Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אשמח לייעוץ והמלצות עדכניות (בעבר פתחתי שרשור כאן עבור אחי, אך מאז עברו כשנתיים וחצי ומן הסתם דברים השתנו) לרכישת גריל גז בסכום של עד 2800 ש"ח.

חרשתי את האינטרנט, ולא הצלחתי להחליט.

האפשרויות בגדול, לבינתיים, הם:

1. Coleman Galaxy 4 :

גריל גז בעל 4 מבערים, 66K BTU+ כירת גז צידית, לא מזמן זכה לתשבחות בכתבה השוואתית שבוצעה בידיעות אחרונות. נראה איכותי ומרשים יחסית, מגיע עם שנתיים אחריות על מנגנון הגז באתר הלקוח, 5 שנות אחריות כללית, 25 שנות אחריות על המבערים, לא ראיתי איזכור לטיב השירות שלהם. מחירו- 2500 ש"ח.

2. GrandHall GTI3 :

מופיע לא מעט ולטובה,ברשת. ראיתי אותו היום בלוד בכרמל דיירקט (שאגב, כבר בחנות נתנו שירות מעולה!), נראה טוב יחסית גם כן (איך המכסה שלו מבחינת שמירת החום?), 5 שנות אחריות מלאה באתר הלקוח. מחירו גם כן עומד על 2500 ש"ח.

3. Weber Q3200 . ראיתי אותו בACE לצד הColeman. נראה טוב אך פשוט. מדפי הפלסטיק קצת הרתיעו אותי. לא ראיתי אזכור למשך האחריות שמקבלים עליו ולטיב השירות שלהם. מחירו- 2800 ש"ח.

מה אתם אומרים? ומה הייתם ממליצים? בעד ונגד (במיוחד בנוגע לקולמן שכמעט ואין עליו ביקורות)?

חשוב לי איכות הצלייה של סטייקים (בעיקר), והגריל ישמש גם לצליית חלקי פנים (כבד למשל) בתדירות בינונית- נמוכה.

הנטייה שלי היא קצת בכיוון של Coleman. האם יש לכך הצדקה?

בתודה מראש.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

חפש ביקורות בחו"ל, האמריקאים יודעים דבר אחד או שניים על בר בי קיו.

מהניסין שלי עם וובר, מדובר בגרילים מצויינים ועמידים .

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

יש לי וובר בבית, מאוד מרוצה ממנו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לאמא שלי וגם לזוג חברים נוסף יש את ה WEBER Q3200, ובתור זה שממנגל בד"כ - אני נותן לך עליו +1 להמלצה :D

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה למגיבים!

הקולמן הועף מהרשימה- הביקורות בארה"ב לא מחמיאות בלשון המעטה.

מישהו מכיר את יצרני הכחול- לבן?

לדוגמא- ש.ד.ר. 222, עשוי מ100% נירוסטה איכותית ונראה די טוב במציאות. המכסה מרגיש פחות מוצק ביחס לגראנד-הול ו-WEBER, אך מנגד גם קולמן מרגישים איכותיים ומוצקים מאוד, אך הביקורות קוטלות אותם על חוסר עמידות בטווח קצר (חצי שנה), כך שתחושה זה לא הכל.

איך הש.ד.ר.? מהווים תמורה טובה למחיר? המחיר שלהם לדגם שבגודל 40x70 ו-6 מבערים משאיר עודף מ3000 ש"ח (וניתן להתמקח קצת, ממה שהבנתי).

פורסם

http://www.gazz.co.il

מכיר שני לקוחות מרוצים מאוד, אצל שניהם אכלתי והייתי מרוצה מאוד.

בנויים כמו שצריך ומחזיקים מעמד שנים רבות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

אנו מרוצים מהקולמן. האחריות על המבערים היא 25 שנה! בקולמן. בינינו מספיק גם 10 שנים.

בגריל גז המבערים נגמרים מדי פעם ולהחליף אותם עולה לא מעט.

היה לנו נסיון עם גריל גז של יצרן ישראלי כאשר כולו נירוסטה. היינו מרוצים אבל לאחר מספר שנים כשמבערי הנירוסטה הלכו, וברזי הגז התחילו לדלוף, הסתבר שלגריל יש הרבה מבערים (צינורות עגולים עם חורים) ויקר מדי להחליף אותם.

לוובר יש מוניטין מצוין אבל הם יקרים בטירוף כשמשווים תפוח לתפוח ולא תפוז לתפוח. לדגם שהוצע יש הספק נמוך משמעותית וגריל פועל בהקרנת חום על הצליה ולא אפיה שלו. וובר כנראה משלבים קרינה לא חזקה עם אפיה (מכסה סגור). זה יכול לעבוד אבל זה לא בדיוק גריל. גם כך גריל גז מקרין פחות מאשר גריל פחמים, ולא נראה לי להוריד עוד יותר את הקרינה.

