Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב שמי מתן ואני בן 29.

ברשותי הונדה סייוק שנקנתה באמצעות הלוואה עומדת מביטוח לאומי, יש לי 80 אחוז ניידות.

אני גר בבאר שבע ורשום בסניף באר שבע, ברצוני לטוס לעשרה חודשים טיול לארצות הברית, ברצוני להשאיר את הרכב אצל אחותי שמתגוררת בצפון.

בכוונתי לעבור לגור אצלה פיזית וגם ברישום לביטוח לאומי היה רשום כתובת מגורים של אחותי על מנת שהיא תהיה מורשית נהיגה.

אחרי שאני יעבור לגור אצלה חודש, אני מתכנן לטוס לטיול של חצי שנה עד עשרה חודשים בארצות הברית.

משיחה שקיבלתי מהסניף הצפוני ויחס מאוד מבייש ומזלזל בי בכך שהם לא אמורים לעזור לי וזאת בעיה של הסניף בו אני נימצא באר שבע.

נאמר לי בכך לאחר בירור שאני יכול לעבור לגור בצפון אבל ברגע שאני לא היה בארץ לא אחותי לא תוכל לנהוג ברכב, מסיבה שאני לא נימצא בישראל.

האם זה נכון ?

מישהו ניתקל בזה?..

מהביטוח לאומי נאמר כך הפקידה אומרת שאני צרייך לאפסן את הרכב, אמרתי לה שהרכב היה בחניה חצי שנה הוא יהרס כשלא יסעו עליו.

מה אני יכול לעשות?

היא אמרה לי שאני יכול להחזיר הלוואה עומדת?

האם זה נכון ?

האם ברגע שאני לא בארץ, מורשה נהיגה לא יכול לנסוע ברכב של הנכה?

לאחותי יש עוד שני מכוניות, ככה שהיא לא תיסע על המכונית בכללף למעט פעם בשבוע ולנקות את הרכב.

מה עלי לעשות?

פשוט היחס ממש בושה מהסניף בצפון שאני לא רוצה לציין את שמו.

הפקידה מתנהגת כאילו זה כסף שלה.

מישהו שמע על מקרה דומה שקרה לי?

האם ישנו מקום טוב לאחסן רכב?

תודה.

תודה.

פורסם

בכל מה שקשור לביטוח לאומי, אני לא מציע לך לשחק איתם.

מניסיון אישי, ביטוח לאומי זה ממסד מפגר, עובד בצורה עקומה, חסרת היגיון.

הם יכולים, לצורך העניין, לבוא אליך יום אחד בהיר ולהגיד שיש לך חוב + ריבית מלפני 25 שנה, ועכשיו לך תוכיח להם שהחברה שעבדת בה שילמה או לא שילמה, כי היא כבר לא קיימת...ובביטוח לאומי, אין עם מי לדבר.

הייתי ממליץ לך בחום, להתייעץ עם עם דמות מומחית בנושא, למשל לשאול עו"ד אשר מתמחה בנושא.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

קיבלת מביטוח לאומי הלוואה לצורך קניית רכב, וזאת עקב מגבלה שיש לך.

אחד התנאים של ההלוואה היתה שרק אתה או מישהו מורשה נהיגה ינהג ברכב –והמטרה היתה לאפשר לעוד מישהו לנהוג במטרה לעזור לך.

במידה ואתה אינך בארץ – אין שום סיבה שיעשה שימוש ברכב.

זה דבר אלמנטרי וברור מאליו.

פורסם

בגדול זה נכון - הוא צריך למכור את הרכב או לאפסן אותו ל10 חודשים

אם יחזיר את ההלוואה - עד שיקבל עוד אחת תצא נשמתו

אם יעמיד את האוטו - זה לא בריא לאוטו יותר מידי.

מי אוסר על השימוש ברכב? הביטוח הלאומי? מה יקרה אם משהו יסע בו בזמן שאתה בחו"ל הרי בעצמך אמרת שהרכב לא משמש משהו זה ממש פה ושם.

אולי פשוט שווה לקחת את הסיכון הזה וזהו

פורסם
בגדול זה נכון - הוא צריך למכור את הרכב או לאפסן אותו ל10 חודשים

אם יחזיר את ההלוואה - עד שיקבל עוד אחת תצא נשמתו

אם יעמיד את האוטו - זה לא בריא לאוטו יותר מידי.

מי אוסר על השימוש ברכב? הביטוח הלאומי? מה יקרה אם משהו יסע בו בזמן שאתה בחו"ל הרי בעצמך אמרת שהרכב לא משמש משהו זה ממש פה ושם.

