Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני בתהליך רכישת מכונית יד שניה והיום ראיתי מיצובישי לנסר 2008 שאני שוקל לרכוש.

הבעיה שלי היא עניין מספר הבעלים,

המוכר מצהיר שהרכב יד ראשונה כאשר הבעלים הקודמים היו ליסינג ולא היה צורך להעביר בעלות כאשר הוא רכש את הרכב ולכן עדיין מופיע "סוחר רכב שבי שלומי" בתור הבעלים.

עם זאת ליד הרובליקה של בעלים קודמים מופיע 01 מה שמצביע על כך שהרכב הוא אכן יד 2 (ואני אהיה יד שלישית)

ועכשיו לשאלות:

1. האם אני אכן מבין נכון והבעלים מטעה ואני אכן אהיה יד שלישית ולא יד שניה ?

2. בהנחה ואני עדיין מעוניין לרכוש את הרכב, איך בדיוק אני רוכש את הרכב מאדם כאשר "סוחר הרכב" הוא זה שרשום בתור הבעלים שלו ?

פורסם

כאשר ברישיון רכב כתוב "בעלים קודמים 01", הרכב הוא יד שנייה, ומי שירכוש אותו יהיה יד שלישית.

אנשים לפעמים מספרים סיפורים כמו "האוטו עבר במשפחה" וכו' אבל זה לא משנה, ברישיון רשום שהרכב יד שנייה, אז הרכב יד שנייה.

לא הבנתי מה רשום ברישיון הרכב, הרכב על שם סוחר? משמע ברישיון הרכב רשום שהרכב על תו סחר? אם כן, זה משנה את העניינים.

כאשר סוחר בעל תו סחר מעביר רכב על שמו, הרכב לא מקבל עוד יד. לצורך העניין, סוחר רוכש מחברת ליסינג רכב שסיים את תקופת הליסינג שלו. הרכב יד ראשונה. כאשר הסוחר יעביר את הרכב על שמו, תו הסחר יירשם ברישיון הרכב, ומספר הבעלים ברישיון ישתנה ל01. אבל, כאשר מישהו ירכוש את הרכב מהסוחר, השם ברישיון ישתנה לשם הקונה, אבל מספר הבעלים לא ישתנה. הסוחר לא נחשב כ"יד" ברכב.

תגיד בדיוק מה רשום ברישיון הרכב ואז יהיה יותר קל לעזור לך.

לעניין העברת הבעלות אין בעיה. העברת בעלות ממנו אליך מתבצעת בדיוק באותו אופן כמו מבן אדם פרטי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

1.הרכב נמצא עכשיו על מה שנקרא תו סוחר,העברת בעלות על שמו לא נספרת במניין הידיים.

עולה פחות כסף מבעלות רגילה ועוד הטבות של סוחרי רכב..

2. לגבי העברת בעלות על שמך היא מתבצעת כרגיל בדואר וכנראה אתה תהיה היד השלישית.

נקודה חשובה לרכב כזה אסור לנוע על הכביש על פי חוק

מקווה שעזרתי.

BMW E36 328------Pioneer p90rs

Eton PA800.4 + PA 560.2 + ECC 1200.1

Audio Development Double W600 + Double VIPERA F8

Audio Development MM4 +MM1

פורסם
כאשר ברישיון רכב כתוב "בעלים קודמים 01", הרכב הוא יד שנייה, ומי שירכוש אותו יהיה יד שלישית.

אנשים לפעמים מספרים סיפורים כמו "האוטו עבר במשפחה" וכו' אבל זה לא משנה, ברישיון רשום שהרכב יד שנייה, אז הרכב יד שנייה.

לא הבנתי מה רשום ברישיון הרכב, הרכב על שם סוחר? משמע ברישיון הרכב רשום שהרכב על תו סחר? אם כן, זה משנה את העניינים.

