Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אומרים, אני רק שאלה. או שתיים. או חמש.

בתור חובב עטים, האם היית מעוניין בעטים עבודת-יד תוצרת הארץ?

וכמה היית מוכן לשלם עבור אחד שאהבת?

האם אתם חושבים שיש בארץ מקום לזה? האם מדובר על משהו שיכול לגדול ולהתפתח?

תודה לעונים!

*השאלה כתובה בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד. אני אשמח לשמוע גם מהבנות (נשים? גברות? איך לקרוא לכן?!) של הפורום.

תודה לעונים ולעונות!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היתה לי תקופה כזו - של מחלת עטי בוטיק - קניתי עט נובע של דניאל הכטר (או זה השטר?) ובזה המחלה נגמרה.

ביחד עם מחלת שעוני יד (שאבא שלי עדיין חולה בה עד היום)

ביחד עם מחלת מצלמות סובייטיות

ביחד עם מחלת כלי נשק קרים

היתה לי גם מחלת אפניים אבל נו טוב אני עובד היי טק - הדבר היחיד שרוכב עליהן היום זה האיי-רובוט

עכשיו רק נשאר לי להגמל ממחלת האודיו לרכב והחיידק לכתיבה יתרה בפורום :evil:

אה כן - וכמעט שכחתי - אבל בשביל עט עבודת יד, נדיר - הייתי מוכן לשלם סכום נאה - למשל עט משנהב - לאמא שלי יש אחד כזה, בסופו של דבר הבנתי שאני מעדיף את השנהב על הפילים עצמם.

אה כן 2 - ITS DUCK SEASON!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

~

אנשים שהממון הרלוונטי מצוי בכיסם בד"כ מבקרים לא מעט בחו"ל ויכולים לרכוש שם סחורה לא פחות איכותית עם שם פומפוזי ו"מסורת" של מאות שנים. זה סמל סטטוס הרבה יותר טוב מכל תוצרת מקומית, עם כל הכבוד לתוצרת המקומית.

מצד שני, תמיד אפשר לקרוא לזה "מנדולינה שלמקה ברלין" ולתת למוצר שלך טעם של אירופה. משם, אם תגבה את זה באיכות הגימור והייצור הנכונה, השמים הם הגבול.

פורסם

ביחד עם מחלת כלי נשק קרים

האמת שאשמח לשמוע עוד קצת על התחביב הזה שלך, אני עדיין דבוק אליו "קצת". בה"פ, אם אפשר, אני לא רוצה לשנות את כיוון השירשור.

~

אנשים שהממון הרלוונטי מצוי בכיסם בד"כ מבקרים לא מעט בחו"ל ויכולים לרכוש שם סחורה לא פחות איכותית עם שם פומפוזי ו"מסורת" של מאות שנים. זה סמל סטטוס הרבה יותר טוב מכל תוצרת מקומית, עם כל הכבוד לתוצרת המקומית.

מצד שני, תמיד אפשר לקרוא לזה "מנדולינה שלמקה ברלין" ולתת למוצר שלך טעם של אירופה. משם, אם תגבה את זה באיכות הגימור והייצור הנכונה, השמים הם הגבול.

דריש- תגובה לעניין, כמו שאני מעריך- האמת הקרה ישר לפרצוף. לא חשבתי על הנקודה הזו בכלל.

מצד שני, יש לא מעט אנשים שיעריכו את העובדה שמדובר על משהו כחול-לבן, בדיוק בגלל שהם צריכים לקנות את המוצרים היחודיים האלו בחו"ל. כך לדעתי, לפחות, ומטרת השירשור היא להבין האם אני טועה...

ייצור עטים מצריך רכישת ציוד ייעודי, והוא לא תהליך זול בשום קנה מידה. השאלה היא, האם ניתן להפוך את ההוצאה להשקעה שתחזיר את עצמה בהמשך הדרך או לא.

פורסם

כן. הייתי קונה והמון. כי כמה כבר אפשר לקנות את התוצרת של "הצורפים" לאורחים רשמיים מחו"ל וגם להביא כמתנה לשותפים במזרח הרחוק?

