Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנה גם חברות הליסינג מפחדות מהיבואן הרשמי ואינן מציעות רכב מיד ראשונה כפי שמתאפשר להם החל מה 1.5.2013.

בעניין הזה יש משהו מסקרן. אם יבוא לקוח שיודע על האפשרוץ הזו (אני בטוח ש-99.9% מהאזרחים לא מודעים לעניין) ויבקש להיות יד ראשונה, אפילו תמורת תוספת במחיר, שעדיין תשאיר את המחיר תחרותי יחסית חיבואן, תהיה חברת ליסינג שתסכים?

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה רבה על המידע.

ולכל השאר: אתם יודעים מה זה אומר? זה אומר מחיר ממוצע של קרוז 68K ש"ח.

לא 130, לא 120, אפילו לא 94. מחיר ממוצע 68. כלומר, הרכישות של הצרכנים הפרטיים - אפילו בהנחה "ניכרת" של 20K, מימנו הנחות אדירות עוד יותר. הרכב נמכר במחיר ממוצע (!) של כמעט מחצית ממחירו לצרכן !!!

עכשיו תבואו בבקשה ותסבירו לי מה שתן, מי הבריכה בסיפור הזה, ואיפה המקפצה.

פאלו - בדוק את הכלכלה שלי...

אמנם עם מספרים קשה להתווכח, אבל משהו כאן לא נראה הגיוני.

בהנחה שלפחות 25% מהרוכשים שילמו מחיר מלא, אזי ציי הרכב קיבלו אותה בפחות מ 60K, לא הגיוני בעליל.

אף יבואן לא מעניק יותר מ 25% הנחה, וזה כולל גם את יונדאי ומזדה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בעניין הזה יש משהו מסקרן. אם יבוא לקוח שיודע על האפשרוץ הזו (אני בטוח ש-99.9% מהאזרחים לא מודעים לעניין) ויבקש להיות יד ראשונה, אפילו תמורת תוספת במחיר, שעדיין תשאיר את המחיר תחרותי יחסית חיבואן, תהיה חברת ליסינג שתסכים?

לא, וכמובן שאני מדבר מניסיון ומבדיקה אצל כל חברות הליסינג.

הסיבה היא שבמקרה זה היבואן מבטל את ההנחה שחברת הליסינג מקבלת.

למעשה הייתה חברה שהסכימה, אך במחיר המחירון של הרכב..

ואתה יודע מה, זה ברור לי ומקובל עלי מאחר ואין בזה שום היגיון.

אך העיקר שהוציאו תקנה נוספת ומיותרת ומישהו קצר על זה קצת פופוליזם..

פורסם
דוחות 2012 מדברים על הכנסות ממכירות קרוז של 166.6 מיליון ש"ח. צביקה פיק הביא למעלה את סך המכירות. מכאן זה חשבון פשוט.

ההדגשה נובעת מעצבים. ככה אנחנו, הגרמנים ;-)

זה 30% פחות מהתקופה המקבילה.

על הפנים...

מה בדיוק זה מוכיח?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תודה רבה על המידע.

ולכל השאר: אתם יודעים מה זה אומר? זה אומר מחיר ממוצע של קרוז 68K ש"ח.

לא 130, לא 120, אפילו לא 94. מחיר ממוצע 68. כלומר, הרכישות של הצרכנים הפרטיים - אפילו בהנחה "ניכרת" של 20K, מימנו הנחות אדירות עוד יותר. הרכב נמכר במחיר ממוצע (!) של כמעט מחצית ממחירו לצרכן !!!

עכשיו תבואו בבקשה ותסבירו לי מה שתן, מי הבריכה בסיפור הזה, ואיפה המקפצה.

פאלו - בדוק את הכלכלה שלי...

טוב, אני לא יכול להתאפק...

תגיד לי, יא קלקלן דימיקולו, אתה יודע מה ההבדל בין "הכנסה" ל-"מחיר"?

במילים אחרות, איפה המס בתחשיב שלך, יא נעל...

:loco:

פורסם
אמנם עם מספרים קשה להתווכח, אבל משהו כאן לא נראה הגיוני.

בהנחה שלפחות 25% מהרוכשים שילמו מחיר מלא, אזי ציי הרכב קיבלו אותה בפחות מ 60K, לא הגיוני בעליל.

אף יבואן לא מעניק יותר מ 25% הנחה, וזה כולל גם את יונדאי ומזדה.

ראשית, יש פה שרשור מקביל שבו מסופר:

"מחיר עלות לחב" ליסינג הזו של הסיאט מיי הוא: אתם יושבים טוב? -39500 ש"ח רבותיי.{במקום מחירון צמפיון -62900}

מחיר עלות של הספארק 1000 סמ"ק הוא: 37500!"

שנית, לצורך העניין, הבה נניח שלסכום מתווסף מע"מ: הגענו למחיר ממוצע של 80K. עדיין רע מאוד לצרכן הפרטי. אבל אני בטוח שפאלו מרגיש טוב יותר עכשיו, לפחות ב- 18% טוב יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ומס קנייה על רכב, אין?!

ומכס... מה?!

