטרטגית שיווקית דרך שיתופי פעולה עם גופים גדולים כגון חברות ליסינג ומועדוני לקוחות. כמובן חשוב לציין שאין באמור כדי לקבוע כי רמת השירות והמקצועיות בפנצ'ריות שאינן חברות ברשת נמוכה בהכרח מזו הניתנת בפנצ'ריות רשת טייר קלאב.

4. לפני כשנה וחצי נוסף רובד נוסף והוא אתר האינטרנט של טייר קלאב, המאפשר מכירה ישירה מהיבואן לצרכן, באמצעות פנצ'ריות רשת טייר קלאב.

5. כאשר לקוח מבצע רכישת צמיגים דרך אתר האינטרנט של טייר קלאב, הוא מצפה, ובצדק, לקבל שירות מקצועי, אמין, יעיל ומהיר ו"שתהיה לו כתובת" לאורך תהליך הרכישה וההתקנה של הצמיגים.

6. מאחר שכך, אין לנו אפשרות לשלוח צמיגים שנרכשו דרך אתר האינטרנט לפנצ'ריות שאינן חברות ברשת טייר קלאב.

7. מאחר שרמת המודעות הצרכנית לאפשרות רכישת צמיגים דרך האינטרנט עדיין נמוכה יחסית (אנחנו נתקלים מדי יום בלקוחות המופתעים מכך שאפשרות כזו בכלל קיימת), החלטנו להעניק את כרטיס המתנה (Dream Card) בתור תמריץ נוסף כדי לעודד את הרכישה דרך אתר האינטרנט. בשל כך, הכרטיס נשלח אך ורק לרוכשים צמיגים דרך האתר.

מקווה שהצלחנו לענות על כל השאלות.

שבוע טוב לכולם!

פורסם

פריגי, כמו שנכתב, היבואן לא מוכר בחצי מחיר מפנצריות אחרות, אלא מחיר דומה, לפעמים תחרותי יותר ולפעמים לא.

אבל אתה קונה ממקום שיש לך עם מי לדבר, וכמו שציינו לפניי , אתה יודע מה אתה מזמין, ובכמה, ולא נתקל בתרגילים

וסיפורים.

תסתכל על זה כמו מצב של חנות מפעל, שבה יש הטבה מסויימת, ויש חנויות פרטיות שמוכרות אותו מוצר. לפעמים המחיר

יהיה טוב יותר ולפעמים לא, אבל אם המוצר לא טוב, אתה ממילא פונה למפעל, ואז בדרך כלל תקבל מענה ואחריות בצורה

קלה יותר אם קנית ישירות בחנות המפעל, אבל זה לא תמיד כך, ולכן תבחר מה שבא לך.

• תוכן חדש...