עכשיו מה הייתי קונה?בשבילי הייתי קונה עט עם מנגנון מעניין. בעל לפחות שני צינורות הזרמה שמאפשר כתיבה עם כל זוית של ציפורן.

כמתנה הייתי קונה עט עם גוף מחומר מעניין ועיטורים ייחודיים. מאין urushi maki מקומי.

הבעיה שכל היצרנים של כלי כתיבה זיהו את הנישה ומנסים להכנס לשם.

באיזה השקעה מדובר? הרי תמיד אפשר לרכוש מנגנונים OEM ולייצר רק את הגוף.

פורסם

אה, וכלים לייצור של הגוף, זו לא השקעה? :lol:

המינימום של המינימום של המינימום זה השקעה על מחרטה. משם השמיים הם הגבול, אתה יודע.

פורסם (נערך)

תראה, נתקלתי בכל מיני עטים ״עבודת יד״ כאלו. המשותף לכולם היה עיצוב מגושם, עמוס, צעקני - ובעיקר מכוער.

בכל אופן, עיצוב גוף העט הוא רק רבע מהעבודה, השאר מגיעים מהציפורן. אני לא יודע אם בארץ יש מישהו שיודע איך לייצר ציפורן ברמה של חברות מחו״ל.

אשמח להתבדות, כמובן, אבל אני לא חושב שזה יקרה.

בכל מקרה, מכירה של עט פה ושם לא תכסה את ההוצאות הראשוניות. אתה תצטרך להתחרות לא רק עם מהדורות מיוחדות של חברות שקיימות כבר עשרות ומאות שנים, אלא תצטרך להתחרות איתן גם בעטים סטנדרטים.

בתור תחביב זה יכול להיות נחמד, אבל לראות רווח יהיה כבר יותר קשה. לא בלתי אפשרי, אבל קשה.

אישית, אני לא קונה עטים לקישוט (ולכן מהדורות מוגבלות לא פונות אלי). אם תוכל ליצר עט שימושי, באיכות טובה שיכולה להתחרות בתוצרת זרה - אז 1000-1500 ש״ח לא נשמע לי כמו סכום מופרך לעט.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

~

לדעתי/תחושתי, זה סוג הדברים שיכולים להוות הכנסה נוספת ולספק תעסוקה כשאתה בן חמישים, עשית את הכסף הגדול בהייטק/פארמה/יהלומי דם ואתה גר בבנימינה/זכרון יעקב/כפר ורדים. זו לא קריירה ראשונה ולא משהו שאפשר להתפרנס ממנו במשרה מלאה, בהנחה ולא נפל עליך הון התחלתי בירושה או ממפעל הפיס.

גם אם תצליח לבסס מוניטין ולאסוף קהל לקוחות נאמן (מה זה נאמן, כמה עשרות עטים בשנה?), ספק אם אפשר יהיה לקיים עסק שלם על מוצרי פרמיום בלבד, זו לא אירופה ולעסקים קטנים מבוססי יצור אין פה את תנאי הפעילות המתאימים. אני רואה אצלי בלינקד-אין אנשים שהקימו עסקים הרבה יותר פשוטים ולכאורה אמורים להכניס כסף טוב (למשל תיכון וייצוור מכני בדיוק גבוה) עדיין נאבקים למצוא לקוחות ולייצר תעסוקה שוטפת.

פורסם
~

לדעתי/תחושתי, זה סוג הדברים שיכולים להוות הכנסה נוספת ולספק תעסוקה כשאתה בן חמישים, עשית את הכסף הגדול בהייטק/פארמה/יהלומי דם ואתה גר בבנימינה/זכרון יעקב/כפר ורדים.

איך אנסח זאת בעדינות: אם הייתי בן חמישים ואחרי שעשיתי את הכסף הגדול, לא הייתי חושב על לייצר עטים לפרנסתי :lol:

לא, ברצינות- הייתי מעדיף לפתוח מפעל לעיבוד שבבי. אבל צריך להגיע לשם איכשהוא.

