Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אז אני חושב להחליף כמה דברים במערכת הרכב שלי ,אבל הפעם אני מנסה להתקין בעצמי ולחסוך קצת, אז אני מרכיב את הקומפננטים morel tempo 6 שיש על הקרוסים שלהם 0/+3db ו 6db אני לא מבין מה זה ,ו איזה מהם לבחור, ומה השינוי יהיה.

שאלה בצד מה אתם חושבים על המגביר (mb quart OA800.4) כי אני צריך מגביר (100-125rms x 4) כדי להחליף את המגביר crunch) pz900.4) בגלל הרבה אנשים אמרו שהמגביר הזה צריך להחליף ויהיה הבדל גדול באיכות ובגובה הקול, חשבתי על (infinity kappa four) להביא מחול שעולה עלי פחות כ 1000 ש"ח מארץ, אבל כפי שראיתי הרבה אנשים אומרים שיש פעיה בו שנוצר קול מוזר נמוך מאוד חוץ מזה הוא מגביר חבל על הזמן.

אז מה אתם אומרים ותודה על העזרה.

פורסם

זה יכול לעזור :

http://www.morelhifi.com/wp-content/uploads/2012/04/TEMPO_2-way_5_6.pdf

0/+3db מדובר בהנחתה או העצמה של הטווטר ב3DB

משמע במצב +3 הטוויטר יהיה יותר דומיננטי

ה-MBQ מגבר בסיסי לא רע מסידרת האוניקס

אני לא יודע אם הוא יהיה משמעותית טוב יותר מהקראנצ שיש לך כרגע.

האינפיניטי הוא מגבר פול ריינג קלאס D

מהדור הישן מגבר קטן חזק וטוב ,אם כבר באותו סיגמנט אתה יכול להביא מחו"ל

מגברים פולריינג קלאס D מהדור החדש כמו

NVX JAD800.4

Precision Power PPI P900.4

Polk Audio PA D4000.4

שהם כולם אותה גברת בשינוי אדרת

ומבוססים על אותו בורד.

פורסם

ואתה מעדיף מגברים מקלאס D ?? איזה מגביר את תסים לסיט morel tempo 6 קומפוננטים קדימה ו 6X9 אחורה ??

פורסם

עבור רמקולים כמו טמפו לא בטוח שהייתי טורח בכלל להשתמש במגבר

רכישה של מגבר כולל התקנה שלו תקפיץ לך את העלות בצורה רצינית ,ואם כבר מגבר עבור רכיבים כאלו

הייתי נישאר עם הקראנצ שיש לך כרגע ,גם אם לא תהיה מרוצה מהתוצאה להחליף מגבר זה לא עניין מסובך.

פורסם

יש לי כבר מערבת אבל אני צריך יותר קול ואיכות גם אז אני צריך מגביר, נראה לי שהמגביר ה NVX JAD800.4 חבל על הזמן שנותן כוח יותר ממה שכתוב עליו אבל יעלה עלי יותר אולי אני אליך עם ה mb quart ואראה איך יהיה לפי מה שראיתי שאנשים נסו אותו שהוא מגביר מעולה ויש גם בארץ.

פורסם

בטח, יש לי מגביר crunch pz900.4 רמקולים jbl gto938 אחורה ו קדימה קומפוננטים jbl gto608c ו pioneer deh-x9600bhs רדיו דיסק הדבר שקניתי נראה לי שהמגביר הוא כרטה והחלפת אותו תעזור הרבה, הרמקולים בסדר ואולי אם אחליף את המגביר יהיה לי מספיק ללא להחליף אותם, אבל למה לא אם המוריל מוסיף איכות ורמות יותר גבוהות של קול.

התקציב יהיה בסביבות 2000-2500 בלי התקנה אני יכול למכור מה יש לי בנתיים אחרי כך 900שח אולי ??

