Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע זמני להחליף את הריקשה ליסינג שלי.

קיבלתי רשימת רכבים לא מרשימה במיוחד מחברת הליסינג ועם קצת מאמץ הצלחתי לאשר ולדחוף את האוקטביה 1.2 ליטר.

הזמנתי (חצי סופי- נשאר רק עוד מסמך או שניים ביום ראשון) אתמול את האוקטביה שעומדת לצאת משירות(לא יכול לחכות לחדשה שבטח גם תעלה עוד קצת יותר ואז לא תואשר לי).

אמנם הסקודה לא מאובזרת כמו שאר ההצעות "המפתות" שקיבלתי כמו I35 /קורולה ושות', אבל אני מעדיף את שאר הדברים החשובים שברכב ע"פ עוד איזה מסך מולטימדיה זול או אלפי לחצניים פלסטיקיים שנועדו לתת רושם של תא טייס.

מה שכן, פתאום הלאון החדשה קורצת לי ואני שוקל לבדוק אותה תחת הליסינג במקום האוקטביה (יותר זולה, מגיעה מאובזרת מאוד ועם אותו שילוב מנוע-גיר בסקודה).

1. האם יש סיבה לשגע את המערכת ולבדוק את הלאון?

2. האם אני עושה טעות שאני לוקח את האוקטביה שיוצאת כבר משירות ומוחלפת באוקטביה חדשה ומעודכנת יותר?

3. האם, התנהגותית, אפשר לצפות לביצועים בלאון כמו אלה שבסקודה?

4. חוץ מההפרש העצום בנפח תא המטען, איזה עוד סממן בולט בהשוואה בין 2 הרכבים?

(להזכיר- רכב ליסיניג)

תודה.

תודה.

פורסם

תנסה אולי לבדוק את הנושא של פוקוס ספורט ידנית, יחסית היא יותר זולה מהדגם האוטומטי בליסינג - ככה שזה לטובתך, שפע אבזור ורכב מדהים לנהיגה.

והאמת, שגם לי הסיאט לאון מאוד קורצת כרכב מליסינג, ואם כבר הזכרת מולטימדיה, הקורולה מגיעה עם מערכת כזו גם בדגם הבסיסי, בעיני הוא רכב מרשים יחסית בליסינג לא הייתי פוסל אותו גם.

עוד דבר קטן, אם אתה אוהב את הקונצרן, תבדוק את הנושא של סיאט טולדו, מחירים שפויים יותר.

חוצמזה, אל תחשוש לשגע את המערכת בשביל הכסף שאתה משלם כל חודש, מעבר לכך זאת ההנאה היומיומית שלך וגם הבטיחותית.

Polo 2012

פורסם

מלכתחילה רציתי רק ידנית אבל חברת הליסינג לא מחזיקה במלאי ולא מוכנה להזמין אף רכב חדש ידני בטענה שהם לא יצליחו למכור אותו אח״כ.

אז עברתי לגירים רובוטיים במקום וגם הפוקוסהרובוטית נלקחה בחשבון ונפסלה מידית.

בעולם הרובוטי ה DSG הוא המועדף ולכן אני אקח רכב מהקונצרן.

את הטולדו אני פחות אוהב ולכן היא לא בהתלבטות.

את הקורולה החדשה בחנתי היטב לאחר שמישהו אצלנו לקח אותה כליסינג- טויוטה עשו התקדמות מרשימה בהשוואה לדגם הקודם אבל עדיין מרגישים את הצד האסייתי שבו בכל הנוגע לפלסטיקה, עיצוב ואפילו המערכת מולטימדיה הבינונית המקורית.

אגב, האם קיימים הבדלי נוחות בנסיעה, בתנוחת הנהג בכלל או ברכב עצמו, בין הלאון והאוקטביה?

תודה.

פורסם

לגבי האוקטביה, ההבדלים באבזור בין הדור היוצא לחדש גדולים ואם היית יכול לקחת את האוקטביה החדשה אז זה היה הכי טוב מבחינתך. אני מאוד אוהב אותה בזכות הביצועים של המנוע ותא המטען. חסר לי בה האבזור בעיקר בכל מה שקשור לתפעול מההגה . האוקטביה חדשה כבר עלתה לליגה הבכירה והיא עדיפה על כל מכונית אחרת בקבוצה הזאת מכל הטעמים. אבל אם אתה לא יכול לקחת את האוקטביה החדשה אז בין האוקטביה הישנה ללאון החדשה ברור שהייתי הולך על הסיאט, אלא אם כן, תא המטען הוא פרמטר קריטי בשבילך ואז הסקודה עדיפה.

