Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עד כמה שאני יודע זה אותו הגיר אבל ברנו אין את הבעיות האלו וזה אולי (השערה אישית שלי) בגלל כיול יותר טוב שעשו רנו ליחידת הבקרה שמפעילה את המצמדים

ולמה שברנו המצב יהיה שונה?

לחבר בעבודה יש מגאן וכבר החליפו מצמדים\עדכנו גירסה פעמיים וכנראה שזה לא הסוף...

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואגב, מה זה אומר "גיר מחליק" ואיך מזהים את הבעיה הזו, לא עלינו?

כשהקלאץ' שלך יתחיל להחליק, מהר מאוד אתה תרגיש את זה.

כרגע אני חווה את הבעיה באופנוע שלי לאחר שאימצתי מאוד את האופנוע בעלייה בשטח וככל הנראה שרפתי את הקלאץ'.

בקצרה, מדובר על כך שאתה מאיץ את כלי הרכב ומרגיש שפתאום הסל"ד עולה מבלי שהמהירות עולה באופן לינארי.

כלומר, ההרגשה היא של פול גז בניוטרל.

הבאסה במקרה שלי היא שאני אסיים את העניין בנזק של כ-2,000 שקל והאופנוע יחזור לעצמו.

לפחות אני מתנחם בעובדה שאם זה היה קורה בקורולה הרובוטית של אשתי, הנזק היה גדול בהרבה.

פורסם

בפוקוס שלי אין שום רעידות, הגיר זוחל יפה מאד גם בעליה בלי לרעוד.

אצלי הקלאץ' התחיל להחליק תחת עומס, ואחרי הרבה ויכוחים עם המוסך בסוף הוחלפו הקלאצ'ים והתגלה שבאמת הייתה נזילה

ממחיזר שמן שגרמה להחלקה בתנאי חום ועומס ממושך. מאז הגיר עובד יפה, למעט הבעיות הרגילות שלו כמו הססנות או החלפות אלימות

לפעמים בנהיגה אגרסיבית, אבל זה כבר סיפור אחר (עניין של תוכנה).

לפות"ש - תמשיך להתלונן ולהתעקש, תנסה לבקש הדגמה על רכב אחר זהה לשלך ותראה אם שם המצב יותר טוב.

אם צריך אפילו תלך לנסיעת מבחן בסוכנות. בסוף יחליפו לך קלאצ'ים ובשאיפה זה יפתור את הבעיה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

המצב שאתה מתאר פה הוא נורמלי בגירים רובטיים.

יש רעידות בנסיעה איטית, ככה זה בידיוק כמו ידני .

בלי קשר לעניין, לפורד פוקס יש מחלה של קלאצ'ים שמתים מהר וזה גורר "החלקה" בין הילוכים (מה זה אומר החלקה?, אתה מרגיש מכה חזקה והשתהות קלה במעבר בין הילוכים, אי אפשר לפספס את זה).

בפוקוס שלנו זה הגיע למצב שהרכב נכבה פעם אחת שהייתי ברוורס בעליה ממש כמו ידני שהחליק לו הקלאץ.

החליפו (לטענת חברת הליסינג) שוב (פעם שנייה ב 50 אלף קילומטרים) קלאצי'ם וכרגע אחרי 5 אלף קליומטר זה עדיין לא קרה שוב.

להגיד לך שזה קורה גם בפיאסטה? אין לי מושג.

להגיד לך שזה יקרה בוודאות אצלך? אף אחד לא יכול.

לכן, תרגע שתה כוס מים, קנית אחלה רכב יש לך אחריות וליבואן שלך יש שירות סביר בהחלט.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
המצב שאתה מתאר פה הוא נורמלי בגירים רובטיים.

יש רעידות בנסיעה איטית, ככה זה בידיוק כמו ידני .

בלי קשר לעניין, לפורד פוקס יש מחלה של קלאצ'ים שמתים מהר וזה גורר "החלקה" בין הילוכים (מה זה אומר החלקה?, אתה מרגיש מכה חזקה והשתהות קלה במעבר בין הילוכים, אי אפשר לפספס את זה).