כאשר סוחר בעל תו סחר מעביר רכב על שמו, הרכב לא מקבל עוד יד. לצורך העניין, סוחר רוכש מחברת ליסינג רכב שסיים את תקופת הליסינג שלו. הרכב יד ראשונה. כאשר הסוחר יעביר את הרכב על שמו, תו הסחר יירשם ברישיון הרכב, ומספר הבעלים ברישיון ישתנה ל01. אבל, כאשר מישהו ירכוש את הרכב מהסוחר, השם ברישיון ישתנה לשם הקונה, אבל מספר הבעלים לא ישתנה. הסוחר לא נחשב כ"יד" ברכב.

תגיד בדיוק מה רשום ברישיון הרכב ואז יהיה יותר קל לעזור לך.

לעניין העברת הבעלות אין בעיה. העברת בעלות ממנו אליך מתבצעת בדיוק באותו אופן כמו מבן אדם פרטי.

ברשיון הרכב רשום - בעלים קודמים 01

כאשר בשורה של בעל הרכב רשום - סוחר רכב שבי שלומי

אלו שמנסים למכור לי את הרכב הם לא תחת השם הזה ולטענתם כשהם רכשו את הרכב לא היה צורך לשנות את שם בעל הרכב (שזה מרגיש לי קצת פישי)

הם בכל מקרה נוסעים חופשי עם הרכב (ובדיוק גם העבירו אותו טסט)

פורסם

לפי הרישיון רכב שאתה מתאר, הרכב נמצא על תו סחר. ברישיון אתה אומר שרשום "בעלים קודמים 01" והוא על שם הסוחר, מה שאומר שהרכב יד ראשונה, ומי שיקנה אותו יהיה יד שניה. על מנת לעשות לך קצת סדר בבלאגן הזה אני אפשט את העניין.

אדם קונה רכב חדש מהיבואן, מקבל רישיון רכב, ברישיון כמובן רשום "בעלים קודמים 00".

כעבור כמה שנים, אותו אחד מוכר את הרכב לסוחר רכב בעל תו סחר. הסוחר מעביר את הרכב על שם התו סחר.

שם בעל הרכב ברישיון משתנה לשמו של הסוחר (או יותר נכון, השם שמופיע לו בתו הסחר, בדרך כלל זה שם בית העסק), ומספר הבעלים משתנה ל"בעלים קודמים 01". לצורך העניין הרכב כבר "קיבל" עוד יד.

מגיע אדם אחר, וקונה את הרכב מהסוחר. לאחר העברת הבעלות, הרכב יהיה רשום על שמו של הקונה, ומספר הבעלים הקודמים לא ישתנה! הוא עדיין יהיה "בעלים קודמים 01", כך שנוצר מצב בעצם שהסוחר אינו נחשב כ"יד" ברכב.

אני מקווה שזה מסדר את העניין.

לגבי מה שאמרת עם זה שהם נוסעים על האוטו ולא העבירו בעלות, זה מדליק לי נורה אדומה.

כאשר רכב נמצא על תו סחר, הנסיעה ברכב אסורה על פי חוק. אפשר לראות את זה בדרך כלל ברישיון הרכב עצמו, אמור להיות כתוב שם "רישיון רכב מופקד, הנסיעה ברכב אסורה".

כנראה שמה שקורה פה זה שהבן אדם שראית אצלו את הרכב, מקורב איכשהו לסוחר שהרכב רשום על שמו, או שהוא עובד איתו ועוזר לו למכור רכבים, ובעצם מסתובב עם הרכב ומוכר אותו כאילו הוא פרטי.

זה נשמע לי כמו הסיפור ההגיוני ביותר.

עכשיו, זה לאו דווקא אומר שהרכב גרוע ושלא כדאי לקנות אותו, מה שזה כן אומר שיש פה סיכוי לא רע שאתה מתעסק בעצם עם סוחר רכב ולא עם אדם פרטי וכאשר עושים תרגילים כאלה, זה אומר משהו על האמינות של הבן אדם.

כל זה הוא די לכאורה, כי גם יכול להיות שהרכב אחלה והסוחר פשוט נותן לחברים שלו רכבים כדי שיסתובבו איתם ויעזרו לו למכור.

אני הייתי שם את הרכב הזה בצד ובודק אחרים. לנסר 2008 לא חסר, יש המון כאלה, ואני לא רואה סיבה להתביית דווקא על הרכב הזה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...