Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Ron man, הרעיון מבורך ואני בטוח שאם העסק יקום תהיה קהילה קטנה של אנשים שתפקוד אותו בכדי לטפל ברכבים שלהם, אך השאלה היא האם עסק כזה יהיה כלכלי.

הבעיה הראשונה שעולה היא כמות האנשים שבאמת ישתמשו בעסק, אתה תתעסק כנראה רוב הזמן עם "משוגעי" רכב שאוהבים לטפל ברכבם בעצמם ועם בעלי רכבי אספנות, אני מציע לפתוח את העסק במקום בו יש ריכוז גדול של כאלה וכאלה, מציע לך לבדוק את השטח קודם בכדי לראות אם יש הענות מספיקה בשביל לפתוח את העסק.

הבעיה השניה היא הביטוח, הוא לא יהיה סטנדרטי וצריך לטפל בנושא זה היטב לפני שליפט אחד יפעל.

הבעיה השלישית היא הכדאיות של עסק זה, הרי גם אם הרעיון נובע מזיקה לענף הרכב, אתה לא הולך לפתוח את העסק מטוב לב בלבד וצריך בסוף החודש מספיק כסף בכדי לקיים את עצמך ולתחזק את העסק. תחזוקה היא לא עסק פשוט, ובגלל שאתה לא מתכוון לגלגל את המחירים ללקוחות ע"י חלפים או שמנים (הבנתי שאתה רוצה להיות תחרותי במחיר) תצטרך למצוא sweet spot בין להרוויח לבין לא לפגוע יותר מדי בכיס הלקוח, זה נשמע אולי פשוט אך במציאות זה מסובך להפליא.

אני אישית מאמין שעסק כזה לא יהיה כלכלי במדינה שלנו בשלב הזה, אין מספיק אנשים שיסכימו לשתף איתך פעולה, המחירים שלך בתור עסק עצמאי יהיו גבוהים מאוד ולא תוכל לאפשר לעצמך לגלגל את המחיר לקהל הלקוחות הגם ככה מצומצם שלך.

אני מציע לך לברר לעומק את הנושא לפני שתתחיל מהלך כלשהו, ולא להתאכזב אם תבין לבסוף שלא משתלם ללכת אחרי החלום ולפתוח את העסק הספציפי הזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק, אכן קהל היעד מצומצם אבל לא אמרתי שאני ימכור רק לפורומים, אתה יודע איך מקום טוב מתפתח.. כמעט כמו כל דבר, שם.! לאט לאט, אם פרסום שיווק והתנהלות נכונה מול לקוחות אפשר להצליח להקים חנות שהשם שלה יהיה על קצה הלשון של כל אדם אשר יש לו ספק היכן לקנות את החלפים לרכב שלו. לגבי עניין המחירים, את זה תשאיר לי לבנתיים, אבל אני אומר לך מנסיון,מוסכים מרוויחים בין50 ליותר מ100 אחוז על חלפים. אז כמובן שאני לא אתן מחירים של מוסך, אבל מחירים הגונים בהחלט.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

לפני שפותחים עסק הכל וורוד.

תן צומת לב לדברים שנאמרו ותבדוק לגבי היתכנות הפעלת (ועבודה על הרכב) ליפט ע"י לקוחות, שכן בלי זה אין ייחודיות לעסק, את המוצרים ניתן להשיג גם במקומות אחרים.

SCANSPEAK

פורסם

רון הרעיון טוב בפני עצמו ,תבדוק קודם כל עלויות של פתיחת דלת לחודש.

המקום צריך להראות מיוחד וידידותי לאנשים שבאים פעם בתקופה למקום.

חובה שיהיה שם בעל מקצוע טוב ואנושי שמתחבר לאנשים ומכוון אותם,ואני מדגיש שידע לכוון את האנשים ,ויותר מזה כדי לפנות לקהל לקוחות שלא ממש יודע מה עושה אבל רוצה לעשות בידיים שלו ומישהו יעמוד לידו ויכוון אותו ויתקן במידת הצורך ,וישגיח .

גם במידה והמחיר יהיה קצת יותר יקר ואתה תיצור חוויה אנשים ישלמו עוד 100 שקל ,"חוויה"זו המילה שאתה מחפש וצריך שתהיה לך מול העיניים כל הזמן ,ליצור חוויה למשתמש שעושה לבד,אולי ירצה לבוא עם הבן שלו אולי רוצה לבד להתחבר לאוטו ולספר לחברה שעושה לבד.

מיקום מאוד חשוב בהגדרת החוויה ,לא צפוף מידי ומספיק "ספייס" שיצור פרטיות ואינטימיות לחיבור למה שבשבילו אתה מגיע לעשות לבד .

קח את זה למקום של לימוד ,הכוונה ,חוויה ,חיבור לאוטו ויש לך מקום שונה ומיוחד.

חשוב המיקום שיהיה במרכז הארץ .

רעיון לא רע לעסק אחר שונה ובלעדי.