עלויות הובלה, עלויות אחסון... תקורות.

היית צריך להקשיב לרמת גני, היה חוסך לך את המבוכה...

פורסם

אני חושב שלא מדובר רק על המע"מ. מדובר גם על המיסי קניה של הרכבים.

כאשר היבואן רושם הכנסה, הוא לא מכניס בפנים את מרכיב המס שנופל על האזרח.

רכב שמכניס בממוצע 68k נמכר לצרכן בפרטי בתוספת מעמ ומס קניה.

מס הקניה המחושב לפי מפרט בטיחות (אם אני לא טועה) ולפי דרגת זיהום אויר. בהקצנה 120% לרכב. ממחיר של 120K יוצא שהמחיר הוא קרוב למספר שנתנת פה.

אני בעד היבואנים, ואולי טעיתי בכמה חישובים אבל זה לא כל כך רע.

אלעד

עריכה: הקדימו אותי בנושא המס קניה.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בר, בשרשור ההוא יש כותרת מרתקת ופרובוקטיבית אך בהמשך רבים שוללים אותה. מזכיר לך עוד כותרת שבמחלוקת?

לשון אחר: אם טיעונך זקוק לחיזוק, חזק עם בטון, לא עם עוד טיעון רופף מכותרת לא מבוססת.

אגב, מה לגבי השאלה ששאלתי קודם על הכנסות נדחות? בנוסף לעוד הערות שעלו כאן?

לפאלו שלום. שנים עשר אלף השקלים שהוספת הקנו לו: מס'ז מפנק, אקופונקוטורה, ארוחה מפנקת וטיול לאירופה. הוא מוסר ד"ש חם מאירופה הקרה. בכ"ז 12000 סכום נכבד.

פורסם

פאלו ומלטבשי:

מבלי להיכנס לכינויים א-לה אהרונוביץ, שכנראה חלקנו מאוהבים בהם, אבל אם אני הייתי עושה בהם שימוש אולי הייתי מקבל התראה, אם אתם חושבים שההכנסה לא כוללת מיסים, להבדיל ממע"מ, אתם:

(א) טועים

(ב) מטעים

(ג) כנראה חושבים שאת הרכב הוא מוכר ב- 140, ממוצע, מה שכמובן לא אפשרי אפילו רק מול הפרטיים.

ואם אתם חושבים ש"הכנסה" זה בניכוי תקורות, אחסון והובלה - סתם כל מבלי לציין זאת בדוחות - אתם (א) עד (ג) למעלה + לא קוהרנטיים בכלל בדיון. מציע, ללמוד על ההבדל בין הכנסה לרווח, וגם על חובות הגילוי של חברות ציבוריות.

עכשיו, חברים יקרים, תמשיכו להשמיץ אותי, ותמשיכו להציג את עצמכם כנפוחים מחשיבות עצמית ויודעי כל, אבל תלכו רגע ללמוד קצת - ואז נחזור לדבר.

ותאמינו לי שאם אני טועה - אני אכתוב זאת כאן ואתנצל על טעותי, אני מקווה רק שגם אתם מסוגלים לכך.

פורסם

אם אתה צודק ואנחנו טועים, תראה לנו.

לומר אתם טועים מבלי להסביר איפה לא תורם לדיון. דווקא אני אשמח ללמוד אחרת.

ואם אתה צודק וההכנסות מהקרוז כוללות מיסים - אז יותר מחצי בכלל שייך למדינה? אני שואל בשביל להבין.

אלעד

פורסם

בשמחה :-)

בפעם השלישית בשרשור הזה אני כותב:

הדוחות השנתיים ל- 2012 של חברת קרדן ישראל, המחזיקה כ- 40% ביבואן של קרוז, כותבת בעמוד 93 לדוח -

"להלן נתונים בדבר התפלגות הכנסות.... סכומים באלפי שח

סוג רכב 2012 2011 2010

קרוז 166,628 589,372 542,099

לפי נתוני מכירות של 2012 שהובאו לעיל, קבעתי מחיר ממוצע של רכב לשנת 2012.

יהיה מעניין אם צביקה יביא גם נתוני מסירות קרוז ל- 2011 ול- 2010, כדי שנראה ממוצע של שנים אלה. אגב, בשנים אלה הרווח היה משמעותית גדול יותר, ולכן ניתוח המחיר יכול לתרום מאוד לדיון. כדי לסבר את האוזן, בשנים הללו הרווח הנקי היה קרוב ל- 50 מיליון ש"ח. בכל שנה. (לעומת 2012 שם היה קרוב לחמישה) אבל יכול להיות שבשיל פאלו גם זה לא מספיק. הוא עושה כזה סכום בזמן שאני מקליד את ההודעה הזו.

עכשיו מגיע מישהו אחר וטוען שהחישוב שלי לא בסדר כי הוא לא כולל מיסים. קיבלתי את טענתו לגבי המעמ, והגעתי למחיר ממוצע של 80K. לגבי היתר - לדעתי הוא טועה. ועכשיו מבקשים ממני להוכיח שאחותי לא יונה. אבל להיפך - שיביא מי שטוען אחרת נתונים אחרים או כללים חשבונאיים שטוענים אחרת.

