Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי קריאה בפורום והמלצות חמות החלטתי לבדוק את פורד מונדאו .מכיוון שהאיבזור הפנימי דיי חשוב לי החלטתי על גרסאת הטיטניום שקצת יותר קשה להשגה ,לפי מה שאני מבין מחיר השוק של מונדאו הוא הרבה מתחת למחירון. ההצעה שיש מחברת הליסינג הוא על דגם 2011 עם 65,000 ק"מ שיחסית למה שאני רואה זה ק"מ דיי נמוך . במידה והרכב תקין ואין משהו משמעותי מה השווי הריאלי שלדעתכם שווה רכישה?

נ.ב. מנוע ה 2 ליטר אמור להיות יותר חסכוני מהדגמים של ה 2.3 ליטר ?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פורד מונדיאו רכב מעולה. בנוגע לצריכת דלק כמעט כל רכב מנהלים שתקנה יצרוך יותר דלק ממשפחתית עקב גודל המנוע ומשקל הרכב.שוק- אין כמעט דבר כזה לאף רכב היום. יש שפע של מכוניות בשוק מה שגורם לירידת מחירים.מציע לך לבדוק ביד 2 בכמה נמכרות מונדיאו כאלו.לחבר יש מונדיאו 2.3 שנת 2009 שהיתה בליסינג והוא מאוד מרוצה ממנה. דם לאחי הגדול יש פורד smax שחולק מכלולים רבים עם המונדיאו כולל מנוע 2.3 והוא מאוד מרוצה מהרכב.

פורסם

ה2000 הוא מודרני יותר ובעל הספק גבוה משמעותית מה2300.

זהו מנוע טורבו, והוא חסכוני יותר מה2300, בכמה אני לא יודע.

פתאום נראה שרבים מחפשים מונדאו בזמן האחרון....

מלכתחילה המחירון של המונדאו יותר נמוך ממקבילות כמו מאזדה 6 למשל. הטיטניום מאןבזרת מכל טוב, אך נדירה יותר כמובן. לגבי המחירון אין כללים, מי שיש לו רכב טוב, לא יורד יותר מידי במחיר, ולהיפך.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם (נערך)

היי איתמר וערן

תודה על המענה ,היום במהלך היום יצרתי קשר עם כמה חברות ליסינג ,על פניו נראה שבדגם הזה לא כ"כ מורידים מחיר באופן משמעותי.

השאלות שלי הם כאלה

1. עקב מגבלה של תקציב נראה שאני יחפש שנתון נמוך יותר 09-10 השאלה שלי .האם גם בשנתונים אלה הרכב עדיין אמין ומומלץ ?

2. יש הבדל של 20K במחירון בין המנוע 2 ליטר ל 2.3 ליטר האם הוא מומלץ באותה מידה? לי זה לא משנה כ"כ הכח סוס ..

3. יש הרבה יותר היצע בדגם טרנד עם המפרט הבסיסי (מנוע 2.3 ליטר ) והמחירים יותר נוחים האם גם הוא מומלץ /אמין כמו הטיטניום ?

לשם ההשוואה אני נוסע כיום במאזדה 6 2007

עריכה אחרונה על ידי אלפרד יגנה
פורסם

קודם כל אני ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן בכל מקרה לפני שאתה קונה, עבור כל רכב.

שנית, קח בחשבון שרכב מתיישן ולא משנה אם הוא יפאני או לא, יהיו תקלות פה ושם. לאותו חבר שהוא מחזיק מונדיאו שנת 2009 וגמעה קרוב ל 100K, בינתיים בלי בעיות (הרכב אצלו בערך שנה וחצי).

אצל אחי הגדול (אותו מנוע, 2.3 גיר טיפטרוניק) הכל היה טוב חוץ ממשאבת הגה כח שהרעישה והוחלפה ע"י היבואן למרות שנגמרה האחריות ("רצון טוב").

חוץ מיזה- רק טיפולים שוטפים במוסך המורשה.

פורסם

אוטוטו המונדאו טיטניום תהפוך להיות חביבת הפורום החדשה..

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני ממש ביום ביום חמישי האחרון רכשתי למעשה מונדאו 2300 טרנד מאלבר, כרגע עושים לי עוד השבחה עליה, ואני אאסוף אותה רק בחמישי. היתה לי התלבטות חזקה מאד בין 2300 סמ"ק בציר 2011, לבין דגם הטרנד מבציר 2012 שכבר מגיע 2000 סמ"ק טורבו

.ההבדל ביבש במחירון הוא 30,000 ש"ח, ובשבילי זה יותר מידי.

