Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ערב חג האורים, חג של מזל טוב גיליתי פנצ'ר ,ראשון אחרי 3 שנים,בגלגל הקידמי.

מכיוון שמחר/ מחרתיים אני אתקן את הצמיג בפנצ'רייה וירכיבו מחדש את הגלגל המתוקן במקום הגלגל הרזרבי שיחזור לבאגאגז, חשבתי להחליף כבר בין הגלגל הקידמי הימני לשמאלי.

האם בכלל יש טעם בצעד כזה? או שזה לא עוזר לשום דבר/ עלול להצריך איזון גלגלים/ שאר ירקות?

חג שמח

פורסם

לא רשמת סוג רכב, אבל אני מניח שמדובר ברכב סטנדרטי, הנעה קדמית לצורך העניין.

דפוסים של סבב צמיגים שכוללים שינוי (כמו זה שאתה שוקל) בגלגלים מניעים, מומלצים לכל היותר מדי 12,000 ק"מ. לדעתי עכשיו כבר מאוחר ומסוכן להפוך כיוון גלגול של הצמיגים. מה שתוכל לעשות זה להחליף בין הקדמיים לאחוריים באותו צד, אם הקדמיים לא שחוקים מדי.

פורסם

מניסיון עדיף לא לגעת כי אם אין לך רעידות או משהו כזה לא כדאי. כי לפעמים במיוחד אם לא עשו הצלבות בזמן אז יהיה לך רעידות במהירות גבוהה.

פורסם

אמנם עשויה להיות בעיה להפוך לצמיג רדיאלי את כיוון הנסיעה אחרי נסועה מסוימת, אבל זו בעיה שבכלל לא צריכה להתעורר אם תצליב צמיגים בלי להפוך להם את כיוון הנסיעה.

ככה לא תסבול מבעיות (להוציא מעט רעידות או משיכות בהגה שנעלמות זמן קצר לאחר מכן) אבל כן תקבל שחיקה אחידה בצמיגים השונים וגם תהפוך לצמיג את הסוליה כך שצד הפנימי (והלא שחוק) יפנה עתה החוצה ויספק ביצועי שינוי כיוון ופניה טובים בהרבה.

כל זה נכון לצמיגים "רגילים" או כיווניים. בצמיגים א-סימטריים, שבהם יש צד חיצוני ייעודי, אי אפשר לעשות זאת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אמנם עשויה להיות בעיה להפוך לצמיג רדיאלי את כיוון הנסיעה אחרי נסועה מסוימת, אבל זו בעיה שבכלל לא צריכה להתעורר אם תצליב צמיגים בלי להפוך להם את כיוון הנסיעה.

ככה לא תסבול מבעיות (להוציא מעט רעידות או משיכות בהגה שנעלמות זמן קצר לאחר מכן) אבל כן תקבל שחיקה אחידה בצמיגים השונים וגם תהפוך לצמיג את הסוליה כך שצד הפנימי (והלא שחוק) יפנה עתה החוצה ויספק ביצועי שינוי כיוון ופניה טובים בהרבה.

כל זה נכון לצמיגים "רגילים" או כיווניים. בצמיגים א-סימטריים, שבהם יש צד חיצוני ייעודי, אי אפשר לעשות זאת.

פג'ו 107 אז אני מהמר שאלו צמיגים רדיאליים רגילים.

אתה מדבר על פירוק הצמיגים מהג'אנט והצרחה רק של המצמיגים.? לא חושב שאכנס לזה.

מה הבעיה עם החלפת כיוון של צמיגים רדיאליים?

תודה

פורסם

למה לא? זה יאריך מעט את חיי הצמיגים, ישפר את אחיזת הרכב ותגובותיו וכן הלאה. סוג הצמיג לא תלוי ברכב. על כל רכב פרטי (לא מדבר על משאיות) אפשר להרכיב צמיגים א-סימטריים או כיווניים.

חפש על הצמיגים כיתובים המורים על צד התקנה כגון "Left" ו-Right וכדומה. אם אין - הצמיג לא א-סימטרי וכדאי לך לבצע החלפה. אם יש - בצע אותה באותם הצדדים בלי הצלבה מצד לצד.

הבעיה בהחלפת כיוון של צמיג רדיאלי היא שרשתות הפלדה בתוך הצמיג עשויות לקבל זווית בהתאם לכיוון הנסיעה לאחר תקופה, ולכן הפיכת כיוון הנסיעה של הצמיג יפגע בהן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...