Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניסיון עם I30,

רכב נחמד מאוד,

מאובזר יחסית(חיבורים לAUX ו USB) שליטה מההגה ועוד מספר יתרונות.

אמין מאוד,חלפים זולים ובכלל עלויות אחזקה זולות יחסית.(לא נתקלתי בטיפול יקר עדין).

לגבי ההונדה,

יש לחבר קרוב,במידה ותטפל במוסכים מורשי יבואן,העלויות יקרות מאוד!

בהנחה ששניהם באותו מחיר,

הייתי הולך על היונדאי-יותר חדשה ויש פחות בלאי לרכב חדש יותר.

פורסם
איזה דיסוננס קוגנטיבי.

למה אתה חושב שההונדה שלך יותר אמינה מהיונדאי? היונדאי האלו מבחינת שילוב של מנוע וגיר אמינות מאוד ואין שום בעיות אלקטרוניקה למעט חיישן ESP שנוטה להדפק, אבל שאלו יהיו הצרות של הרכב.

מעבר לכך, הi30 קיבלה ציון גבוה יותר במבחני הריסוק, היא מאובזרת יותר, זולה יותר במוסך, תהיה חדשה יותר בכמה שנים וכנראה גם חסכונית יותר. חוזק? לא בטוח שהסיביק חזקה בהרבה, הi30 בין המשפחתיות 1.6 היותר חזקות בקטגורייה.

למה אני חושב? כי ככה זה וזה הנתון הקיים, לסיויק יש יותר ותק על הכביש וכבר הוכיחה את עצמה מבחינת אמינות והונדה בכללי הוכיחה עצמה כאחת היצרניות האמינות.

הערך שלה נשמר היטב, והשילוב מנוע וגיר בסיויק גם הוא נחשב מהטובים בנמצא.

ואגב בוודאות הסיויק יותר חסכונית וחזקה מI30, לא הבנתי על מה הסתמכת שהעלת כאן את הנתונים כאשר אני מדבר מניסיון ומידע קיים שנגיש אפילו ברשת.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

יונדאי אף פעם לא היו יצרן בעייתי באמינות.

תסתכל על כל הרכבים שלהם לאורך ההיסטוריה, כולם אמינים.

תסתכל את האקסנטים והגטסים בצבא, כמה שקורעים להן את הצורה הן מזדקנות בכבוד ונוסעות כמו גדולות, לא פעם ולא פעמיים גם 350-400 אלף ק"מ על גיר ומנוע מקוריים.

אקסנטים ישנים כאן בפורום עדיין מהוללים על אמינותם, אטוסים ישנים נוסעים כמו גדולים,

וi30 רצה בארץ כבר עוד מעט 6 שנים. לא מספיק זמן כדי להוכיח אמינות? לדעתי כן. לא סתם ב08' היא זכתה באנגליה בתואר מכונית השנה, מדובר ברכב הראשון של יונדאי שבאמת יישר קו עם הקטגורייה בצורה טובה מבחינת כל אספקט אפשרי - בטיחות, צריכת דלק, אבזור וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הסיויק, על אף היותה מכונית טובה היא אינה קניה הגיונית.

היא יקרה, חסרת איבזור בטיחותי (4 כ"א בדגם LS וציון של 4 כוכבים במחני הריסוק), בעלת תא מטען קטן יחסית ולא מאוד נוחה.

לזכותה עומדים מנוע וגיר מעולים, כיפיים ואפילו יחסית חסכוניים, סלון דיי מרווח ונאה ומוניטין אמינות ושמירת ערך מהטובים בשוק הישראלי.

הערך המוסף של מנוע וביצועים עושה לך את זה? קנה אותה! כנראה שלא תצטער.

אתה רוצה רכב שימושי ואמין שישנע אותך ואת משפחתיך בכמה שפחות הפתעות ויותר בטיחות? היונדאי עדיפה...

פורסם
מניסיון עם I30,

רכב נחמד מאוד,

מאובזר יחסית(חיבורים לAUX ו USB) שליטה מההגה ועוד מספר יתרונות.

אמין מאוד,חלפים זולים ובכלל עלויות אחזקה זולות יחסית.(לא נתקלתי בטיפול יקר עדין).

לגבי ההונדה,

יש לחבר קרוב,במידה ותטפל במוסכים מורשי יבואן,העלויות יקרות מאוד!