כפי שציינת בדגם הנ"ל יש יותר היצע, ומחירים נוחים בהרבה.

אל דאגה, הרכב הוא אמין ביותר לפחות מכל הכיוונים שבדקתי, ותאמין לי שקיבלתי המלצות מאנשים טכניים בכירים.

המוגדשת עם מנוע 2 ליטר, חזקה יותר וזה ממש מורגש ( נהגתי על שניהן), אך גם ה2300 לא איטית או כבדה במיוחד ונוסעת היטב.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

המונדאו טורבו חסכונית רק על הניר.

כדי להזיז את המשקל הזה בקצב סביר צריך ללחוץ. אמנם מקבלים ביצועים נהדרים אבל כמו בכל מנוע טורבו כשלוחצים יש לזה מחיר כבד בתחנת הדלק.

בשביל לקבל צריכה סבירה צריך להתנייע במהירות סבתא מינוס.

מנסיון של משפחה קרובה (שתי מכוניות) צפה לצריכה של בסביבות 1 ל8 לנהיגה שרובה בין עירונית.

שתי המכוניות אגב טיטניום בליסינג וסובלות מאותה בעיה שהחלה בסביבות 50000 ק"מ אצל שניהם. רעשים חזקים מאיזור הציר האחורי (רעש דומה למיסבים גמורים). שתיהן סובלות מרעידות בזינוק, לא הוחלפו מכללים באף אחת כי בחברת הליסינג טוענים שככה זה בכולם וזה תקין...

מעבר לזה שתיהן הפגינו אמינות מופתית.

פורסם

היי עמי

הצלחת להדאיג אותי קצת עם התקלה/רעשים .מה יכולה להיות עלות תיקון של דבר כזה?

היום קראתי את הנעוץ בפורום לעניין הרכבים שמוחזרים מהליסינג, נשמע ממש כאילו בלתי אפשרי ליפול על רכב נורמלי ..

פורסם

זה לא מדוייק. צריך סבלנות,לחפש לאט לאט ולבדוק טוב.הרכב של אחי (פורד smax) היה בהשכרה ואם תיסע בו אתה תחשוב שהוא חדש מכל הבחינות. גם הרכב של חבר שלי (מונדיאו 2009) נקנתה מליסינג שהיה אצל נהג יחיד ואפילו קיבל איתה מערכת אייווקס.

שניהם קיבלו היסטוריית טיפולים במוסך המורשה של פורד, אחריות ושירות טוב (שניהם רכשו מאלדן).

אחותי בעבר רכשה רכב מאוטוסנטר וגם היתה מאוד מרוצה (מאליבו 2005) חוץ מטיפולים במוסך המורשה לא היתה לרכב אף בעיה והוא גמע כמעט 200 אלף ק"מ.

פורסם

יש צורך להמתין. מכיוון שברכישת רכבים כאלו, נדרשת סבלנות מכיוון שהם לא פופולאריים. שנתון 2011 נמכר ברובו כטיטניום בלבד ורק לקראת סוף 2011 התחילו להגיע דגמים רגילים וכו'.

אני הייתי מיואש וביום האחרון פשוט נכנסתי ליד 2 ויום למחרת יצאתי עם רכב חדש מהסכונות בן 3 עם 13,000 ק"מ וטיפולים שנתיים במוסך מורשה מרכזי גדול, היו לי מדבקות הגנה לפסי הכרום בכניסה לרכב עד כדי כך. הכל עניין של זמן.

אתה בהחלט צריך וחייב לבצע נסיעות מבחן בכל רכב בכל סוכנות. נקודה.

מגיע לסוכנות כלשהי? יש להם את הרכב? אתה מבצע נסיעה עם אחד הבחורים שלהם ואם מצא חן בעינייך, תקח לבדיקה אבל תבדוק הכל כמו שצריך.

הרכבים האלו מתחלקים ל 2 קטגוריות: קטגוריה ראשונה של רכבי שנסעו 30-40 אלף ק"מ בשנה ואף יותר וקטגוריה שניה של רכבים שבקושי נסעו אין באמצע כל כך.

סביר להניח שאתה תראה רכבים שאני כבר ראיתי לפניי חודש וחצי חודשיים לכן תפנה אליי בהודעה פרטית תגיד איזה רכב ואיפה ואוכל אולי אפילו לאתר לך את הבדיקה שלו במידה ושמרתי.

