Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברשותך אני מעלה את השאלה הזו כאן כי אולי יש לך דרך לבדוק זאת,

יש משהו מוזר ולא ברור במנוע הזה(1.4 8V) , בספר הרכב רשום שיש ליבדוק מרווח דחיפים כל 60K (check valve tappet clearance), אך במוסך אומרים שלא עושים זאת, מה גם שגם בחו"ל הנושא הזה לא מוסדר וגם אצלם נותני השירות לא מודעים שיש כאן מנוע שדורש בדיקות מרווח והחלפת הדיסקיות האלה ולכן יש דיונים בהתאם, כניראה פיאט אשמים בחוסר בהירות בנושא הזה.

גם בספר של האיבו מופיע שיש לבצע את הבדיקה הנ"ל:

tappetcheck.jpg

בELEARN של הגרנדה(המנוע זהה אאל"ט) יש פרוצדורה מסודרת של אופן הבדיקה של המירווח כמו שדרוש בספק הטיפולים, השאלה מה עלינו לעשות? אולי לא בודקים זאת כל עוד המנוע תקין כי הוא לא דורש החלפה? (אלא רק בעת פתיחת ראש).

מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו שכן בדקו לו מרווח דחיפים/החליפו?

תעיינו כאן יש את כל רשימות החלקים:

http://eper.fiatforum.com/eper/navi?MOD_COD=199&COUNTRY=012&GRP_COD=101&CAT_COD=2Y&SBMK=F&DRIVE=D&MAKE=F&COMM_MODEL=FPUN&ALL_FIG=1&LANGUAGE=3&PREVIOUS_KEY=PARTDRAWDATA&NEW_HTTP=TRUE&ALL_LIST_PART=0&SB_CODE=-1&KEY=PARTDRAWDATA&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=3&WINDOW_ID=1&SGRP_COD=7&SGS_COD=11&DRW_NUM=2

naread.png

tappets.jpg

הינה למשל המנוע בגרנדה 2009 עם המיכסה פתוח רואים את הדיסקיות הנ"ל(הגרנדה של אחיין שלי שניקנה לא מיזמן בעת טיפול במוסך-ניראה טוב לא?)

IMG_20150507_103915.jpg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לא מתחייב על זה, אבל לדעתי חלפים לפיאט זולים יותר מטויוטה.

יש בזה עניין חזק של מזל - אפשר ליפול גם על יפנית במצב גרוע שבמבט ראשון תחשב למציאה: יד ראשונה מזקן, ק"מ נמוך כי הרכב נסע רק בעיר.

מה שלא אמרו לך זה שאת השמן החליפו כל שנתיים (כי האוטו בקושי נסע), המנוע מלא פיח בגלל נסיעות קצרות על מנוע קר וב5 שנים האחרונות הוסיפו מי ברז כי אחד הצינורות נסדק וזה "לא נורא".

זה לא מזל זה סטטיסטיקה, יש הבדל. בגדול, האנשים מסביבי עם טויוטה מדווחים על אמינות גבוהה מאוד, ברנו פחות ובפיאט מדווחים על הרבה יותר תקלות.

נכון שתמצא דוגמאות הפוכות, אולי תמצא פונטו 0 תקלות עם 200K ק"מ, אבל מילת המפתח היא 'שכיחות '.

אגב, בקניית רכב, דבר ראשון שאני בודק זה סימנים למי ברז ברדיאטור, אם יש חשש אני בורח, לא משנה מה שאר הנתונים של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אם כבר מדברים על סטטיסטיקות ומספרים, מה הייתה ההוצאה של פות"ש על תקלות נטו ולא על טיפולים שוטפים ובלאי סביר של רכב ישן? את הסכום הזה צריך להוסיף למחיר הקניה ולחשוב אם ב2012 היה ניתן לרכוש יפנית שנת 98.

אחרי זה לשקול גם את חשיבות התוספות כמו abs וכריות אוויר שלא הגיעו בכל רכב בשנים האלו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אגב, בניתוחי עלות שלי, אני מחלק לשלוש קטגוריות: 1. טיפולים. 2. צמיגים ומצבר. 3. תיקונים- גם אם בוצעו במסגרת הטיפול.

לפעמים אני שומע את המשפט " חוץ מטיפולים אני בכלל לא מגיע למוסך" אחרי שיחה קצרה מסתבר שבטיפולים החליפו גיר, קלאץ, רדיאטור, חיישנים.... ומה לא. ניתוח עלויות נכון מציג את כל העלויות.

דבר נוסף, אני מעריך שלי תיקון תקלות האלו היה עולה פי שלוש מלפות"ש, בגלל שהוא מטפל בעצמו.

אחרי זה לשקול גם את חשיבות התוספות כמו abs וכריות אוויר שלא הגיעו בכל רכב בשנים האלו.

