Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בבחור שאני מכיר אישית והייתי מאוד ספקן לגבי סיכוי הזכיה שלו מול צמפיון..

הסיפור הכללי היה שאותו בחור רכש אוקטביה חדשה . הרכב התגלה כלימון. כמובן שצמפיון התכחשו לכך שיש בעיה חריגה והלכו בדרך ה"רגילה"של תיקונים על גבי תיקונים. עד שנמאס לו. הוא השאיר את הרכב אצלם במוסך והגיש תביעה נגדם.

סופו של דבר, הרכב הוחזר לצמפיון והוא פוצה בסכום נכבד.

למי שמעוניין לקרוא : http://www.courts.co.il/1608379/%D7%A4%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%A1%D7%91%D7%A8%D7%92-%D7%95%D7%90%D7%97'-נ'-צ'מפיון-מוטורס-בע"מ-ואח'

פורסם

בקיצור צ'מפיון קנו אוקטביה 1.4 אלגנס בת שנתיים ב108K ויעבירו אותה לאוטודיל למכירה ב95K~100K.

את הייטי לימון הם מכרו תוך שבוע, גם האוקטביה הזאת תעוף די מהר.

"פיצוי" של ממש אין פה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

השמאי כתב שאחרי החלפת מחשב ניהול מנוע הכל הסתדר. מוזר שלא חשבו בפעם הראשונה-השישית שהרכב היה במוסך.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

לא היה לי זמן לקרוא הכל, רק את החלק האחרון, אבל על איזה סכום נכבד אתה מדבר? הוא לא קיבל בחזרה את הסכום בו רכש את הרכב. סה"כ אם הבנתי נכון קיבל מחירון +4K על עוגמת נפש.

וזה בכלל מצביע על תביעה לא רצינית (אני ממש לא מבין בתחום המשפט, זו רק דעתי):

"באשר לדרישת התובעים לפיצוי בגין הפסד זמנים וימי עובדה, הוצאות תחבורה, הוצאות כלליות ונלוות, הוצאות השכרת רכב חליפי ועגמת נפש. טענה מסוג זה יש לתמוך בראיות מתאימות. בענייננו טענות התובעים לעניין זה נטענו בעלמא. לא צורפו אסמכתאות שיעידו על הפסדי שכר שנגרמו לתובעים ו/או הפסדים אחרים ועל כן דין טענת התובעים לעניין זה להידחות."

פורסם

לי יש קצת תהיה אם התאונה - כנראה די קשה ובחזית - שהיתה פחות מחודשיים אחרי קבלת הרכב (הבנתי שקיבלו אותו במאי 12 והתאונה היתה באמצע יוני) גרמה להרבה תקלות חשמל שבאו בהמשך, אולי החבטה היתה רצינית וזעזעה מגעים וחיבורים. מה שלפעמים מספרים כ"אז החליפו פגוש ומכסה מנוע והנה הכל כמו חדש". רק כמו.

אכן היו הרבה תקלות ופה סוללת העדים, שבא כוחם הביא והכין את החקירה שלהם, נתנה חיזוק לטענה שיש יותר מידי תקלות ומשהו ברכב הספציפי הזה אינו נורמלי ובודאי שאינו לפי הציפיות של רוכש סביר. צ'מפיון היתה צריכה להגיד להגנתה משהו על כך שאסור לפתח ציפיות ממנה....

חוסר ההוכחה של הוצאה לשכירת רכב או הוצאות אחרות הוא פאשלה, כך שאולי לא היו כאלו, כי אני סבור שאם היתה ניירת כזו העו"ד של התובעים היה מציג אותה יחד עם כתב התביעה.

לא הבנתי מה קרה עם הרכב בין מרץ או אפריל 13 שאז השופטת הורתה לתובעים לקבל חזרה את הרכב עד מתן פסק הדין אחרי כשנה, כי המחיר וההתייחסות היא לאותו זמן של מרץ 13.

מה שאפשר ללמוד הוא הצורך לתעד בכתב טענות על איכות ובעיות המדווחות ליבואן/מוסך היבואן, וכמו שכותבים פה בהרבה עצות בשרשורים אחרים - טענות על הוצאות ונזקים צריך להוכיח היטב. הפיצוי, אם בכלל ניתן, הוא בחזקת סביר.

לא נעים (בתחושה וגם בנסיעה) כאשר דברים כאלו קורים עם רכב חדש לגמרי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כמה דברים משעשעים (או לא) שעולים מספק הדין:

א. מכיוון שהרכב נרכש דרך ליסקאר (אני מהמר על ליסינג מימוני) - צ'מפיון ניסו לטעון שהתובעים לא יכולים לתבוע :-)

ב. ההנחות שמקבלת ליסקאר לא משהו...

ג. השופטת מפנה לפסקי דין קודמים נגד יבואניות רכב, לפחות אחד מהם נגד צ'מפיון :-)

ד. לסכום צריך להוסיף הצמדה וריבית של שנה ומשהו - לא מעט.