לגבי הרכב, אתה צריך להתרגל, לבצע נסיעות מבחן, לנסוע על הרכב ולהבין כיצד פועל הגיר דו מצמדי שיש לפורד עם מנוע הטורבו ( אקובוסט ) ולראות אם הפעולה מוצאת חן בעינייך וכו' והתנהלות הרכב.

הרכב מאובזר עד מאוד, למעט מערכת מסך מגע מרכזית בקונסולה אבל את זה אפשר לפתור ( תלוי אילו חיבורים יש לך מאחורה כפי שאם תמצא לפי השם שלי, שרשור בפורום אודיו ותראה איזו בעיה הייתה לי, משהו ייחודי כי אצלי יש סאבוופר במקום גלגל ספייר מקורי ).

צריכת דלק שנזרקה פה של 1 ל 8 זה גבוה מאוד ומהנסיון שלי ואיך שנאי רואה את הנשים נוהגות? הן לוחצות תאמא של הגז בהתחלה ומאיצות בצורה שלא מבישה גברים לעיתים, לכן בואו נהיה מציאותיים. הנשים לא מבין בהאצות, לוחצות יותר מהרגיל הרכב מגיע ל 60-8-100 שם נעצרות, על השמאלי. בחייכם.

אני בחודש שבו אני ממהר קצת פה ושם, אני מקבל צריכה של 1 ל 10-11 קבוע. נסיעה בין עירונית על 100 קמ"ש על קרוז קונטרול אתה תקבל 1 ל 13 ואולי קצת יותר לכן שום דבר מיוחד אבל ממש לא 1 ל 8 בין עירוני. 1 ל 7-8 בתוך העיר אם כבר, שכן הצריכה המשולבת של היצרן המוצהרת היא 100/8.

תקלות ובעיות? תבין שהרכב הזה מיוצר על פלטפורמה משנת 2007, לכן הוא מאוד מאוד אמין ושנתונים מתקדמים כמו 2011,12,13 מקבלים את כל התיקונים שיש לאורך השנים שכן הבסיס הוא אותו בסיס ולא השתנה כלל מלבד מתיחת פנים בשנת 2011 ( סוף 2010 ).

גרסאת מתיחת הפנים של 2011 נאה יותר ומקבל פה ושם פיצ'רים כאלו ואחרים, לא משהו רציני.

כמה עלתה לי המונדאו וכמה לשלם? נתחיל מזה: הרכב במחירון שלו לשנת 2011 טיטניום הוא 99,000 רשמי של לוי יצחק ( עד לפניי חודשיים לפחות ) לאחר מכן, אצלי הרכב עלה בחודש מאוחר יחסית לכביש + ק"מ נמוך והשקלול הסופי? אתה יושב? 113,000 אני שלמתי 111,000 אבל זה רכב מנכה שלא היה מוכן להוריד בשקל וגם בצדק, למה לו? לא אני אקח? מחר יגיעו או עוד באותו היום יגיעו לקחת.

רכבי ליסינג, אני קיבלתי למשל הצעות של 87-92 אלף שקלים על מונדאו 2011, ליסינג עם 60-70,000 ק"מ אין שום סיבה שלא תבקש מחיר טוב ונורמלי למונדאו.

והיה לי רכב לא כל כך ברור שהנהג שלו היה בטוח שהוא פיקס וביקש מחיר של 90,000 ולא זז בשקל אבל לאחר הבדיקה התגלו פה ושם דברים כגון תאונה קלילה ותיקון וכו' וכו' צמיגים לא תואמים בכל סרן אבזור חסר בקטנה ומספר תקלות מנוע אבל עדיין, אותו אדם ירד איתי כבר ל 78,000 למשל, אבל לך תדע, הכל אפשרי.

מה שכן, יש לקחת בחשבון שהגיר הדו מצמדי, דורש עכשיו החלפת שמן ומסנן שמן לאחר כ 3 שנים או 60,000 ק"מ לכן תקפיד על זה בבדיקות תבדוק שאכן החליפו שמן ומסנן שמן במוסך מורשה של פורד.

הרכב עם מנוע ה 2300 הוא בזבזן מאוד, תיבת הילוכים 6 הילוכים כמובן רגילה, שלא תמיד מתנהלת באופן חלק ויש מכות מדי פעם בהחלפות הילוכים או כשהיא לא מבינה כל כך מה רצית ממנה. כמו כן, המנוע 2300 בזבזן עקב העובדה שהוא מנוע של מאזדה גם כן, מיושן מאוד יחסית ולא עבר עדכון כלל וההספק שלו, הקג"מ שלו נמוכים מאוד ביחס לנפח שלו ולכן, אתה נדרש לתת לחיצה בריאה יותר לעומת רכבים אחרים ביחס לקטגוריה כזאת שאתה מצפה שהרכב יזוז באופן " חלק" כמו חמאה.

