Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

זה עדיין לא סופי סופי ויכול להיות שבסופו של דבר לא אצטרך (הלוואי), אבל רוב הסיכויים שכן. כנראה שאצטרך לנסוע כל יום בערך 80 ק"מ (הלוך-חזור) לעבודה כל יום וכנראה שאני אעשה את זה עם האימפלה שאני מחזיק ביום, יש מערכת גז ככה שהעלות לא כזו נוראה, ולא מפחיד אותי שהרכב ייסע 20-25K בשנה סה"כ. אשתי תצטרך כנראה עוד רכב. חשבתי על רכב מהעבודה בשבילי כי יש לי אפשרות אבל גם אם אקח, זה יהיה רכב הכי קטן ולפי החישובים שלי עדיין המחיר יהיה יקר מידי.

הפתרון שנראה לי זה פשוט לקנות רכב שני לאשתי. הדרישות הן:

- משפחתי גדול מספיק כדי שתוכל להסיע בו את הילדים (4 במספר, הגדול יכול לשבת מקדימה ואין תינוקות, הכי קטן בן 4). זה לא שהיא תצטרך להסיע אותם כל יום אבל מידי פעם ולכן זה לא יכול להיות רכב קטן מידי.

- לא "מתפרק"

- לא יקר מידי לאחזקה (טיפולים וכאלה)

- 2002 ומעלה, כמובן עדיף כמה שיותר חדש אבל התקציב דיי מוגבל

- עד 12K לקנייה בלבד.

- צריכת דלק פחות קריטית (בערך 30 ק"מ ביום ונניח בערך 10K בשנה, סה"כ) אבל שלא תהיה בעייתית מידי.

- אוטומט בלבד

האופציות שהכי נראות לי (באופן טבעי)

1. שברולט קוואליר 2002/3

2. שברולט אלרו 2002/3

3. רנו מגאן משנתון מתאים (סימן שאלה גדול)

קודם כל לגבי השברולטים, אני מכיר פחות או יותר ויודע שהקוואליר נחשבת מאוד אמינה, גם מחברים וגם מאנשים כאן בפורום. מצד שני ככל הידוע לי לאלרו יש מנוע זהה (לפחות לקוואליר של 2003 ומעלה), אבל ביד 2 יש כמה אלרו שהחליפו להם מנועים (כולל דגם אחד של 3400 שזה מנוע אמין, לפחות כמה שאני יודע כי זה מה שיש אצלי באימפלה), רציתי לדעת אם מישהו מכיר שהאלרו בעייתית יותר מאמריקאיות אחרות בקטע הזה של המנוע? האם יש "מחלה" מסויימת שגורמת בעיות סופניות כאלו?

לגבי שאר הרעיונות שיש לי:

רנו מגאן - מפחידה בקטע של הגיר הבעייתי וחוץ מזה הטיפולים כפי שהבנתי לא זולים, כולל טיימינג, מה שאין למשל באמריקאיות.

יפניות איכותיות כמו קורולה או סיויק יקרות מידי, אלמרות בד"כ יהיו שחוטות בק"מ בשנתונים האלו וגם יותר יקרות מהתקציב. יונדאי וקיה בשנתונים האלו מפחידות אותי (רכב קודם לנטרה 94), גרמניות יקרות גם לקנייה וגם לאחזקה. עוד רעיונות?

תודה מראש!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
יש לך אימפלה ואתה מרוצה ממנה, למה שלא תקנה עוד אחת?

חשבתי על האופציה. אבל אימפלה תהיה כנראה:

1. יקרה ו\או ישנה יותר.

2. עם צריכת דלק קצת גבוהה יותר, בעיקר לאור העובדה שהרכב ייסע כנראה 95% מהזמן בתוך העיר, ואין טעם להתקין מערכת גז כי הק"מ הצפוי לא מצדיק.

3. גדולה בלי צורך. לא שאשתי לא מסתדרת איתה כרגע אבל היא הייתה שמחה עם רכב קטן יותר (ואני מודע שהאלרו כמעט אותו גודל וזה גם יכול להיות שיקול בבחירה בסוף).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

במידה ואין לך בעיה להתמודד עם הגודל של האמרקיאות ולפי מה שאני מבין אין לך הקוואליר היא בדיוק מה שאתה מחפש.

היפניות אתה תמצא רק בשנתון מאוד נמוך, מתוך הכרות עם הרכבים האלו אתה תהנה והכי חשוב לחפש אחת שמורה עד כמה שניתן.

פורסם

מנסיון עם 2 הרכבים ( היתה לי קוואליר במשך 5 שנים ולחמי אלרו כבר 8 שנים) הקוואליר אמינה יותר ולדעתי זה נובע מהפשטות שבה

הכוונה שהיא פחות מאובזרת ולכן פחות דברים מתקלקלים. אצל חמי היו כמה תקלות שנבעו הן מהמנוע והן ממערכות חשמליות אחרות ( לדוגמא קולר שנפרץ והעביר מים לשמן או כפתור בקרת שיוט בהגה ״ששיגע״ אותו והריץ אותו בין מוסכים )

המלצה חמה קוואליר

בו בטח ליבי ונעזרתי

• תוכן חדש...