אולי פשוט שווה לקחת את הסיכון הזה וזהו

מבחינת ההלוואה מביטוח לאומי, ברגע שקיבלת אותה פעם אחת ועברת את הגיהנום הזה אז אתה כבר במערכת ואין בעיה לקבל הלוואה חוזרת

מבחינת לנסוע עם הרכב פעם בשבוע שבועיים כדי שלא ירקב אני חושב שזה סיכון מתקבל

הרי אם חס וחלילה יקרה משהו הביטוח שלך לא כל כך קשור לביטוח רפואי והסיכוי שבדיוק באותו רגע יעשו לכם ביקורת של ביטוח לאומי שואף לאפס

לאבא שלי יש רכב שהוא קנה בהלוואה מביטוח לאומי(כבר רכב שני) ולא שמענו מהם אף פעם שום דבר במהלך של קרוב ל5 שנים

פורסם

תודה על התגובות, בעיקרון כל אחד אומר לי משהו אחר כאשר אני מדבר איתו על כך שהרכב יעמוד מספר חודשים.

היום הלכתי לסוכנות הונדה ממנה קניתי את הרכב, שם נאמר שלפעמים הם מאחסנים מכוניות וניתן להשאיר את הרכב במגרש שלהם במוסך בעלות של 500 שקל לחודש, כאשר הם מתניעים את הרכב פעם בשבועיים בערך ואני יקפיד על כך וכאשר אני חוזר, אני מגיע ולוקח את הרכב נקי, ישנו כיסוי רגיל למכוניות שמכסים את הרכב.

ביטוח על רכב חייב להיות, ככה שעלות ביטוח ואחסנה הינה בערך 1000 שקל לחודש, זה הרבה,

מצד שני אומרים לי לאחסון אותו בחניה בבינין, שזה בינין קומות, כאשר מישהו מהשכנים או אבא שלי יתניעו את הרכב אחת לשבועיים ויחברו את המצבר על מנת לעשות זאת, מה דעתכם?

האם כדאי לקחת את הסיכון בנידון?

גם עכשיו חשבתי שהתכנון שלי עקב כך יתקצר לבין ארבע לחמישה חודשים לעשות טיול בארצות הברית.

אז נגיד הרכב יאוחסן 5 חודש בלבד.

המחשב שלי במוסך יותר בטוחנזק של ילדים בשכונה ומגניבה, כל עוד יש ביטוח אין לי ממש מה לדאוג.

מה אתם חושבים על כך?

תודה.

פורסם

1. עפ"י חוק אם אתה יוצא מן הארץ ליותר מששה חודשים ראשי המוסד לביטוח לאומי לחייב אותך להחזיר את ההלוואה העומדת.

2. תשלום הקצבה נפסק אחרי ששה חודשים מיום צאתך את הארץ.

3. תגיש בקשה בכתב למחלקת הניידות בביטוח לאומי בירושלים ותבקש לאפשר לאחותך להשתמש ברכב בעת שהותך בחו"ל בשל העובדה שאי שימוש ברכב לתקופה של 5 חודשים תגרום לו נזק בלתי הפיך. אין צורך בתרגיל שתארת עם שינוי הכתובת, פשוט תבקש אישור חריג (ויש לי תחושה שגם תקבל אותו)

4. אל תשכח להודיע בכתב למוסד לביטוח לאומי על יציאתך לחו"ל,תשאיר לך העתק ותדאג לקבל עליו חותמת "נתקבל"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה על התגובה, ידוע לך על איזה חוק שכאשר אני יוצאה מעל שישה חודשים, אז המוסד לביטוח לאומי מחייב אותי להחזייר את ההלואה העומדת?

ידוע לי שתשלום הקיצבה נפסק.

לגבי מחלקת ניידות סניף ירושלים, בוצעה פנייה לגבי כך ומאמין שהפקידה לא עשתה עבודה מדוקדקת, ולכן אולי באמת ניתן לקבל אישור כזה.

פורסם

ממש תודה על המסמך, אז ככה למיטב הבנתי, מה שפקידי הביטוח לאומי לא ידעו או הסבירו לי, אני יעזור לפרק זמן עד 5 חודשים ובכך לא תהיה כל בעיה בנידון.

תודה.

פורסם

אם אני זוכר נכון, יציאה מהארץ עד 6 חודש - לא פוגעת בקצבת ניידות.

אני ממליץ לקרוא את כל ההסכם - יתכן שיש שם נקודות חשובות שהחמצתי ו/או שלא חשבת עליהן וחבל ליפול על שטויות

• תוכן חדש...