פורסם

Automatic1

שפו על התשובה המפורטת :mm_yeah:

בנתיים מבחינה תקציבית לצערי לא נראה לי אוכל ללכת על דגם ה 2 ליטר .יש הבדל במחיר דיי גדול ..

איזה אינדיקציות אפשר/צריך לבדוק בסוכנויות הליסינג לגבי הרכבים ,הרי אי לא בטוח שהם משקפים באופן ודאי את מצב הרכב האמיתי .

גם אם טיפלו ברכב כראוי ,אין השפעה לכך שתוך שנתיים שלוש נסעו על הרכב מעל ל 100 ק"מ?

יש אתר שאפשר לראות את ההפרש במפרטים/איבזורים בין הדגמים/שנתונים השונים ?

פורסם

קודם כל הולכים לחברה גדולה ומוכרת ולא לאיזו חברת קש.

דבר שני בודקים היסטוריית טיפולים אם יש במורשה יבואן - יותר טוב.

קרא את המדריך שכתבתי בעיון ונמצא בחתימה שלי. זה יעזור לך המון בבדיקות בנוגע לכל רכב שתקנה.

בהצלחה.

פורסם

תקציבית כן, יש הבדל משמעותי בין הגרסאות שכן מונדאו גם ככה לא פופולארית אבל כאשר הגיעו גרסאות ה 2 ליטר עם מתיחת הפנים עדיין, אנשים התחברו קצת יותר לשילוב המנוע והגיר החדשים.

אינדיקציה לגבי הרכב? תפילה יכולה לעזור במקרה הזה ( NOT ) אבל הבנת את הרעיון, או שאתה לוקח למוסך בדיקה אמין מאוד או שדרך אגב, יש אפשרות לשלם בערך כ 250-350 שקלים למוסך מורשה של פורד מאזדה והם מבצעים בדיקה מכאנית או חשמל אם תשלם עוד יותר אבל לא מנפיקים דוח. זאת אומרת באותם ה 600-700 שקלים במוסך פורד אתה תקבל בדיקה מקיפה ביותר מהאנשים שמטפלים ברכב הזה כבר שנים ( תבקש גם מחשב ), לא רע בכלל ולדעתי שווה הרבה יותר אבל יש לתאם איתם כמובן לפניי. או 300 שקלים בערך לבדיקה מכאנית.

מלבד זאת, תוכל לנסות מדריכים באינטרנט או יוטוב בחיפוש כיצד לבדוק פורד מונדאו משנתון כזה ואחר שיראו לך בסרטונים או הסבר ממשי איך ומה לראות, הכל תלוי בגרסאות.

העניין הוא, שהרכבים הללו, שנסעו נגיד 80-100 אלף ק"מ באיזה 3-4 שנים סתם דוגמא, היו שייכים ל "מנהלים " כאלו ואחרים או לאנשים אשר נסעו בעיקר כביש 6 או בין עירוני רוב היום בין כל מיני אתרים או לעבודתם המרוחקת. רכב זה נחשב לקטגוריה גבוהה יותר בליסינג ומן הסתם עובד זוטר או עובד רגיל של חברה כלשהי לא ייקח רכב שכזה סתם ככה, יש סיבה והסיבה היא שאותו אדם היה צריך לנהוג שעות בכביש מדי יום.

נסיעה בין עירונית לרכב הזה, עם ה 2 ליטר או ה 2300 לא מזיזה לו, זה רכב שתוכנן להיות רכב בין עירוני.

פורסם

תרשה לי רק לתקן אותך קלות, ה2300 אכן צורך יותר, אבל לקרוא לו בזבזן לעומת הטורבו, לא בכיוון. ההבדל הוא לא גדול, בטח ובטח שאתה לוחץ את הטורבו. על עדיפות הביצועים אין עוררין.

לגבי התיבה, הרי שדווקא מי שחובט יותר היא הפאואר שיפט שמגיע בדגמים המאוחרים יותר.

זה נכון שכשלעצמו מנוע עם 2300 סמ"ק לא מתוכנן על הצד החסכוני.

שלישית, לא הבנתי מה זה לחיצה בריאה לעומת הקטגוריה. המונדאו מרגישה זריזה יותר מרוב הרכבים בסגמנט (לא אגיד כולם כי לא נהגתי על כולם) .

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...