לגבי גראנד הול- איני יודע. לא רציתי גריל שאין עליו ביקורות ב U.S

בהצלחה

יהודה

נ.ב אגב, כתבות בידיעות אחרונות הם לא מקור מהימן. אני לא רוצה לפרט כאן.

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

יהודה,

תוכל לפרט יותר בנוגע לקולמן שברשותך (וכמובן, באיזה דגם מדובר)?

כמו ממתי הוא ברשותך, ומה היקף השימוש בו?

ואם תוכל לציין באיזה גריל ישראלי מדובר- אשמח לדעת. גם אם בה"פ.

לגבי ידיעות אחרונות- הם דווקא שיבחו את קולמן גלקסי 4, הלא כך?

פורסם

חייב לציין דבר אחד:

למרות ה"נתון המפלצתי" של ה COLEMAN בדבר הספקו ב BTU (שמתהדר ב 66,000BTU), אומנם ה WEBER נראה "חלש" לידו ("רק" 23,000BTU) אבל זה רחוק לחלוטין מהמציאות.

אני חייב לציין שב WEBER מעולם לא נתקלנו בשום בעיה של הספק (להפך, לרוב אנחנו בכלל לא עובדים איתו על המקסימום אלא על האיזור הבינוני ואפילו נמוך) ואנחנו משתמשים בכל שטח הצליה ולא רק בחלק. האמת ? המכשיר מאוד (!!!) חסכוני בגז.

למנגל יש "2 מבערים" אבל בתוך המנגל נראים 3 "פסים" של להבה כי אחד מהם הוא כמו "Q"

559_2.jpg

בקיצור - לא הייתי תולה את ההחלטה רק בהספק שהיצרן מתהדר בו, עובדה שהניסיון עימו מראה שגם מנגלים "חלשים" הם מאוד חזקים לכל שימוש נורמלי כמנגל.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לי יש וובר כזה, אבל בלי כירת צד. אני לא כל כך מרוצה מכיוון שצד אחד יותר חם מצד השני. אבל אין לו בעיות אמינות בכלל.

שלי עם רשת אמייל ולא אלומיניום יצוק ואחרי 3שנים היא מראה סימנים של אייפות בהלחמות. אבל הוא עושה את העבודה ולא עושה לי בעיות. פשוט צריך להתרגל שגם הופכים וגם מחליפים צד.

פורסם

עכברוני, הכלי עם כירת צד הוא של COLEMAN ולא של WEBER.

ב WEBER יש "רשת" שהיא יותר סוג של יציקה, כבדה מאוד - זה לא אלומיניום בוודאות. ב WEBER (לפחות בדגם המדובר) אין בעיות של חימום לא אחיד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא, ידידי. הוא התכוון בקישור לוובר אחר. לאחי יש וובר כזה, כמו שאתה כותב.

הוא נחות משמעותית משלי מבחינת כמות מבערים ושטח הצליה. שלי לפי האתר נקרא GENESIS 310.

פורסם

ההבדל בשטח הצליה בין שלך לזה הוא 4 סמ ברוחב ו 4 סמ באורך - לא ביג דיל בכלל. ההבדל במחיר הוא חצי .

השטח עצמו מתאים לכמות בשר ענקית - ולמרות היותו "פשוט" כדבריך, הוא פנטסטי. אם הייתי צריך לקנות לעצמי אחד עכשיו, הייתי קונה כזה ללא ספק.

ה SHOW OFF של המכשירים האחרים לא עושה לי את זה, תכל'ס שניהם יתנו תוצאות טובות.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לאחי יש וובר q200 כ15 שנים! הוא עומד בחוץ בכל תלאות מזג האויר ועדיין לא עבר ניקוי מעולם ולא אכזב לעולם.

לי יש q220 לשכן שלי יש q320 ושנינו אכלני בשר באופן קבוע.

כל עוד ולא מדובר בהכנת מנות ל10~ אנשים הוא כל הזמן מצר שהוא מצטער שלא רכש את ה 220 כי ה 320 פשוט גדול לו מידי לצרכים משפחתיים/אישיים.

בq320 לא ניתן להכין על האש מבלי להדליק את 2 הלהבות וזמן החימום לפני העבודה גדול משמעותית מזו של ה 220 וזה הבדל של הרבה גז.

חיסרון של ה 220 שהמדפים שלו פשוט מצוקמקים, מקסימום מחזיקים משקל של צלחת.

בכל אופן אם אני משווה את וובר q לגרילים אחרים גם בטווח מחיר כפול שאני מתנסה בהם מידי פעם אצל מכרים אז אין בכלל מה להשוות, הם פשוט גרילי גז שעובדים בצורת צליה הכי מוצלחת לדעתי.

כמו כן אופן הניקוי, הפשטות והאחסנה שלהם שונים משאר הגרילים המקובלים.

להסתכל על נתוני btu בגרילי גז זה כמו להסתכל על נתוני watt של רמקולים.

אין ספק שזו רכישה מוצלחת ובטוחה.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...