Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי (ברשות אישתי) סובארו אמפרזה 2008 עם כ-170 אלף ק"מ.

האוטו עבר תאונה לא נעימה לפני כשנתיים אבל לא שילדה או משהו כזה (הכל הוחלף/תוקן)

בכל אופן האוטו נוסע בובה ואין לו שום בעיות.

ברצוננו להחליף כבר את הרכב ואנחנו בדילמה.

מצד אחד אשתי מאוד רוצה אוטו חדש מהניילונים אך אני לא מת על הרעיון של לספוג את ירידת הערך הרצינית הראשונה.

אני בדעה של לקנות 2014 עם מעט ק"מ ואחריות (הרי הרכב חדש !!!).

מה דעתכם ?

ובנוסף איזה רכב לקנות ?

בתקציב של כ-100 אלף היא הייתה מעוניינת בסופר מיני.

מה דעתכם על רנו קליאו החדשה ? היא ממש "חמה" עליה, אך מפחידה אותי המחשבה על ההמשך (כן, כן, סטיגמות).

חשבנו גם על I20, יש לנו סוג של מכר שיש בבעלותו סניף של יונדאי וגם מוסך.

הוא יוכל לעשות לנו מחיר ואני מאמין גם לקחת את הסובארו, שזה עוד משהו שקוסם לי כי לא בא לי להתעסק עם המכירה .

וואוו כמה שאלות, מקווה שנשארתם עד הסוף כדי לקרוא ולעזור לי להחליט.

אשמח לתשובותיכם / דעתכם.

יום טוב

פורסם

אם אתה חושב שרכב שנמכר כשהיה בן פחות משנה יאבד ערך יותר לאט מרכב מקביל שנשאר אצל הבעלים המקוריים אתה מאוד טועה. ב-100% מהמקרים הרוכש הפוטנציאלי (כשאתה תרצה למכור את הרכב) יעדיף את הרכב עם מספר הידיים הנמוך יותר, ולכן אתה תצטרך להתגמש במחיר על חשבון ירידת הערך שלא ספגת - שבמכוניות כאלה אגב, תהיה סביב 10-15 אלף ש"ח למכונית שלא מגיעה לציי רכב.

עצה שלי - אם משומש, אז בן שנתיים-שלוש לאחר שספג את ירידת הערך הרצינית (30-50 אחוז מהשווי כחדש). או חדש, ואז לספוג את ירידת הערך, אבל לנסות לרקוד על שתי החתונות לא יביא אותך לשום מקום.

לגבי המכוניות שציינת, אני אישית הייתי מעדיף את הקליאו, ולו בגלל שהיא חדשה ומודרנית יותר. לפי מקורות זרים, ממש (אבל ממש) עוד מעט תושק ה-i20 החדשה, דבר שיפגע משמעותית במחירון של ה-i20 הנוכחית משנתון 2014, היות והרבה אנשים יעדיפו להוסיף סכום לא משמעותי ולהתקדם לדגם החדיש יותר. אמנם לא בצורה חריפה כמו של דגם אשר שווק בשני דורות באותה שנה (כמו למשל הקליאו - בשנת 2013) אבל בכל זאת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

אתה צודק לגבי ההשקה של ה-I20.

לדברי הבחור שאנחנו מכירים מהסוכנות עוד כחודש מגיעה ה-I20 החדשה ולכן כנראה נחכה כדי לראות איך היא תהיה.

נקווה שיהיה שווה לחכות.

בנוסף כמה לדעתכם שווה הסובארו כרגע ? כמה אוכל למכור אותה ביד 2 ?

לא ציינתי פרט חשוב: אנחנו יד שניה, יד ראשונה ליסינג נהג יחיד.

עריכה אחרונה על ידי elad tzadok
פורסם

תסתכל מחירים ממוצעים ביד 2 לגבי הסובארו,כמו כן תלוי מה הנזק שהיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עד כמה משנה הנזק כל עוד הכל הוחלף ?

הוחלפו למיטב זכרוני :

צמיג + ג'אנט

משולשים

טמבון קדמי

פנס קדמי ימני

וחלקי פח שונים בחלק הקדמי ימני.

פורסם

אם היתה פגיעה במתלה הימני בהחלט יתכן שמדובר בפגיעת שילדה שתקשה עליך את מכירת הרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא ציינת צרכים, תקציב, דרישות והגבלות (למשל - תיבה ידנית מול אוטומטית, צרכים מבחינת מקום לנוסעים ומטען, נסועה צפויה ומאפייני נהיגה וכו').

מכל מקום - אם בכוונתך להחזיק ברכב תקופה ממושכת -למעלה מ-5-6 שנים, ואין צפי לצורך בהחלפה ברכב גדול יותר משיקולי משפחה או עבודה, עדיף להתחיל ברכב חדש ולהחזיקו יותר שנים. אל תשכח שכל החלפה כרוכה גם בטרדה וגם בהפסד כספי. אישית אני מעדיף לספוג ירידת ערך, אבל להחליף מכונית כל 7-10 שנים, ולא להתעסק עם החלפה של רכב כל 3-4 שנים, גם אם מבחינה כספית טהורה ז יהיה יותר חסכוני.

יתרון נוסף של רכב חדש הוא שלא מדובר בחתול בשק, ואם לא היה לך מזל רע במיוחד יהיו לך אי אילו שנות שקט מתיקונים מעבר לטיפולים השוטפים. גם זה שווה כסף (חשוב על מחיר התיקון + בזבוז יום במוסך במקום בעבודה).

בכל מקרה יש אופציה נוספת והיא רכישת רכב "מיד ראשונה עם אפס ק"מ" - אמנם יספוג ירידת ערך של יד + אפשרות של רישום מקוריות בהחכר, אבל מצד שני מחיר הרכישה מוזל, מבחינתת התחזוקה הרכב חדש כך שתוכל להחזיקו שנים ארוכות ולמכרו בגיל שבו למספר הידיים ולמקוריות הרישום תהיה משמעות קטנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם היתה פגיעה במתלה הימני בהחלט יתכן שמדובר בפגיעת שילדה שתקשה עליך את מכירת הרכב.

בוודאות לא הייתה פגיעה בשילדה.

הייתי עם השמאי של הביטוח, אם הייתה שילדה הייתי מוריד את האוטו מהכביש.

• תוכן חדש...