Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמח לבשר שהיום הצמיגים הוחלפו בחדשים 4014\3814

אציין שירון מItire נתן לי שירות מצויין, מייד טיפל בבעיה ודאג לסדר את ההחלפה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דרך אגב הייתה בעבר כתבה די גדולה בטלויזיה על רכישת מסכים חדשים, ושם חזרו ואמרו לא

לרכוש מסכים שתאריך יצורם יותר משנה כי זה מזרז את הבלאי.

לענייננו אנו, ברוב הפנצריות בארץ הצמיגים לא מאוחסנים כראוי ושוכבים במחסנים שהטמפרטורה

בהם גבוהה מדי וזה האויב מספר אחד של הצמיגים ולכן זה לא בסדר שדורשים מחיר מלא

על צמיגים ששוכבים המון זמן בתוך "תנורים" בפנצריות.

אוקיי, אני זורם איתך באותו ראש.

נניח שיש לך אופציה לבחור בין צמיג בן 5 חודשים שאוחסן במחסן לוהט חשוף לשמש אבל הוא "טרי טרי" רק בן 5 חודשים,

לבין צמיג בן 10 חודשים שאוחסן במחסן סגור בלי חלונות ולא חשוף לא לשמש ולא לגשם.

מה היית בוחר?

אם תשובתך "בצמיג בן ה-10 חודשים" הרי שאנחנו מסכימים שתנאי האחסנה חשובים יותר מאשר זמן האחסנה?

שמח לבשר שהיום הצמיגים הוחלפו בחדשים 4014\3814

אציין שירון מItire נתן לי שירות מצויין, מייד טיפל בבעיה ודאג לסדר את ההחלפה.

כל הכבוד לירון על המענה והטיפול המהיר.

השאלה היא רק מה הם יעשו עם שני הצמיגים הישנים שירדו מהרכב אבל נסעו פחות משבוע? ימכרו כחדשים?

פורסם

האמת שהם הוחלפו תוך יומיים, ויצא ונסעו פחות מ40 קילומטר, איך הם ימכרו אין לי מושג.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

כשחיפשתי צמיגים לקורולה, נתקלתי באחד האתרים בפאלקן ze912, שניתן היה להזמין. למזלי, הבעלים של הצמיגייה היה הוגן ואמר לי שזה צמיג שירד מיצור לפני תקופה ארוכה ואכן טלפון למחסן לוודא את שנת הייצור הראה שהיתה 13!

קריוס, אם נגיד שתקופת חייו של צמיג היא עד 4 שנים, לקנות צמיג בן שנה בעצם מקצר את תקופת השימוש בו ברבע. לא משהו של מה בכך.

בכל מקרה, היבואן מייבא צמיגים חדשים כל הזמן. למה שתהיה מוכן לקבל צמיג בן שנה? גם ככה הוא יתן אותו לאיזה רכב ליסינג או שכבר יתגלץ' על מישהו שלא מבין.

פורסם (נערך)

אני החלפתי 2 צמיגים של TOYO CF2 לפני כחודשיים, אחלה צמיג, רך, אחיזה די טובה ( גם בכביש רטוב ), ושקט יחסית, מחיר טוב, עלה לי 320 לצמיג ( לקוד H ), מבחינת נתונים דלק: C, אחיזה:B, רעש:70

עריכה אחרונה על ידי aharon88
פורסם
אוקיי, אני זורם איתך באותו ראש.

נניח שיש לך אופציה לבחור בין צמיג בן 5 חודשים שאוחסן במחסן לוהט חשוף לשמש אבל הוא "טרי טרי" רק בן 5 חודשים,

לבין צמיג בן 10 חודשים שאוחסן במחסן סגור בלי חלונות ולא חשוף לא לשמש ולא לגשם.

מה היית בוחר?

אם תשובתך "בצמיג בן ה-10 חודשים" הרי שאנחנו מסכימים שתנאי האחסנה חשובים יותר מאשר זמן האחסנה?

ברור שהייתי לוקח את זה של 10 חודשים, אבל רק אם הייתי בטוח איך הצמיג אוחסן.

פורסם

קריוס, אם נגיד שתקופת חייו של צמיג היא עד 4 שנים, לקנות צמיג בן שנה בעצם מקצר את תקופת השימוש בו ברבע. לא משהו של מה בכך.

מי אמר שתקופת חייו של צמיג היא 4 שנים?? :shock:

כשהצמיג עומד באחסנה ולא בשימוש הוא מחזיק הרבה יותר זמן מזה.

הרי לפי החוק היבש של משרד התחבורה מותר למכור צמיג חדש עד 6 שנים ממועד יצורו.

בכל מקרה, היבואן מייבא צמיגים חדשים כל הזמן. למה שתהיה מוכן לקבל צמיג בן שנה? גם ככה הוא יתן אותו לאיזה רכב ליסינג או שכבר יתגלץ' על מישהו שלא מבין.

נכון, אבל רוב היבואנים עובדים בשיטת FIFO, משמע מה שבא ראשון יוצא ראשון.

אם נשארו במלאי צמיגים בני שנה וקצת הם לא ישווקו את החדשים לפני שנגמרו כל הישנים.

מה אתה מצפה שיבואן כלשהו יעשה עם צמיגים בני שנה? יזרוק אותם?

פורסם
מי אמר שתקופת חייו של צמיג היא 4 שנים?? :shock:

כשהצמיג עומד באחסנה ולא בשימוש הוא מחזיק הרבה יותר זמן מזה.

הרי לפי החוק היבש של משרד התחבורה מותר למכור צמיג חדש עד 6 שנים ממועד יצורו.

נכון, אבל רוב היבואנים עובדים בשיטת FIFO, משמע מה שבא ראשון יוצא ראשון.

אם נשארו במלאי צמיגים בני שנה וקצת הם לא ישווקו את החדשים לפני שנגמרו כל הישנים.

מה אתה מצפה שיבואן כלשהו יעשה עם צמיגים בני שנה? יזרוק אותם?

אתה מצפה שהוא ימכור אותם במחיר מוזל, כך שכל אחד יוכל לעשות את השיקול שלו בנוגע להאם לרכוש חדש יותר ביותר כסף, או ישן יותר בפחות. ככה שיווק הוגן אמור לעבוד.

בפועל, כפי שציינת, עובדים בשיטת FIFO לא מאוזנת (קרי אותם מחירים גם למוצרים ישנים), שהיא אולי אחלה למוסך אבל פחות ללקוח.

לא יודע על מה אתה בדיוק מתווכח כאן, נראה שכולם מסכימים על אותה הנקודה (אחסון ברמה טובה: שמירה על המוצר, אחרת לא), האם אתה מאמין שרוב הפנצ'ריות מאחסנות את הצמיגים שלהם כמו שצריך..? אם כן, אשרייך הבנתי את הרציונל שלך, אבל אני חושב שזו דעה נאיבית כשמפקטרים את המוסכניק הישראלי המצוי ושיטת המצליח הנפוצה בארץ...

אני בתור לקוח, הייתי מצמצם את הסיכון האישי שלי ורוכש רק צמיג שלא דורש ממני לסמוך שהמוסך שמר עליו כמו שצריך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני לא מתווכח על כלום, אני דווקא זה שטען שתנאי אחסנת הצמיג חשובים הרבה יותר מתאריך ייצורו.

ולא טענתי שום דבר על תנאי אחסנה נאותים בשום פנצ'ריה, התכוונתי לרכישה ישירות מהיבואן.

• תוכן חדש...