בנגרות יש המון מקומות של "עשה זאת בעצמך " ויש נגר במקום ללמד,גם במכונאות יש מקום.

פורסם

יובל, המקום ישמש בעיקר לאנשים שמסוגלים לעשות דברים בעצמם, לא לתת כלים לאדם אשר אין לו נסיון כלל להחליף ברקסים, משולשים, ציריות, מים ותושבות לבד. לגבי יעוץ, אני מכונאי רכב, אני לא רואה את עצמי כבעל נסיון מפואר או תותח על במכונאות. אבל את הדברים הנ״ל אני מאמין שאוכל לעזור לאנשים ביד תומכת. לגבי איך המקום יראה, ברור שצריך מחשבה, תכנון והשקעה. כרגע זה רחוק ברשימה. כמו כן עליות של פתיחת דלת לחודש יותר מעניינת אותי. החנות תיהיה מבוססת על, שמנים, פילטרים, מים לרדיאטור, נוזלי בלמים, צמיגים, רדיו דיסקים, זהו בגדול... תמיד צריך להתחיל מקטן, אי אפשר לקפוץ למים עמוקים אם אתה לא יודע לשחות.

רון

פורסם

לא הבנתי למה צריך לעשות ביטוח? מה עושה מי שנפצע כשהוא מתקן את האוטו בחניה שלו? יש ביטוח בריאות במדינה. מה זה שונה אם הוא מתקן את זה בתוך עסק? גם אם כן, אפשר להחתים את האנשים על כך שכל האחריות היא עליהם ולא על בעל העסק.

פורסם

זה נכון. אבל הכוונה שלי היא שהמדינה לא תיתן לזה לעבוד.

כולנו מכירים את אופיו של החוק במדינה. אני אישית לא רואה את זה עובד. למרות שזאת שיטה מדהימה לדעתי.

גם כבעל העסק, וגם כצרכן. זה פשוט רעיון אדיר.

תחשוב שאין תקדים לדבר כזה בישראל,למרות שזה נהוג בשאר מדינות בעולם.

ג'ובני

פורסם

איתמר, חשבתי גם על זה, בתהליכי בירור. בדברים כאלה תמיד ישנן אותיות ומילים שנופלות בין הכיסאות. לכן אני צריך לברר עד הסוף. אבל בנתיים אני מתרשם מאוד מהיענות לנושא. מי יודע אולי אני יהיה הראשון שירים את הכפפה המקוללת הזאת?!?! מעודד אותי לקרוא כאן מאנשים שמבינים עניין, ולא תקועים על חניות, מקומות, אזוריים ספציפים שמחזיקים לקוחות בביצים בכל מיני תעריפים וזמנים לפי חשק(מוסכים וחניות).

רון

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רעיון מעולה שהמדינה תהרוג מהר.

אם תצליח למצוא פירצה בחוק ולהתחיל כזה עסק- אשריך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה מתכנן לקחת יותר או פחות ממוסך? כי אם הרעיון הוא שזה יעלה יותר ממוסך רגיל באמת שאני לא רואה את ההיגיון פה.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם
אתה מתכנן לקחת יותר או פחות ממוסך? כי אם הרעיון הוא שזה יעלה יותר ממוסך רגיל באמת שאני לא רואה את ההיגיון פה.

לא יודע עדיין, מתאר לעצמי בגודל של מוסך קטן. לפיט אחד או שניים. אל תשכח שצריך מקום לאחסן את כל הציוד. בנתיים הכל הוא בגדר רעיון בלבד... למרות הרצון הכל כך גדול שיקום מקום כזה כבר, אני כמכונאי לא יכול לעשות הרבה דברים ללא ליפט, ואז אני כפוף למוסכים כאלה ואחרים בעלויות שלא בהכרח רצויות, הגיוניות או נוחות. ואם יש כבר את האפשרות והידע, אז למה שלא יהיה מקום כזה?

רון

פורסם

אם מוסך מאזדה פורד נניח שמחזיק בתוכו משהו כמו 10 ליפטים, גובה שעת מוסך מסויימת, ואמור לשלם גם למנקה,מכונאים, מנהלים,פקידות קבלה,מחסנאים, והזמנת חלקי חילוף אחסנה משכורות וכל הקקי הזה, אזי ש הרעיון להשכרת ליפט לפי שעה אמור להיות בתיאוריה זול בהרבה מכל מוסך אחר המחזיק עובדים.

ג'ובני

פורסם

יא אלוהים, איזה חפרנים!

מסבירים לכם שפתיחת עסק כזה היא עבירה פלילית, תוך שבוע העסק סגור והבעלים במעצר (בית).

וכדאי מאוד שיודה לבורא עולם שסגרו לו את העסק לפני שהאידיוט שהיה מגיע אליו (והוא היה מגיע) היה מסדר לבד בלמים בצורה רשלנית, יוצא מהמוסך והורג משפחה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...