Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש ברשותי דייטסו שרייד מודל 93 עם צמיגים במידות 80\155 R13.

אתמול במהלך נסיעה בכביש מהיר במהירות של 110 קמ"ש נעלצתי לבצע בלימת חרום עד למהירות 0 בעקבות רכב שהחליט לעצור באמצע הכביש בלי איתות ובלי שום סימנים מקדימים. :shock: !!!

התמזל מזלי ולא קרתה תאונה מפני שהספקתי לבלום את הרכב ברגע האחרון.

אחרי המקרה המשכתי לנסוע והרגשתי שהופיעו דפיקות מכיוון הצמיגים. ויש רעידות קלות בתוך הרכב.

הרעידות הם מין נקישות מכיוון הצמיגים בקצב אחיד.

מבקש הסבר לתופעה וכמובן אשמח לשמוע על פתרון. הגירסה שלי היא שבעקבות בלימת החרום הארוכה הצמיגים נשחקו יתר על המידה ואיבדו את האיזון ,מה שדורש החלפה לצמיגים חדשים, האם אני צודק?

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

לי קרה את אותו הדבר, למזלי זה קרה לי עם צמיגים שהיו בדרך ל"שדות הצייד השמחים של הצמיגים"...

ברנ-אוט אחד סידר את זה...

עכשיו ברצינות, יכול להיות שנישחק אזור מסוים בצמיג ואז אתה שומע/מרגיש את זה...

ככל שהמהירות עולה אדפיקות נהיות יותר מהירות? מאיזו מהירות שומעים את זה?

הכי טוב, גש לאיש מיקצוע (פנצ'ריה) שהוא יהיה הפוסק... לא משחקים עם צמיגים!

אגב, מעולם לא קרה לי כזה דבר עם צמיגים חדשים.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ניחוש פרוע הוא שבשתי המכוניות שלכם אין ABS , מה שקורה בצמיגים שנבלמים מאוד באגרסיביות ומצבם ההתחלתי כנראה לא להיט הוא שהם מקבלים צורה של קו ישר בחלק מסוים של הצמיג ורוב הסיכויים שאילו הדפיקות שאתה שומע , תבדוק אפילו אם אפשר לראות אולי בעין את ה"נזק" אם כן , זרוק אותם לפח , אין מה לעשות.

אם זה לא המצב יכול ליהיות שסתם עפו המשקולות איזון ( סיכוי קלוש ) , או שקיבלת מכה כלשהי במהלך הבלימה לאחד הגלגלים והג'אנט ( להל"ן אופן לחברינו הלבנבנים דוברי העברית התקינה :) ) קיבל עיקום מסוים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מנסיון עגום במקרה דומה

הצמיגים פשוט "התיישרו" בנקודת החיכוך עם הכביש

מדובר בס"הכ בגומי-גם עם חזק-ובלימה כזאת פשוט גומרת אותו.

אפשר לראות את זה בקלות אם תרים את האוטו על ליפט ,תסובב את הגלגל ותיגע בו בחלק החיצוני.

תרגיש את זה יופי ובמקרים קיצוניים גם תראה..

אבל הכי חשוב!!

תחליף אותם כמה שיותר מהר כי אתה תדפוק את הצירייות!!

פורסם

Yup, Liviu and Ceyal got it right on the money, your tires are flatspotted... you probably locked the tires all the way, and from 110 Kmh it's definitely more than enough to flatspot them

Sorry, but they are gone, put them in the trash and get a couple of new tires, it is highly recommended for you to take an advanced driving course where they practice emergency braking as well, will make you a better driver and probably prevent you from flatspotting your tires again if you practice what you learn

.Moti

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

הצמיגים היום הולכים לפח!! עוד לפני המקרה תכננתי להחליף אותם והמקרה רק הקדים את מועד ההחלפה.

לגבי בלימה נכונה שמוטי כתב אליה, כמעט ואף פעם לא הגעתי לנעילת גלגלים בבלימות חרום אבל במקרה הזה הרכב היה עמוס (4 אנשים) ולכן הבלימה נפגמה ולא הצלחתי למצוא את הנקודה שלא תנעל את הגלגלים.

Mario Anderetti

פורסם

עדכון:

אתמול נסעתי להחליף את הצמיגים שהיו במצב לא ממש "טוב" :? :? .

החלפתי את כל הארבע לצמיגי GOOD YEAR במידה 80\155.

המחיר היה 450 שקל לזוג אבל בסוף שילמתי 800 על כל הארבע. מה אתם אומרים על המחיר? יקר,זול?

(המחיר כלל בתוכו עיזון והרכבה).

Mario Anderetti

פורסם
שלום לכולם!

יש ברשותי דייטסו שרייד מודל 93 עם צמיגים במידות 80\155 R13.

אתמול במהלך נסיעה בכביש מהיר במהירות של 110 קמ"ש נעלצתי לבצע בלימת חרום עד למהירות 0 בעקבות רכב שהחליט לעצור באמצע הכביש בלי איתות ובלי שום סימנים מקדימים. :shock: !!!

התמזל מזלי ולא קרתה תאונה מפני שהספקתי לבלום את הרכב ברגע האחרון.

אחרי המקרה המשכתי לנסוע והרגשתי שהופיעו דפיקות מכיוון הצמיגים. ויש רעידות קלות בתוך הרכב.

הרעידות הם מין נקישות מכיוון הצמיגים בקצב אחיד.

מבקש הסבר לתופעה וכמובן אשמח לשמוע על פתרון. הגירסה שלי היא שבעקבות בלימת החרום הארוכה הצמיגים נשחקו יתר על המידה ואיבדו את האיזון ,מה שדורש החלפה לצמיגים חדשים, האם אני צודק?

נסעת בנתיבי אילון לכיוון דרום?!?!?!?!?!
  • תוכן חדש...