Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה.

חשקה נפשי באופניים.

הקצבתי לעצמי 1000 ש"ח לזה, עכשיו ברור לי שבתקציב הזה יש אופניים או סיניות מדבקה או משומשות. אז החלטתי ללכת על משומשות.

האופניים ישמשו אותי לטיולים בעיר או בשבילים בפרדסים. אני בן אדם לא קטן, אז חשוב לי חוזק שלהם.

במידה ואני הולך על יד שניה, איזה מותגים לבדוק? עדיף זנב קשיח או עם שיכוך? מה לבדוק באופניים מיד שניה?

תודה לעונים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בתקציב שלך, לדעתי, זנב קשיח מתוצרת טובה, במידה שמתאימה לך כמובן.

ממליץ בחום לבדוק את היצע היד שניה של הרשתות הגדולות (מצמן/רוזן). אתה מקבל אופניים שעברו יישור קו, עם אחריות של כמה חודשים.

הייתי נותן המלצה יותר ספציפית, אבל בשנים האחרונות לא יצא לי ממש להיות מעורב בהיצע הדגמים בסגנון הזה.

!AWDSOME

פורסם

מה לגבי האופניים האלה?

[ATTACH=CONFIG]399175[/ATTACH]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מה לגבי האופניים האלה?

[ATTACH=CONFIG]399175[/ATTACH]

בקצרה, אם אתה מתכנן באמת לרכב לא מעט בעיר, הדבר האחרון שאתה רוצה אלו אופני שיכוך מלא המיועדות לשטח נטו.

ארגונומיה שונה, צמיגים עבים וכבדים, הילוכים קצרים.

דוגמה - יש לי ג'יאנט בולדר ישנות, אופני כניסה מלפני מליון שנה. הן פי אלף יותר נוחות מאופני השטח שלי כשמדובר ברכיבת כביש. ממש כמו אופנוע דו"ש לעומת אופנוע שטח נטו.

כמובן שאופני השטח בעלות מכלולים טובים בהרבה, כך שבשטח אין מה להשוות. השאלה היא מה אתה צריך.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
מתעלק על השרשור: מה הבעיה עם אופניים סיניות ממוצעות ממגה-ספורט למשל? יש סכנה שהם יתעקמו?

אם לא תקפוץ איתם דרפים של מטר וחצי ותשתמש בהם לפי היעוד שלהם, אז לא יקרה להם שוב דבר, פשוט תהנה מהרכיבה פחות מאשר באופני מותג כלשהו.

שמנמניאק, אם השימוש הצפוי מסתכם בנסיעות בתוך העיר ושבילי עפר כאלה ואחרים הייתי ממליץ בחום לרדת מאופני שיכוך מלא.

א. בתקציב הזה לא תמצא ש"מ טובים.

ב. ש"מ בתקציב נמוך=משקל מיותר (לשימושים שלך) שתצטרך לסחוב איתך ללא שום צורך. באופניים כל קילו חשוב, ומרגישים את זה מאוד ברגע שמתחילים לרכב הרבה.

אני משתמש באופניים שלי המון - רכיבות פאן, טיולים, ספינינג ותחבורה. השילדה היא של ספיישיאליזד הארד רוק שנקנו לפני 3.5 שנים ומאז עברו שידרוג מאסיבי (ברמה שלא נשארו כמעט חלקים מקוריים). זה אגב הזוג השלישי שלי, והוא גם הזול ביותר... לקח לי כמה שנים טובות למצוא את סגנון הרכיבה שלי.

לגבי הרכישה:

אתה צריך לחפש אופני מותג כלשהו שיתאימו לך לפי הגובה שלך והמידה של השלדה, ושיהיו נוחים לך, לפי מבנה גופך והרגשה אישית.

את ההמידה של השלדה תוכל לברר כבר ברמת מודעה\שיחה, את ההתאמה הסופית לאופניים תוכל להרגיש רק אחרי בדיקה וסיבוב קצר בפגישה.

רצוי מאוד לרכוש אופניים שהיו בשימוש, ולא כאלה שעמדו תקופה ארוכה מחסן. לפעמים יש מודעות של אנשים שפרשו מהתחום בתחילת הדרך לאחר מס' רכיבות בודדות, ומוכרים את הציוד החדש שלהם במחירים טובים - זאת הופציה האידיאלית בשבילך.

בהמשך, אם תתחיל לרכב באמת הרבה בתוך העיר\שבילים הייתי ממליץ לך גם להחליף את הצמיגים למשהו כזה. זוג צמיגים כאלו ישנו את התנהגות האופניים מקצה לקצה.

פורסם
מה לגבי האופניים האלה?

אל תקנה שיכוך מלא בתקציב הזה.

את זה כולם יגידו לך.

אם מעניין אותך, אני גם יכול להסביר למה.

שים לב, כשאתה קונה משומש באלפייה, צריך לבדוק בלאי. שרשרת, קסטה, כבלים, צמיגים - כולם חלקים מתבלים. עלותם הכוללת (ביחד), כאלפיה.

זה בלי לדעת מצב של חישוקי גלגלים, האם השלדה עקומה וכו'.

זה לא שאין מציאות (אני מכיר טרק בסיסיים בני 5 שחוטים משימוש תכוף וכאלו בני 10, מתוחזקים היטב ותקינים לחלוטין), אבל כמו עם רכבים, אם אתה לא מבין, יכולים להשחיל אותך.

לכן, אם אין לך חבר שמבין משהו או מוכר שאתה יכול לסמוך עליו, ההמלצה לקנות מרשת היא טובה.

נ.ב. ההמלצה למעלה, לבחור בצמיגים שמתאימים לשימוש - מעולה. כמו ברכב, צמיגים עושים וואחד הבדל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אוקיי.

אולי כדאי לי באמת להתחיל מאופניים סיניות, ואז להשתדרג לפי הצורך?

פורסם

אם אתה יכול לגרד עוד 400 שקל (או הנחות חבר/חבר מועדון) אתה יכול לקנות Merida Matts 15V במבצע שיש עכשיו ברוזן ומינץ. אולי התוספת יחסית גבוהה אבל אתה מקבל מוצר חדש.

אני מבסוט מהן בחצי שנה שיש לי אותן

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
אוקיי.

אולי כדאי לי באמת להתחיל מאופניים סיניות, ואז להשתדרג לפי הצורך?

אתה יכול ללכת על אופני מדבקה סבירים, כמו המותג המקומי Evoke או K2

אני אוכל להראות לך באילו חלקים/חומרים חסכו, אבל מאוד יכול להיות שזה לא ישנה לך לשימוש שאתה תעשה.

לשימוש ספורטיבי, בניגוד להתניידות לטווחים לא גדולים, לא הייתי קונה אופני מדבקה גמורים.יותר מדי דברים יכולים לא לעבוד חלק (שרשרת קופצת ועוד).

דרך אגב, לקנות באיכות לא מספקת ולשדרג, זו הדרך הכי יקרה לקנות אופניים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יד שנייה, זנב קשיח, אופני מותג.

אני קניתי לפני 5 שנים ב800 ש"ח טרק 3700. רוכב בשבילים ופעם ביובל קצת שטח קליל.

שווה כל שקל.

לדעתי, לשימוש סולידי, זאת הקנייה הכי נכונה שיש.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...