ה. השופטת כנראה מעולם לא נתקלה ברכב לימון, אחרת היתה פוסקת עבור עגמת נפש הרבה יותר, גם בלי להראות קבלות ושעות אבודות...

ו. אולי אם זה היה בליסינג תפעולי היה להם פחות אכפת ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בקיצור צ'מפיון קנו אוקטביה 1.4 אלגנס בת שנתיים ב108K ויעבירו אותה לאוטודיל למכירה ב95K~100K.

את הייטי לימון הם מכרו תוך שבוע, גם האוקטביה הזאת תעוף די מהר.

"פיצוי" של ממש אין פה.

לצערי לפני אי אלו שנים חבר טוב שלי קנה בורה דיזל אוטו' מאוטו דיל, בת שנה ו 30K ק"מ יד ראשונה וכו' והתברר אחרי 50K ק"מ שהוא עשה, ושימו לב יותר מ 40K ש"ח תיקונים (כן אחרי "הנחות" למינהם) שהרכב היה לימון והרכב נמכר באופן פרטי (הוא לא הסכים לשמוע על טריד אין חוזר באוטו דיל) במחיר זנות.

פורסם
לצערי לפני אי אלו שנים חבר טוב שלי קנה בורה דיזל אוטו' מאוטו דיל, בת שנה ו 30K ק"מ יד ראשונה וכו' והתברר אחרי 50K ק"מ שהוא עשה, ושימו לב יותר מ 40K ש"ח תיקונים (כן אחרי "הנחות" למינהם) שהרכב היה לימון והרכב נמכר באופן פרטי (הוא לא הסכים לשמוע על טריד אין חוזר באוטו דיל) במחיר זנות.

יש לצערנו מקרים כאלה וזה אכן מאד מאד לא נעים לרוכשים.

חבל שאין יותר רוכשי רכב שקוראים כאן ויכולים להמנע מלקנות רכבים ספציפיים אלה שמגיעים למגרשים ונופלים לקונים תמימים.

קובי

:-)

פורסם (נערך)
לי יש קצת תהיה אם התאונה - כנראה די קשה ובחזית - שהיתה פחות מחודשיים אחרי קבלת הרכב (הבנתי שקיבלו אותו במאי 12 והתאונה היתה באמצע יוני) גרמה להרבה תקלות חשמל שבאו בהמשך, אולי החבטה היתה רצינית וזעזעה מגעים וחיבורים. מה שלפעמים מספרים כ"אז החליפו פגוש ומכסה מנוע והנה הכל כמו חדש". רק כמו. יכול להיות. אבל בכל מקרה , התיקון היה בצמפיון, לכם אינם יכולים לטעון שהתקלות באו בעקבות התאונה שאו אז הם יוצאים בעצם כנגד המקצועיות של התיקון של עצמם..

אכן היו הרבה תקלות ופה סוללת העדים, שבא כוחם הביא והכין את החקירה שלהם, נתנה חיזוק לטענה שיש יותר מידי תקלות ומשהו ברכב הספציפי הזה אינו נורמלי ובודאי שאינו לפי הציפיות של רוכש סביר. צ'מפיון היתה צריכה להגיד להגנתה משהו על כך שאסור לפתח ציפיות ממנה....

חוסר ההוכחה של הוצאה לשכירת רכב או הוצאות אחרות הוא פאשלה, כך שאולי לא היו כאלו, כי אני סבור שאם היתה ניירת כזו העו"ד של התובעים היה מציג אותה יחד עם כתב התביעה. העו"ד של התובעים הוא התובע עצמו:wink:

לא הבנתי מה קרה עם הרכב בין מרץ או אפריל 13 שאז השופטת הורתה לתובעים לקבל חזרה את הרכב עד מתן פסק הדין אחרי כשנה, כי המחיר וההתייחסות היא לאותו זמן של מרץ 13.

מה שקרה זה שבעל הרכב העמיד אותו ליד ביתו ולא השתמש בו עד מתן פסק הדין

מה שאפשר ללמוד הוא הצורך לתעד בכתב טענות על איכות ובעיות המדווחות ליבואן/מוסך היבואן, וכמו שכותבים פה בהרבה עצות בשרשורים אחרים - טענות על הוצאות ונזקים צריך להוכיח היטב. הפיצוי, אם בכלל ניתן, הוא בחזקת סביר.

לא נעים (בתחושה וגם בנסיעה) כאשר דברים כאלו קורים עם רכב חדש לגמרי.

תגובה בכחול

עריכה אחרונה על ידי glmn180
פורסם

אני דווקא חושב שהפיצוי הולם.

לא מדובר בלימון אשר לא ננהג כלל לאור התקלות- נכתב כי בשנה הראשונה הרכב ביצע נסועה של 20K ק"מ,

כך שהחזר של 100K ש"ח + כמה אלפים לעוגמת נפש + כמה אלפים שכר טרחה + ריבית והצמדה הוא בהחלט ראוי.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...