זו לא קריירה ראשונה ולא משהו שאפשר להתפרנס ממנו במשרה מלאה, בהנחה ולא נפל עליך הון התחלתי בירושה או ממפעל הפיס.

מסכים. נו, ו? השלמת הכנסה ממשהו נחמד, זה רע?

בנוסף, אני הייתי שמח אם משהו שכזה יוכל לגדול ואולי להחליף את ההכנסה העיקרית שלי. אבל מאחר ואני לא מבין עדיין בתחום עטי היוקרה, או ליתר דיוק בשוק שלהם בארץ, אז שאלתי בפורום... כהרגלי בקודש. אין שאלה שלא ניתן לענות עליה או בעזרת הפורום או בעזרת גוגל, ולפעמים בסדר הזה בדיוק :lol:

אני רואה אצלי בלינקד-אין אנשים שהקימו עסקים הרבה יותר פשוטים ולכאורה אמורים להכניס כסף טוב (למשל תיכון וייצוור מכני בדיוק גבוה) עדיין נאבקים למצוא לקוחות ולייצר תעסוקה שוטפת.

אולי זו הבעייה שלהם- ייצור מדוייק בארץ ה"בערך" וה"כאילו" וכמובן הבן-דוד הקרוב-רחוק, "מספיק טוב".

פורסם

לדעתי לא תראה מזה לירה. אין לי הסברים מעמיקים, רק אינסטינקט בסיסי של אזרח ישראל בן 33 שלמד להיות פסימי. או מציאותי.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
שאלתי בפורום... כהרגלי בקודש. אין שאלה שלא ניתן לענות עליה או בעזרת הפורום או בעזרת גוגל, ולפעמים בסדר הזה בדיוק.

אנחנו תמיד נהיה פה כדי לרסק את החלומות שלך, אבל תמשיך לנסות ובסוף תעלה על איזה סטארט-אפ שיעשה מהפכה. :mm_yeah:

או שתעבור לחו"ל ותוכל לחיות יפה גם מעבודה פשוטה יחסית. ואז גם יהיה לך יותר זמן לפתח עיסוקים צדדיים כמו יצור עטים בעבודת יד.

פורסם

גם רעיון לסטראטאפ מהפכני יש. מה שאין זה שום ידע באיך, כמה ולמה, וכמובן מאיפה לממן את כל זה.

מקווה להגר מתישהוא, אם אצליח. זה כבר "הביצה והתרנגולת", כדי להגר אני צריך סכום כסף, שכדי להשיג אותו אני צריך השלמת הכנסה, שכדי להשיג אותה אני צריך להגר כדי להרוויח ממה שאני יודע לעשות, אבל כדי להגר אני צריך סכום כסף...

פורסם

~

אני חושב שכבר דיברנו על זה בעבר. יש לא מעט מקצועות מבוקשים בחו"ל שאפשר לעשות אליהם הסבה ולקבל בסבירות גבוהה ויזת עבודה (כל מדינה ורשימת המקצועות שלה). אם אתה צריך סכום התחלתי בשביל לשכור דירה ולהתבסס, אפשר לקחת הלוואה. אם תצטרך יעוץ או סיוע בנושא הזה, יש פה מספיק אנשים ממדינות שונות שישמחו לעזור. בשנים שאנחנו מנהלים את השיחה הזאת הצלחת להקים, לתפעל ולסגור עסק עצמאי בישראל - לעומת כל זה הגירה היא טיול נינוח בפארק.

פורסם
~

בשנים שאנחנו מנהלים את השיחה הזאת הצלחת להקים, לתפעל ולסגור עסק עצמאי בישראל

אתה יודע מה? אהבתי את הניסוח הזה :lol:

אני לא חושב שאני הולך לקחת עוד הלוואה אחת בחיים שלי. נקודה.

מה שכן, השתנה משהו במהלך השנים האלו, אבל זה כבר לא דיון לשירשור הזה. בוא ונגיד שיש תכנית ונסיים את זה פה.

• תוכן חדש...