בהנחה ששניהם באותו מחיר,

הייתי הולך על היונדאי-יותר חדשה ויש פחות בלאי לרכב חדש יותר.

למה אני חושב? כי ככה זה וזה הנתון הקיים, לסיויק יש יותר ותק על הכביש וכבר הוכיחה את עצמה מבחינת אמינות והונדה בכללי הוכיחה עצמה כאחת היצרניות האמינות.

הערך שלה נשמר היטב, והשילוב מנוע וגיר בסיויק גם הוא נחשב מהטובים בנמצא.

ואגב בוודאות הסיויק יותר חסכונית וחזקה מI30, לא הבנתי על מה הסתמכת שהעלת כאן את הנתונים כאשר אני מדבר מניסיון ומידע קיים שנגיש אפילו ברשת.

יונדאי אף פעם לא היו יצרן בעייתי באמינות.

תסתכל על כל הרכבים שלהם לאורך ההיסטוריה, כולם אמינים.

תסתכל את האקסנטים והגטסים בצבא, כמה שקורעים להן את הצורה הן מזדקנות בכבוד ונוסעות כמו גדולות, לא פעם ולא פעמיים גם 350-400 אלף ק"מ על גיר ומנוע מקוריים.

אקסנטים ישנים כאן בפורום עדיין מהוללים על אמינותם, אטוסים ישנים נוסעים כמו גדולים,

וi30 רצה בארץ כבר עוד מעט 6 שנים. לא מספיק זמן כדי להוכיח אמינות? לדעתי כן. לא סתם ב08' היא זכתה באנגליה בתואר מכונית השנה, מדובר ברכב הראשון של יונדאי שבאמת יישר קו עם הקטגורייה בצורה טובה מבחינת כל אספקט אפשרי - בטיחות, צריכת דלק, אבזור וכו'.

הסיויק, על אף היותה מכונית טובה היא אינה קניה הגיונית.

היא יקרה, חסרת איבזור בטיחותי (4 כ"א בדגם LS וציון של 4 כוכבים במחני הריסוק), בעלת תא מטען קטן יחסית ולא מאוד נוחה.

לזכותה עומדים מנוע וגיר מעולים, כיפיים ואפילו יחסית חסכוניים, סלון דיי מרווח ונאה ומוניטין אמינות ושמירת ערך מהטובים בשוק הישראלי.

הערך המוסף של מנוע וביצועים עושה לך את זה? קנה אותה! כנראה שלא תצטער.

אתה רוצה רכב שימושי ואמין שישנע אותך ואת משפחתיך בכמה שפחות הפתעות ויותר בטיחות? היונדאי עדיפה...

אין רכבים אחרים בתקציב הנ"ל שאתם ממליצים עליהם?

מישהו פה המליץ על קיה פורטה או מיצובישי לאנסר, ואהבתי מאוד את הלאנסר.

מה אתם אומרים?

פורסם

בגדול הרכבים דומים אבל הפורטה זריזה יותר וחזקה יותר.

אומרים גם שהפורטה חסכונית יותר מהמיצובישי אבל אין לי מושג מה צריכת הדלק של הלנסר, אני יכול לומר לך שצריכת הדלק שלי עומדת על 12.5 ק''מ לילטר ואני נוהג 50/50 עירוני ובין עירוני בצורה לא כל כך רגועה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
בגדול הרכבים דומים אבל הפורטה זריזה יותר וחזקה יותר.

אומרים גם שהפורטה חסכונית יותר מהמיצובישי אבל אין לי מושג מה צריכת הדלק של הלנסר, אני יכול לומר לך שצריכת הדלק שלי עומדת על 12.5 ק''מ לילטר ואני נוהג 50/50 עירוני ובין עירוני בצורה לא כל כך רגועה.

בגדול אני יודע שצריכת הדלק של המשפחתיות זהה, חוץ מהמאזדה 3 שטוחנת דלק ועוד כמה אחרות...

מבחינת מרווח, חלקים, ביטוחים ואחזקה הן גם דומות? או שיש הבדל מהותי באחד הדברים?

בקשר לזריזות, לא אכפת לי שבהאצת 0-100 ייקח לרכב שלי עוד 3 שניות לעשות את זה, מנוע 1500 זה סבבה, אני לא מתכנן להיות נהג מירוצים, הלנסר חלשה ממש?

ומה זאת אומרת חזקה יותר? מבחינת מה?

תודה רבה על העזרה.

• תוכן חדש...