Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, שמעתי על זה.

אבל ידית מצערת וידית קלאץ' עדיין היו באותו מקום, לא?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן, שמעתי על זה.

אבל ידית מצערת וידית קלאץ' עדיין היו באותו מקום, לא?

לדעתי כן אבל בכנות, ממש לא זוכר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לדעתי כן אבל בכנות, ממש לא זוכר.

אני בטוח שאם זה היה הפוך, היית זוכר.

נראה לי בילתי אפשרי לרכב ככה סתם ללא תרגול עם גז בצד שמאל וקלאץ' בצד ימין [emoji3]

פורסם

הסיבה היחידה שאני זוכר היטב את הסיטואציה היא שמשכתי את ההילוך, הגעתי ל"קו האדום", לחצתי על הקלאצ הבאתי דריכה להעביר הילוך ובמקום העברת הילוך קיבלתי נעיהי אגרסיבית את הגלגל אחורי עם החלקה הצידה של כל האופנוע.

הבעלים שעמד ממש ליד, ממש, אבל ממש לא היה מבסוט מהלהטטנות שביצעתי לו שם עם האופנוע.

פורסם

באופנועים הישנים לא היה סטנדרט, היו כאלו עם הילוכים ביד, היו כאלו עם קלאץ' ברגל, עם השנים התקבע הסטנדרט של היום.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
איך זה הולך באופניים חשמליות?

באופניים חשמליים זה כמו באופנוע- יד ימין שולטת על המעצור הקדמי. לקח לי כמה ימים להתרגל לרעיון.

רכבתי פעם על BSA (או שאולי זה היה מצ'לס) ישן מאוד שרגלית העברת ההילוכים ורגלית הברקס האחורי אכן היו הפוכות.

אכן, כמו שנאמר - באנפילדים ההודים (וההודים שיובאו ארצה), רגלית הבלם היא ברגל שמאל וההילוכים הם ברגל ימין

האבסורד הוא, שלבעלי רישיון על אופנוע קשה להתרגל לסידור, בעוד שלחבר'ה שמטיילים ללא רישיון (ולא חסרים כאלה) אין שום בעיה, כי הם לא מכירים משהו אחר :-P

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

באופנועים מורדניים הסידור הוא אחיד בכל העולם, בדיוק כמו שידית ההילוכים לא הפוכה באנגליה והאיתות משמאל והמגבים מימין

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בדיוק כמו שידית ההילוכים לא הפוכה באנגליה והאיתות משמאל והמגבים מימין

באנגליה ידית איתות משמאל ומגבים מימין, ביפן זה דווקא הפוך.

פורסם
בלם אחורי נחשב בטוח יותר (בטח יצא לך לראות אנשים שבולמים רק עם הבלם הקידמי ואז עפים קדימה - לא נעים),http://en.wikipedia.org/wiki/Hand_signals

ההפך. הבלם האחורי חסר רגש (יחסית לקדמי) וכך הוא ננעל בקלות. אם תקח את הגוף אחורה תוך כדי שימוש בבלם הקדמי, אין סיבה שתעוף קדימה.

פורסם

גם בלי לקחת את הגוף אחורה, אף אחד (חוץ מבקרקס ובסטופי מכוון) לא עף מעל האופנוע קדימה בבלימה עם הבלם הקדמי.

המקסימום שתקבל הוא נעילה וקריסה של הגלגל הצידה ופתאום תמצא את עצמך על האספלט ליד האופנוע.

כמו פה:

• 9 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

ביד ימין יש לך את הבלם החשוב. באופנים זה האחורי כי נעילת הקידמי תיגרום לך להתהפך. 

ובאופנוע קטנוע זה הקידמי - אתה בולם וגורם לבולם להילחץ ככה שהמישקל נילחץ לכביש+הגלגל האחורי שעליו עיקר האחיזה ממשיך לאחוז ולא מחליק מהנעילה

(גם אם ההסברים לא נכונים-אני רוכב קטנוע והבלם הקידמי הוא המרכזי וסיבות אשר תהיינה)

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם

שרששור קצת ישן...

היום אני רוכב על קורקינט (סידור בלמים כמו באופנוע, קידמי בימין) ועל אופניים (קידמי בשמאל) וזה סופר מבלבל, אחרי שנים של רכיבה עדיין מתבלבל לפעמים בגלל זה. 

• תוכן חדש...