Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש קשר בין בעיה לגיר לצריכת דלק גבוהה? במדידה האחרונה שעשיתי (70 אחוז בינעירוני בנסיעה רגועה מאוד, 30 אחוז עירוני) יצאה לי תוצאה הזויה של 1:10.5. גיר רובוטי לא אמור לחסוך בדלק? אז גם הגיר קופצני וגם שותה דלק כמו מטורף, נראה שאכלתי אותה עם הרכב הזה. למי שחושב לרכוש את הרכב הזה, שיחשוב 80 פעם!!! מדובר ברמאות במקרה הטוב, פשע במקרה הרע.

פורסם

נשמע לא סביר, אצלי בפוקוס שהוא 2.0 ליטר הצריכה בנסיעה כמו שתארת היא משהו כמו 1 ל-13.

הגיר לא שותה דלק בעצמו, אלא אם כן הקלאץ' כל הזמן מחליק, אבל אז הבעיה שלך היא יותר רצינית מצריכת דלק גבוהה..

איך בדיוק מדדת צריכת דלק ועל פני כמה ק"מ נהיגה ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תודה על התשובה. מדדתי בצורה השגרתית. משהו כמו 420 ק"מ למיכל. ולא כ"כ הבנתי מה זה גיר מחליק? התופעות שאני חווה הן רעידה וקפיצה מוזרה כזו בתחילת נסיעה, בעיקר בקיקדאון, אז יש תחושה שהרכב מפרפר במקום עד שהוא מזנק. בנוסף, לפעמים כשאני בולם חזק הגיר לא מבין מה אני רוצה והסלד עולה כאילו אני נוסע בניוטרל. זה לא קורה כל הזמן, אבל זה לא אמור לקרות בכלל לדעתי. בכביש מהיר, אין מה להגיד, הרכב נוסע מדהים, אבל בתור העיר - סיוט - ועכשיו גם צריכת הדלק המוזרה הזו.

פורסם

ברגע שאני נותן קיקדאון עם מכה חזקה על הדוושה, הרכב מפרפר במקום, מקרטע ולא מאיץ ישר, ולפעמים נדלקת באותו מצב נורה של בקרב יציבות נדמה לי (ציור של צמיגים על הכביש). תופעה מוכרת ברכבים האלה?

פורסם
ברגע שאני נותן קיקדאון עם מכה חזקה על הדוושה, הרכב מפרפר במקום, מקרטע ולא מאיץ ישר, ולפעמים נדלקת באותו מצב נורה של בקרב יציבות נדמה לי (ציור של צמיגים על הכביש). תופעה מוכרת ברכבים האלה?

קוראים לזה TCS + ESP (בקרות אחיזה ויציבות), וכן, זה יגרום לאוטו "לקרטע".

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש פה קצת בלאגן במושגים - 'קיק' או 'קיקדאון', זה בזמן נסיעה כשלוחצים פול גז והגיר מוריד הילוך אחד או יותר.

לפי התאור שלך אתה מדבר על זינוק מהמקום, וזה לא קיקדאון, זה סתם זינוק, שאתה עושה בפול גז לפי התאור שלך.

ההתנהגות במצב כזה תלויה בכמה דברים, בעיקר בכמה כוח יש לרכב וברמת האחיזה באותו רגע, שזה עניין של צמיגים והמשטח שאתה נוסע עליו.

גם שיפוע הכביש משפיע - בעליה האחיזה תהיה נמוכה יותר מלפנים.

תחת הנחות סבירות - שמדובר בפיאסטה עם מנוע די צנוע, ושמדובר בצמיגים חדשים מהיצרן, ולא עמדת על כורכר או אספלט חלקלק במיוחד - לא סביר שהרכב 'יפרפר' במקום בפול גז. לעומת זאת אם הגיר משחרר את הקלאץ' במכה, כמו שאתה גם מתאר שקורה, זה כן יקרה, כי העברת הכוח נעשית בצורה חדה ונקודתית, ואז יש אובדן אחיזה רגעי, מערכת בקרת משיכה מתערבת ומרסנת את המנוע, ואז הוא 'מקרטע' ומהבהבת הנורה בלוח שעונים.

נשמע על פניו שהגיר שלך בעייתי במיוחד, תתעקש על בדיקה יותר רצינית במוסך, תפנה למנהל השירות הארצי של דלק מוטורס אם זה לא עוזר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

צודק, טעות שלי. זה אכן ביציאה מהמקום. אבל לא הבנתי, זה טבעי במצב כזה שהנורה תדלק או שהתכוונת לפנות למוסך בגלל הדברים הקודמים שכתבתי?

פורסם

כמו שכתבתי, ברכב עם מנוע חלש יחסית כמו בפיאסטה זה לא אמור לקרות. האם בזינוק אתה מרגיש מכה, כמו שזורקים קלאץ' בגיר ידני ?

מה עם הבדיקה שהיית אמור לעשות על רכב אחר ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הזמנתי נסיעת מבחן בפורד ועדיין לא חזרו אליי. ואגב למה מנוע 1,600 נחשב חלש יחסית? בסך הכל לרכב יש ביצועים טובים

פורסם

וזה לא בדיוק מכה, זה כאילו האוטו לא מבין מה אני רוצה ממנו ומגיב לא בטבעיות ללחיצה חדה על הגז. כמו תחושה של זינוק בחול

• תוכן חדש...