Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לאחרונה הזמנתי סעפת פליטה ומערכת CAI לאוטו שלי (מנוע GA16DE)

ברצוני לשפר את הזרמת אוויר לתוך המנוע (CAI+פוליש של סעפת יניקה) ופליטה מתוך המנוע (מערכת זרימה חופשית+פוליש והרחבה של יציאות פליטה בראש מנוע (אולי גם הגדלה של שסתומי פליטה))

באותה ההזדמנות אני רוצה לנתק את מערכת הEGR (לא נשמע לי הגיוני להזרים גזים אינרטים לתא השרפה מה גם זה מטנף את הסעפת יניקה)

שאלה היא האם ניתוק הEGR יגרום לכישלון של בדיקת גזים בטסט (בהתחשב שאני מרכיב ממהיר קטליטי חדש בכל מקרה) או שאני אתצרך לחבר את המערכת כל פעם ליפני טסט?

תודה מראש

פורסם

שאלה היא האם ניתוק הEGR יגרום לכישלון של בדיקת גזים בטסט (בהתחשב שאני מרכיב ממהיר קטליטי חדש בכל מקרה) או שאני אתצרך לחבר את המערכת כל פעם ליפני טסט?

לדעתי לא, מכיוון שהגזים אותם בא הEGR למזער פשוט לא נבדקים בטסט.

אם זה עוזר, אני עברתי טסט עם רכב דיזל בו הEGR מנותק.

שאלה מתוך סקרנות,

למה בחרת דווקא בסאני בתור פלטפורמה לשיפורים?

הרי זה רכב שעוד מהמפעל לא הצטיין בהספק מי יודע מה ובעל התנהגות כביש מזעזעת כמו שרק יפניות ישנות יודעות..

יום טוב גם לך

פורסם
דווקא הסאני בשנים האלה (ידניות) הן "מטוס"

בגלל משקל נמוך (על חשבון בטיחות) לא בגלל מכניקה

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

בגלל מנוע מתקדם יחסית לשנתון (גל זיזים כילי כפול, הזרקה רב נקודתית, שימש גם באלמרה עד 98 ), בלמים לא רעים (דיסקים בכל הגלגלים, ABS בחלק מהמכוניות), גיר מצויין, ושילדה והיגוי מהנים ביותר. וכן, גם בגלל משקל נמוך.

אני מתגעגע לסאני שהיתה לי.:-D

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

מנצל את השרשור.

למיטב זכרוני מערכת הEGR מסייעת להורדת טמפ הבעירה בצילנדר.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בטח שנבדקים, אבל לא בדיקת 4 גזים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם רכבים עם קרבורטור נבדקים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ואווו תודה על התגובות....

תשובות:

אני עם סאני הזאת כבר 7 שנים

חולה על האוטו הזה... הוא קל ומהיר וכיף ממש לנהוג בו גם כמו שהוא

דבר יחיד שחסר לו זה עוד איזה 20-30 כ"ס ומומנט יותר טוב (לא מחפש לעשות מפלצת של 200 כ"ס + )

המנוע כבר בן 6 עם קרוב ל200 אלף אבל עדיין חיה ובמצב מצוין (טפו טפו טפו)

הפוטנציאל של האוטו הזה נצור ברובו בראש מנוע (ומחשב כמובן)

פורטים צרים, שסתומי פליטה קטנים, קאמשפט לא הכי יעיל ועוד כל מיני קטנות

אבל ליפני שאני מתחיל לשחק עם ראש מנוע (שגם ככה צריך טיפול+טימינג בעוד איזה שנה) אני רוצה לדאוג לכל המסביב (זרימת גזים, גלגלים רחבים יותר, בולמים+קפיצים, צלחות ברקס אחוריים, גלגל תנופה קל וקלאץ' יותר אגרסיבי, אולי גם יעביר את המצבר לבגאז')

גם האוטו הזה עוד 7 שנים עובר לאספנות :p

בקשר לטסט....

אני זוכר שטסטר תוקע חיישן לאגזוז אבל לא יודע איזה גזים הוא בודק

בכל מקרה... תודה על המידע...

כנראה שהדרך היא ניסוי וטעייה :p

מקסימום ירכיב את הEGR חזרה ויחזור לטסטר :D

• תוכן חדש...