ומצד שני את אובדן ימי העבודה ועוגמת הנפש עם כל הביקורים במוסך.

נוסע בפריוס 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
זה לא מזל זה סטטיסטיקה, יש הבדל. בגדול, האנשים מסביבי עם טויוטה מדווחים על אמינות גבוהה מאוד, ברנו פחות ובפיאט מדווחים על הרבה יותר תקלות.

נכון שתמצא דוגמאות הפוכות, אולי תמצא פונטו 0 תקלות עם 200K ק"מ, אבל מילת המפתח היא 'שכיחות '.

אגב, בקניית רכב, דבר ראשון שאני בודק זה סימנים למי ברז ברדיאטור, אם יש חשש אני בורח, לא משנה מה שאר הנתונים של הרכב.

האנשים סביבך מחולקים באופן כזה שכמות הטויוטה, הרנו והפיאט שווה וכולן מטופלות באותה רמת אחזקה?

אם לא, הסטטיסטיקה הזאת לא שווה הרבה.

בדרך כלל בעלים ישראלי טיפוסי של טויוטה 98 ישקיע קצת יותר באחזקה מאשר בעלים של קליאו 98 כי המחירון גבוה יותר ויש לו הצדקה לתקן דברים שלבעל הקליאו אין. בין היתר, בגלל זה הקליאו תיזרק לפח מהר יותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מורזילקה, מה נוח לי ? להגיד שטויוטה עדיף על פיאט ? בכלל לא בטוח. השאלה שלך היתה כמה עלו התקלות, פות"ש רשם כאן איפשהו את הסיכום, רק ציינתי שלנהג הממוצע שמטפל ברכב במוסך זה יעלה פי שלוש. ויעצתי לך כשמישהו מספר לך על עלויות רכב, לקחת את מה שהוא אומר בערבון מוגבל, פרטתי את הסיבות.

אנשים סביבך מחולקים באופן כזה שכמות הטויוטה, הרנו והפיאט שווה וכולן מטופלות באותה רמת אחזקה?

אם לא, הסטטיסטיקה הזאת לא שווה הרבה.

נכון, המדגם קטן ולא מספיק כדי להגיע למסקנות. מה שכן הוא תואם את הדיעה הרווחת בציבור, לגבי אמינות של רכבים יפניים.

נוסע בפריוס 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי הדיעה הרווחת בציבור לא שווה הרבה לאינדיבידואל חושב ופירטתי למה בשרשור על הרכב של הישראלי הממוצע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לדעתי, לא צריך לזלזל בישראלי הממוצע, הסטיגמות לא נולדו מאליהם, בדר"כ יש להן בסיס. יש מקרים שבהם חברה שיפרה אמינות ואז הסטיגמה כבר לא תקפה, אבל חשוב לדעת שהיא הייתה לפחות נכונה בעבר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
כלכלית נטו, אני חושב שאם קונים אקזמפלר יפני (כמו שרייד או סטרלט) מאותן שנים, בסה"כ ההוצאות לאורך כמה שנים יהיו זולות יותר.

דבר נוסף שחשוב לקחת בחשבון - זו ההשכלה והידע שנרכש, בית הספר למכונאי מתחיל שהעבירה אותך הפונטו עשוי להתברר כהשקעה משתלמת מאד בעתיד..

בשנת 2009 הייתה לי סטארלט 93(שקניתי מחבר פורום אגב), שהייתה די מוזנחת(לצערי קניתי אותה כשלא הבנתי כלום) והיא עשתה לי כול כך הרבה בעיות, שבאמת אני לא הייתי ממליץ לאף אחד משהו שכזה.

באמת שברכבים שגילאים כאלה, אני חושב שזה עניין של מזל נטו. לא חושב שהתוצרת משנה משהו.

פורסם
מורזילקה, מה נוח לי ? להגיד שטויוטה עדיף על פיאט ? בכלל לא בטוח. השאלה שלך היתה כמה עלו התקלות, פות"ש רשם כאן איפשהו את הסיכום, רק ציינתי שלנהג הממוצע שמטפל ברכב במוסך זה יעלה פי שלוש. ויעצתי לך כשמישהו מספר לך על עלויות רכב, לקחת את מה שהוא אומר בערבון מוגבל, פרטתי את הסיבות.

הדיון לא היה על כמה זה היה עולה לו אם כל התיקונים היו עוברים במוסך, אלא חישוב העלויות ביחס לרכב יפני מקביל משנתון זהה שאמור להיות אמין יותר.