בפוקוס שלנו זה הגיע למצב שהרכב נכבה פעם אחת שהייתי ברוורס בעליה ממש כמו ידני שהחליק לו הקלאץ.

החליפו (לטענת חברת הליסינג) שוב (פעם שנייה ב 50 אלף קילומטרים) קלאצי'ם וכרגע אחרי 5 אלף קליומטר זה עדיין לא קרה שוב.

להגיד לך שזה קורה גם בפיאסטה? אין לי מושג.

להגיד לך שזה יקרה בוודאות אצלך? אף אחד לא יכול.

לכן, תרגע שתה כוס מים, קנית אחלה רכב יש לך אחריות וליבואן שלך יש שירות סביר בהחלט.

איך הגעת למסקנה שזה מצב נורמאלי בגירים האלה? בגלל שזה בכל הפוקוסים? זה לא אמור לקרות באף גיר רובוטי. ואם היבואן נותן שירות טוב לפי מה שאתה אומר אז למה הוא מיתעקש לנפנף ולא להחליף את המצמדים?

פורסם

רעידות בנסיעה איטית קורות בכל גיר רובטי, זה אופי הפעולה שלו.

יש כאלה שיותר שמים לב לזה יש כאלה שפחות.

יכולים להחליף לו קלאץ זה לא יעזור לרעידות.

פורסם
בתיבה רובוטית תקינה לא צריכים להופיעה רעידות וקפיצות.

אני נסעתי על DSG6 מאות קילומטרים ללא שום קפיצות ורעידות.

קלאצ'ים רטובים. ניהול אחר משל ה-DSG7. יכולת להתמודד עם עומס (הספק / קג"מ) גבוה יותר.

ה-DSG6 היא תיבה טובה בהחלט. הראייה לכך היא יכולת התפקוד שלה עם הספקים גבוהים מהמקור (עם זאת - כשפער ההספק / קג"מ הופך גבוה מאוד, לא יהיה מנוס מלעבור אל קלאצ'ים מחוזקים - שעלותם יקרה להחריד) - ולא חסר VAGיות משודרגות הספק על DSG6 (למעשה, רובן הדי מוחלט הוא DSG6 ולא ידני).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ולמה שברנו המצב יהיה שונה?

לחבר בעבודה יש מגאן וכבר החליפו מצמדים\עדכנו גירסה פעמיים וכנראה שזה לא הסוף...

למה שונה ? כי אני אומר ובניגוד אליך אני לא מתבסס על נסיון של חבר מהעבודה

פורסם
זה עדיין לא משנה את העובדה שמדובר בגיר רובוטי עם קלאץ'.

ככה יתנהג רובוטי. אולי ב SMAX זה טיפלה יותר מעודן אבל עדיין קיים. התרגלתי לזה כמו גם להשהיה המרגיזה בתחילת נסיעה.

אתייחס לשורה האחרונה שלך, כי אצלי ברכב לדוגמא, כשאני עוצר עצירה מלאה ואחרי פחות משניה שוב מנסה להאיץ, ישנה השהיה מאוד מעצבנת, כאילו המחשב לא מבין מה לעשות באותו רגע. גם אצלך זה דומה?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אתייחס לשורה האחרונה שלך, כי אצלי ברכב לדוגמא, כשאני עוצר עצירה מלאה ואחרי פחות משניה שוב מנסה להאיץ, ישנה השהיה מאוד מעצבנת, כאילו המחשב לא מבין מה לעשות באותו רגע. גם אצלך זה דומה?

לא יודע מה לגבי הsmax אבל בפוקוס זה ככה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כן. בהתחלה כמעט גרמתי לתאונות. אתה מצפה שהרכב יזנק, לפי זה אתה מחשב את היציאה לצומת או האצה קצרה למעבר נתיב ובפועל אתה מקבל..כלום למשך שניה או שתיים.

אבל התרגלתי. האמת שנתקלתי בזה גם בסיטרואן וטויוטה וברכבים אחרים עם גיר רובוטי.

פורסם

אז אני אומר לך סבבה,

כמו שאמרתי יש נהגים שיהיו יותר רגישים לזה ויש כאלה שפחות.

מה גם שיש גירים שבהם הרעידות מורגשות פחות, אבל הם עדיין שם.

• תוכן חדש...