פורסם

אתה בטוח שמדובר באוקטביה היוצאת? הפסיקו לשווק אותה די מזמן, אני די אתפלא לשמוע שלחברת הליסינג שלך עדיין יש לך מלאי של הרכב הישן. האוקטביה החדשה משווקת מזה כחודשיים, אגב.

לדעתי אין לאון בליסינג. לא היו לאון בליסינג ולא סביר שיהיו בשלב הזה, כשהרכב ממש חדש.

אם אתה מחפש רכב ליסינג עם קצת פלפל אז בדוק גם את האסטרה טורבו, האצ'בק או סטיישן לבחירתך. נכון, אין גיר רובוטי אבל הגיר האוטומטי שלה לא רע. הביצועים טובים והתנהגות הכביש סבירה. רק תוודא שיש לך דלקן לא מוגבל, כי כשלוחצים עליה היא בולעת דלק...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סתם לידע הכללי שלי,

מה קרה בדיוק כשביקשת להזמין רכב ידני?

כאילו אם זאת תגובת חברת הליסינג, אני מאמין שכסף יוכל לסדר את העניין.

הכוונה שלי היא, שאם ניקח למשל את הפוקוס הידנית, שהיא זולה בכ-9K מזאת שהם קונים בדרך כלל, אז המחיר החודשי אמור להיות זול יותר, ואם הם מתקשים למכור אותה, אז שיעלו את המחיר כמו למחיר הרגיל.

מצד אחד הם צודקים שהם מתעקשים שתיקח רכב אוט' כי מן הסתם שתזמין דרכם ותישאר הלקוח שלהם, אבל למה לא לרצות את הלקוח?

הרי בליסינג יש גם את כל הרכבי עבודה שהם ידניים.

נ.ב.

שים לב שיש גם קורולה ידנית, סוף סוף..

Polo 2012

פורסם

ג'וני בוי, למה היית לוקח את הלאון ע"פ האוקטביה (לאון חדשה מול אוקטביה דור נוכחי.. כי מלבד תא המטען, הסקודה כנראה תהיה יותר מרווחת גם בדגם הנוכחי).

צביקה פיק,

שאלתי את איש הקשר בחברת הליסינג והוא אמר שהדגם החדש יהיה אצלם רק בעוד כחודשיים, אז כנראה שכן מדובר בדור הנוכחי ולא בדור החדש.

זמן האספקה שהובטח לי הינו 21 יום (עבור הצבע שבחרתי וחודש וחצי עבור צבעים אחרים שהיו ברשימה)- האם זה אומר משהו על הדור שאקבל?

גוזל,

ביקשתי רכב ידני, איש הקשר בחברת הליסינג אמר שהם לא רוכשים ונותנים רכבים ידניים כי קשה להם למכור אותם אח"כ.

כסף לא מסדר כאן כלום כי יש להם מדיניות כזאת והתשלום החודשי שהם מקבלים מהחברה שלי הוא פר מחיר הרכב.

אם יתנו רכב זול יותר, הם יקבלו פחות מהחברה שלי וכך הלאה, ככה שזה לא מעניין אותם ההפרש במחירים.

במקרה הנ"ל- אני יחיד בחברה שלי שרוצה ידני ובשבילי חברת הליסינג לא יתאמצו כדי "לספק את הלקוח".

קורולה ידנית אגב לא במלאי שלהם, מאותן סיבות.

פורסם

שווה לדעתי לבדוק את אופציית הלאון. קודם כל באוקטביה דור קודם היו לא מעט בעיות, אני מאמין שבלאון שיצאה עכשיו עשו שיפורים ועדכונים שימנעו בעיות בהמשך.

עיצוב יותר מושך, אבזור יותר עשיר מהסקודה שכלל לא מאובזרת (בדור היוצא). בנושא הזריזות היא מרגישה יותר זריזה למרות המנועים הזהים. נתוני האצה מעט מעט יותר טובים לטובת הלאון.

ד"א - יש לאון בליסינג. וגם נשמע לי מאוד מוזר סיפור הגיר הידני, בחברת ליסינג שעבדתי בה היו מלא ידניות ואני לא מדבר על הרכבים הקטנים. יותר על סטייל לאונים, סקודה יטי , קשקאי ועוד.

פורסם

על אילו בעיות מדובר באוקטביה היוצאת? יש לנו אחת כזאת בחברה ואין איתה בעיות ידועות.

לגבי הידניות- זו התשובה שקיבלתי מחברת הליסינג שמספקת עבורי את הרכב.

