Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנחת (עריכה: כל השרשורים פה קשורים במערכת לרכב. מיותר לציין זאת)

RisingStar
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי!

יש לי בעיה קצת מוזרה במערכת ברכב (2 מגברים, 1 לסאב ואחד ל4 רמקולים האחרים)

הHU הוא המקורי של הרכב,

לפעמיים כאשר אני שומע מוזיקה, הסאונד שיוצא הוא ממש לא איכותי,

הבנתי שזה יכול להיות בגלל שהמנחת שיש לי ברכב הוא לא איכותי (איזה חברת שקר כלשהי לא מוכרת), ואמרו לי שאם אני אחליף מנחת למשהו איכותי יותר (המליצו לי על audison) כנראה שהבעיה תפתר.

האם יש אמת בדבר או שהבעיה מגיעה בכלל ממקום אחר.

תודה רבה, וחג שמח!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

כל רכיב בדרך בין המקור (רדיו, CD וכן הלאה) עד לגלי הקול שמגיעים לאוזנייך יכולים לתרום לבעיה.

אנא פרט באיזה רכב מדובר ואת כלל הדגמים שמעורבים במערכת.

נסה להסביר למה הכוונה בסאונד לא איכותי (עיוות, פחות/יותר באס/טרבל, רעשים וכיוצב').

האם אתה מסוגל לזהות מצבים מסויימים שבהם התופעה מתרחשת?

אגב, אם הבעיה אכן במנחת, זו אולי הזדמנות טובה להחליף רדיו-דיסק למשהו אפטרמרקט.

זה ישפר משמעותית את המצב יותר מאשר כל מנחת אחר.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה על התגובה :)

הדגמים המעורבים:

הרמקולים הקדמיים זה זוג קומפוננט של FOCAL 165 אם אני לא טועה בדגם, מאחורה יש לי זוג 6X5.25 של infinty / rockford אני לא ממש זוכר אבל חברה מוכרת :).

מגבר אחד של HERTZ בשביל הרמקולים הרגליים, ועוד מגבר אחד מונובלוק של MBQUART FX1.600.

סאב וופר של Alpine "8. 400W PEAK

הבעיה:

זה קורה ישר בהתנעה של הרכב ואז כאשר אני ישר מתחיל לשמוע מוזיקה, זה לא קורה פתאום באמצע שיר או אחרי זמן מסוים, פשוט איך שהמערכת נדלקת, הסאונד פשוט לא נשמע טוב, נשמע פחות איכותי ממה שהוא בדרך כלל, כיאלו שמה שאני שומע זה באיכות 96KBS :).

לגבי החלפת הרדיו דיסק, אין לי בעיה לשקול ולהחליף אני מקציב לזה עד 3000, ואני צריך משהו שהוא 2 DIN ואם אני לא טועה מסך בגודל 7".

והרכב המדובר הוא opel astra gtc.

תודה רבה רבה!

עריכה אחרונה על ידי RisingStar
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאחר ואני מניח שרוב הרכיבים חדשים יחסית (ובוודאי מתוצרת מוכרת) והבעיה מופיעה בכלל הרמקולים, אכן סיכוי טוב שיש בעיה עם המנחת. אפשר לשלול או לאשר זאת אם יש לך אפשרות להחליף זמנית בינו לבין אחר לדוגמה.

בכל אופן, מנחת איכותי של אודיסון, רוקפורד וכד' יהיו בוודאי עדיפים ממשהו סיני עלום שם (אם אכן זהו המצב).

האם יש מצב שבו הכל נשמע כרגיל?

אולי בעיית מגעים פשוטה? במנחת או איפשהו בדרך.

לגבי החלפת ה-HU:

א' - בושה שרכב כזה מגיע ללא מערכת מולטימדיה/ניווט.

ב' - אולי יש אפשרות לרכוש אחת מקורית מחו"ל. מקצת חיפושים מצאתי שאחד הדגמים הוא NAVI 600. צריך לבדוק אם יש לה יציאות נורמליות.

ג' - במסגרת חיפושי מצאתי את הפורום הזה ובו האפשרות של להתקין מוצר אפטרמרקט תואם מקור כמו זה (שכולל יציאות אופטיות לפי הכתוב שם). או להתקין מערכת לבחירתך ע"י מתאם 2DIN כמו שמופיע שם באחת התמונות.

ד' - בהמשך לג', אפשר לבדוק באתר של www.connects2.co.uk שיש להם בדר"כ את כל המתאמים שנדרשים.

ה' - בהמשך להמשך, מומלץ לבדוק אלטרנטיבות בפורומים אנגליים שם הרכב (אסטרה J ככלל) נפוץ למדי. לא לשכוח ששם הרכב לא נקרא Opel אלא Vauxhall.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז ככה כאשר רכשתי את הרכב לפני שנתיים בצעתי שדרוג למערכת מולטימדיה אבל מה שאתה מקבל זה בעצם את הדבר הזה

http://www.roadrover.co.il/?act=showprod&id=15

שאין לו יציאות בשביל מגבר ובגלל זה צריך את המנחת.

