Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר מחפש רכב ראשון ונדלק על אוקטביה דיזל הישנה (טורבו דיזל 2001) עם לא פחות מחצי מיליון קילומטר על השעון!! 0.0

כול מה שידוע לי כרגע נאמר טלפונית לחבר.

א.מנוע הוחלף לחדש מהחברה יש קבלות.

ב.לגבי שאר הרכיבים לא ידוע...

ג.ידיים פרטיות בלבד

ד.חיצונית לפי תמונות הרכב נראה מעולה

וזהו בעיקרון המוכר נותן לנו יד חופשית לבדוק את הרכב מחיר המכירה הוא 12k

אישית אין לי מושג מה לבדוק ומה לעשות אני מכיר את תהליך הקנייה של רכב בנזין אבל לגבי דיזל אין לי מושג איך אני בודק באמת שהוא עבר ידיים פרטיות בלבד מה צריך להיות רשום ואיפו אשמח לעזרה.

S.O.S

פורסם

דיזל בכזה מחיר יכול בעייתי, כמה הוא נוסע בשנה שהוא מחפש דיזח?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
דיזל בכזה מחיר יכול בעייתי, כמה הוא נוסע בשנה שהוא מחפש דיזח?

אמת אין לי מושג מכיוון שזה רכב ראשון שלו אך אני מניח שתהיה לו נסיעה מכובדת מכיוון שהוא עובד רחוק במפעל מחוץ לעיר.

גם כן התעמקתי לא פעם בנושא דיזל נגד בנזין ולדעתי אני לא רואה הרבה הבדלים שקשורים לנסוע דיזל פשוט חסכוני יותר הרכבים משתמשים בפילטרים דומים עם מרווח טיפולים דומה והאגרה השנתית לידיעתי גם כן מאוד דומה...

תקנו אותי אם אני טועה

פורסם

אין מצב שהותקן מנוע חדש מהחברה. אל תאמין לסיפורים האלו.

הורכב מנוע משומש מפירוק בארץ או פירוק בחו"ל, שעבר כמה מאות אלפי ק"מ.

פורסם

בסוף מישהו קונה את הרכבים הללו, גם אחרי חצי מיליון. אולי לחלפים.

אבל אולי לא כרכב ראשון, זה יכול להיות קצת הרפתקני, הוא גם ישן וגם שחוט למדי,

חצי מיליון זה לא רק המנוע, זה גם הצמה עברה, גם הגומיות, מערכת ההיגוי,

כל מוט ציר בורג וריפוד גג - הכל עבר את השנים והנסועה הזו.

לפעמים יש רכבים שעולים 10, דורשים עוד 10 בהוצאת הנשמה, אח"כ עוד 4.5,

אח"כ מעמידים בפניך הימור של עוד 4.5 או שתעמיד אותם :

שמת את ה 4.5 השניים אולי תקבל 100,000 ק"מ שקטים ואולי רק 3 ואז תצטרך לבחון את עצמך מחדש :

לפני שנכנסים לזה חשוב להכיר את המושג [משוק ההון בעיקר] סטופ לוס stop loss - או לקנות משהו

שהוא פחות הימור.

The first one to get angry loses

פורסם

בעיקרון רכב הזה היה פעם מאוד אמין ומוצלח. בהחלט מוזר שהמנוע עבר 500K וכשל, ככל הניראה בגלל טראומה כתוצרה מהזנחה. מנועים האלו שורדים 700K וגם מעל 1M.

רכב עם כל הידיים פרטיות שעבר 500K ב14 שנה? זה דווקא יכול להיות הגיוני כי זה בסביבות 36K בשנה. אבל מעשית, בכל זאת מדובר על קיומטרז' גבוה.

כל הסגולות של רכב הזה, הן היו פעם. מה נשאר מזה אחרי 14 שנה? תלוי מאחזקה. לפי החלפת מנוע לא נשמע שהרכב תוחזק כראוי.

כמו שכבר כתבו, לא סביר שהרכב עבר החלפה למנוע חדש. בדרך כלל הכאשר אומרים מנוע חדש, מתכוונים למנוע מרכב שזרקו לפח זבל (מפירוק).

חדש באמת זה סיפור מאוד מאוד יקר ואף אחד לא ישקיע עשרות אלפים במנוע.

יש אופציות עדיפות לרכב ישן וזול אם נוסעים קילומטרז' גבוה מאוד, למשל רכבים עם מנועים פשוטים יותר של הקונצרן, מנועי הSDI לא טורבו.

אם נוסעים לא הרבה, הרי כדאי לקחת רכב הרבה יותר צעיר עם מנוע בנזין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מהניסיון שלי מנועים מחזיקים כ- 600 אלף ק"מ לפחות, כמובן בתחזוקה טובה (ובהחלפת משאבת מים בזמן...).

יש לקחת את הרכב לבדיקה לפני קנייה ולוודא למה המנוע הוחלף (מנועים יפניים מיבוא עולים עד 5 אלף ש"ח) והאם התקלה תוקנה ולהתעמק במערכת החשמלית כדי לוודא שאין תקלה שלא שמים אליה לב בבדיקה שטחית.

פורסם

הצלחתי להוריד את החבר מהרעיון... דיברתי עם האיש בטלפון בתור קונה אחר לאחר קצת לחץ העסקה כבר נשמעה יותר הגיוני.

בעלים קודם החליף מנוע לפני שנה אין קבלות או תיעוד על החלפת המנוע מאיפו בא ומי עשה אין שום קבלות על טיפולים ואין שום הבטחה למצב הרכב. תיכך תבדוק תבוא נדבר בארבע עיניים.

הכיוון בינתיים לאנטיס או לנסר הוא חשב גם על 206 אבל היא יכולה להיות הרפתקה שתתאים לי בטוח לא לבחור שכנראה יטפל במוסכי מדרכה של "דוד שלו"

פורסם

אם תרצה להתייעץ לגבי בחירת רכב אחר, פתח בבקשה שירשור חדש בפורום ייעוץ ברכישת רכב, לא בטכני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...