פורסם

אל תתיח את האשמה במגבר, הם אמונם לא שיא האיכות אבל כך גם שאר הרכיבים, יש השקעות יותר טובות בשבילך ממגבר.

אישית אני חושב שהסטים של JBL צורמים, ואני (שוב פעם,אישית) לא אוהב אותם, יכול להיות שהתקנה של המורל מקדימה, ביטול של ה 6/9 מאחורה וכיוון נכון של המגבר יניב תוצאה הרבה יותר טובה, וגם עדיפה מאשר החלפה של המגבר.

את הכסף שתחסוך על החלפת המגבר, תשקיע בבידוד בדלתות - השקעה יותר משתלמת.

SCANSPEAK

פורסם

אם אני הבנתי נכון, אתה אומר לנסות בראשון להחלפת רק את הרמקולים ולנסות בנתיים בלי החלפת המגבר ?? (המגביר שלי לוקח 8 gauge ו פיוזים 20X2 וזה נראה קצת מוזר שהוא נערפ ב 115X4 ב 4OHM ואמרו לי בפורום יותר מפעם שהוא כולכך פחות חלש מזה)

השבועים שעברו הייתי חושב על בידוד אבל לא הייתי בטוח שיש אפשריות הרבה בארץ, אז כמה עלותו ואישו אני יכול לעשות בידוד או שאני יכול לעשות את זה בעצמי אם לא מסובך ??

יש לי mazda lantis 2002 וגר באזור כפר סבא רעננה.

פורסם (נערך)

נתוני המגבר של הקראנץ' הינם נתוני מקסימום (שאינם ממש רלוונטים) ולא RMS. לא הצלחתי למצוא נתון כזה (יש את הדגם הקודם עם נתוני מקסימום דומים, בהם ההספק RMS עומד על 4X57.5 ב-4 אוהם ו-4X112.5 ב-2 אוהם).

הרמקולים שיש ברשותך כרגע הינם בעלי התנגדות של 2 אוהם בניגוד למורל שבעלי התנגדות 4 אוהם.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
נתוני המגבר של הקראנץ' הינם נתוני מקסימום (שאינם ממש רלוונטים) ולא RMS. לא הצלחתי למצוא נתון כזה (יש את הדגם הקודם עם נתוני מקסימום דומים, בהם ההספק RMS עומד על 4X57.5 ב-4 אוהם ו-4X112.5 ב-2 אוהם).

הרמקולים שיש ברשותך כרגע הינם בעלי התנגדות של 2 אוהם בניגוד למורל שבעלי התנגדות 4 אוהם.

אז לפי מה שאתה אומר אני חייב להחליף מגביר אם עובר למורל, לא ??

פורסם

לא. אני ממש לא אומר את זה.

אין הכרח שההספק של המגבר יהיה זהה לזה שהרמקולים יכולים לספוג.

ראה אפילו את הודעתו של Audio King שאומר שהוא לא בהכרח היה טורח להגביר בכלל את הטמפו.

אם יצא לך לשמוע את המורל ואהבת את הצליל שלהם על פני הJBL, אז אין סיבה לשלול מעבר אליהם בגלל המגבר.

מה גם שבהתנגדות גבוהה יותר, קל יותר למגבר לשלוט באלמנטים כך שתאורטית זה גם מהווה יתרון.

פורסם (נערך)

על רגל אחת, בידוד ימנע רעידות מיותרות ממרכב הרכב, יעזור לרמקול להפיק צליל מדוייק יותר.

אם אתה רוצה לקרוא עוד, גש לFAQ של הפורום (קצת אחרי חצי עמוד) -

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&a=6

יש גם עוד שרשור נרחב על הנושא - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?429259-%D7%91%D7%99%D7%93%D7%95%D7%93-%D7%A8%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%A1%D7%91%D7%A8-%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98-%D7%A2-quot-%D7%99-%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%92-STP&highlight=STP

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תוכן חדש...