לגבי ב'+ג' המוצר מוכר לי וגם הפורום :).

וכמובן שיש מצב שהכל נשמע טוב, וזה רוב הזמן, העניין הוא שזה קורה פתאום ושוב רק בהדלקה של המערכת מאפס(התנעה וכו').

השאלה שלי היא כזו, מה כדאי ולא מבחינה כלכלית כי זה ברור,

האם החלפה של ה HU למשהו איכותי של חברה איכותית (Apline / Pionner) ישפר לי את הסאונד בכמה רמות או שמה השיפור יהיה מינורי ולא שווה את השקעה, ורק כדאי להשקיע במנחת יותר איכותי.

אני אשמח לקבל המלצה על מנחת איכותית (שוב מה שאמרו לי זה היה על אודיסון), וגם על Head Unit.

תודה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי שיפור בסאונד- אם תחליף לhu נורמאלי של clarion pioneer alpine וכו יהיה שיפור משמעותי, בוודאי. לגבי המנחת- בדרך ככל המגברים של הרץ באים עם מנחת מובנה. תנסה להשתמש בו ולראות אם הבעיה עדיין קיימת. גם אפשרי לעבור למנחת איכותי יותר / פרוססור / דאבל דין(האופציה הכי טובה במידה ויש את התקציב.)

בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי שיפור בסאונד- אם תחליף לhu נורמאלי של clarion pioneer alpine וכו יהיה שיפור משמעותי, בוודאי. לגבי המנחת- בדרך ככל המגברים של הרץ באים עם מנחת מובנה. תנסה להשתמש בו ולראות אם הבעיה עדיין קיימת. גם אפשרי לעבור למנחת איכותי יותר / פרוססור / דאבל דין(האופציה הכי טובה במידה ויש את התקציב.)

בהצלחה!

ממה שהבנתי, ויכול להיות שאני גם מטעה אבל שאני חייב את המנחת הזה בגלל שהHU הנוכחי שלי לא יודע להוציא לRCA (מה שהמגבר צריך) משהו כזה.

אם אני אחליף את הHU אני אצטרך משהו הוא יהיה 2DIN "7 האם יש לך המלצות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המגבר שלך תומך ב high level input מה שאומר שהוא מנחת בעצמו. אתה יכול לגשת למתקין שיבדוק אם אפשר לעשות את זה.

אם בכל זאת תרצה מסך הינה לך כמה אופציות-

http://b-a-s-s.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94/pioneer-avhx5550bt

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?538311-Panasonic-cq-vd5505-%D7%93%D7%90%D7%91%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%9F-7-quot

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?524191-Sony-XAV-701BT-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94

ויש עוד הרבה צריך רק לחפש :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המגבר שלך תומך ב high level input מה שאומר שהוא מנחת בעצמו. אתה יכול לגשת למתקין שיבדוק אם אפשר לעשות את זה.

אם בכל זאת תרצה מסך הינה לך כמה אופציות-

http://b-a-s-s.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94/pioneer-avhx5550bt

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?538311-Panasonic-cq-vd5505-%D7%93%D7%90%D7%91%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%9F-7-quot

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?524191-Sony-XAV-701BT-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94

ויש עוד הרבה צריך רק לחפש :)

המתקין שלי זה תומר מתומקאר, ואני סומך עליו בעיניים עצומות בקטע הזה, שאם היתה אפשרות להוציא את המנחת הוא היה מוציא לי :)

לגבי המסכים שנתת, אני מריץ חיפוש בפורום ואני לא מוצא איזה דגם שהרבה ממליצים עליו :(.

מה שראיתי שנראה מעניין גם בגלל האפשרות שלה appradio זה

Pioneer AVH-X8550BT

Pioneer AVH-P8450BT

ואגב איזה מנחת מומלץ?

עריכה אחרונה על ידי RisingStar
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצד שני הוא זה שהתקין לך מנחת שקר כלשהו :wink:

האם ניגשת אליו עם הבעיה?

האם יש לו אפשרות להחליף זמנית את המנחת באחד איכותי יחסית?

מציע לנסות לבדוק לעומק מה אפשרויות החיבור של הרואדרובר. כבר נתקלנו פה בשרשור עם מערכת שלהם (נדמה לי) שכללה יציאות דיגיטליות.

סדרה 8 של הפיוניר אכן מומלצת למדי בפורום. אבל בדוק גם מקבילות של חברות נוספות כמו סוני, JVC, קנווד.

אלפיין וקלריון נוטים להיות יקרים יותר ומעל התקציב. בדוק ביד שניה בפורום, נדמה לי שלאחרונה פורסמו אחד מכל אחד.

מנחתים - אודיסון, ג'נסיס, רוקפורד, סטינגר. אולי גם של PAC.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצד שני הוא זה שהתקין לך מנחת שקר כלשהו :wink:

האם ניגשת אליו עם הבעיה?

