Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי רכב לפני שנה בבדיקה עצמאית כלומר ללא בדיקה של מכון מסויים.

שילמתי על הרכב וחתמתי עם המוכרת על מסמך מכירת רכב - סטנדרטי כפי שניתן למצוא ברשת.

בעת הרכישה שאלתי האם יש לרכב פגיעות כלשהן או בעיות שצריך לדעת והמוכרת טענה שאין שום בעיה.

היום כאשר אני מחדש את פוליסת הביטוח קיבלתי את טופס העדר התביעות שלי בתוספת ריכוז התביעות של המוכרת שמצויין בהם ירידת ערך לרכב

בסכום של 3000 שקל. (לא צויין כמה אחוזים מדובר)

רציתי לדעת האם מדובר בעילה לתביעה מכיוון שהוסתר ממני מידע חשוב שאם הייתי יודע אותו מראש לא הייתי רוכש את הרכב.

בחוזה שנחתם בינינו לא הוזכר דבר על ירידת ערך לרכב ועל פי חוק היה חייב לציין זאת שם מכיוון שהמוכרת אכן ידעה על כך מכיוון שמסתבר שהיא קיבלה על זה את הכסף מהביטוח.

צירפתי קובץ WORD של החוק כפי שמפורסם ברשת "חוק מכירת רכב משומש"

אשמח לעזרה!

איתי

חוק מכירת רכב מש.doc

פורסם (נערך)

רכשת את הרכב מאדם פרטי או ממגרש סוחרים שחתם על טופס גילוי נאות?

אם רכשת מאדם פרטי, לדעתי אין לך מה לעשות.

ואם רכשת ממגרש, אני לא בטוח שבשביל סכום כזה כדאי להתחיל סאגה בבתי משפט.

בפעם הבאה אל תוותר על הבדיקה.

לא רשמת באיזה רכב מדובר, מה מחירו, האם קנית אותו במחיר מחירן לפני שנה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רכשתי את הרכב מאדם פרטי

הרכב הוא סיריון שנת 2007 ונרכש ב30000 שקל. (מתחת למחיר המחירון בשל תיקונים הייתי צריך לעשות)

האם החוק תקף רק על סוחרים? או גם על אדם פרטי שמחוייב במסירת מידע?

מה כדאי לעשות? או לא לוותר מראש?

פורסם

הי

בעיקרון גילוי נאות חל גם על אדם פרטי, אבל ההנתנהלות מסובכת יותר.

לעניין עצמו - לא כל ירידת ערך הינה פגיעה קריטית שמעידה על תאונה קשה (שלדה).

יכול להיות גם שסך התיקונים היו 3000 שקל.

אם היא קנית את הרכב במחיר נמוך ממחירון, ונמוך יותר מאחוז ירידת הערף הרי שמבחינתה היא כללה את ירידת הערך במחיר.

אם חברת הביטוח נתנה לה ריכוז תביעות של המוכרת, נסה לבקש גם דוח שמאי מהתאונה (אגב, אני לא מכיר שחברת ביטוח נותת מידע על מבוטחים אחרים, המבוטח הוא בעל הרכב לא הרכב עצמו, לכן אני מניח שיש לך קומבינות כאלו או אחרות.)

פורסם

איך תוכיח שהיא לא אמרה לך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז ככה

לאחר בדיקה עם חברת הביטוח, המידע היחיד שהסכימו לתת לי הוא שיש לרכב 7% ירידת ערך

וההוכחה שאפשר להציג זה אותו מסמך שחתמנו עליו במעמד מכירת הרכב שאני צריך לבדוק שרשום בו שאין ירידת ערך וזה יבוא לטובתי

המחיר אותו שילמתי כאמור נמוך מהמחיר מחירון ושוב הוא בגלל שהיו טיפולים שהיה צורך לעשות ברכב ולא בגלל ירידת הערך

בחברת הביטוח אמרו לי שבעיקרון המוכרת צריכה הייתה לספר לי על כך אבל הם לא מוכנים להיות סנגורים(:

מה שווה לעשות?

פורסם

השאלה היא כמה זמן יש לך לשרוף..

מעבר להיבט ה(אולי) פלילי, שבו אתה רק מגיש תלונה והמשטרה (מדינה) כבר תחליט אם לתבוע (והיא תקבל את הקנס), אתה יכול לפנות לתביעות קטנות.

כיוון שאתה נוהג כבר שנה על הרכב והתאונה שתוקנה לא הפריעה לך למעשה עד שגילית אותה בטעות, המקסימום שאתה יכול לקבל בתביעה הוא אחוז ירידת הערך.

אתה רק צריך לוודא שהיא הצהירה בכתב שהרכב לא עבר תאונה שבגינה ירידת ערך (ולא - תאונה שגרמה לפגיעת שלדה וכו')

ואגב - המוכרת הייתה היד הראשונה?

• תוכן חדש...