החלפנו את חברת הליסינג לחברה אחרת והרכב שהוזמן לי הוא האחרון שאנחנו מקבלים מהחברה הנוכחית- אחת הסיבות שהפסקנו לעבוד איתה ועברנו חברה היא היצע הרכבים שהם נתנו לנו, אולי לאור העובדה שאנחנו חברה קטנה וכמות הרכבים בצי שלנו היא קטנה יחסית.

מבחינת איבזור לוקה באוקטביה:

-אין מסך מולטימדיה, כמו למשל בקוראניות החדשות (לא מפריע לי, יש MP3 וזה מספיק לי).

-אין שליטה מההגה (יכול לחיות עם זה).

-יש 2 רמקולים בדלתות קדמיות בלבד (מקסימום אני אוסיף זוג אחוריים זולים)

מה עוד חסר באבזור שזה משהו שחשוב לזכור?

כן יש פתחי מיזוג מאחור (חשוב) וכן יש קרוז קונטרול (לא חשוב ממש).

פורסם

נתקלתי בלא מעט רכבים עם רעידות בגיר שלעיתים נפתרו ע"י עדכון פשוט , ולעיתים נפתרו ע"י החלפת מוח או קלאצ'ים .

היו מספר רכבים עם רעשים בנסיעה מכיוון הרצועה- שהרכב היה עם 500-1000 ק"מ.

שוב לא מדובר בבעיות שחוזרות על עצמן בכל הרכבים - אך אני מאמין שבעיות אלו כבר לא יהיו קיימות בגירים החדשים של הקונצרן.

לגבי הבדלי האבזור- זה פחות או יותר מה שציינת, לדעתי מראה משעמם של סביבת הנהג לעומת הלאון החדשה.

פורסם

עדכון:

כנראה שמדובר היה בטעות או בנציג ללא ידע, אבל היום נאמר לי שהרכב שאקבל הוא האוקטביה החדשה (תודה לך צביקה פיק, כנראה שצדקת).

הסתכלתי במפרטים וההבדל בין האוקטביה היוצאת לזו החדשה הוא עצום.

אני מקווה שהנציג שדיבר איתי היום לא טעה בעצמו ואכן אקבל את הדגם החדש.. אם כך, אני מבסוט וממתין בקוצר רוח לרכב.

אגב, אם אכן מדובר בדגם החדש של האוקטביה, אז לא קיימת התבלטות כלל והיא מועדפת עלי פי כמה מהלאון החדשה.

פורסם
עדכון:

כנראה שמדובר היה בטעות או בנציג ללא ידע, אבל היום נאמר לי שהרכב שאקבל הוא האוקטביה החדשה (תודה לך צביקה פיק, כנראה שצדקת).

הסתכלתי במפרטים וההבדל בין האוקטביה היוצאת לזו החדשה הוא עצום.

אני מקווה שהנציג שדיבר איתי היום לא טעה בעצמו ואכן אקבל את הדגם החדש.. אם כך, אני מבסוט וממתין בקוצר רוח לרכב.

אגב, אם אכן מדובר בדגם החדש של האוקטביה, אז לא קיימת התבלטות כלל והיא מועדפת עלי פי כמה מהלאון החדשה.

מה שמוזר שהאוקטביה החדשה יקרה יותר מקורולה וחברותיה שלא כמו האוקטביה הישנה שהיתה באותה קבוצת מחיר. אמרו לך שתשלם יותר?

פורסם

כן, אני אשלם עוד כ-100 ש"ח מהנטו שלי עבור האוקטביה.

אחרי נסיעה בקורולה החדשה ושאר המתחרות שהוצאו לי (פוקוס למשל, יונדאי I35 וכדומה), אני מעדיף לשלם בכיף את הסכום הזה ולהנות מרכב בליגה אחרת.

פורסם
כן, אני אשלם עוד כ-100 ש"ח מהנטו שלי עבור האוקטביה.

אחרי נסיעה בקורולה החדשה ושאר המתחרות שהוצאו לי (פוקוס למשל, יונדאי I35 וכדומה), אני מעדיף לשלם בכיף את הסכום הזה ולהנות מרכב בליגה אחרת.

:)

גם אצלי זה מה שאשלם בשביל להמשיך עם האוקטביה.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז אתמול קיבלתי את הרכב, התרשמות ממש ראשונית - וואו. נראה בהמשך :-D

אבל הסיבה שהגבתי פה היא אחרת, אני יושב עכשיו בערב ועובר על הספר רכב ופתאום צד את עיניי החלק הבא בתמונה מטה.

בהערות כתוב "1) תכונה זו פעילה בדגמי מנועים מסוימים בלבד." - איך ניתן לדעת באיזה? ככל שידוע לי אופן הפעולה המוסבר שם יכול להסב נזק ברכבים שלא מותאמים לזה, נכון?

Untitled2.png

• תוכן חדש...