פורסם

ותוספת קטנה לפאלו הכלכלן:

11% רווח גולמי זה סביר למפיץ FULL RISK. בוודאי שה- 15% של 2011. לא שיא השיאים, נכון, 20% היה עדיף.

אבל זה כבר חישוב מס מסובך, דורש שימוש במאגרי מידע יקרים, עזוב ;-)

פורסם
פאלו ומלטבשי:

מבלי להיכנס לכינויים א-לה אהרונוביץ, שכנראה חלקנו מאוהבים בהם, אבל אם אני הייתי עושה בהם שימוש אולי הייתי מקבל התראה, אם אתם חושבים שההכנסה לא כוללת מיסים, להבדיל ממע"מ, אתם:

(א) טועים

(ב) מטעים

(ג) כנראה חושבים שאת הרכב הוא מוכר ב- 140, ממוצע, מה שכמובן לא אפשרי אפילו רק מול הפרטיים.

ואם אתם חושבים ש"הכנסה" זה בניכוי תקורות, אחסון והובלה - סתם כל מבלי לציין זאת בדוחות - אתם (א) עד (ג) למעלה + לא קוהרנטיים בכלל בדיון. מציע, ללמוד על ההבדל בין הכנסה לרווח, וגם על חובות הגילוי של חברות ציבוריות.

עכשיו, חברים יקרים, תמשיכו להשמיץ אותי, ותמשיכו להציג את עצמכם כנפוחים מחשיבות עצמית ויודעי כל, אבל תלכו רגע ללמוד קצת - ואז נחזור לדבר.

ותאמינו לי שאם אני טועה - אני אכתוב זאת כאן ואתנצל על טעותי, אני מקווה רק שגם אתם מסוגלים לכך.

קשה לי...

בו תחשוב...

אם המחיר הממוצע של קרוז הוא 80 אלף ש"ח (כולל מע"מ), בכמה נמכר הרכב לליסינג?

חצי מהמחיר לצרכן?!

בקיזוז עלויות זה הפסד (מאזדה 3 עלתה לדלק מוטורס, שמוכרת פי 4, 47 אלף ש"ח ב-2011!)..

ולמה ש-UMI יימכרו לליסינג כל כך בזול וייספגו הפסד, אם יכולים להוריד מחיר לפרט ב-10%, ולמכור ברווח?

תבדוק את נתון השנה שעברה. ההכנסה פר קרוז (ומכרו פי 3) היתה 83 אלף ש"ח. אז מה, אז הליסינג שילם יותר? מה הליסינג מחזיק אקדח לרכה של המנכ"ל ומכריח אותו למכור לו במחיר הפסד?

דחילק, תפעיל את הראש. תהיה הגיוני.

ימכרו לליסינג בחצי מחיר, במקום לתת 20% הנחה לפרטי?

אתה לא יכול לגזור את המחיר מהנתון הזה. חסרים לך נתונים.

נ.ב. אולי, אולי... מכרו כמות בהספד/עלות ל-Avis (חברה בתוך הקבוצה), אבל זו עסקת בעלי עניין וחייבת דיווח.

פורסם
בשמחה :-)

בפעם השלישית בשרשור הזה אני כותב:

הדוחות השנתיים ל- 2012 של חברת קרדן ישראל, המחזיקה כ- 40% ביבואן של קרוז, כותבת בעמוד 93 לדוח -

"להלן נתונים בדבר התפלגות הכנסות.... סכומים באלפי שח

סוג רכב 2012 2011 2010

קרוז 166,628 589,372 542,099

לפי נתוני מכירות של 2012 שהובאו לעיל, קבעתי מחיר ממוצע של רכב לשנת 2012.

יהיה מעניין אם צביקה יביא גם נתוני מסירות קרוז ל- 2011 ול- 2010, כדי שנראה ממוצע של שנים אלה. אגב, בשנים אלה הרווח היה משמעותית גדול יותר, ולכן ניתוח המחיר יכול לתרום מאוד לדיון. כדי לסבר את האוזן, בשנים הללו הרווח הנקי היה קרוב ל- 50 מיליון ש"ח. בכל שנה. (לעומת 2012 שם היה קרוב לחמישה) אבל יכול להיות שבשיל פאלו גם זה לא מספיק. הוא עושה כזה סכום בזמן שאני מקליד את ההודעה הזו.

עכשיו מגיע מישהו אחר וטוען שהחישוב שלי לא בסדר כי הוא לא כולל מיסים. קיבלתי את טענתו לגבי המעמ, והגעתי למחיר ממוצע של 80K. לגבי היתר - לדעתי הוא טועה. ועכשיו מבקשים ממני להוכיח שאחותי לא יונה. אבל להיפך - שיביא מי שטוען אחרת נתונים אחרים או כללים חשבונאיים שטוענים אחרת.

עדיין לא הבנתי איפה רשום שההכנסות זה כולל מיסים.

להבנתי היבואן הוא הצינור של הכסף לכיס של המדינה והוא משתמש בכסף במאזנים שלו

אלעד

• תוכן חדש...