התקלות (החלפת מצבר, צמיגים, טיימינג, שמן, פילטר שמן ופלאגים לא נקראים תקלה, גם בטויוטה וגם בדייהטסו צריך לטפל):

ראש מנוע: 1300 שח (תקלה)

חוטי ההצתה, הפלאגים וקויל אחד עקב בעיה של גמגום המנוע: 170 ש"ח (תקלה)

משאבת דלק: 280+100 (בלאי של אוטו ישן)

ציריה: 300 (גם הציריות היפניות וגם הגרמניות לא חיות לנצח)

זרוע ההגה:150 (ספק בלאי ספק תקלה, נגיד שתקלה)

חוטי ההצתה והפלאגים שוב: 130 ש"ח (תקלה)

צינור מים: 100 ש"ח (בלאי)

יוניט בלם: 45 שקל (בלאי)

גומיות שסתומים: 21 שקל (בלאי)

מחזיר שמן גל זיזים: 25 ש"ח (בלאי)

סך הכל התקלות: 1750, חלקן כן תוקנו במוסך (ראש מנוע, זרוע הגה) אז נניח עוד 1000 ש"ח עבור התקלות האחרות ועוד 1000 ש"ח סתם כי אולי לפיאט יש בלאי מואץ לעומת היפניות קיבלנו 3750.

נשאלת השאלה, האם ב2012 היה ניתן לרכוש שרייד\סטארלט\סוויפט משנתון 98 ב(3750+2500=) 6250? והאם זה היה מבטיח 100% של אמינות מופתית ואז מכירה ב1000 ש"ח יותר מהקניה?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

גיק, כיוון שסתומים על ידי שימסים זה מצרך נדיר. אין לאף אחד מושג מאיפה קונים שימסים, אז אף אחד לא מציע בדיקת מרווח וכיוון שסתומים לרכבים כאלה.

כמובן שזה לא פותר אותנו מלעשות את זה.

ספרינג, זה מה שיש לי להגיד על תיאורית הרכבים האירופאים הלא אמינים:

אין בעיה ספציפית עם פונטואים, הבעיה בכלל לא ברכב אלא בבעלים שהיו לו.

בגלל שפונטו בתפיסה זה רכב זול, בעלים של רכבים כאלה לרוב מושכים תקלות, מתעסקים בקומבינות ומחפשים איפה אפשר לחסוך עוד 15 שקל.

יוצא שלפני קניה של פונטו צריך לעשות בדיקה לבעלים לפני בדיקה של הרכב.

אין טעם להפוך את השרשור להתנצחות בין התוצרות. איש הישר בעיניו יעשה.

70% מהאנשים סביבי חושבים שאני ממש אידיוט שהוצאתי 30 אלף ש"ח על פיאט. שימשיכו לחשוב. ככל שיאמינו בזה יותר, כך אקנה את הפיאט הבאה שלי בזול יותר.

עוד דבר ששיעשע אותי, כשהרצתי חיפוש בפשפשוק בפייסבוק לפיאט פונטו, היו די הרבה תוצאות לא רלוונטיות בצורת תגובות כמו "מה זה נראה לך? פיאט פונטו?", "לך חפש לך פיאט פונטו", "אנשים חושבים פה שוואגית זה עוד יונדאי או פיאט פונטו תתעוררו זה רכב לחיים לא לשנתיים ולברזל" (אמיתי, נשבע לכם: https://www.facebook.com/groups/pishpeshuk.cars/permalink/335549043235625 )

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

+1, מצידי שימשיכו ככה, בקצב הזה אתחדש בשנה הבאה בע"ה בבראבו טורבו 2010 ב30K שקל :-), שימשיכו לזלזל בפיאט וילכו ליקנות טויוטה 2002 באותו המחיר :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני חושב שהמחלוקת ביני לבין מורזילקה קטנה ממה שנראה כאן. בגדול טויוטה אמינה מפיאט, אבל מצד שני המחיר יותר יקר כך שכלכלית אני לא בטוח מה עדיף לרכוש. אני אישית מוכן לשלם יותר על רכב אמין, משיקולים של כאב ראש ובזבוז ימי עבודה, גם אם בסוף זה יוצא יקר יותר.

מבחינת חישובי עלויות, מעט אנשים יודעים להציג עלויות אמיתיות ולהבחין בין בלאי לבין תקלות. בניתוחים שלי אני מציג הבחנה בין 3 קטגוריות, זו הצגה שמאפשרת השוואה בין רכבים שונים:

1. טיפולים שוטפים- כולל בלמים.

2. תקלות- כולל בלאי.

3. צמיגים ומצבר- קטגורה המייצגת אחזקה יקרה מאוד אולם בתדירות נמוכה.

בשיטה זו אני מקבל אינדיקציה גם היכן הטיפולים השוטפים יקרים יותר, וגם הפרדה מוחלטת של התקלות נותנת מדד לאמינות.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מצד שני,הסתכלות על מחיר נטו היא גם לא נכונה. לרוב רכב שקונים ביוקר גם מוכרים ביוקר.

בגלל זה לרוב קוני האופטרות,אוואו ושאר הרכבים הזולים,חושבים שהם עשו את העסקה של החיים,אבל ביום המכירה ,הם מרגישים את הכיף.

• תוכן חדש...