האם יש לו אפשרות להחליף זמנית את המנחת באחד איכותי יחסית?

מציע לנסות לבדוק לעומק מה אפשרויות החיבור של הרואדרובר. כבר נתקלנו פה בשרשור עם מערכת שלהם (נדמה לי) שכללה יציאות דיגיטליות.

סדרה 8 של הפיוניר אכן מומלצת למדי בפורום. אבל בדוק גם מקבילות של חברות נוספות כמו סוני, JVC, קנווד.

אלפיין וקלריון נוטים להיות יקרים יותר ומעל התקציב. בדוק ביד שניה בפורום, נדמה לי שלאחרונה פורסמו אחד מכל אחד.

מנחתים - אודיסון, ג'נסיס, רוקפורד, סטינגר. אולי גם של PAC.

אז ככה, את ההתקנה הראשונית תומר לא ביצע, אלא חברת טורבו הדר שהם המתקינים של אופל (התקינו את המערכת בבונדד), והם אלה שהתקינו את המנחת.

לגבי ההחלפה הזמנית זאת אפשרות שאני שוקל.

לגבי מנחת, אתה יכול בבקשה לצמצם לי את זה לשניים מומלצים? שאני לא אתפזר :).

ומה שאני באמת רוצה לדעת עד כמה החלפה של הHU למשהו כמו ה

Pioneer AVH-X8550BT

Pioneer AVH-P8450BT

ישפר לי את הסאונד ברכב? האם במקצת? האם בהרבה, אני רוצה להבין האם זה שווה את השקעה הכלכלית פשוט.

שוב, תודה !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמתין לתשובות במהלך מחר מעוד קצת חברים.

אפשר בקלות להתפזר ובאותה נשימה לשפוך עוד כמה אלפים :shock:

D.A. מנה את עיקר האפשרויות בהודעה #6.

המנחתים של ג'נסיס ואודיסון כנראה יציעו את האיכות הגבוהה יותר, אך מחירם בהתאם (אם ניתן עדין להשיגם בארץ נדמה לי שנמכרו סביב 600-700 ש"ח).

פרוססור זו גם אפשרות. יש BIT1 ביד שניה שנמכר לדעתי בכ-1500 ש"ח לדוגמה.

אני מאמין שיהיה שיפור משמעותי למדי בהחלפת ה-HU. קשה קצת לכמת את זה.

בדוק עלויות נספחות של מתאם שליטה מההגה, חיווט פלאג&פליי לטובת חיבורי USB ו-AUX וחיווט לסלולרי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמתין לתשובות במהלך מחר מעוד קצת חברים.

אפשר בקלות להתפזר ובאותה נשימה לשפוך עוד כמה אלפים :shock:

D.A. מנה את עיקר האפשרויות בהודעה #6.

המנחתים של ג'נסיס ואודיסון כנראה יציעו את האיכות הגבוהה יותר, אך מחירם בהתאם (אם ניתן עדין להשיגם בארץ נדמה לי שנמכרו סביב 600-700 ש"ח).

פרוססור זו גם אפשרות. יש BIT1 ביד שניה שנמכר לדעתי בכ-1500 ש"ח לדוגמה.

אני מאמין שיהיה שיפור משמעותי למדי בהחלפת ה-HU. קשה קצת לכמת את זה.

בדוק עלויות נספחות של מתאם שליטה מההגה, חיווט פלאג&פליי לטובת חיבורי USB ו-AUX וחיווט לסלולרי.

ממה שאני קורא שני הדגמים שהבאתי של פיוניר מציעים את כל מה שאמרת Build In :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הם כוללים כניסה למתאם שליטה מההגה - נדרש מתאם חיצוני (ב-8650 שמעל התקציב יש מתאם מובנה, שגם אז להבנתי נידרש איזשהו חיווט נוסף).

הם כוללים חיבורי AUX ו-USB אחוריים - אם ברצונך להשמיש את הכניסות שקיימות כיום ברכב (יש, לא?), יהיה צורך כאמור בחיווט נוסף.

חיווט לסלולרי - נדרש חיווט בהתאם לטלפון שברשותך.

כל הנושאים הנ"ל נידונו בצורה זו או אחרת לאחרונה בפורום, בין אם ישירות על אחד מדגמי ה-8 של פיוניר, סדרות נמוכות יותר או בכלל.

* אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שבמערכת שיש לך יש יציאות למגבר זה הרי דאבל דין שמותאם ספציפית לדגם שלך.

לפני שאתה מחליף מערכת או מנחת תבדוק קודם אם יש לך את החיבורים.

אם אתה בכל זאת צריך מנחת יש מנחת של pac של 4 ערוצים שאני משתמש בו ואני ממש מרוצה PAC SOEM-4 בערך 150 כולל משלוח באיבי לעומת 389 בארץ (אולי יש ביותר זול)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...